Bosan laman web yang disekat di Ukraine? Dengan VPN anda boleh memintas blok yang menjengkelkan dan melayari internet dengan bebas. Di bawah ini, kita lihat VPN terbaik untuk digunakan di Ukraine.

VPN untuk Ukraine

Ukraine adalah sebuah negara di mana ramai penduduk berbahasa Rusia. Atas sebab itu, sekitar separuh daripada penduduk Ukraine (lebih kurang 23 juta orang) menggunakan laman web milik Rusia yang popular. Malangnya, pada Mei 2017, perang antara Rusia dan Ukraine menyebabkan Presiden Ukraine Poroshenko melarang laman web Rusia. perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) adalah penyelesaian terbaik untuk membuka kunci laman web ini.

Apakah VPN Terbaik untuk Ukraine??

Mari kita mulakan dengan cepat melihat siapa yang membuat senarai kami untuk pilihan VPN terbaik untuk digunakan di Ukraine:

 1. ExpressVPN


  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

5 VPN Terbaik untuk Ukraine

Kami telah mengkaji lebih dari 150 VPN, pakar memilih 5 terbaik untuk Ukraine yang boleh anda lihat dalam senarai mendalam kami di bawah:

Apakah VPN itu?

Rangkaian Persendirian Maya untuk Ukraine adalah perkhidmatan dalam talian yang membolehkan sesiapa di Ukraine berpura-pura berada di Rusia (dan negara-negara lain).

Penyedia VPN mempunyai rangkaian pelayan yang terletak di seluruh dunia, dan sebahagian daripadanya mempunyai pelayan di Rusia. Dengan menyambung ke pelayan VPN di Rusia, mana-mana warganegara Ukraine boleh memintas blok kerajaan yang dikenakan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) di Ukraine. Sebaik sahaja anda disambungkan ke pelayan VPN Rusia, anda sepatutnya mempunyai alamat IP Rusia, yang bermaksud bahawa anda bebas untuk menggunakan mana-mana laman web Rusia.

Adakah VPN di Ukraine Selamat?

Anda mungkin tertanya-tanya jika menggunakan perkhidmatan VPN untuk berpura-pura berada di Rusia adalah selamat. Jawapannya adalah ya. Di samping menyediakan pelayan di negara-negara asing, perkhidmatan VPN juga menyediakan penyulitan.

Semua data yang datang dan pergi dari komputer peribadi, komputer riba, telefon pintar, atau tablet pelanggan VPN, disulitkan dengan selamat. Ini bermakna bahawa ISP atau kerajaan mereka tidak boleh memberitahu apa yang mereka lakukan dalam talian.

Penyulitan membolehkan pengguna VPN mempunyai privasi digital, supaya mereka boleh melakukan apa sahaja yang mereka mahu dalam talian tanpa perlu bimbang bahawa sesiapa sahaja boleh memberitahu apa yang mereka lakukan. Ini juga berlaku kepada tuan-tuan tanah, sekolah, dan pentadbir kerja. Penyulitan VPN menyimpan data anda secara peribadi dan terjamin.

Laman Web Apa Yang Diblok di Ukraine?

Disebabkan perang dengan Rusia yang masih berlaku di Ukraine, kerajaan Ukraine telah menyekat beberapa laman web Rusia. Laman-laman tersebut termasuk enjin carian popular, dan laman media sosial: Mail.ru, VK, Odnoklassniki, dan Yandex.

Pertimbangan

Apabila memilih VPN untuk Ukraine, penting untuk memahami bahawa tidak setiap VPN akan lakukan.

Terdapat lebih daripada 850 perkhidmatan VPN komersial yang terdapat di pasaran. Walau bagaimanapun, tidak semua orang mempunyai pelayan yang terletak di Ukraine dan Rusia. VPN untuk Ukraine perlu mempunyai pelayan di Rusia, supaya pelanggan dapat mengatasi penapisan yang dikenakan oleh kerajaan Ukraine.

Tambahan pula, kerana Ukraine sedang berperang dengan Rusia, adalah penting bagi orang-orang di Ukraine untuk mempunyai ketenangan fikiran apabila mereka membuka kunci laman web Rusia. Atas sebab itu, privasi dan keselamatan adalah penting.

Terakhir, kelajuan sambungan adalah pertimbangan yang perlu apabila memilih VPN untuk digunakan di Ukraine. Majoriti VPN menyediakan sambungan lambat yang tidak akan membenarkan orang ramai melakukan tugas intensif data seperti penstriman. Atas sebab ini, penting untuk memilih penyedia VPN yang boleh dipercayai dengan pelayan pantas.

Privasi dan Keselamatan

Kesemua VPN dalam artikel ini telah dipilih kerana mereka menyediakan tahap tertinggi penyulitan VPN yang tersedia pada tahun 2020. Di sini di ProPrivacy.com, kami sentiasa mengesyorkan protokol penyulitan OpenVPN. Ini kerana OpenVPN adalah satu bentuk penyulitan enkripsi tentera, yang jauh lebih selamat daripada protokol penyulitan VPN yang lain.

Kebanyakan VPN menyediakan satu bentuk enkripsi ketinggalan zaman yang dipanggil Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP). Penyulitan itu tidak selamat, dan kami mendesak orang untuk menggunakan VPN seperti yang ada dalam panduan ini, yang melaksanakan enkripsi OpenVPN yang kuat.

Selain itu, sejumlah besar perkhidmatan VPN yang bebas hanya mampu bebas kerana mereka menghasilkan wang dengan menjual data pengguna. Ini adalah bertentangan dengan apa yang VPN sepatutnya lakukan. VPN sepatutnya menyimpan data anda secara peribadi dan selamat, TIDAK menjualnya kepada pembida tertinggi.

Setiap VPN dalam panduan ini adalah perkhidmatan yang dipercayai dan boleh dipercayai yang terkenal dalam industri VPN. Mereka semua mempunyai dasar privasi yang selamat dan penyulitan yang kuat. Oleh itu, data anda akan bersifat peribadi dengan setiap VPN dalam panduan ini.

Kelajuan Sambungan

Semua VPN untuk Ukraine dalam panduan ini mempunyai pelayan berkualiti tinggi yang terletak di seluruh dunia. Ini bermakna tidak kira di mana anda berpura-pura menjadi (Rusia, Amerika Syarikat, UK, atau di tempat lain), anda akan sentiasa dapat melakukan tugas intensif data seperti streaming dalam HD.

Apa Yang Boleh Saya Lakukan dengan VPN?

Kami faham bahawa pengharaman kerajaan baru-baru ini laman web Rusia di Ukraine adalah sebab utama bahawa ramai orang yang tinggal di Ukraine mahukan perkhidmatan VPN. Walau bagaimanapun, terdapat banyak faedah untuk memiliki VPN melangkaui akses ke laman web Rusia.

Dengan VPN, sesiapa sahaja boleh berpura-pura berada di UK untuk menonton BBC iPlayer. Peminat sukan boleh menyambung ke pelayan di AS untuk menonton besbol atau hoki ais. Peminat bola sepak boleh menonton semua pelbagai liga Eropah. Peminat perlumbaan kereta boleh menyahsekatkan perlumbaan Formula 1 sepanjang musim. Peminat tenis boleh berpura-pura berada di UK untuk Wimbledon atau Australia untuk Terbuka Melbourne. Opsyen tidak berkesudahan.

Di samping itu, dengan VPN adalah mungkin untuk menggunakan versi AS Netflix, yang mempunyai tajuk katalog yang lebih besar daripada yang dilakukan di tempat lain. VPN adalah baik untuk mengatasi SEMUA geo-sekatan, bukan hanya yang dikenakan pada laman web Rusia.

Keselamatan WiFi Awam dengan VPN Ukraine

Apabila menggunakan hotspot WiFi awam, mana-mana pengguna lain di WiFi boleh dengan mudah menggodam lalu lintas anda. Ini bermakna bahawa menggunakan WiFi awam meletakkan anda berisiko untuk mempunyai kata laluan, perkhidmatan, dan butiran bank anda dicuri. Kadang-kala, penggodam juga menubuhkan hotspot WiFi awam palsu. Sekiranya anda tersambung secara tidak sengaja, penggodam boleh melihat semua yang anda lakukan.

Penyulitan yang menyediakan VPN bermakna semua data anda selamat. Tidak kira sama ada anda berada di rumah, di WiFi awam rasmi, atau secara tidak sengaja dihubungkan dengan rangkaian penggodam, tiada siapa yang dapat melihat apa yang anda lakukan kerana VPN menyulitkan data anda. Itulah sebabnya VPN dianggap sebagai bentuk keselamatan cyber peribadi yang terbaik.

VPN untuk Ukraine: Kesimpulan

Dalam artikel ini, kami telah jelas menjelaskan semua yang anda perlu ketahui mengenai VPN untuk Ukraine. Kami telah membincangkan spesifikasi yang perlu dimiliki oleh VPN untuk Ukraine dan telah menjelaskan mengapa ini adalah lima VPN terbaik untuk Ukraine.

Semua pembekal dalam artikel ini adalah VPN berkualiti tinggi yang terkenal dengan perkhidmatan hebat mereka. Mereka selamat dan memberikan privasi kepada pengguna mereka. Di samping itu, semua VPN ini mempunyai pelayan yang terletak tidak hanya di Rusia tetapi di seluruh dunia, menjadikannya sempurna untuk mengatasi batasan geo-sekatan.

Akhirnya, setiap VPN dalam panduan ini mempunyai rangkaian pelayan berkualiti tinggi yang akan membenarkan pelanggan mereka melakukan apa sahaja yang mereka mahu dalam talian, sama ada ia streaming dalam kualiti HD atau permainan. VPN ini adalah nilai yang sangat baik untuk wang, tetapi masing-masing berbeza sedikit, jadi sila luangkan masa untuk menganalisis setiap perkhidmatan dengan berhati-hati. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai mana-mana perkhidmatan, jangan ragu untuk menghubungi kami di bahagian komen di bawah.

Ringkasan

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Kredit imej tajuk: Wead / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me