VPN Qatar


Terdapat beratus-ratus VPN yang tersedia, tetapi hanya segelintir mereka yang baik. Sekiranya anda berada di Qatar dan cuba masuk ke perpustakaan video di luar negara, anda boleh membuang banyak masa untuk membaca setiap pesaing di pasaran. Hanya plumping untuk VPN pertama yang anda hadapi adalah satu lagi kesilapan.

VPN Qatar terbaik

Untuk menyelesaikan masalah ini, kami telah mengumpulkan senarai lima VPN terbaik untuk Qatar. Dengan menyempitkan siasatan anda kepada lima, anda akan menjimatkan masa anda dan dapat memastikan bahawa anda akan berakhir dengan VPN yang benar-benar berfungsi.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 4. PrivateInternetAccess

 5. PureVPN

Pertimbangan VPN Qatar

Qatar adalah rumah kepada monarki autokratik di mana pembangkang politik tidak diterima. Walaupun demikian, kerajaan negara tidak lagi sama seperti negara-negara Arab lain dalam mengawal akses internet. Freedom House tidak merasakan bahawa kawalan akses internet di Qatar cukup teruk untuk mendapat perhatiannya.

Walau bagaimanapun, negara ini mengikuti jiran-jirannya dalam menyekat akses ke laman web dengan kandungan dewasa, tapak perjudian, dan tapak yang menyokong hak gay dan pembebasan wanita. Sementara itu, penapisan sendiri mengurangkan keperluan untuk menyekat akses ke laman web berita. Walau bagaimanapun, apabila kawalan diri ini kadang-kadang rosak, kerajaan Qatari menunjukkan giginya. Berita Doha bahasa Inggeris disekat, mungkin oleh kerajaan Qatari, pada Disember 2016.Menggunakan VPN di Pertimbangan Qatar

Ketegangan politik dengan negara-negara Timur Tengah yang lain pada tahun 2017 menjadikan kerajaan Qatar sangat sensitif terhadap kritikan. Walau bagaimanapun, sumber berita tempatan tidak mungkin melaporkan pembangkang kepada kerajaan. Penentangan luaran kepada rejim Qatari sebenarnya mengancam mereka yang paling mungkin memprotes terhadap kawalan kerajaan lebih daripada kerajaan dekat mereka yang baik.

Pihak berkuasa Qatari tidak menyekat akses ke laman media sosial atau aplikasi telefoni internet. Ini boleh didapati secara meluas di Qatar. Ini adalah pendirian yang luar biasa liberal berbanding dengan negeri-negeri lain di Semenanjung Arab.

Qatar mungkin salah satu negara paling liberal di Timur Tengah. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati diri anda bosan dengan hiburan yang banyak diedit yang lembaga penasihat negara meluluskan untuk paparan awam. Sekiranya anda ingin mengakses hiburan dari luar negara, anda mempunyai manfaat dari salah satu infrastruktur internet terbaik di Timur Tengah. Walau bagaimanapun, disebabkan isu yang berkaitan dengan penapisan dan perjanjian hak cipta, perkhidmatan penstriman video dalam talian asing tidak akan membenarkan anda masuk.

Anda boleh mendapatkan sekatan serantau pada akses rentas sempadan dengan menggunakan Rangkaian Persendirian Maya (VPN). Dengan VPN, anda boleh memaksa perjalanan ke perkhidmatan penstriman video luar negara. Sistem ini menjadikan anda kelihatan berada di lokasi yang berbeza, dengan itu mengesan laman web streaming. Ilusi ini sering cukup untuk membawa anda ke dalam pustaka video yang anda mahu akses. VPN tidak membawa anda ke perkhidmatan langganan tanpa membayar. Walau bagaimanapun, mereka boleh membawa anda mengelilingi blok yang menghalang anda daripada melawat tapak video dari luar negara.

VPN Percuma Untuk Qatar

Terdapat banyak perkhidmatan VPN percuma, malangnya, banyak dari ini tidak berguna. Kami akan menasihati penggunaan VPN percuma, terutamanya di negara seperti Qatar. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakannya, Semak senarai perkhidmatan VPN terbaik kami.

Muat turun P2P

Undang-undang cybercrime 2014 lebih bimbang dengan penyebaran "berita palsu" daripada dengan masalah pelanggaran hak cipta. Undang-undang mewajibkan Pembekal Perkhidmatan Internet setempat (ISP) untuk menyimpan sambungan dan log kandungan selama 90 hari. Seorang pendakwa boleh memerintahkan pelanjutan tempoh ini.Muat turun P2P

Masalah utama dengan undang-undang di Qatar adalah ungkapan yang panjang. Satu-satunya risiko bahawa undang-undang siber jenayah itu mungkin menimbulkan kepada orang-orang yang mengakses hiburan asing berkaitan dengan torrenting. Tidak ada sebarang pendakwaan untuk cetak rompak hak cipta dengan muat turun peer-to-peer (P2P) di Qatar. Walau bagaimanapun, undang-undang jenayah siber tidak menentukan mengedar bahan yang menyinggung sebagai satu jenayah. Malangnya, jenis protokol perkongsian fail bermakna bahawa, semasa anda memuat turun fail, anda juga membuat segmen fail yang tersedia untuk orang lain. Oleh itu, jika penapis Qatari tidak meluluskan filem yang anda muat turun, pihak berkuasa boleh mendakwa anda untuk "mengedarkan" fail itu.

Apabila anda mengakses perkhidmatan streaming video asing, pastikan anda tidak menyalin filem atau rancangan tersebut ke DVD untuk orang lain menonton. Itu juga boleh membawa anda keyakinan untuk mengedarkan.

Perkhidmatan streaming

Kerumitan perjanjian hak cipta dan undang-undang negara menghalang perkhidmatan penstriman video daripada membuat kandungan mereka tersedia di seluruh dunia. Internet adalah medium yang sangat baik untuk mengedarkan hiburan. Walau bagaimanapun, tapak video harus menyekat akses kepada negara tertentu kerana mereka hanya membayar hak untuk memaparkan kandungan di lokasi yang mereka sepakat dengan pemegang hak cipta.

Kepentingan mematuhi piawaian penapisan tempatan juga bermakna perkhidmatan video harus menyekat akses rentas sempadan. Sebuah filem dari Amerika Syarikat boleh didapati di Qatar, tetapi ia akan diedit untuk menghapus dialog dan pemandangan yang tidak boleh diterima di bawah undang-undang tempatan. Tapak video dalam talian di Qatar perlu memastikan bahawa anda hanya dapat menonton edisi Qatari yang diluluskan bagi pertunjukan tersebut.

Kerajaan Qatari tidak akan mengganggu anda jika anda mengakses laman streaming AS di rumah anda sendiri, untuk tontonan segera. Laman streaming video akan cuba untuk menghentikan anda walaupun. Itulah sebabnya anda memerlukan VPN. Jika anda ingin menonton hiburan AS melalui internet dari Qatar, pasang VPN yang termasuk pelayan di AS. Nasib baik, hampir semua perkhidmatan VPN mempunyai pelayan berasaskan AS. Sebaik sahaja anda memasang VPN, anda boleh dengan mudah menggunakan perkhidmatan streaming Amerika. Sekiranya anda berminat untuk mengakses Netflix, sila lihat panduan VPN Netflix kami.

Bagaimana untuk mengakses perkhidmatan penstriman asing?

Pertama, akses aplikasi VPN, pilih pelayan AS, dan aktifkan VPN. Sebaik sahaja ia berjalan, anda akan kelihatan berada di AS. Navigasi ke laman hiburan AS pilihan anda. Semua komunikasi anda melalui pelayan US yang dinamakan. Ia akan meletakkan alamatnya pada semua komunikasi keluar dan bukannya anda sendiri.Perkhidmatan kandungan yang terhad geo

Apabila anda menyambung ke pelayan VPN Amerika Syarikat, perkhidmatan video AS harus membiarkan anda menonton kandungannya. Walau bagaimanapun, perkhidmatan penstriman video menyedari bahawa orang menggunakan VPN untuk mendapatkan sekatan serantau mereka. Mereka cuba menyekat permintaan yang dibuat melalui VPN. Itulah sebabnya mengapa anda memilih perkhidmatan yang sangat baik kerana tidak semua orang boleh mendapatkan sistem pengesanan VPN ini. Jika anda mempunyai langganan Netflix dan mahu masuk ke katalog hiburan untuk negara lain, dan bukannya versi Qatar, anda akan menentang beberapa sistem pengesanan yang paling komprehensif di dunia.

VPN Terbaik untuk Kesimpulan Qatar

Semua VPN dalam senarai kami boleh melepasi sistem pengesanan Netflix VPN. Oleh itu, mereka akan berfungsi dengan baik untuk mana-mana perkhidmatan streaming. Jika anda mahu menonton rancangan dari negara lain selain Amerika Syarikat, pastikan VPN yang anda langgan mempunyai pelayan di tempat tersebut.

Pengekalan kandungan komunikasi anda oleh ISP anda boleh membawa anda ke masalah di Qatar. Walau bagaimanapun, VPN tidak hanya menjadikannya kelihatan seperti di tempat lain, mereka juga menyulitkan semua komunikasi anda dan mengalihkan semua permintaan ke pelayan VPN. Ini bermakna ISP anda tidak akan dapat melihat kandungan permintaan anda atau kod yang dikembalikan oleh pelayan video. ISP juga tidak akan tahu perkhidmatan mana yang anda akses kerana, semasa anda menghidupkan VPN, semua komunikasi anda akan diarahkan ke pelayan yang dipilih.VPN terbaik untuk Qatar

Memasang VPN membuka banyak pilihan hiburan. Walau bagaimanapun, VPN tidak akan membawa anda ke perkhidmatan langganan secara percuma. Ia juga tidak akan melindungi anda dari pendakwaan untuk perkara-perkara yang anda tulis di media sosial atau dalam catatan blog. Ingatlah untuk berhati-hati tentang apa yang anda menerbitkan di Qatar, dan jangan terlibat dalam aktiviti yang boleh ditafsirkan sebagai "mengedarkan" bahan yang menyinggung perasaan. Selain itu, nikmatilah menggunakan mana-mana lima VPN terbaik untuk Qatar dalam senarai kami untuk melindungi penghantaran internet anda dan dapatkan akses kepada perkhidmatan luar negara.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me