Windows 10 Mobile adalah versi mudah alih dan versi Windows pertama yang menarik bersama desktop, tablet, dan telefonnya ke OS tunggal. Atas sebab ini, ia berkongsi lebih banyak dengan rakan kongsi desktopnya, tetapi disebabkan fakta ini tidak semua perkhidmatan VPN akan berfungsi dengan baik di platform. Dalam artikel ini, kami telah memilih lima VPN terbaik untuk telefon Windows.


Jika anda baru kepada VPN, kami boleh membantu anda mendapatkan kelajuan dengan panduan berguna kami:

 • Apakah VPN? Panduan bukan teknikal
 • Adakah VPN sahkan?
 • 5 Aplikasi VPN Terbaik untuk Android
 • 5 VPN Terbaik untuk iOS

Apakah VPN terbaik untuk Windows Phone? - Perbandingan

Semak senarai di bawah untuk melihat apa yang pakar kami dinilai sebagai VPN Terbaik Untuk Telefon Windows.

 1. ExpressVPN

  - Kilat cepat | Aplikasi untuk semua platform | 24/7 sokongan sembang hidup

 2. NordVPN

  - Mudah digunakan | Sepenuhnya dipaparkan | Pelayan di lebih daripada 60 buah negara

 3. CyberGhost VPN

  - Harga murah | Mudah digunakan | Pelayan di 90 negara

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Penyulitan kuat | Tiada log | Sokongan sembang langsung

5 Perkhidmatan VPN Windows Phone - Paparan terperinci

Lihat perkhidmatan VPN telefon Windows terbaik dengan lebih terperinci di bawah. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat tentang perkhidmatan yang kami telah disenaraikan, periksa ulasan VPN kami yang mendalam untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan ini.

Mengapa saya memerlukan VPN untuk Windows Phone??

VPN sangat popular dan menjadi semakin meluas pada hari itu. Keupayaan mereka untuk menyediakan privasi dan keselamatan melalui penyulitan mengisytiharkan mereka ke arus perdana.

Malangnya, sebahagian besar daripada beratus-ratus perkhidmatan itu mempunyai dasar privasi yang tidak baik, rangkaian tidak selamat, dan protokol penyulitan enkripsi yang buruk atau tidak lama. VPN sepatutnya memastikan anda selamat, tetapi dengan begitu banyak melakukan kerja yang buruk, ia boleh menjadi sakit kepala sebenar yang perlu dipilih.

VPNS yang dipaparkan dalam panduan ini semuanya memberi anda manfaat berikut:

 • Perlindungan daripada pemerhati dan penggodam yang mengintai di hotspot WiFi awam. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lihat VPN kami di panduan WiFi awam.
 • Sulitkan data anda supaya ISP tidak dapat melihat apa yang anda bangun dalam talian. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai penyulitan VPN dengan mengklik pautan.
 • Meningkatkan ketidaktahuan anda apabila merosakkan. Ketahui lebih lanjut dengan VPN kami untuk panduan mengutuk.
 • Membolehkan anda mengubah lokasi anda dengan 'memalsukan' alamat IP anda ke lokasi terpencil
 • Keupayaan untuk memintas penapisan dan sekatan geo, contohnya membuka kunci BBC iPlayer di luar UK

Tinjauan dan Pertimbangan VPN Mudah Alih Windows 10

Windows 10 Mobile sangat serupa dengan versi desktop. Ia mempunyai banyak ciri yang sama, termasuk tetapan yang sama, menu, kernel, elemen UI dan juga dibina dalam fungsi Cortana. Pada beberapa telefon yang lebih baru (seperti Lumia 950 atau 950 XL) ia bahkan membolehkan anda memalam monitor luaran secara langsung, menjadikan telefon berkelakuan seperti PC.

Sayangnya untuk pengguna telefon Windows - dan walaupun banyak permintaan daripada mereka - OpenVPN tidak tersedia pada platform Windows 10 Mobile. Ini adalah rasa malu yang nyata, kerana OpenVPN dianggap sebagai protokol penyulitan yang paling selamat untuk sambungan internet. Ini bermakna pengguna terhad kepada PPTP atau L2TP. Daripada kedua-dua protokol penyulitan ini, L2TP / IPSec setakat pilihan yang terbaik jadi sila gunakannya.

Cari semua yang anda perlu tahu mengenai penyulitan dengan panduan lengkap kami untuk penyulitan VPN.

Windows 10 Mobile VPN ditubuhkan

Disebabkan fakta bahawa OS telefon Windows rumit (dan perkhidmatan VPN memerlukan integrasi jauh ke dalam OS daripada aplikasi desktop biasa), VPN hanya tidak dapat membuat klien tersuai untuk Windows 10 Mobile. Begitu juga untuk OpenVPN GUI. Atas sebab ini, anda perlu mengkonfigurasi VPN secara manual pada peranti Windows Mobile.

Konfigurasi manual tidak begitu rumit. Semua VPN dalam panduan ini mempunyai arahan untuk menyambung ke rangkaian mereka secara manual. Walau bagaimanapun, untuk membantu anda, kami telah memasukkan panduan langkah demi langkah untuk anda ikuti di sini:

Bagaimana untuk menubuhkan VPN secara manual pada Windows Phone

Ikuti langkah di bawah untuk menetapkan VPN anda pada telefon Windows:

 1. Sediakan sambungan VPN yang baru dengan meleret pada telefon anda dari bahagian atas skrin untuk mendedahkan menu. Sekarang klik pada VPN.
 2. Setelah menu pilihan VPN dibuka, klik ikon + di sebelah Tambah sambungan VPN.
 3. Sediakan sambungan L2TP (yang paling selamat tersedia) dengan menghubungi VPN yang anda pilih untuk mendapatkan alamat pelayan mereka dan kunci pre-shared IPSec.
 4. Sekarang bahawa anda mempunyai butir-butir yang anda perlukan dari pembekal VPN anda, kembali ke menu Tambah sambungan VPN dan isikan butiran berikut:
  • Pembekal VPN: Windows (terbina dalam)
  • Nama sambungan: Pilih nama pilihan anda seperti "MyVPN" atau nama pembekal anda
  • Nama pelayan atau alamat: Alamat pelayan VPN yang disediakan oleh VPN anda
  • Jenis VPN: L2TP / IPsec dengan kunci pra-kongsi
  • Kunci Pra-Perkongsian:Kunci pre-shared IPSec yang anda dapat dari pembekal VPN anda
  • Jenis maklumat log masuk: Nama pengguna dan kata laluan
  • Nama pengguna: Nama pengguna VPN anda dari semasa anda melanggan
  • Kata Laluan: Kata laluan VPN dari semasa anda melanggan
 5. Akhirnya, pastikan anda klik pada Ingat maklumat log masuk saya, sebelum mengklik Simpan.

Penyelesaian masalah pemasangan Windows Phone VPN

Kadang-kadang, orang mengalami masalah dengan kunci pra-kongsi IPSec. Untuk menyelesaikan masalah ini, lakukan seperti berikut:

 1. Dalam menu VPN pilih "MyVPN" (atau apa sahaja yang anda memutuskan untuk memanggil sambungan VPN yang dikonfigurasi secara manual.
 2. Sekarang klik pada Hartanah.
 3. Dalam menu Hartanah klik pada Edit.
 4. Apabila menu Edit terbuka, masukkan semula kekunci pra-kongsi yang anda masukkan semasa secara manual menyediakan sambungan VPN. Klik Simpan. Ini akan menyelesaikan masalah dan anda akan dapat menyambung ke VPN tanpa masalah.

SSTP pada Telefon Windows

Fungsi SSTP telah ditambah ke Windows 10 Mobile. Untuk mendapatkan kerja ini, anda perlu bercakap terus dengan pembekal VPN yang mengambil minat anda. Setakat yang kita tahu, bagaimanapun, tiada penyedia VPN telah mendapat fungsi ini dan berjalan baru-baru ini.

Kesimpulannya

Di sini di ProPrivacy.com, kami berada di barisan hadapan pengetahuan tentang industri VPN. Berada dalam komunikasi berterusan dengan penyedia VPN dan sentiasa mengkaji perkhidmatan VPN dari seluruh dunia memberikan kita keupayaan unik untuk dapat mengesyorkan perkhidmatan VPN yang terbaik. Kami juga memahami betapa mengecewakannya untuk menyebarkan VPN, hanya untuk dikecewakan kerana kelajuan sambungan yang lemah. Atau lebih buruk lagi, kerana kepercayaan kami dipecahkan dan privasi dan keselamatan kami sedang berisiko.

Dengan ini, artikel ini telah dihasilkan dengan teliti supaya anda dapat mengakses maklumat penting yang anda perlukan dengan mudah. Oleh itu, teruskan dan yakinkan memilih VPN untuk Windows Mobile. Yakinlah bahawa mana-mana pilihan dalam senarai ini adalah pilihan yang benar-benar indah dan akan memberi anda pengalaman VPN yang luar biasa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me