АцеВПН

 • Цене

  Фром 8,12 $
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
6 од 10

Резиме

Први утисци о АцеВПН-у помало су неодољиви; почетна страница добављача је претрпана и пружа вам пуно информација које можете пробавити одједном. Нажалост, ово је континуирана тема током корисничког искуства.

Овде је сигурно пуно функционалности, али ми се трудимо да видимо ко би желео да потроши потребно време и труд, осим ентузијаста који уживају у бављењу технологијом. За све остале, постоје и боље могућности: Нови корисници ће наћи решења која ће све знатно олакшати. Што се тиче стручњака, постоје и друга свеобухватна решења која нуде боље перформансе преузимања.

Куицк Статс

 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  10 Мбпс
 • Надлежност
  САД
 • Истовремене везе
  1
 • Земље
  26

АцеВПН даје неке одважне изјаве. На пример, на својој веб локацији тврде да су "провајдер ВПН услуга са најнижим трошковима," тврдњу коју је тешко квантификовати, а свакако нетачна ако их одаберете "крајњи" услуга.


Има их мало "плус бодова." Одељење за подршку одговара на е-поруке на хиперсој брзини и ту се може много играти. Међутим, где АцеВПН стварно падне, то је једноставна употреба; једноставно је превише информација да би их новајлије могли примити - а перформансе које смо доживели вероватно нису довољне ни за искушење техничара.

Пакети & Цене

АцеВПН нуди два кључна пакета, названа "Премиум" и "Крајњи."

Оно што није одмах очигледно је како се та два пакета разликују, посебно имајући у виду велике разлике између две цене. Тхе "бесплатно" Откључавање ТВ услуге (паметни ДНС), који је у ствари укључен у оба пакета, додаје почетну збрку.

Упознавање са чињеницама захтевало је од нас да идемо на то "Упоредите ВПН" странице, која нам је пружила табеле са упоређивањем сваке од услуга и неименованих "конкуренција." Ови упоредни графикони, распоређени на пет засебних картица, дали су нам пуно информација за пробаву и нисмо могли да помислимо да мора постојати јаснији начин представљања информација.

Без обзира на то, на крају смо утврдили да су главне разлике (поред цене) биле следеће:

1. Премиум услуга је ограничена на 50 ГБ пропусне моћи месечно, док је услуга Ултимате неограничена.

2. Услуга Ултимате пружа купцима приступ ВПН серверима у 13 земаља. Јефтинија Премиум услуга омогућава приступ серверима само у Великој Британији, САД и Француској.

3. Само је скупља услуга Ултимате допуштена за употребу за пеер-то-пеер дијељење датотека или торрент.

Као и код многих услуга, цена се смањује на основу дужине пакета за који сте одабрали, иако без високог нивоа снижења за годишњу претплату коју нуде многи други провајдери. Цене за Премиум услугу су ниже:

ацевпн цијене 1

Цене за Ултимате услугу су ниже:

ацевпн цијене 2

Укупна цена од 55 долара за годишњу Премиум претплату поставља АцеВПН на најнижи просек у смислу трошкова. Ултимате услуга, међутим, 165 долара годишње, далеко је од услуге "услуга са најнижим трошковима" поменуто на почетној страници.

Иако АцеВПН не нуди никакву бесплатну пробну верзију, они оглашавају седмодневну гаранцију поврата новца.

Кориснички сервис

АцеВПН охрабрује своје купце да користе свој форум подршке за техничка питања, у циљу стварања детаљне базе знања "у корист заједнице."

Првобитно смо били забринути због недостатка могућности подршке. Међутим, послали смо тестни упит на достављену адресу е-поште и били смо импресионирани кад смо добили одговор за мање од две минуте.

Упркос томе, вреди напоменути да, иако је наше искуство било добро, овде тешко да постоји богатство могућности подршке. Употреба форумске заједнице за подршку је још један разлог да АцеВПН види као услугу за ентузијасте, а не за почетнике.

Нисмо могли да пронађемо број телефона за телефонску подршку.

Сигурност и приватност

Иако су све информације о АцеВПН-у прилично густе и тешке у тексту, то је значило да смо лако пронашли кључне детаље о протоколима. АцеВПН нуди подршку за ППТП, Л2ТП и ОпенВПН. Нисмо успели да утврдимо ниво шифрирања, али упит у одељењу за подршку открио је да АцеВПН подржава и 128 и 256-битну енкрипцију.

Када је у питању приватност, АцеВПН изјављује да не прате употребу услуге или "шпијунирају своје кориснике." Међутим, не јасно им је да ли одржавају записнике и кажу да јесу "задржава право да обавести агенције за спровођење закона," ако сумњају да се њихова услуга користи илегално.

На основу тога, ако би из било којег разлога жељели услугу која не одржава ниједну евиденцију, вјероватно бисте требали потражити негдје друго.

Процес

Регистрација

Одлучили смо да се претплатимо на Премиум услугу на месечној претплати да бисмо тестирали услугу.

Процес регистрације сматрали смо прилично збрканим, с прерачунавањем цене на основу периода обавеза.

Једном када смо додали свој избор нашем "корпа," Након тога од нас се тражи да се региструјемо код пружаоца плаћања, пре него што смо преусмерени на ПаиПал да закључи трансакцију. Доступна је и опција Гоогле Цхецкоут.

Одмах по завршетку наше ПаиПал трансакције добили смо уобичајен избор примитака и е-маила добродошлице и речено нам је да ћемо можда морати да сачекамо до 30 минута пре него што сервери прихвате наше новонаведене податке за пријаву..

Иако нисмо имали већих проблема са процедуром пријаве, сигурно смо уживали у блажим искуствима на другим местима.

Инсталација и конфигурација

Након што је наш налог отворен, приступили смо "Инсталирајте водиче" одељка База знања да утврдимо како да покренемо и покренемо услугу на нашој тестној машини, МацБоок Про који ради на ОС Кс 10.8 Моунтаин Лион.

Овде су ствари почеле да постају замршене. За почетак смо могли видјети да нетехнички корисник не би знао на коју од веза треба кликнути. Као техничари, знали смо да је Туннелблицк трећи клијент за ОпенВПН. Брзо смо погледали упутства за подешавање за то да видимо како пропадају. Да будем искрен, упутства су далеко од корисничких.

Чак и за нас, кликом на линк за преузимање Туннелблицк-а довели смо до тога да нам софтвер не подржава планински лав и да би требало да користимо бета верзију. Нисмо били спремни да се играмо са бета софтвером да бисмо добили "платила" услуга ради, па смо кликнули на "Назад" дугмета и уместо тога погледали сте упутства за подешавање Л2ТП-а.

Ово је било мало једноставније и, на срећу, користили смо Мац-ове уграђене ВПН могућности. Почели смо да користимо снимке екрана како би нас водили кроз процес.

Нажалост, и ова документација оставила је нешто пожелено. У четвртом кораку, наизглед једноставно упутство за "Адреса улазног сервера и корисничко име за ваш Ацевпн впн налог," оставили смо да се питамо где да нађемо адресе сервера.

Десет минута касније почели смо се нервирати. Претражили смо главни сајт и базу знања "сервери" и "адресе сервера," провјерили наше е-поруке добродошлице и чак погледали упутства за иОС за адресе. Упуте за иОС рекле су да ћемо их пронаћи у конфигурацијској датотеци. Веза до њега преусмерила нас је на подручје чланова. Затим, датотека коју смо преузели била је архивска (.зип) датотека, која је заузврат садржавала мноштво ОпенВПН конфигурационих датотека.

Све желели смо да нам буду потребне информације да бисмо испунили упутства компаније АцеВПН, али уместо тога имали смо мноштво отворених картица прегледача и ваздух фрустрације око канцеларије.

Коначно смо пронашли име сервера у упутствима за Виндовс.

Пронашли смо и упутство за коришћење ИП адресе ако је име сервера "блокиран у вашој земљи." Као што је раније речено, нисмо успели да пронађемо детаље ИП адресе сервера, али нашли смо пост на форуму где је неко изјавио да им је одељење за подршку обезбедило један. Отпустили смо е-пошту да то затражимо.

Име сервера којег смо пронашли омогућило нам је да мало даље наставимо кроз упутства. Тада смо дошли до још конфузнијих упутстава.

Упућује нас "унесите Гоогле или ОпенДНС ИП адресе" је све у реду, али добављач је занемарио да нам каже шта су ово или где да их пронађемо. Као техничари, знали смо шта овде убацити, али просечне потрошаче ове ИП адресе тешко могу да знају. До сада смо се питали да ли АцеВПН заиста покушава да отежа правилно конфигурисање услуге!

У сваком случају, с подешавањем које коначно уносимо, били смо у могућности да се повежемо. Направили смо претрагу ИП адреса и открили смо да сада имамо ИП адресу у САД-у. Били смо у могућности да претражимо веб локацију за стреаминг медија специфичну за САД и приступимо садржају.

Захваљујући одељењу за брзу подршку компаније АцеВПН, сада смо добили одговор и на наш захтев за списак сервера. Нажалост, тим за подршку једноставно је послао исту архивску датотеку којој смо могли да приступимо из области чланова, са нејасним предлогом да "отворите датотеке користећи ТектЕдит" да бисте стекли детаље сервера за друге земље. То се чинило непотребно опструктивним - зашто нам једноставно нису могли доставити информације?

Тхе "Деблокирајте ТВ" Услуга

АцеВПН укључују "Деблокирајте ТВ" са својим ВПН пакетима. То је, у суштини, алтернативни начин гледања стримујућег медијског садржаја као што је "надокнадити" ТВ услуге без повезивања на ВПН.

Уместо тога, мењате ДНС поставке рачунара тако да се захтеви за приступ овим локацијама са закључаним регионом преусмерују да би сакрили своју локацију. АцеВПН нуди листу услуга са којима ово решење ради.

Тестирање Унблоцк ТВ-а био је још један процес који је подигао наше нивое фрустрације. Клик "Набавите одмах деблокирање телевизора" вратили су нас на почетну страницу за наруџбу; следећи упутства која су нас захтевала да одемо до подручја чланова и забележимо ИП адресе како бисмо довршили подешавање; цео процес је тражио да поново покренемо свој Мац.

Док је сервис радио, опет смо били фрустрирани колико је непотребно сложен процес подешавања.

Брзина везе и поузданост

Одлучили смо да све поједноставимо својим тестирањем брзине.

Као и обично, користили смо веб локацију Спеедтест.нет да добијемо референтну брзину за преузимање за нашу пробну интернетску везу:

Затим смо се повезали са АцеВПН услугом преко Л2ТП и поново покренули тест.

Резултати су били изузетно разочаравајући - повезивање са АцеВПН резултирало је смањењем брзине преузимања за више од половине.

Поштено, треба истаћи да су перформансе АцеВПН-а можда и боље повезане са ОпенВПН-ом, али готово непробојна упутства у комбинацији са чињеницом да компанија користи софтвер за повезивање треће стране који још није био "спреман" за наш Мац је у време писања значило да то нећемо морати да тестирамо.

Компатибилност

АцеВПН нуди обиље могућности компатибилности. Корисници мобилних уређаја могу да добију овај ВПН за Андроид, иОС и Виндовс телефоне. Важно је напоменути да апликација иПхоне ВПН не подржава ОпенВПН, морат ћете преузети апликацију треће стране, попут Туннелблицк-а, како бисте користили овај протокол шифровања. ВПНАреа такође нуди ВПН за Виндовс, Мац и Линук иако Линук ВПН клијент нема ГУИ.

На основу нашег искуства на Мац ВПН-у не бисмо рачунали да је било која од ових платформи посебно једноставна за конфигурирање. Међутим, ентузијасти и техничари би вероватно њима успели.

Подручје купца

Корисничко подручје АцеВПН нуди прилично стандардни распон функционалности. Приказује ваше ВПН корисничко име и лозинку (која се разликује од корисничког имена и лозинке за ваш налог) и статус ваше претплате. У нашем случају, како смо одабрали Премиум претплату, имали смо и могућност надоградње на Ултимате пакет.

Подручје купца такође пружа могућност преузимања наведеног "цонфиг филес" и контролисати подешавања у вези са услугом Унблоцк ТВ.

Закључак

Свидели смо нам се

 • Широка листа компатибилности која може одговарати ентузијастима
 • Врло брзи одговори на упите подршке

Нисмо били тако сигурни у вези

 • Процес дуготрајне пријаве
 • Нејасна политика евидентирања употребе

Мрзели смо

 • Лоше перформансе
 • Неке најмање корисничке упуте за подешавање које смо видјели
 • Недостатак јасног приступа детаљима сервера
 • Изузетно фрустрирајуће искуство конфигурације

У неколико тренутака током нашег прегледа питали смо се да ли смо претјерано оштри на АцеВПН-у. Као техници, успели смо да попунимо празнине у пруженим информацијама, а услуга јасно поставља да је широко компатибилна са низом уређаја.

Међутим, морамо узети у обзир како би се читав потенцијални спектар корисника нашао на свакој услузи коју гледамо, а ми смо доживели довољно фрустрације као техничара да знамо да ће се нетехнички корисници (барем на Мац рачунарима) борити са конфигурацијом - можда до тачке одустајања.

Да су наше бројке перформанси биле импресивне, могли бисмо дати опрезну препоруку за АцеВПН, али само за истинске ИТ ентузијасте. Будући да су перформансе исподпросечне, остало нам је мало добре речи. Неко на АцеВПН-у заиста треба да погледа услугу са становишта корисника и направи нека побољшања.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me