Apa itu Stremio?

Stremio adalah pemain media yang mewujudkan pusat akses pusat untuk fail hiburan pada peranti anda dan untuk perkhidmatan penstriman jauh yang anda akses melalui internet. Sekiranya format itu biasa, mungkin kerana anda pernah mendengar atau mencuba Kodi. Stremio memang banyak seperti Kodi dan media lain "agregat," seperti Masa Plex dan Popcorn.

Apabila anda membuka aplikasi Stremio, anda akan melihat senarai rancangan dan filem kegemaran anda. Ini tidak disediakan oleh Stremio. Aplikasi hanya mengindeks dan mengkategorikan video yang ia dapati pada pemacu keras anda. Ia juga mengingati rancangan dan filem yang telah anda akses dari perkhidmatan streaming. Stremio tidak menyediakan hiburan, ia hanya membolehkan anda menonton fail dari sumber lain melalui pemain media.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN


  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Untuk mengakses perkhidmatan penstriman melalui Stremio, anda perlu melibatkan yang sesuai "tambahan." Ini adalah fungsinya sama seperti Kodi. Tambahan ini benar-benar hanya satu pautan ke perkhidmatan penstriman. Beberapa perkhidmatan tersebut menunjukkan saluran TV secara langsung dari seluruh dunia. Yang lain adalah perpustakaan media video atas permintaan.

Anda boleh mengakses perkhidmatan premium, seperti Netflix, melalui Stremio. Walau bagaimanapun, pemain media tidak akan membawa anda ke perkhidmatan langganan tanpa perlu membayar. Pemain juga tidak dapat mengatasi sekatan serantau yang menyimpan kandungan untuk pelanggan yang berada di negara yang sama dengan pelayan streaming.

Jika anda tidak boleh masuk ke dalam video dari negara lain, anda mungkin menganggap bahawa terdapat sedikit perkara yang mengganggu untuk memasang Stremio. Walau bagaimanapun, jangan putus asa! Terdapat cara untuk mendapatkan kandungan dari luar negara untuk bermain di Stremio anda: menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN). VPN boleh mendapatkan sekatan serantau dan membiarkan anda menonton apa sahaja yang anda mahukan.

Tidak semua VPN boleh masuk ke semua perkhidmatan penstriman. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang sebab-sebab sekatan serantau pada tapak streaming, bacalah bahagian akhir artikel ini. Sementara itu, mari kita lihat lima VPN terbaik untuk Stremio.

Sekatan Laman Web Serantau

Sebelum jalur lebar, orang mendapat hiburan di rumah, atau di pawagam. Pada masa itu, ia adalah mudah untuk mengawal siapa yang memerhatikan apa dan di mana.

Setiap negara mempunyai undang-undang yang berbeza mengenai pandangan orang ramai. Komplikasi undang-undang untuk menyediakan hiburan termasuklah pelesenan, hak cipta, undang-undang fitnah, dan undang-undang fitnah. Adalah lebih mudah bagi syarikat-syarikat tempatan untuk menguruskan jadual teater filem dan stesen TV daripada syarikat multi-nasional. Pengeluar hiburan membuat pertunjukan dan filem untuk pasaran rumah mereka terlebih dahulu. Adalah lebih mudah bagi pemasar yang berpengalaman untuk memahami apa yang akan menjadi popular dan menguntungkan di wilayah mereka sendiri yang biasa daripada bekerja dengan apa yang akan menghalang penonton di luar negara.

Sekiranya siri filem atau siri TV dilanda di negara asalnya, kemungkinannya akan mendapat penonton di negara-negara lain yang sama. Oleh itu, peluang untuk menjual rancangan itu timbul. Secara tradisional, pembeli asing akan menyesuaikan rancangan sebelum menyiarkannya. Penyiar tempatan itu akan mempunyai jabatan undang-undang dengan pengetahuan pakar undang-undang hiburan awam di negara itu. Begitu juga, pemasar tempatan akan tahu apa yang mereka akan bertolak ansur dengan penonton sasaran mereka.

Apabila jalur lebar membuat perkhidmatan penstriman mungkin, amalan kerja yang telah ditetapkan dalam industri hiburan tidak lama kemudian terbukti menjadi model terbaik yang tersedia. Syarikat-syarikat pengeluaran besar sedar bahawa konsep pusat global untuk memaparkan semua kandungan mereka di mana-mana tidak dapat diguna. Untuk satu perkara, perlu ada versi bahasa yang berbeza dan suntingan bagi setiap negara. Risiko untuk disaman di negara asing kerana jenayah memaparkan bahan yang menyinggung membunuh prospek kesediaan universal. Perkhidmatan streaming mengehadkan ruang lingkup mereka untuk membolehkan akses dari negara asal mereka. Dalam sesetengah kes, seperti Netflix, tapak penstriman antarabangsa berhati-hati untuk mengarahkan mereka yang mengakses perkhidmatan ke perpustakaan untuk negara mereka.

Akses rentas sempadan

Perkara yang menjengkelkan tentang sekatan serantau adalah bahawa ia adalah berdasarkan di mana anda berada, bukan dari mana anda berada. Oleh itu, jika anda berada di luar negara untuk kerja atau bercuti, anda disekat dari laman web video negara asal anda.

Apabila anda mengakses laman web streaming, pelayannya menyemak alamat IP anda sebelum ia menyampaikan kandungan video. Setiap mesej yang keluar dari komputer anda melalui internet mempunyai alamat unik di atasnya. Format pengenal itu termasuk kod negara. Oleh itu, mudah untuk pelayan video untuk melihat bahawa anda berada di negara asing. Mereka kemudian memaparkan mesej menyekat dan bukan menghantar video.

Stremio VPN

Apabila anda menggunakan VPN, semua lalu lintas internet yang meninggalkan komputer anda dialihkan ke pelayan VPN yang dinamakan. VPN menyulitkan trafik itu, sehingga tidak ada yang dapat melihat tujuan utama sambungan. Pelayan VPN tidak menyahut mesej tersebut dan menghantarnya ke destinasi tujuan mereka selepas menggantikan alamat IP anda dengan sendirinya. Jika anda memilih pelayan VPN di negara yang sama dengan perkhidmatan penstriman yang anda mahu akses, permintaan anda akan dijawab dengan kod untuk video yang anda minta. Kod itu akan dihantar semula ke pelayan VPN. Komputer itu kemudian menyusun kod video dan menghantarnya kepada anda.

VPN Terbaik untuk Stremio: Kesimpulan

Perkhidmatan streaming mempunyai kewajipan undang-undang untuk mencegah akses rentas sempadan ke kandungan mereka. Proses mengawal siapa yang akan menonton video melibatkan menyekat kaedah pengungsian pengesanan lokasi. Oleh itu, setiap pelayan streaming yang mengendalikan sekatan serantau juga cuba mengesan dan menyekat lalu lintas VPN juga.

Inilah sebabnya mengapa tidak ada VPN yang akan dilakukan apabila anda menggunakan Stremio. Hanya VPN terbaik di dunia yang mampu menipu pelayan streaming ' "pengesanan proksi" sistem. Lima perkhidmatan dalam senarai ini VPN terbaik untuk Stremio semua berpengalaman untuk mendapatkan sekitar sekatan serantau dan mereka semua boleh menyembunyikan identiti mereka supaya mereka tidak akan disekat. Mengapa tidak mengambil kesempatan daripada percubaan percuma dan tempoh bayaran balik Stremio VPN yang disyorkan dan berikan setiap ujian kepada mereka?

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Klik pautan di bawah untuk panduan untuk menggunakan VPN pada streaming lain dan perkhidmatan yang buruk:

 • Masa Popcorn VPN
 • hulu VPN
 • VPN Netflix
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me