Sifat mudah alih komputer riba menjadikan mereka hebat untuk kerja dan perjalanan, tetapi menghubungkan ke rangkaian WiFi terbuka di lobi hotel atau lapangan terbang boleh mendedahkan semua data anda kepada penggodam. Menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) dalam kombinasi dengan komputer riba anda adalah keperluan praktikal jika anda ingin melindungi data anda sepenuh masa bergerak.

Ketahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan VPN

Tidak pasti apa VPN dan bagaimana ia dapat membantu? Lihat panduan yang kami sambungkan di bawah untuk maklumat tentang mereka:

 • Apakah itu VPN? - Jika anda benar-benar baru kepada VPN, sila lihat panduan pemula VPN kami untuk mengetahui apa VPN, cara kerja, dan apa kelebihannya menggunakan.
 • Penyulitan VPN - Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penyulitan VPN dan cara ia berfungsi kemudian klik melalui panduan ini.
 • Tetap selamat dalam talian - Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana untuk terus selamat dalam talian, lihat panduan ini untuk beberapa petua yang berguna.
 • Menggunakan VPN pada peranti tertentu - Lihat VPN kami untuk panduan Windows untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan VPN pada mesin Windows. Sebagai alternatif, jika anda seorang pengguna Mac, anda harus tahu bahawa tidak semua VPN akan berfungsi dengan macOS. Untuk senarai VPN yang dilakukan dan beberapa tip berguna, lihat VPN kami untuk panduan Mac.

Tidak pasti apa VPN adalah dan bagaimana ia dapat membantu?


Selain menyulitkan semua data anda dan menjaga penggodam, terdapat banyak sebab yang anda harus menggunakan VPN.

VPN Laptop yang terbaik

Di bawah ini kami telah menyenaraikan VPN terbaik untuk komputer riba. Semua perkhidmatan ini menyokong Windows dan macOS, menyediakan penyulitan yang sangat baik, dan menyekat laman web dari seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut mengenai mana-mana perkhidmatan dalam senarai di bawah, klik melalui laman web pembekal atau tatal ke bawah untuk melihat ringkasan setiap perkhidmatan VPN.

 1. ExpressVPN

  - Kilat cepat | Aplikasi untuk semua platform 24/7 sokongan sembang hidup

 2. NordVPN

  - Mudah digunakan | Pelayan di 60 buah negara | Nilai untuk wang

 3. CyberGhost VPN

  - Menerima bitcoin | Pelayan di 90 negara | $ 2.75 sebulan

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Cepat dan boleh dipercayai | Aplikasi untuk semua platform | Sokongan sembang langsung

VPN untuk Laptop - Ringkasan

Di bawah ini kita telah merumuskan semua yang menjadikan VPN terbaik untuk Komputer Riba. Jika anda memerlukan lebih banyak maklumat tentang mana-mana daripada mereka, klik melalui laman web VPN atau lihat pada ulasan VPN terperinci kami.

VPN Terbaik untuk Komputer Riba: Pertimbangan

Bolehkah anda mendapatkan VPN komputer riba secara percuma?

VPN yang sangat sedikit membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka secara percuma. Ini adalah kerana menjalankan dan pemeliharaan pada rangkaian VPN adalah mahal dan memerlukan pengguna untuk membeli langganan. Walau bagaimanapun, berita gembira adalah bahawa beberapa VPN yang boleh dipercayai menyediakan versi terhad langganan langganan terhad untuk membolehkan orang mendapatkan rasa perkhidmatan mereka. Ini bermakna anda boleh menggunakan VPN secara percuma pada komputer riba untuk membuka sekatan kandungan atau mendapatkan privasi dan keselamatan.

Walau bagaimanapun, jika anda seorang pengguna internet biasa dan memerlukan keupayaan membuka kunci, privasi, dan keselamatan WiFi secara berterusan - anda perlu memilih perkhidmatan dari senarai ini dan membayar langganan. Ini kerana VPN percuma mempunyai had data dan caps jalur lebar yang direka untuk membuat graduan pengguna bebas ke langganan berbayar.

Perkara penting yang perlu diingat ialah banyak VPN percuma yang wujud yang berbahaya. Sesetengah VPN percuma dibiayai menggunakan data pengguna mereka, yang bermaksud bahawa mereka tidak menyediakan privasi yang anda perlukan. Dan, beberapa VPN percuma dipenuhi dengan spyware dan adware yang akan meletakkan data anda berisiko.

Atas sebab ini, kami sangat menggesa anda untuk menjauhkan diri dari apa sahaja tetapi dipercayai VPN percuma yang memberikan privasi dan keselamatan penuh. Malah beberapa VPN percuma yang muncul tinggi di gedung Google Play - dan mempunyai sokongan daripada pengguna - telah terbukti mengandungi spyware.

Webcam Webcam Hacking: Ancaman Sebenar

Walaupun tanggapan mengenai penggodam perbualan komputer riba mungkin kelihatan seperti sesuatu dari laman web konspirasi atau filem Matt Damon, ia adalah bahaya sebenar yang boleh melanggar privasi anda dengan teruk. Malah lebih membimbangkan ialah penggodam remaja Rusia mungkin tidak menjadi ancaman terbesar ketika datang ke penggodaman semacam ini.

GCHQ (versi NSA dari UK) telah membuat tajuk-tajuk utama untuk penggunaan alat pengintip seperti Nosy Smurf and Gumfish.

Kaedah-kaedah ini semakin meningkatkan ketidakpercayaan antara kerajaan dan rakyat biasa. Satu lagi sebab untuk menetapkan VPN di atas komputer riba anda hari ini!

Bagaimana untuk memindahkan langganan VPN semasa ke komputer riba yang baru?

VPN biasanya membenarkan pengguna untuk menyambung antara 5 - 7 peranti sekali gus.

Jika anda sudah melanggan VPN, kemungkinan anda berhak menggunakannya pada beberapa peranti secara serentak. Oleh itu, Jika anda baru membeli komputer riba baru, teruskan ke laman web VPN semasa anda, log masuk menggunakan kelayakan anda dan muat turun perisian VPN yang anda perlukan. Apabila ia selesai memuat turun, pasang dan masukkan kelayakan anda. Sekarang anda sudah bersedia untuk menggunakan VPN anda pada komputer riba baru anda.

Ingat bahawa anda boleh menggunakan VPN anda pada komputer riba, desktop, peranti mudah alih dan tablet - semua pada masa yang sama - dengan langganan mana-mana VPN dalam panduan ini.

Kongsi VPN Laptop anda dengan Peranti Lain anda!

Sekiranya anda memiliki komputer riba, kemungkinan anda mungkin mempunyai telefon pintar, tablet atau PC. Menggunakan perkhidmatan VPN yang berkualiti tinggi, seperti yang saya sebutkan di atas, biasanya membolehkan anda mempunyai VPN aktif pada berbilang peranti pada masa yang sama. Ini adalah berita hebat jika anda mahu menjamin pelbagai peranti dengan satu langganan VPN.

Jika anda menggunakan komputer riba di rumah atau di pejabat, anda juga boleh mengkonfigurasi VPN pada penghala anda dan menutup semua peranti anda di bawah satu sambungan VPN.

Kredit Imej Tajuk: Siapa Danny / Shutterstock.com
Imej lain: aliangi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me