VPN Malaysia


Jika anda melawat Malaysia atau tinggal di sana, untuk membuka laman web sekatan, anda akan memerlukan VPN.

Anda boleh mendapat akses ke laman yang dilarang dengan cekap jika anda menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN).

Sebelum anda mencari internet untuk VPN, anda harus tahu bahawa tidak semua perkhidmatan VPN adalah sama. Mereka tidak dapat mengawal kawalan akses internet kerajaan.

VPN Malaysia terbaik

Anda memerlukan VPN yang pantas juga. Kami telah mengkaji 150 syarikat VPN yang berbeza selama lima tahun, dan menyusun senarai definitif VPN terbaik untuk tahun Malaysia, dan menyusun senarai VPN terbaik untuk Malaysia. Anda boleh membaca lebih banyak maklumat tentang bagaimana pengundian tapak web ini berfungsi, dan bagaimana VPN mengalahkan mereka, kemudian dalam ulasan ini. Buat masa ini, mari lihat VPN terbaik untuk Malaysia.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Pertimbangan VPN Malaysia

Takrif apa yang "provokatif" atau "mengancam" adalah untuk tafsiran peribadi. Oleh itu kerajaan berusaha untuk bekerja dalam larangan di laman politik dan berita. Ia telah menghalang laman web berita, Laporan Sarawak, sejak tahun 2015 apabila ia mendedahkan skandal rasuah yang melibatkan Perdana Menteri Najib Razak. Laman berita lain yang membabitkan kerajaan Malaysia termasuk Tabung Insider, Malaysia Chronicle, The Malaysia Insider, Sentinel Asia, dan Sederhana.Pertimbangan VPN Malaysia

Laman-laman lain yang disekat pada tahun 2016 termasuk laman web perjudian, tapak temu janji yang disebut Adult Friend Finder, dan tapak indeks torrent, termasuk The Pirate Bay. Jingoo Fotopages adalah laman web Instagram yang mengkhususkan diri dalam imej-imej peristiwa di Malaysia. Setiap gambar membawa penjelasan ringkas. Malaysia telah diharamkan sejak tahun 2015. Malaysia juga telah menyekat laman blog, termasuk OutSyed The Box dan Din Turtle.

Banyak laman politik yang tidak dapat beroperasi di Malaysia telah memindahkan alamat mereka ke UK. Langkah ini menjadikannya lebih sukar bagi pihak berkuasa untuk mendakwa orang yang bertentangan. Walau bagaimanapun, ia tidak menjadikan laman web dapat diakses dari Malaysia. Kebanyakan laman web yang diharamkan masih tersedia untuk orang di negara lain.

Untuk maklumat yang berkaitan dengan torrenting, lihat VPN terbaik kami untuk senarai tapak torrent.

Sekatan Internet

Di Malaysia, Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) melaksanakan larangan kerajaan di laman web. Lalu lintas anda harus melalui peralatan ISP anda. Jika ia tidak mahu anda mengakses tapak, ia tidak akan menyampaikan permintaan ke alamat web yang melewati pelayannya.Sekatan dalam talian

Kerajaan Malaysia semakin canggih. Kerajaan China terkenal kerana mengawal maklumat yang ada di web kepada warganya. Kini, para peminat di Kuala Lumpur mendapat tip dari Beijing. Kawalan internet di Republik Rakyat disebut sebagai "Firewall Besar China." Kerajaan Malaysia sedang membina Firewall Besar Malaysia.

Kerajaan yang mahu mengawal berita itu tidak boleh bergantung kepada senarai hitam senarai alamat web. Rakyat Malaysia mempunyai hubungan yang baik. Larangan kerajaan terhadap BBC, atau laman berita seperti Wall Street Journal, akan menjadi bendera yang sangat jelas untuk memberi amaran kepada dunia penindasan. Untuk secara selektif menghapuskan halaman dari laman web, ISP perlu menggunakan kaedah yang canggih. Ini termasuk memeriksa kandungan mesej ketika melewati ISP. Sistem ini dipanggil "pemeriksaan paket dalam" (DPI). Kerajaan Malaysia mendapat ISP di negara ini untuk melaksanakannya.

Perkhidmatan Streaming

Terdapat beberapa filem, dokumentari, dan pertunjukan yang hebat di internet. Anda tidak perlu keluar dan membeli DVD, atau memuat turun fail keseluruhan untuk menontonnya di luar talian. Anda boleh mendapatkan filem dan rancangan yang dihantar kepada anda dalam strim masa nyata. Malah perkhidmatan streaming Amerika Syarikat Netflix tersedia di Malaysia. Walau bagaimanapun, versi filem yang anda perolehi di Malaysia tidaklah sebegini sebagai versi asal yang tersedia di perkhidmatan streaming di luar negara. Anda mungkin melihat pertunjukan di Netflix di Malaysia, tetapi ia banyak disunting, kadang-kadang sampai ke titik bahawa ia tidak menyenangkan.Perkhidmatan Streaming

Internet memberikan anda akses ke laman web global. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan kerajaan negara-negara lain menyaman mereka, perkhidmatan streaming asing tidak akan membiarkan anda masuk. VPN boleh mendapatkan sekatan-sekatan ini.

Buka Chronicle Malaysia

Kaedah penyekatan

VPN boleh membantu anda mengakses laman berita yang dilarang dan perkhidmatan penstriman asing yang mengendalikan sekatan serantau. Itu kerana blok ini bergantung kepada sumber maklumat yang sama - data pentadbiran yang mengiringi setiap mesej di internet.

Oleh itu, jika anda ingin menyahsekat Malaysia Chronicle, maka semua yang anda perlukan adalah salah satu VPN di atas.

Kesimpulannya

Malangnya, kerajaan Malaysia nampaknya berada di jalan menuju penindasan. Ahli-ahli kanan kerajaan menjadi semakin rasuah. Dorongan untuk menutup pelanggaran ini telah menyebabkan sekatan yang teruk terhadap kebebasan maklumat. Ikrar untuk melindungi taraf moral negara dan untuk membantu mengekalkan keamanan dalam masyarakat yang beragama dan beretika beragam memberi kerajaan perlindungan untuk memperkenalkan langkah-langkah represif.Kesimpulan VPN Terbaik Malaysia

Ia tidak menyalahi undang-undang untuk menggunakan VPN di Malaysia. Anda harus melanggan satu untuk memerangi kawalan menjalar di akses internet. Mana-mana perkhidmatan dalam senarai lima VPN terbaik untuk Malaysia akan memulihkan kebebasan internet anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me