Bagi mereka yang tinggal di Perancis yang ingin mengelakkan penapisan dan pengawasan, VPN adalah jawapan yang mudah. Dengan mendaftar untuk perkhidmatan, mereka boleh melindungi aktiviti dalam talian mereka. Pengguna VPN juga mendapat faedah lain, seperti akses kepada kandungan dan laman web yang terhad secara geografi.

VPN Terbaik untuk Perancis - Perbandingan

Di bawah ini kami telah menyenaraikan lima VPN terbaik untuk Perancis. Semua perkhidmatan ini menyediakan ciri-ciri keselamatan yang sangat baik, pelayan VPN berkelajuan tinggi di Perancis dan di seluruh dunia, dan dapat menyekat laman web yang kini disekat di lokasi anda. Sekiranya anda mahukan lebih banyak maklumat tentang mana-mana perkhidmatan yang disenaraikan di bawah, klik melalui laman web pembekal atau semak terperinci VPN kami.

 1. CyberGhost VPN

  - adalah perkhidmatan yang mudah digunakan dengan pelbagai ciri hebat - 452 pelayan VPN di Perancis

 2. ExpressVPN


  - adalah perkhidmatan yang cepat dan sangat selamat - mempunyai 3 pelayan di Perancis

 3. NordVPN

  - mempunyai beberapa ciri hebat yang disertakan dengan perkhidmatan seperti IP khusus dan Tor atas VPN - 199 pelayan VPN di Perancis

 4. PrivateVPN

  - adalah perkhidmatan VPN murah yang mempunyai tumpuan yang kuat terhadap privasi - 2 pelayan VPN Perancis

 5. IPVanish

  - adalah perkhidmatan VPN berkelajuan tinggi yang memiliki hampir semua pelayannya - 4 pelayan VPN di Perancis

Pertimbangan bagi VPN di Perancis

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda ingat ketika memilih VPN untuk Perancis, kami telah menyenaraikan beberapa perkara yang mungkin menjejaskan privasi anda di Perancis.

Bil dan Undang-undang Anti-privasi Kontroversi

Pada bulan Disember 2014, kerajaan Perancis secara senyap-senyap meluluskan undang-undang pengawasan yang membenarkan pengumpulan maklumat dan dokumen yang diproses oleh rangkaian atau perkhidmatan komunikasi elektronik, senarai nombor yang dipanggil dan pemanggil, dan tempoh dan masa komunikasi.

Walaupun rang undang-undang itu sangat kontroversial, ia disokong oleh satu lagi, rang undang-undang pengawasan yang lebih mengganggu pada tahun 2015. Human Rights Watch menegaskan bidang yang paling bermasalah rang undang-undang seperti:

Kuasa ekspansif bagi perdana menteri untuk membenarkan pengawasan bagi tujuan yang jauh melebihi yang diiktiraf dalam undang-undang hak asasi manusia antarabangsa; kekurangan pengawasan kehakiman yang bermakna; keperluan untuk penyedia perkhidmatan swasta untuk memantau dan menganalisis data pengguna dan melaporkan corak yang mencurigakan; tempoh pengekalan berpanjangan untuk beberapa data yang ditangkap; dan ketelusan awam yang sedikit.

""Walaupun sasaran rang undang-undang adalah untuk menempatkan amalan pengawasan Perancis di bawah kedaulatan undang-undang, ia sebenarnya menggunakan undang-undang untuk memakai pengembangan kuasa pengawasan telanjang. Perancis boleh melakukan lebih baik daripada ini, terutamanya jika ia mahu menjauhkan diri dari amalan pengawasan jisim yang terlalu banyak dan rahsia AS dan UK yang telah menarik begitu banyak cabaran undang-undang."

Majlis umum Hak Asasi Manusia Watch, Dinah PoKempner menambah

2015/2016 Serangan Pengganas

2015 dan 2016 adalah tahun gelap bagi Perancis. Awal tahun 2015 menyaksikan tembakan Charlie Hebdo, ketika dua anggota kumpulan pengganas Al-Qaeda memaksa mereka masuk ke kantor akhbar mingguan satir. Pada 7 Januari lalu, mereka membunuh lima orang kakitangan dan meninggalkan 11 orang yang cedera.

Charlie Hebdo

Tragedi ini diikuti oleh serangan Paris pada 13 November 2015, yang diselaraskan oleh ISIL. Mereka terlibat pengeboman bunuh diri dan penembakan massa di kafe, restoran, dan teater Bataclan. Serangan itu mengakibatkan 130 nyawa dan menyebabkan 368 orang cedera parah. Ia adalah serangan paling dahsyat di Perancis sejak Perang Dunia II. Akibatnya, negara ini dalam keadaan kecemasan yang berpanjangan.

2016, sedih, menyaksikan bahagian tragedi juga. Pada petang 14 Julai, trak kargo sengaja menghalau orang ramai yang merayakan Hari Bastille di Nice. Akibatnya, 86 orang terbunuh dan 434 cedera. ISIL mendakwa bertanggungjawab untuk serangan ini juga, oleh itu lanjutan keadaan kecemasan negara hingga 26 Januari 2017. Perancis juga meningkatkan serangan udara terhadap ISIL di Syria dan Iraq.

PS Biometrics Database

Pada 30 Oktober 2016, pangkalan data haram yang mengandungi butiran biometrik 60 juta warganegara Perancis dicipta secara rahsia. Pangkalan data yang besar telah dicipta oleh Parti Sosialis Perancis sebagai tindak balas kepada keadaan kecemasan semasa, yang mengisyaratkan keselamatan negara. Dipanggil "Tajuk Elektronik Secure" (TES), ia mengandungi butiran peribadi dan biometrik hampir semua orang di Perancis. Ini termasuk gambar wajah, cap jari, warna mata, berat, alamat geografi dan alamat IP.

Pangkalan data melanggar had penggunaan data biometrik, menjadikannya tidak sah. Ia juga mempunyai implikasi serius lain, seperti digunakan untuk pengawasan massa, atau terdedah kepada penggodam dan ancaman siber lain.

VPN Perancis: Kesimpulan

Kerajaan Perancis menggunakan ancaman serangan pengganas untuk membenarkan undang-undang pengawasan massa yang sedia ada, serta lulus yang baru. Lebih buruk lagi, ia mewujudkan pangkalan data haram (dan terdedah) maklumat rakyatnya. Walaupun kerajaan mengatakan bahawa ia adalah penting untuk keselamatan negara, ia sedih dan mengejutkan untuk melihat negara pro-libertarian seperti ini menjadi mangsa mentaliti yang mempunyai begitu banyak negara yang melucutkan hak mereka hak asasi mereka atas nama keselamatan melalui pengawasan.

Dengan pengawasan kerajaan pada masa yang sangat tinggi, penduduk Perancis yang menghargai privasi dalam talian mereka akan bijak untuk mendaftar dengan pembekal VPN yang boleh dipercayai. Melanggan mana-mana pembekal yang disebutkan di atas akan memastikan bahawa anda boleh menjalankan aktiviti dalam talian anda tanpa perlu risau tentang siapa yang menonton.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me