PROMIJENILI SMO KAKO SMO ISTRAŽIVATI REVIJU!
Nedavno smo ažurirali postupak bodovanja za sve recenzije na ProPrivacy.com. Detalje o našim novim kriterijima bodovanja možete pronaći ovdje


Astrill VPN

 • cijena

  Iz $ 5.83
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
7.6 od 10

Sažetak

Astrill je VPN sa sjedištem na Sejšelima, što znači da je daleko od načina da prevlada vlade. Pruža osobnu VPN uslugu, VPN usmjerivače i poslovna VPN rješenja. Ovaj će se pregled usredotočiti na osobnu VPN opciju.

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  47 Mbps
 • Nadležnost
  Sejšeli
 • Istovremene veze
  5
 • zemlje
  49

Na prvi pogled čini se da je Astrill vrhunska VPN usluga koja nudi sve pogodnosti koje biste očekivali. Ima poslužitelje smještene u 49 zemalja, što ga čini idealnim za potrebe podmetanja i deblokiranja. Windows klijent je prepun značajki, omogućava vam prebacivanje kroz različite mogućnosti šifriranja i ima DNS zaštitu od curenja, IPv6 zaštitu od propuštanja i prekidač za uklanjanje. Ovo su značajke koje dobivate samo s najboljim VPN-ovima i definitivno su znak kvalitete. Nažalost, Androidov klijent ne uspoređuje se s Windows klijentom, a otkrili smo da nedostaje enkripcija (vidi dolje). Klijent se početnicima u VPN svijetu može činiti malo kompliciranim. Međutim, većina je postavki dobro postavljena prema zadanim postavkama. Kao takav, sve dok korisnici koriste padajući izbornik na vrhu da odaberu OpenVPN (on je postavljen po vlastitom OpenWeb * šifriranju), tada će sve biti ispravno od samog početka.

Cijene i planovi

Iako većina VPN-ova nudi mogućnost plaćanja mjesečno, s Astrill-om možete kupiti tromjesečnu, šestomjesečnu ili godišnju pretplatu.

Ako se prijavite na tri mjeseca, vratit ćete vam nešto manje od 10 USD mjesečno. Pretplata na godinu dana istovremeno djeluje znatno manje, koštajući samo 5,83 dolara mjesečno. Ovo je zaista razumno s obzirom na razinu usluge koja se nudi. Očiti nedostatak da se morate obvezati na minimalno tri mjeseca jest taj što ćete se za to vrijeme morati obvezati na uslugu. Dobra vijest je da omogućuju besplatno testiranje čitave usluge sedam dana. To znači da možete biti sigurni da radi sve što želite. Uz to, kupcima nudi jamstvo povrata novca. Međutim, imajte na umu da je garancija povrata novca samo za korisnike koji ne koriste besplatnu probnu inačicu. Ako koristite sedmodnevno besplatno probno razdoblje, nećete dobiti garanciju povrata novca. To je zato što smatraju da ste uslugu već temeljito testirali prije kupnje pretplate. Stoga biste trebali paziti da ne kupite jednogodišnju pretplatu ako mislite da se možete predomisliti (a već ste iskoristili sedmodnevno besplatno probno razdoblje).

Posjetite Astrill »

Značajke

Preuzimanje P2P

Dopušteno je korištenje Astrill-a, iako ćete za njegovo korištenje morati biti u režimima OpenVPN ili StealthVPN. Evo što kaže web stranica Astrill-a:

Za više informacija o korištenju VPN usluge prilikom bujice, pogledajte naš najbolji vodič za VPN za torrent stranice.

Lokacije poslužitelja

Astrill-ovi poslužitelji nalaze se u cijelom svijetu, u 49 zemalja. Uz to, korisnici dobivaju pristup i američkim poslužiteljima na Istočnoj i Zapadnoj obali (ukupno 27 poslužitelja u SAD-u). Sve u svemu, izbor mjesta na poslužitelju doista je izvanredan s Astrill-om. Definitivno jedna od najboljih stvari o usluzi.

Privatnost

Astrill je smješten na Sejšelima, što znači da firma nije pod jurisdikcijom nijedne vlade koja previše posluje. Ovo je vrlo dobra vijest za privatnost i definitivno je plus u vezi s Astrill-ovom uslugom.

Pravila o privatnosti i evidencija upotrebe

Astrill ima sjajnu politiku privatnosti koja ne surađuje s bilo kojom trećom stranom. To znači da se korisnički podaci nikada ne dijele s trećim stranama zbog oglašavanja ili bilo kojeg drugog razloga. Pored toga, Astrill nema evidenciju o korištenju. To je sjajno, jer čak i kada bi policija zatražila od Astrilla zapisnike o korištenju pretplatnika, neće im moći pomoći. Budući da se usluga temelji na Sejšelima, to je vrlo malo vjerojatno da će ikada biti problem.

Dnevnici veze

Iako se nema evidencija upotrebe, Astrill čuva posljednjih 20 dnevnika veze (vrijeme veze i dužina vremena veze). Oni se brišu dok stvarate više i zadržava se samo posljednjih 20 dnevnika. To je stvarno prilično dobro iako, naravno, postoje nulti VPN-ovi za prijavljivanje vani, ako to želite.

sigurnosti

Opcije šifriranja

Astrill nudi obilje mogućnosti šifriranja na svom Windows klijentu. Možete koristiti OpenVPN, StealthVPN i OpenWeb. Preporučujemo OpenVPN, jer je to jedina uistinu sigurna opcija šifriranja VPN-a. Sjajna vijest je da OpenVPN ima puno šifriranih opcija u Astrill Windows klijentu. Korisnici mogu birati između:

 1. 128-bitni BlowFish, 192-bitni BlowFish, 256-bitni BlowFish, 512-bitni BlowFish.
 2. AES 128-bitni, AES 192-bitni, AES 256-bitni
 3. CAST 128-bitni, CAST 192-bitni, CAST 256-bitni, CAST 512-bitni
 4. Camellia 128-bitna, Camellia 192-bitna, Camellia 256-bitna

Ovo je nevjerojatan niz opcija. Mogućnost korištenja non-Camellia je svakako vrlo ugodna i vrlo se preporučuje. Što se tiče rukovanja, hash auth i koristi li se Perfect Forward Secrecy: Ne mogu vam reći jer mi je firma rekla da su podaci 'klasificirani'. Kao takav, možemo pretpostaviti da je šifriranje provedeno loše. * OpenWeb: Imajte na umu da je i za Windows i za Android VPN klijente (na onima koje sam testirao) OpenWeb protokol odabran kao zadani. Ovo je nepoznati i vlasnički protokol šifriranja o kojem vrlo malo znamo. Ne vjerujemo u privatne i sigurnosne svrhe. Kao takav vam se savjetuje protiv toga. Astrill mi je rekao da djeluje kao proxy usluga u pregledniku, međutim, ne treba ga instalirati kao aplikaciju u pregledniku - pa je li ovo radi privatnosti igra na sreću. Činjenica da je zatvoreni izvor i vlasništvo sigurno ne predstavlja dobro. Nažalost, na Androidu klijent nema toliko mogućnosti. Šifriranje je ili StealthVPN ili OpenWeb. To je AES 256-bitni kao zadani, ali bez rukovanja i značajnog hash-auta - i dalje vjerojatno neće biti toliko snažan koliko bi trebao biti. Nažalost, nisam uspio saznati ništa o Perfect Forward Secrecy na bilo kojem klijentu.

Internet stranica

Web stranica je jednostavna, laka za kretanje i samorazjašnjenje. Nema osobito blještav osjećaj ili pokušaj (kao što to rade neke VPN) pretjerano prodati sebe. Web stranica ima puno opcija, ali one su usmjerene na iskusnije VPN korisnike i tvrtke. Kao takav, svi koji su zainteresirani za VPN za osobnu upotrebu u redu će zanemariti ogromnu većinu funkcija na web mjestu. Lijepa stvar u vezi dodatnih informacija (i opcija) je da su vam, ako vam trebaju, dostupni. Međutim, većini će korisnika biti dovoljno da jednostavno preuzmete klijenta koji vam je potreban za platformu koju pokrećete. Dobra vijest je da Astrill ima klijentski softver za sve popularne platforme: Windows, Mac, Linux, Android i iOS.

podrška

Podrška se pruža putem sustava ulaznica ili e-maila i 24/7 live chat sustava. E-mailovi su dobili odgovor u roku od nekoliko sati, što nije dugo vremena za čekanje. Još važnije, njihova tehnička podrška bila je tu u roku od nekoliko minuta svaki put kada sam koristio uslugu. Nažalost, nisu svi njihovi tehnološki timom dobro poznavali mogućnosti šifriranja. Međutim, tim je uspio brzo stupiti u kontakt sa svojim programerima kako bi odgovorio na tehnička pitanja. Osjetio sam kako se ekipa sastavila i prošla me kroz stvari koje sam željela znati brzo i na vrlo učinkovit i prijateljski način. Kao takav, ne mogu zamjeriti timu za korisnike. Također je dobra činjenica da Astrill na svojoj web stranici ima bazu znanja koja daje odgovore na mnoge uobičajene probleme. Korisnici ga mogu brzo pretraživati ​​kako bi dobili odgovore.

Postupak

Pretplata na Astrill možda je najviše neugodna stvar u vezi s uslugom. Nekoliko puta sam se suočio s 'captcha' dok sam web mjesto koristio za pretplatu i preuzimanje softvera. Međutim, ovu malu neugodnost nadoknađuje činjenica da to znači da Astrill čini sve što može kako bi spriječio botove da se infiltriraju u svoje sustave. Jedan nedostatak je količina detalja koje Astrill želi od korisnika kako bi im se omogućila pretplata. Korisnici moraju unijeti adresu e-pošte, fizičku adresu i telefonski broj da bi dobili četveroznamenkasti kontrolni kôd. Ako ne unesete četveroznamenkasti kôd, možda nećete koristiti Astrill (uključujući besplatnu probnu inačicu). Nakon što potvrdite kôd, klijentu se lako pristupa na njegovoj web stranici i brzo se preuzima. Instalira se vrlo brzo, a nakon potvrde adrese e-pošte i zaporke moći ćete se povezati s njezinim poslužiteljima. Imajte na umu da je VPN softver postavljen na OpenWeb prema zadanim postavkama - pa odaberite OpenVPN u padajućem izborniku na vrhu klijenta kako biste bili pravilno zaštićeni..

Windows VPN klijent

Windows VPN klijent je zaista fantastičan. Nakon instaliranja, naći ćete ga u području obavijesti na početnoj traci. Odatle je vrlo lako kontrolirati sve njegove značajke. Jednostavno kliknite na Postavke da biste dobili sve mogućnosti. Ovdje možete odabrati razinu šifriranja koju želite za svoj OpenVPN protokol. Osim toga, možete kliknuti na Privatnost da biste se uključili u prekidač za zaštitu i zaštitu od propuštanja. Kad ste na OpenVPN-u, vidjet ćete malo zaključavanje pored lokacije poslužitelja. Ova brava ostat će na mjestu cijelo vrijeme kada ste zaštićeni. Trebat ćete isključiti VPN vezu kako bi se ponovni izbornik lokacija poslužitelja ponovno prikazao.

DNS zaštita od curenja

Astrill ima mogućnost primjene zaštite od propuštanja DNS-a, IPv6 zaštite od curenja (koja su obojica uključena kao zadana) i IP zaštite od propuštanja WebRTC.

Dobra vijest je da je DNS zaštita od propuštanja ugrađena u Windows klijent i radi. Nisu otkrivena curenja DNS-a pomoću ipleak.net. Pored toga, nisu otkrivena curenja WebRTC-a. Ovo je sjajna vijest i znači da Astrill-ov Windows klijent dobro radi svoj posao kad je riječ o privatnosti. Nažalost, to se nije odnosilo na Androidov klijent. Zbog toga nije OpenVPN kao opcija i utvrđeno je da tijekom mojih testova ima DNS-a.

Ubojiti prekidač

Astrill ima prekidač za ubijanje. Da biste ga pronašli, kliknite na Postavke > Privatnost > Internet prekidač. Nakon odabira bit ćete zaštićeni od ispadanja vašeg VPN-a i slanja nešifriranog prometa vašem davatelju internetskih usluga. Prekidač kill potpuno će prekinuti internetsku vezu dok se ponovno ne uspostavi VPN veza. Ovo je vrijedna značajka koju imaju samo najbolji VPN-ovi.

Ostale platforme

Astrill-ov Android VPN nalazi se na dnu opcija platforme. Preuzima se brzo i vrlo je jednostavno instalirati. Klijent je dizajniran za Android i kao takav spreman je za upotrebu čim preuzmete i instalirate aplikaciju. Nažalost, u Android klijentu ne postoji prekidač za zaustavljanje i zaštitu od curenja DNS-a. Uz to, našao sam DNS-a da je procurio prilikom testiranja Android klijenta. Još jedan mali nedostatak Android klijenta je taj što ne nudi razinu mogućnosti šifriranja dostupnu na Windows klijentu. Šifriranje je StealthVPN ili OpenWeb, a ne naš preporučeni protokol, OpenVPN. Astrill nudi i VPN za korisnike iPhonea. Verzija iPhone aplikacije ne podržava openVPN, pa će to trebati ručno konfigurirati.

Performanse (brzina, DNS, WebRTC i IPv4 testovi)

Testovi su izvedeni pomoću TestMy.net na UK Virgin Media VIVID 100 optičkoj vezi. Brzine veze bile su stvarno dobre na poslužiteljima u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i SAD-u. Postignut je samo blagi učinak na svakom od poslužitelja. Zapravo su brzine veze bile toliko dobre da se to može smatrati jednim od najboljih dijelova usluge.

Dobra vijest je da u Windows klijentu nisu otkrivena curenja IPv4 DNS-a. Pored toga, nije otkriveno curenje WebRTC-a u Windows klijentu.

Zaključak

Zaključno, Astrill je prilično dobra VPN usluga za Windows koja je dobra vrijednost za novac. Windows klijent nudi izvrsne mogućnosti šifriranja, koja uslugu čine prilično sigurnom (iako je rukovanje, hash auth i PFS nepotvrđeno, a vjerovatno je i obustava). Nažalost Androidov klijent se ne uspoređuje: OpenVPN nije dostupan i otkriveni su propuštanja DNS-a. Iz tih razloga smatram Astrill puno boljom VPN uslugom za Windows i vrijednom razmatranja. U skladu s tim, ne bih smatrao da je Android klijent u istoj ligi kao i Windows klijent. Iz tog razloga razmislio bih potražiti negdje drugo ako vam je Android klijent važan. Pored toga, nismo bili u mogućnosti osvojiti vrlo važne podatke šifriranja od tvrtke Astrill. Kako se većina VPN usluga ponosno hvali dobrom enkripcijom, čini se da je Astrill-ovo šifriranje (unatoč mnoštvu izbora šifriranja u Windows klijentu) prilično sranje..

Posjetite Astrill »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me