Avira Phantom VPN


 • Cenitev

  Od 5,99 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android
 • Odblokira:


  • iPlayer

ProPrivacy.com Rezultat
5 od 10

Povzetek

Avira Phantom VPN je relativno nova storitev virtualnega zasebnega omrežja (VPN), ki jo vodi znano protivirusno podjetje. Poleg storitve VPN je mogoče kupiti naročnino "Prime", ki vključuje Phantom VPN, Avira Antivirus, Avira Software Updater, Scout (zaščiten brskalnik Avira) in Avira Connect (centraliziran paket varnosti nadzora). V tem pregledu se osredotočam predvsem na Avira Phantom VPN. Da pa bi vam poizkusil, kaj sploh počne Prime, vsako storitev opisujem proti koncu pregleda. Na splošno je Avira Phantom VPN trden, preprost in enostaven za uporabo VPN, ki ima nekatere najpomembnejše funkcije VPN, ki so potrebne za varovanje naprav. Z brezplačno možnostjo VPN (omejena na 500 Mb na mesec) je Phantom VPN na voljo tudi za preizkus brez tveganja.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  ZDA za severnoameriške stranke, Nemčija za vse ostale
 • Hkratne povezave
  -1
 • Države
  20

Lastnosti

Hkratne povezave -1
Države 20

Avira Phantom VPN uporabnikom omogoča dostop do strežnikov v 20 državah, razširjenih po vsem svetu. Glede na to, da je storitev stara le eno leto, to je precej fantastična paleta strežnikov. 20 strežnikov uporabnikom zagotovo ponuja veliko možnosti za deblokiranje cenzurirane ali geografsko omejene vsebine.

 • Brez dnevnikov
 • Funkcija samodejnega povezovanja
 • 20 strežniških lokacij
 • Odklene BBC iPlayer
 • Brezplačna tehnična podpora
 • Neomejene hkratne povezave
 • Šifriranje OpenVPN za Windows in Android
 • Aplikacije za vse platforme
 • Brezplačno 500 Mb na mesec
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

DNS zaščita pred uhajanjem

Avira Phantom VPN ima vgrajeno zaščito pred puščanjem DNS na vseh platformah. To je fantastična pro-funkcija, ki ustavi VPN zaradi nenamernega uhajanja DNS zahtev do naročnikovega ponudnika internetnih storitev (ISP). Zaščita pred puščanjem DNS je privzeto vklopljena in je ni mogoče izključiti v odjemalcih.

Kill stikalo

Stikalo za ubijanje po aplikaciji (ki ga Avira imenuje "varno pred odpovedjo") prepreči, da bi kateri koli podatki potovali kamor koli, ampak po tunelu VPN. To zagotavlja, da v primeru izpada VPN in ponovne vzpostavitve povezave noben podatkov ne bo pomotoma uhajal na naročnikov ponudnik internetnih storitev. Poleg tega ščiti uporabnike, da slučajno razkrijejo svoj pravi IP naslov na spletnih straneh, ki jih obiščejo.

Obiščite Avira Phantom VPN »

Hitrost in zmogljivost

Hitrostni preskusi so bili izvedeni na vlakni s povezavo 50 Mbps. Kot je razvidno iz rezultatov osnovnih testov, moj internet ni bil tako hiter, kot bi se moral (kar je zelo pogosto tam, kjer živim). Dobra novica je, da me VPN ni toliko upočasnil, zlasti na britanskih in nizozemskih strežnikih. Vendar je bil ameriški strežnik (ki je bil verjetno izpostavljen večjemu stresu) nekoliko počasnejši kot osnovni testi (izvedli so ga s testnim strežnikom v New Yorku na testmy.net).

Hitrosti prenosa Avira Phantom VPN

Preskusi tesnosti

Rezultati preizkusa tesnosti DNS so se vrnili brez težav. Preizkusil sem z uporabo ipleak.net in nisem našel puščanja IP in isti IP naslov je obravnaval zahteve DNS, kar je odlično. Poleg tega sem zaznal puščanje spletnega komunikacijskega sporočila v realnem času (WebRTC). Na žalost nisem mogel preizkusiti internetnega protokola različice 6 (IPv6), ker moj ISP ne omogoča povezav IPv6.

Cena

1 mesec

5,99 USD
na mesec

Poleg izjemnega brezplačnega načrta VPN Avire (omejenega na 500 MB na mesec, a odličen način za predstavitev njihovega VPN-a) sem ugotovil, da so vsi izdelki Avire zelo ugodni. Premijski VPN lahko kupite na mesečnih, letnih ali mobilnih plačilnih načrtih. Vsi trije načrti omogočajo neomejen dostop. Avira letne naročnike nagradi s popustom. Mobilni naročniki smejo uporabljati VPN samo v eni napravi.

Cene Avira Phantom VPN

Mesečna naročnina stane zelo ugodnih 10,00 USD na mesec. Letna naročnina močno pade na 78,00 USD na leto. Nakup mobilnega načrta, ki ga Avira omeji na samo eno napravo, lahko kupite mesečno za 5,99 USD. Vse mesečne načrte lahko kadar koli prekličete. Te cene so vrhunske, pri mobilnem načrtu pa 5,99 dolarja na mesec, to je zagotovo stroškovno učinkovit način za zaščito pametnega telefona ali tabličnega računalnika, ki ga uporabljate na javnem WiFi. Morda najbolj navdušuje vse to, da se cene storitve Prime (ki vključuje vse storitve Avire) začnejo že pri 11,99 USD na mesec (za pet naprav). Ta cena ni veliko dražja od mesečne cene številnih premium VPN-jev.

Kot takšna bi lahko bila to vsestranska varnostna rešitev za ljudi, ki morajo zaščititi svoje naprave. Letna cena (za pokritje petih naprav s primerom) znaša le 112 dolarjev - vsekakor smiselna možnost. Poleg Primeja Avira ponuja tudi Total Security Suite načrt, ki omogoča dostop do protivirusnih programov, hitrosti in orodja za nastavitev računalnika, požarnega zidu in Phantom VPN - samo na eni napravi - za 94,76 dolarja. To je odlična možnost za ljudi, ki imajo samo eno napravo in jo želijo zaščititi z vsemi varnostnimi funkcijami Avire.

Garancija za plačilo in vračilo denarja

Všeč mi je, da lahko naročniki za izvedbo plačila izbirajo med širokim seznamom valut (evro, ameriški dolar, britanski funt, avstralski dolar, poljski zlot, kitajski juan ... možnosti je veliko!). Obstaja tudi možnost samodejne obnove in a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Skupaj z brezplačno možnostjo je 30-dnevna garancija za vračilo denarja resničen plus, saj lahko kdor koli preizkusi storitev brez tveganja. Na žalost lahko plačujete samo s kreditno kartico ali PayPal - za dodatno anonimnost ni mogoče plačati z bitcoinom.

Poleg tega mora biti za naročnino vstavljen poštni naslov (čeprav sem vnesel neobstoječi naslov in sem bil še vedno sprejet brez problema). S toliko različnimi cenovnimi načrti in varnostnimi funkcijami, ki so na voljo na platformi Avira, se zdi, da je internetno varnostno podjetje, ki upravlja storitev VPN, nekoliko vznemirljivo. Še posebej, če upoštevate vse dobrote, ki prihajajo skupaj s Prime. Vendar nas tukaj na ProPrivacy.com najbolj zanima Phantom VPN. Zaradi tega se bo moral Avira VPN primerjati z najboljšimi VPN-ji na trgu, če želi pridobiti naš pečat odobritve. Torej, pojdimo noter in si podrobno oglejte Avira Phantom VPN.

Enostavnost uporabe

Windows
MacOS
iOS
Android

Kot bi pričakovali, je spletna stran Avira na najvišji ravni oblikovanja. Gre za množično spletno mesto, ki zajema vse Avirove izdelke. Spletna stran izgleda odlično in je polna odlične grafike. Ima tudi slovarček nad kazalcem miške, ki razlaga tehnične izraze. Poleg tega je po spletni strani enostavno uporabljati menije in menije, ki se nahajajo na vrhu vsake strani.

Glede informacij o VPN spletno mesto natančno opisuje vse funkcije VPN-ja. Odlična naloga je natančno razložiti, kaj počne VPN in katere funkcije so na voljo uporabnikom. Na žalost pa spletnemu mestu popolnoma primanjkuje pomembnih podrobnosti, ki jih potrebujejo bolj okrnjeni uporabniki VPN-ja. Zdi se, da Avira trži svoj VPN uporabnikom, ki o VPN-jih vedo zelo malo (in trenutnim uporabnikom drugih izdelkov).

Nikjer v razdelku VPN spletnega mesta niso omenjeni šifrirni protokoli. Niti enkrat. To pomeni, da ljudje, ki razmišljajo o naročilu na Phantom VPN, ne vedo, ali bo to protokol tuneliranja od točke do točke (PPTP), L2TP ali OpenVPN (naša najprimernejša šifriranje). Dejansko sem ob prenosu VPN porabil približno 30 minut, da sem natančno pregledal celotno spletno mesto - in še vedno nisem vedel ničesar o izvajanju šifriranja na VPN..

Seveda bi raje, da je Avira pregleden, ne le, kateri protokoli za šifriranje so na voljo, ampak tudi, kako izvaja to šifriranje. Zaradi teh podrobnosti sem se moral neposredno obrniti na Aviro, da jih vključim v razdelek o zasebnosti in varnosti tega pregleda (glej polje z hitrimi dejanji zgoraj).

Pogosta vprašanja in blog

Razdelek s pogostimi vprašanji je napolnjen s predhodno postavljenimi vprašanji, na katera so odgovorili drugi uporabniki in osebje Avire. Ta del spletnega mesta omogoča, da ljudje postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovorijo drugi uporabniki (če se zgodi, da odgovor vedo). To pomeni, da imajo ljudje možnost deliti informacije z drugimi uporabniki Avire in se jih učiti.

Spletno mesto Avira ima tudi rubriko blog. Tako kot ostala spletna stran je tudi ta del barvit in dobro predstavljen. Spretno je ločen v razdelke »Prosti čas«, »Tehnika in pripomočki«, »Varnost in zasebnost«, »Podjetje« in »Vse novice«. Vsaka od teh kategorij se razdeli na druga pododdelka, kar uporabnikom omogoča dostop do širokega izbora objav v blogih. To je odličen vir, ki spletnemu mestu zagotovo doda veliko uporabnosti.

Podpora

Brezplačen preizkus Brezplačen načrt z omejitvijo 500MB.meseca

Na žalost ni 24/7 podpore za podporo strankam v živo z Avira VPN. Namesto tega morate prek spletne strani Avira poslati e-pošto. Spraševal sem različna vprašanja in moral sem čakati približno dva dni na odgovor (in nato še nekaj časa, da sem dobil vse, kar sem potreboval). Glede na velikost in obseg tega posla je podpora vsekakor nekoliko upadla. Verjetno pa sem zaradi svojih preveč tehničnih vprašanj čakal dlje kot povprečno čakanje.

Brezplačni odjemalec (Windows)

Za začetek sem mislil, da bom prenesel brezplačno VPN in mu dal vrtinec. Na spletni strani sem videl, da je možno nadgraditi do popolne storitve v odjemalcu - zato sem mislil, da bi to bilo dobro. Brezplačno različico je bilo zelo enostavno pridobiti - na vrhu domače strani je spustni meni z besedo "zastonj". V tem meniju preprosto pojdite na Zasebnost & Identiteta > Phantom VPN.
Programska oprema se namesti v dva dela in na namizju pusti dve ikoni: Avira Connect in Phantom VPN. Postopek je zelo enostaven in na koncu vas vpraša, ali želite zagnati Phantom VPN. Zagon Avira Connect ponuja centraliziran ukazni center, ki vam omogoča, da vidite, kateri izdelki Avira so na vašem računalniku. Kot lahko vidite spodaj, mi je Connect pokazal, da imam trenutno nameščen Phantom VPN, in mi dal druge izdelke.

Odjemalec Windows

Kliknil sem »Odpri« v Avira Connect in se je začela Phantom VPN zame. Prijetno me je presenetil pogled na VPN, ki je bil zelo lepo predstavljen. VPN je bil privzeto nastavljen na najbližji strežnik VPN (meni), vendar sem s klikom na lokacijo lahko izbral druge strežnike. Vesel sem bil, ko sem videl, da mi je Phantom VPN kljub brezplačni različici omogočil povezavo z vsemi njegovimi strežniki po vsem svetu. Bilo je zelo jasno, koliko podatkov sem uporabil, kar je koristno. Mehiški strežnik sem izbral naključno in se povezal. Vzpostavilo je približno 50 sekund, da je bila vzpostavljena povezava s strežnikom (kar je nekoliko počasno).

Hitro sem preveril naslov internetnega protokola (IP) in se prepričal, ali je deloval, in ugotovil, da se je moj IP naslov res uspešno spremenil (in da je isti mehiški IP naslov obravnaval moje zahteve DNS). To je odlično in kaže, da brezplačni VPN počne točno tisto, kar je obljubil, ne da bi mi izročil kakršne koli osebne podatke: nobenega imena, nobenega e-poštnega naslova, ničesar. Samo brezplačna storitev VPN, ki je omejena na 500 Mb. Zelo lepo.

V nastavitvah sem lahko videl stikalo kill (ki ga je mogoče vklopiti in izklopiti). Vendar je to jasno označeno s »Pro« in ne deluje na brezplačni različici. Na žalost še vedno nisem mogel videti nobenih možnosti šifriranja ali informacij o vrsti šifriranja, ki ga uporablja Avira. Odločil sem se, da bom nadgradil na plačljivo storitev, da bom izkoristil plačano podporo uporabnikom (za katero sem upal, da bo lahko osvetlil šifriranje).

Vpiši se

S klikom na »Nadgradi« sem se odpeljal na stran na spletni strani Avira, ki je še nisem videl, in res je omenil šifriranje (čeprav o njem ni kaj dosti, razen šifre AES-256). Odločil sem se za enomesečno naročnino in plačal s PayPalom. Plačilo je potekalo enostavno in hitro in aplikacija se je samodejno preusmerila na Pro - sploh mi ni bilo treba vnesti gesla ali se prijaviti - vse se je zgodilo samodejno. Prejel sem tudi e-pošto s povezavo do programske opreme (za ljudi, ki se niso lotili brezplačne različice, predvidevam). Stikalo ubijanja je delovalo (kar je edina resnična sprememba, razen izgube omejitve porabe 500 Mb).

Druge platforme

Avira Phantom VPN je na voljo za vse priljubljene platforme, razen Linuxa. Naložil sem različico Android in ugotovil, da je enaka različici Windows, z vsemi enakimi lastnostmi. Aplikacija je delovala brez težav in res nisem opazil razlike med to različico in namizno aplikacijo.

Android, iOS, Linux

To so minimalne zahteve za izvajanje vsake različice: Windows: Windows 7 in novejši. Android: Android 4.0.3 in novejši. Mac: Mac OS X 10.10 (Yosemite) in novejši. iOS: iOS 8 in novejši. Prav tako je treba upoštevati, da Avira Phantom VPN trenutno ni na voljo za utripajoče usmerjevalnike.

Zasebnost in varnost

Avira Inc. v svoji politiki zasebnosti navaja: "Če živite v ZDA ali Kanadi, Avira pomeni Avira, Inc., 330 Primrose Avenue, Suite 610, Burlingame, CA 94010, ZDA. Če živite nekje drugje, Avira pomeni Avira Operations GmbH & Co. KG, Kaplaneiweg 1, 88069 Tettnang, Nemčija. "Avira Phantom naročniki VPN ki živijo v ZDA in Kanadi, kupujejo VPN pod ameriško jurisdikcijo. To pomeni, da so podatki za te naročnike VPN podvrženi ameriškim zakonom in naročilnicam (poleg CIA in NSA). ZDA na splošno veljajo za eno najslabših krajev, na katerem temelji VPN, in Phantom VPN naredi veliko manj vznemirljiv predlog za prebivalce ZDA in Kanade kot za ljudi, ki živijo drugje.

Stranke, ki niso iz ZDA

Za vse ostale ima Avira VPN sedež v Nemčiji. Sedež ima v Tettnangu, nedaleč od Bodenskega jezera. Dobra novica je, da je Nemčija veliko boljše mesto za sedež VPN-ja kot ZDA. Na žalost v zadnjih letih Nemčija uvaja veliko bolj invazivno zakonodajo (vključno z obveznim hrambo podatkov). Leta 2015 je nov predlog zakona spremenil člen 113 nemškega zakona o telekomunikacijah. Od telekomunikacijskih ponudnikov zahteva, da hranijo podatke o prometu pri telefonskih klicih in internetnih povezavah (vključno z zgodovino brskanja po spletu in metapodatki).

Čeprav to ni idealno, je Nemčija pravzaprav znana kot država, ki varuje digitalno zasebnost. Poleg tega se v Nemčiji hramba podatkov uporablja le deset tednov in je dostopna le za vsak primer posebej. Primerjajte to z Združenim kraljestvom, kjer je obvezno hranjenje podatkov 12 mesecev (do njega lahko dostopate brez naloga, pa lahko vidite, da ima sedež v Nemčiji svoje prednosti za Avira Phantom VPN.

Poleg tega je lani decembra Evropsko sodišče (najvišje evropsko sodišče) odločilo, da obvezno hramba podatkov dejansko krši evropsko zakonodajo o človekovih pravicah. To lahko vidimo kot dodaten zagon za Avira Phantom VPN naročnike (živijo zunaj ZDA in Kanade). Skupno se lahko strinjamo, da medtem ko vlade (vključno z Nemčijo) poskušajo vsiliti invazivno zakonodajo, ki izkrivlja zasebnost, svoj narod, Avira temelji na naciji, ki je veliko manj problematična od mnogih drugih. To je dobro.

Šifrirni protokoli

OpenVPN
L2TP / IPsec

Avira Phantom VPN uporabnikom ne daje možnosti, ko gre za šifriranje. Programska oprema je priložena OpenVPN v sistemu Windows in Android, implementirana po najvišjih standardih. V sistemih iOS in Mac izvaja visokotehnološki standard Tunneling Protocol (L2TP) / Varnost internetnega protokola (IPsec). Odjemalec je zelo preprost in ni mogoče nastaviti posredovanja vrat ali preklopa med protokolom uporabniškega podatkovnega programa (UDP) in protokolom za nadzor prenosa (TCP) (OpenVPN). Kljub temu lahko zaradi tega, ker gre za dobro izvedeno šifriranje, še vedno smatrate, da je varna.

Dnevniki

VPN se presoja po količini in vrstah dnevnikov, ki jih hrani o svojih naročnikih. Čim manj (po možnosti nobenega), tem bolje. Ko prenesete Avira Phantom VPN, lahko dostopate do pravilnika o zasebnosti, ki je pravilnik o zasebnosti za vse njegove izdelke in storitve. Ta politika zasebnosti določa:

„Te informacije lahko vključujejo nekaj, kar imenujemo osebno določljivi podatki („ PII “). Nekaj ​​primerov PII so vaše ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov in podatki o kreditni kartici. Nekateri podatki, ki jih uporabljamo o vaši napravi, vključujejo njeno identifikacijsko številko, IP naslov, lokacijo, vsebino, jezikovne nastavitve in IMEI kodo. Uporabljamo lahko tudi blagovno znamko naprave, model, raven baterije, model strojne opreme, različico operacijskega sistema, telefonsko številko, številko SIM, omrežnega ponudnika in stanje pomnilnika. Končno lahko uporabimo nekatere geografske podatke, ki temeljijo na položaju omrežja GPS / Wi-Fi. "

Poleg tega v Uporabniške izkušnje in statistika v razdelku o politiki zasebnosti, Avira pravi: "Podatke, ki jih zberemo o vaši uporabi enega izdelka ali storitve, lahko združimo z vašo uporabo drugega izdelka ali storitve." Kot tak se zdi, da se boste odločili za eno podjetje, ki bo upravljalo vse vaše varnost ima resne pomanjkljivosti. Teoretično, res, zveni kot dobra ideja, cena pa super. Ker pa so različne storitve povezane in zbirajo informacije - in nagonsko vedo toliko o vas in vaših napravah - lahko Avira Phantom VPN močno prizadenejo zasebnost..

Skupna raba podatkov

Avira prosi za dovoljenje za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami. Prav tako priznava, da bo ciljala na oglase: „Informacije, ki jih zbiramo, uporabljamo tudi za ponudbo vsebine, rezultatov iskanja in oglasov, ki vas bodo najbolj zanimali. Verjamemo, da ustreznejše oglaševanje zagotavlja boljšo internetno izkušnjo. Tako tudi podpiramo naše poslovanje, hkrati pa vam še vedno brezplačno ponujamo določene izdelke ali storitve. "Kot vidite, ta del politike zasebnosti neposredno omenja dejstvo, da bo Avira verjetno uporabila informacije o svojih" brezplačnih " naročniki za ustvarjanje dohodkovnega toka. To ni dobro in zagotovo ni nekaj, kar bi naredil zaupanja vreden VPN.

Upoštevanja v ZDA

Kasneje v pravilniku o zasebnosti Avira priznava: "Ker smo globalna korporacija, lahko vaše osebne podatke hranimo in obdelujemo na strežniku zunaj države, v kateri živite." Avira že vemo, da ima sedež v Kaliforniji (za Kanado in Ameriški naročniki), zato se zdi, da to še dodatno skrbi za mednarodne uporabnike VPN - njihovi podatki bi se lahko končali na ameriških strežnikih. Skupno gre za izjemno problematično politiko zasebnosti za VPN. Drhti me ob možnosti, da bom Avira pustil za ponudnika. Odšel sem direktno do Avire in preveril, ali me lahko prepričajo, da so dnevniki povezav VPN v resnici popolnoma ločeni od ostalih elementov njihove glavne storitve. Rekli so mi: "To počne Avira Phantom VPN ne skladba:

 • Obiskana spletna mesta
 • Vaš pravi IP naslov
 • Vaše virtualne lokacije (IP naslovi), ki se uporabljajo med brskanjem
 • Vse informacije, ki vas lahko povežejo z določenim dejanjem, na primer prenos datoteke ali obisk določenega spletnega mesta.

"Phantom VPN sledi, je minimalen in ima zelo jasen funkcionalni namen:

 • Diagnostični podatki - to nam pomaga izboljšati izdelek (npr. Če uporabnik naleti na napako).
 • Razlikuje med brezplačnimi ali plačljivimi uporabniki - s tem nam pomaga natančno prilagoditi komunikacijo uporabnikov.
 • Izmeri količino zaužitih podatkov - to nam omogoča nadzorovanje stroškov zagotavljanja infrastrukture VPN - in nadaljevanje brezplačne zagotavljanja Phantom VPN. "

To je vse dobro in dobro, kar pomeni, da se zdi, da se Phantom VPN ohranja le minimalni dnevniki povezav, ki jih ne more povezati z enim samim uporabnikom. Kljub trditvam Avire pa politika zasebnosti ogroža naročnike (še posebej, če se uporabniki naročajo na več kot samo storitev Phantom VPN).

EULA

Nazadnje Avira zahteva tudi, da se naročniki strinjajo z licenčno pogodbo za končnega uporabnika (EULA). Ta pogodba (kot je Facebook) določa, da Avira lahko prosto izkorišča vsako vsebino, naloženo na njene strežnike:

„Podelitev pravic za vašo vsebino Aviri. Z oddajo ali pošiljanjem vaše vsebine ali kako drugače omogočite dostop do vaše vsebine za prikaz v ali v kateri koli skupnosti znotraj zadevnega izdelka, Aviri podelite brezplačno, neomejeno, po vsem svetu, večno, nepreklicno, neizključno in v celoti pod - licenčna pravica in licenca za uporabo, razmnoževanje, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prevajanje, ustvarjanje izpeljanih del iz, distribucijo, izvedbo, prikazovanje in kako drugače v celoti izkoriščati vašo vsebino (v celoti ali delno) po vsem svetu in / ali jo vključiti v druga dela v kakršni koli obliki, medijih ali tehnologiji, ki so zdaj znane ali pozneje razvite. "

To pomeni, da naročniki Prime, ki uporabljajo varno varnostno kopiranje in zaščito družbenih omrežij Avira, pravzaprav plačujejo, da Aviri oddajo vso svojo vsebino (ki lahko intelektualno lastnino uporablja po svojih željah). Čeprav to ne velja neposredno za storitev VPN, se mi je zdelo vredno vključiti - saj vsekakor pove nekaj o tem, kako Avira gleda na svoje stranke.

Naj bom odkrit - Avira je kljub osupljivemu in prepričljivemu spletnemu mestu varnostno podjetje z resno invazivnimi politikami in dovoljenimi povezavami (znotraj politike zasebnosti) do zelo vprašljivih podjetij (Yahoo).

Končne misli

Avira je množično podjetje, ki lahko veliko ponudi. Storitev VPN je solidna in omogoča dobre hitrosti. Pravzaprav zato, ker za uporabo brezplačnega načrta Phantom VPN ni treba navesti nobenih podrobnosti, menim, da je to eden najboljših brezplačnih VPN. Če iščete dobro vrednost, vsestranski varnostni paket, bi vsekakor priporočil to podjetje, še posebej, če je vaša glavna motivacija odblokiranje vsebine in skrivanje podatkov pred ponudnikom internetnih storitev in vlade.

Edini manjši oprijem, ki ga imam z Avira Phantom VPN, je načrt zasebnosti za vse, za katerega se zdi, da potrošnike ogroža nevarnost njihove uporabe podatkov. Glede na to mi je Avira obljubil, da se hranijo le minimalni dnevniki, ki niso časovno žigosani ali povezani z naslovom IP. Kot tak se zdi, da VPN zagotavlja zasebnost, ki se zahteva od njega. Mogoče poiščite drugje, če je na vaši poti preprosta, pregledna politika zasebnosti.

Obiščite Avira Phantom VPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me