Google Play adalah sumber terbaik untuk apl, permainan, filem, muzik dan buku untuk digunakan pada telefon pintar Android. Malangnya, bagaimanapun, ia tidak boleh didapati di mana-mana; yang bermaksud anda mungkin memerlukan VPN untuk menyahsekatnya.


Terlebih lagi, tidak semua permainan dan aplikasi dikeluarkan pada masa yang sama. Harry Potter: Wizards Unite, misalnya, akan tiba di UK dan AS sehingga satu bulan sebelum di mana-mana sahaja !

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Ini kerana Google Play adalah berbeza di setiap negara. Tidak semua aplikasi boleh didapati di mana-mana sahaja. Sesetengah permainan, filem, dan muzik dihantar dalam versi yang berbeza kepada orang dan tarikh pelepasan sering tertangguh.

Jika anda tinggal di luar negara, atau di negara yang melarang aplikasi tertentu - anda memerlukan VPN! Dengan VPN untuk Google Play, anda boleh berpura-pura berada di UK atau AS untuk mendapatkan apa-apa aplikasi yang anda mahukan. Tiada tunggu.

Google Play menggunakan dua kaedah untuk memberikan anda ke perpustakaan serantau. Pertama, ia menyemak negara sumber pembayaran anda dalam Google Wallet. Oleh itu, jika anda melancong ke luar negara semasa bercuti, anda masih boleh memuat turun dari perpustakaan yang dimaksudkan untuk pasaran rumah anda. Walau bagaimanapun, jika anda belum menyediakan akaun Google Wallet, sistem Google Play menyemak alamat IP anda dan berfungsi di mana negara anda berada. Itulah perpustakaan negara yang membolehkan anda mengakses. Mengganggu, sistem log masuk lokasi pertama yang anda akses dari Google Play dan merekodkannya. Itulah negara Google Play rasmi anda sepanjang masa. Oleh itu, jika anda memutuskan untuk mengakses sistem buat pertama kalinya semasa anda sedang bercuti, Google Play masih akan memperuntukkan anda perpustakaan asing apabila anda kembali ke rumah.

Jika anda adalah salah satu daripada berjuta-juta pengguna Google Play yang belum menyediakan akaun Google Wallet, anda boleh menukar lokasi dengan mudah dengan menggunakan VPN. VPN boleh menjadikannya kelihatan di negara lain. Anda kemudian boleh mengakses perpustakaan hiburan yang berbeza.

Terdapat satu set lengkap arahan mengenai bagaimana untuk menukar lokasi dengan Google Play jauh ke bawah dalam artikel ini.

VPN untuk Google Play: Pertimbangan

Masuk ke rantau yang berbeza dengan Google Play bukan sekadar memasang VPN dan menghidupkannya. Penyelesaian ini sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai akaun Google Wallet. Mereka yang berbuat juga harus membaca bahagian seterusnya.

Bagaimana untuk menukar lokasi di Google Play

Ikuti langkah-langkah

 1. Dapatkan ke perpustakaan apl anda dan ketik Aplikasi tetapan.
 2. Pilih Akaun dari senarai tetapan.
 3. Ketik Google dalam senarai apl.
 4. Klik pada ikon menu di sebelah kanan bahagian atas halaman tetapan Google. Ini adalah garis vertikal tiga titik.
 5. Ketik Alih akaun. Menjawab mesej amaran yang muncul dengan mengklik Keluarkan Akaun
 6. Apabila tetingkap pengesahan muncul, klik pada okey.
 7. Masukkan PIN peranti anda (kod yang anda masukkan untuk membuka kunci telefon anda). Akaun tersebut akan terpisah daripada tetapan Google. Ini tidak akan memadamkan akaun anda - anda tidak perlu berbuat demikian.
 8. Buka apl VPN anda dan pilih pelayan di negara yang anda mahukan Google memberikan anda perpustakaan.
 9. Buka Google Play seperti biasa.
 10. Masukkan nama akaun anda di skrin pertama. Ini mungkin akan menjadi alamat Gmail anda.
 11. Masukkan kata laluan Gmail anda apabila diminta, kemudian ketik Seterusnya.
 12. Ketik Terima dalam terma perkhidmatan halaman.

anda kini akan kembali ke Google Play, tetapi di negara yang berbeza. Google Play akan meminta anda untuk membiarkannya menyandarkan data anda ke Google Drive. Skrin kedua yang muncul sebelum anda boleh memilih apl akan meminta anda untuk menambah butiran akaun pembayaran. Berhati-hati dengan apa yang anda pilih dalam skrin ini. Jika anda tidak berniat untuk membayar, ketik pada Tidak, Terima kasih butang untuk terus ke kedai.

Pembayaran Google Play

Google Play menggunakan sumber pembayaran anda untuk menetapkan lokasi negara anda. Jika anda memasukkan akaun bank, kad atau butiran PayPal, Google menggunakannya untuk menetapkan negara anda.

Jangan masukkan butiran pembayaran melainkan anda mempunyai akaun bank di negara yang anda ingin mengakses pustaka Google Play untuk. Jika anda mempunyai akaun bank di sana, anda tidak perlu mengeluarkan butiran akaun Google anda untuk bertukar. Anda hanya boleh meminda maklumat pembayaran anda:

 1. Masukkan payments.google.com.
 2. Klik pada ikon tetapan (simbol cog dalam menu sebelah kiri).
 3. Klik pada Edit di bahagian Alamat Rumah.
 4. Ubah alamat anda kepada orang di negara yang anda mahu.
 5. Keluarkan semua butiran akaun kad dan bank yang tidak berpusat di negara itu.
 6. Simpan perubahan.
 7. Pergi ke Play Store dan pilih mana-mana aplikasi yang memerlukan pembayaran.
 8. Pergi melalui proses muat turun sehingga anda mencapai "Terima dan beli." Jangan membelinya.
 9. Kembali ke perpustakaan apl anda. Pilih Tetapan.
 10. Pilih Apps.
 11. Ketik Gedung Google Play.
 12. Tekan Berhenti secara terpaksa dalam skrin Info Aplikasi.
 13. Ketik Penyimpanan, kemudian Kosongkan Data.
 14. Kembali ke skrin utama anda dan masukkan perpustakaan aplikasi sekali lagi. Ketik Kedai mainan.
 15. Terima syarat perkhidmatan.
 16. Semak imbas perpustakaan aplikasi untuk negara yang ditugaskan semula anda.

Keterangan semula istilah penyampaian perkhidmatan adalah satu petanda yang baik. Ini mengesahkan bahawa Google Play telah memperuntukkan anda ke negara baru. Jangan risau jika anda tidak dapat melihat perpustakaan baru dengan segera - kadang-kadang boleh mengambil masa beberapa jam untuk penyerahan semula berlaku.

Anda mungkin tergoda untuk melangkau langkah pembelian yang dibatalkan. Jangan - atau lokasi rumah anda tidak akan berubah!

Platform Google lain

Jika anda mencari VPN untuk digunakan dengan peranti dan platform Google yang lain, kami mengesyorkan menyemak VPN kami untuk Chrome, VPN untuk Chromebook atau VPN untuk panduan Chromecast.

Bagaimana untuk memuat turun Harry Potter: Wizards Unite

Jika anda telah menunggu beberapa bulan untuk melepaskan Harry Potter: Penyihir Menyatukan anda mungkin kecewa untuk mengetahui bahawa pelepasannya sedang berperingkat.

Wizards Unite dibebaskan di UK dan AS pada hari Jumaat, 21 Jun. Walau bagaimanapun, di Asia, Amerika Selatan, Eropah, dan banyak tempat lain; permainan Harry Potter tidak akan dikeluarkan sehingga Julai.

Berita baiknya ialah anda boleh menggunakan VPN untuk berpura-pura berada di UK atau AS untuk mendapatkan akses ke gedung Google Play. Akibatnya, anda boleh memuat turun Harry Potter: Wizards Unite sebaik sahaja ia dikeluarkan.

Semua yang anda perlu tahu untuk menyahpasang Wizards Unite ada dalam panduan ini. Oleh itu, ikuti langkah-langkah yang disediakan untuk memintas blok yang menjengkelkan dan dapatkan akses kepada permainan Harry Potter!

Kesimpulannya

Jika anda tidak mempunyai akaun bank di negara yang anda ingin dapatkan aplikasinya, anda tidak akan dapat membayar untuk apl yang dibentangkan di perpustakaan untuk negara itu. Malangnya, tidak ada cara untuk memeriksa alamat akaun bank yang digunakan Google untuk membezakan lokasi anda. Satu-satunya cara untuk masuk ke perkhidmatan Google Play untuk negara lain, jika anda tidak mempunyai akaun bank di sana, adalah menggunakan VPN dan lupa tentang cara mendaftar kaedah pembayaran.

Siasatan VPN untuk menukar lokasi Google Play adalah pantas dan mudah. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa VPN yang anda pilih mempunyai pelayan yang terletak di negara yang anda mahu pilih aplikasi. Perpustakaan AS adalah yang paling popular, dan semua VPN di senarai kami mempunyai pelayan di sana. Lihatlah senarai lokasi server bagi setiap perkhidmatan VPN dalam cadangan kami dan aturkan kepada mereka yang mempunyai pelayan di negara yang anda mahu akses. Ini akan membawa anda kandungan yang tepat dan membantu anda melepaskan sekatan yang dikenakan ke atas orang yang tinggal di lokasi anda.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

IMAGE CREDIT: Google, logo Google Play semasa

Wikimedia Commons, Domain Awam

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me