Internet penuh dengan virus - malware, spyware, ransomware, dan trojan - yang membolehkan penjenayah siber mengambil alih peranti dan juga memuat turun eksploitasi sekunder dari pelayan Perintah dan Kawalan.

Suatu ketika dahulu, orang biasa berasa lebih selamat menggunakan Apple. Bagaimanapun, kini pengguna Mac perlu berhati-hati. Ini bermakna mereka juga mesti melindungi peranti mereka dengan perisian antivirus yang mantap.

Sama ada anda memiliki komputer riba, desktop, atau peranti mudah alih, adalah penting untuk memastikan anda mempunyai perisian antivirus. Gagal melakukannya boleh bermakna anda mengalami jangkitan yang mengerikan yang membolehkan penggodam mengakses data sensitif anda, log masuk ke akaun media sosial anda, dan mencuri maklumat bank anda, e-mel, atau maklumat sulit lain.

Memilih antivirus boleh mengelirukan kerana terdapat banyak program antivirus yang berlainan di pasaran. Jadi, yang merupakan tiga program antivirus terbaik?

Apakah program antivirus yang terbaik untuk digunakan??

 1. F-Secure


  - Perlindungan, prestasi, dan kebolehgunaan yang sangat baik.

 2. Perlindungan Jumlah McAfee

  - Menawarkan banyak ciri pada titik harga yang rendah.

 3. Malwarebytes

  - Sangat cekap, dan tidak menjejaskan prestasi sistem secara negatif

Perisian Antivirus terbaik 2020: Analisis mendalam

1. F-Secure

 • Harga

  Dari $ 69.99
  / bulan

Antivirus popular ini diketahui memberikan perlindungan, prestasi, dan kebolehgunaan yang sangat baik. Perisian ini tersedia untuk kedua-dua Mac dan Windows. Dalam ujian, F-Secure Antivirus melakukan sangat baik; secara konsisten menyekat 100% perisian hasad. Malah, F-Secure memenangi anugerah perlindungan terbaik AV-TEST pada tahun 2018.

Perisian itu mungkin tidak menjadi ciri yang kaya dengan beberapa program antivirus lain di pasaran. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa banyak fungsi tambahan yang ada’t sentiasa sangat diperlukan dari sudut pandang anti-virus (walaupun kadang-kadang ada tambahan yang berguna).

Dengan kos $ 35,99 untuk melindungi satu peranti atau $ 39,99 untuk melindungi tiga peranti, perisian ini agak mahal jika anda memilih untuk rancangan antivirus yang berdiri sendiri. Pembelian pelan itu secara harfiah akan membolehkan anda mengimbas mesin anda untuk virus, dan itu sahaja.

Walau bagaimanapun, pada masa ini F-Secure menjual pelan SAFE F-Secure yang lebih baik untuk hanya $ 34.99 (yang sebenarnya lebih murah daripada antivirus yang berdiri sendiri). Atas sebab ini, F-Secure SAFE dapat dianggap sebagai perjanjian luar biasa yang dilengkapi dengan ciri-ciri berikut:

 • Pemantauan masa nyata
 • Perlindungan muat turun
 • Perlindungan Phishing
 • Sambungan penyemak imbas
 • Mod perbankan mencabut semua sambungan yang tidak dipercayai dari internet dan menghalang mereka daripada menyambung semula semasa transaksi sedang berlangsung
 • Sokongan untuk Mac, Windows, Android, dan iOS
 • Firewall
 • Sokongan hebat dengan sembang langsung

Walaupun beberapa program antivirus mungkin memperlahankan komputer anda sedikit - perisian antivirus ini tidak lapar pada kuasa pemprosesan. Ia juga sangat mudah digunakan, memastikan susun atur fungsi ke minimum. Ini menjadikannya pilihan yang baik untuk pengguna yang tidak berteknologi.

Fungsi imbasan cepat datang ditetapkan sebagai lalai, dan ia sangat cepat - menyelesaikan imbasan dalam beberapa minit. Melangkah ke dalam tetapan memberikan pengguna pilihan untuk melakukan imbasan sistem penuh. Walau bagaimanapun, jika anda digunakan untuk memiliki kemampuan untuk mengimbas pemacu yang boleh tanggal, atau untuk melakukan imbasan tersuai, perisian ini mungkin mengecewakan anda.

Mungkin satu-satunya kelemahan sebenar dengan F-Secure adalah bahawa ia sangat sensitif bahawa ia cenderung untuk menandakan beberapa positif palsu. Bagaimanapun, ini adalah lebih baik daripada antivirus yang merindui eksploit sebenar.

Sebaliknya, kita perlu melekatkan F-Secure hanya pada pelan SAFE - yang bernilai lebih baik untuk wang dan mempunyai pelbagai ciri yang lebih baik daripada rancangan antivirus mandiri.

Secara keseluruhan, ini adalah antivirus yang mantap yang mendapat kerja. Sempurna sesuai dengan pengguna yang tidak berteknologi yang mahukan sesuatu yang melindungi terhadap 100% virus.

2. Perlindungan Jumlah McAfee

 • Harga

  Dari $ 34.99
  / bulan

McAffee adalah satu lagi antivirus yang dinilai tinggi oleh lembaga pemeriksa bebas AV-TEST. Pada 2018, ia dianugerahkan skor tertinggi untuk perlindungan, kebolehgunaan, dan prestasi. Ini bermakna ia boleh dipercayai, dan walaupun benar bahawa beberapa tahun yang lalu ia mengalami beberapa ulasan yang tidak baik, firma itu telah benar-benar (dan berjaya) merombak enjin pengimbasan malware sejak itu.

Salah satu perkara terbaik mengenai Perlindungan Total McAffee ialah pengguna mendapat akses kepada sejumlah besar ciri pada titik harga yang agak rendah. Pengguna boleh melindungi 10 peranti untuk $ 44,99 (untuk tahun pertama - $ 109.99 pembaharuan). Ini memberikan pengguna perlindungan masa nyata aktif untuk semua peranti mereka dan beberapa tambahan yang berguna. Perisian itu tidak lapar pada CPU sama ada, dan tidak akan menjejaskan prestasi sistem apabila ia berjalan.

Ciri-ciri termasuk:

 • Antivirus
 • Kemas kini automatik
 • Pemantauan masa nyata
 • Pemantauan web
 • Perlindungan Phishing
 • Perlindungan muat turun
 • Firewall
 • Shredder fail
 • Pengurus kata laluan
 • Sokongan untuk berbilang peranti (Windows, macOS, iOS dan Android) melalui McAffee UI

Menggunakan McAffee’antivirus s akan mengambil sedikit masa untuk digunakan kerana UI Antara Muka Pengguna mempunyai semua ciri dalam satu klien. Di bahagian atas UI, pelbagai tab membolehkan pengguna mengakses pengurus kata laluan dan ciri keselamatan lain.

Walau bagaimanapun, dengan hanya sedikit latihan kami mendapati bahawa perkara menjadi mudah, dan pengguna dapat dengan mudah mula melakukan imbasan cepat untuk mencari virus di kawasan yang sama mengeksploitasi. Imbasan sistem penuh juga tersedia untuk mencari malware pada semua cakera keras dan beberapa kesesuaian tersedia bagi mereka yang menikmatinya atau mempunyai keperluan khas.

Kawalan ibu bapa dan ciri-ciri anti-spam juga berguna dan bermaksud bahawa pengguna benar-benar mendapatkan banyak nilai untuk wang dengan suite keselamatan yang berharga sederhana ini. Satu-satunya kelemahan yang berpotensi dengan McAffee ialah perlindungan ransomware tidak termasuk dalam pelan Perlindungan Total (ya ironi ini’t hilang pada kami).

Secara keseluruhan, bagaimanapun, kami fikir bahawa antivirus ini menawarkan banyak ciri pada titik harga yang rendah. Oleh itu, McAffee merupakan antivirus yang baik untuk keluarga atau orang yang mempunyai banyak peranti yang mereka perlukan untuk melindungi daripada virus. Kami juga suka bahawa McAffee membolehkan orang mencuba pelan Perlindungan Total selama 30 hari - tanpa meminta maklumat kad kredit anda.

3. Malwarebytes

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Malwarebytes adalah program antivirus yang sangat baik yang kami telah memutuskan untuk disertakan kerana ia tersedia secara percuma pada mesin Windows. Pengguna percuma mendapat akses lengkap ke antivirus - yang mengimbas virus terhadap pangkalan data terkini yang diketahui malware. Pengimbasan itu sangat cekap, dan, seperti program antivirus yang lain, Malwarebytes tidak menjejaskan prestasi sistem secara negatif

Antivirus ini boleh ditubuhkan untuk mengimbas virus sekerap yang anda suka, dengan imbasan disyorkan minimum sekali seminggu. Perkara yang baik tentang Malwarebytes ialah walaupun secara percuma ia diketahui kekal sehingga kini dan dengan pasti melindungi daripada jangkitan berniat jahat.

Diakui, versi percuma dari Malwarebytes adalah terhad; hanya membenarkan pengguna melakukan fungsi imbasan virus. Sesiapa yang mahukan perlindungan masa nyata - dengan pengimbasan e-mel, laman web dan muat turun yang aktif - perlu menaik taraf kepada pelan premium yang akan menetapkannya kembali $ 39.99 setahun. Begitu juga jika anda memerlukan perlindungan virus untuk Mac, iOS, atau peranti Android - kerana ini tidak mendapat akses kepada antivirus percuma, sama ada.

Membayar perisian juga meningkatkan perlindungan anda, dengan memberi anda akses kepada ciri-ciri berikut:

 • Antivirus
 • Pemantauan web
 • Kemas kini automatik
 • Perlindungan ransomware
 • Perlindungan Phishing
 • Perlindungan muat turun
 • Pembersihan cakera
 • Melayari selamat

Secara keseluruhan, antivirus percuma ini sangat berguna, dan, sementara itu tidak’Untuk semua orang, kami faham bahawa kebanyakan orang di seluruh dunia masih memiliki dan menjalankan komputer Windows. Atas sebab ini, Malwarebytes dianggap sebagai mencuri untuk sesiapa sahaja yang telah menjalankan taktik dengan menyambung ke internet tanpa perlindungan sama sekali.

Malwarebytes juga boleh dianggap sebagai pilihan yang luar biasa untuk pemula, terima kasih kepada papan pemuka intuitif dan kawalan mudah difahami. Walau bagaimanapun, jika anda membuat keputusan untuk membayar antivirus, mungkin lebih baik untuk berpegang pada salah satu pilihan yang lebih tinggi dalam senarai ini, kerana mereka mempunyai kecenderungan untuk menangkap lebih banyak malware dalam dram mereka daripada Malwarebytes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me