Kesultanan Oman adalah monarki mutlak. Ini bermakna tiada demokrasi - Sultan boleh mengubah undang-undang dengan segera.VPN Oman


Iklim undang-undang umum di Oman, seperti di seluruh Semenanjung Arab, tidak menggalakkan kebebasan bersuara.

Anda perlu berhati-hati di Oman tentang laman web yang anda lawati dan perkara yang anda tulis di sana. Undang-undang sangat samar-samar sehingga pihak berkuasa mempunyai pemerintahan yang bebas untuk mentafsir mereka tetapi mereka mahu. Menjadi warga asing di negara ini tidak memberi perlindungan daripada penangkapan atau pendakwaan.

Oleh itu, tidak menghairankan bahawa VPN untuk Oman adalah mutlak mesti!

VPN akan membantu anda melindungi identiti anda, dan menghentikan mata daripada melihat aktiviti internet anda.

VPN terbaik untuk Oman

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Pertimbangan VPN Oman

Tujuan utama semua kawalan media di Kesultanan adalah untuk menjaga taraf moral dan agama penduduk. Kawalan ini tidak hanya terpakai untuk akses internet. TV dan muzik juga tertakluk kepada penapisan yang ketat. Selain itu, terdapat pemantauan kerap panggilan telefon untuk kandungan menghasut atau hujat.Pertimbangan VPN

Tujuan kedua pihak berkuasa adalah untuk menghapuskan kerusuhan politik yang berpotensi. Semua pekerja kerajaan adalah pekerja langsung Sultan. Salah satu tugas utama mereka adalah untuk memastikan dia berkuasa tanpa sekatan ke atas haknya untuk mengawal penduduk. Oleh itu, walaupun komen yang baik tentang prosedur demokrasi di luar negara boleh membawa anda ke dalam masalah.

VOIP / Telefon Internet Ban

Oman juga mengharamkan teleponi internet. Kerajaan memiliki dan mengendalikan satu-satunya talian tetap. Perkhidmatan mudah alih adalah lebih dinegori. Oman boleh mendapatkan perkhidmatan 3G dari Omanmobile, sebuah bahagian dari Omante, atau dari Ooredoo. Negara ini mengendalikan bekas dan Sultan Qatar menjalankan kedua. Beliau mempunyai pandangan yang sama mengenai kebebasan bersuara kepada rakan Omannya. Anda boleh mengakses rangkaian mudah alih dua syarikat lain di Oman (Renna dan Frendi), tetapi tidak menawarkan pakej data.Ban VOIP

Skype tidak tersedia di Oman. Sama ada Viber, IMO, atau Google Hangouts. Sistem sembang di laman media sosial boleh didapati, tetapi pembekal melumpuhkan fungsi suara dan video mereka. Yang menghairankan, WhatsApp dan Signal bekerja kadang-kadang, walaupun tidak ada yang dapat meramalkan ketika mereka akan bekerja dan ketika mereka tidak akan.

Anda boleh mengakses tapak yang diharamkan jika anda boleh memintas blok yang dilaksanakan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP). Walau bagaimanapun, Oman menyekat kedua-dua pelayan proksi dan rangkaian Tor. Rangkaian Peribadi Maya (VPN) adalah undang-undang dan popular di negara ini. Oleh itu, jika anda mahu akses kepada hiburan yang lebih baik, atau untuk melawat laman web temu janji, lucah, gay, perjudian, atau politik, anda lebih baik menggunakan VPN.

Kawalan Internet di Oman

Mengekalkan akses internet di tangan hanya syarikat telefon milik negara, dan sebuah syarikat mudah alih yang seorang teman dari Sultan memiliki membuat memudahkan pemantauan kawalan internet. Anda hanya boleh menyambung ke internet dengan komputer atau telefon anda jika anda mempunyai kontrak dengan ISP - yang bermaksud Omantel atau Ooredoo.Kawalan Internet

WiFi hotspot tidak wujud di Kesultanan. Anda tidak boleh dikenali dengan melayari di kafe internet. Pemilik pertubuhan ini perlu mendapatkan lesen untuk beroperasi. Untuk mendapatkan permit itu, pemilik perlu mengemukakan pelan lantai ruang, menunjukkan bahawa semua skrin dapat dilihat oleh pengawal manusia yang terletak di pusat. Kafe internet juga perlu memasang proksi rangkaian, yang menghalang akses ke tapak yang diharamkan. Mereka juga perlu log semua aktiviti komputer mereka.

ISP di Oman beroperasi senarai hitam tapak. Akses blok ini ke senarai panjang alamat. Laman web individu di tapak yang dibenarkan juga boleh disekat untuk penghantaran jika mereka mengandungi imej orang yang tidak berpakaian yang tidak berpakaian, atau memasukkan mana-mana senarai kata kunci berjaga. Sekeping perisian (SmartFilter) oleh bahagian McAfee di Amerika Syarikat menjalankan pemeriksaan ini. Hampir setiap kerajaan di Timur Tengah menguatkuasakan penggunaannya, termasuk Oman.

Kesahihan VPN di Oman

Penggunaan VPN bukanlah haram di Oman. Sesungguhnya, banyak peratusan penduduk menggunakannya. Walau bagaimanapun, seperti semua perkara di Oman, anda perlu berhati-hati dengan apa yang anda cakapkan dan kepada siapa. Ini bermakna bahawa meminta bantuan untuk mendapatkan VPN anda boleh berisiko.

Oleh itu, penting untuk mendapatkan VPN yang memasang sendiri dan mudah digunakan. Pasukan sokongan pelanggan yang kuat di syarikat VPN juga penting. Ini akan membolehkan anda mendapatkan nasihat daripada pakar yang tidak akan melaporkan aktiviti anda kepada kerajaan Oman.

VPN mendapatkan sekitar strategi senarai hitam asas ISP kerana ia mengaburkan alamat tujuan lalu lintas yang mereka bawa. Perisian klien VPN pada komputer anda menetapkan sambungan dengan pelayan rumahnya. Ini dikenali sebagai a "terowong". Pelanggan dan pelayan menyulitkan semua komunikasi. Penyulitan tersebut juga meliputi maklumat header, yang mengandungi alamat sumber dan destinasi.

Oleh itu, jika anda menggunakan VPN, aktiviti internet anda akan menjadi benar-benar peribadi.

Hiburan ditapis di Oman

Terdapat 13 stesen TV di Oman. Semua pertunjukan mereka sangat ditapis. Begitu juga dengan muzik yang terdapat di negara ini. Filem dan persembahan disunting untuk memadam kandungan yang menyinggung perasaan, dalam banyak kes sehingga titik tidak dapat ditonton. Selain itu, banyak rancangan TV popular di seluruh dunia hanya tidak dipaparkan di Oman.Hiburan ditapis

Nasib baik, anda boleh mengakses hiburan dari negara lain melalui internet. Malah ada cawangan Oman Netflix. Walau bagaimanapun, anda tidak mendapat versi yang dipaparkan di AS. Perpustakaan hiburan yang anda dapat akses dengan Netflix di Oman sangat mirip dengan rancangan yang anda lihat di TV di sana.

Sekiranya anda mempunyai langganan Netflix di Oman, anda boleh menonton Netflix di mana sahaja di dunia. Perkhidmatan ini berbeza di setiap negara. Perpustakaan yang anda akses kepada bergantung kepada lokasi anda apabila anda memasukkan laman web. Oleh itu, jika anda berada di AS semasa anda log masuk, anda mendapat akses kepada semua hiburan hebat yang tersedia kepada pelanggan di negara itu.

Oleh itu, jika anda mempunyai VPN, sebaik sahaja anda bersambung ke pelayan yang sesuai, anda akan dapat menonton Netflix di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, tidak semua pelayan dan penyedia menyokong ini, jadi periksa VPN semasa yang berfungsi dengan Netflix.

Kesimpulannya

Anda mungkin tidak sabar dengan kawalan pada apa yang anda lihat di internet di Oman dan berharap untuk mengakses laman web yang diharamkan. Semua VPN dalam kajian ini berfungsi dengan baik di Oman.

Mereka akan melindungi identiti anda serta mendapatkan akses kepada perkhidmatan streaming luar negara. Ingatlah untuk menutup jejak anda di Oman dengan VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me