Adakah Facebook disekat di mana anda tinggal? Bimbang tentang menggunakan Facebook kerana seseorang mungkin mengetahui dan anda boleh mendapatkan masalah? Dengan VPN untuk Facebook, anda boleh menyekat dengan selamat dari Facebook dari mana-mana sahaja. Gunakan Facebook VPN untuk menyekat Facebook di China, Iran, atau di tempat kerja di AS. Paling penting, anda boleh menggunakan Facebook tanpa ISP, kerajaan, tuan tanah, sekolah, atau majikan anda mengetahui anda melakukannya. VPN memberikan anda privasi digital untuk menyahsekat mesej Facebook juga.


Tergesa-gesa? Semak penyedia VPN yang pakar kami meletakkan di atas 5 mereka untuk Facebook dalam jadual di bawah. Mahu maklumat lanjut? Teruskan menatal untuk analisis mendalam.

Ringkasan VPN Facebook:

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Apakah VPN untuk Facebook??

VPN adalah perkhidmatan dalam talian yang membenarkan pelanggan melakukan dua perkara. Pertama, perkhidmatan VPN membenarkan sesiapa sahaja untuk berpura-pura berada di negara yang berbeza. Melakukan ini membolehkan pelanggan VPN mengakses Facebook (dan Facebook messenger) walaupun ia disekat oleh kerajaan.

Kedua, VPN menyediakan penyulitan gred tentera. Ini berhenti Penyedia Perkhidmatan Internet - dan pentadbir rangkaian tempatan - daripada dapat memberitahu pengguna VPN dalam talian. Privasi digital kedap udara ini membolehkan sesiapa sahaja, di mana saja, menggunakan Facebook tanpa harus menjadi paranoid tentang mengetahui.

Membuka kunci Facebook Semasa Mengembara

Satu lagi sebab yang mungkin orang menginginkan Facebook VPN, adalah kerana mereka hendak pergi. Orang yang melancong ke negara-negara seperti Turki, Rusia, China, UAE, Arab Saudi, Iran - dan banyak lagi - tidak akan dapat mengakses akaun Facebook mereka semasa mereka berada. VPN membolehkan anda menyahpasang Facebook tidak kira di mana anda berada. Untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan VPN semasa perjalanan, lihat 5 VPN terbaik kami untuk halaman Perjalanan. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa anda perlu berhati-hati semasa menggunakan VPN untuk UAE atau VPN di China serta negara-negara lain di atas.

Menggunakan Facebook di Rumah Tanpa Paranoia

Jika Facebook diharamkan di negara anda, anda mungkin takut menggunakan Facebook di rumah, terutamanya jika anda berada dalam perkongsian bersama atau menyewa harta dari tuan tanah yang baik. Berita baiknya adalah bahawa penyulitan yang menyediakan VPN menghalang sesiapa sahaja daripada mengetahui bahawa anda menggunakan Facebook di rumah. VPN juga menghentikan alamat IP rumah anda daripada dibenderakan untuk kegunaan Facebook.

Ingat, apabila anda menggunakan Facebook, anda masih akan tahu siapa anda kerana anda log masuk ke perkhidmatan dengan nama sebenar anda. Walau bagaimanapun, VPN akan menipu Facebook memikirkan anda berada di lokasi yang berbeza. Jika anda memerlukan akaun Facebook untuk menjadi tanpa nama, anda perlu menggunakan VPN untuk privasi dan mendaftar di bawah nama palsu. Ini akan menjadi sangat sukar untuk dicapai. Walau bagaimanapun, dalam teori, jika anda tidak pernah memberi Facebook apa-apa maklumat sebenar mengenai diri anda atau memberikannya sebarang foto sebenar - dengan menggunakan VPN ia tidak sepatutnya tahu di mana atau siapa sebenarnya anda.

Membuka kunci Facebook di Tempat Kerja atau di Sekolah

Facebook boleh menjadi wabak terhadap produktiviti. Pekerja dan pelajar terkenal dengan ketagihan media sosial yang boleh menghalang mereka daripada melakukan kerja. Kebanyakan majikan dan institusi pembelajaran - termasuk sekolah, kolej, dan universiti - meminta pentadbir rangkaian tempatan untuk menghalang akses ke Facebook. Berita baiknya ialah dengan VPN untuk Facebook, adalah mungkin untuk mengakses Facebook walaupun ia disekat. Hanya hubungkan ke pelayan VPN dan anda kelihatan tidak lagi berada di sekolah; perkara yang sama berlaku untuk kerja.

Juga hebat: Penyulitan VPN menjadikannya mustahil bagi majikan anda atau pentadbir rangkaian sekolah untuk memberitahu apa yang anda lakukan dalam talian. Penyulitan VPN bermakna satu-satunya cara anda boleh mendapatkan masalah dalam menggunakan Facebook di sekolah, atau di tempat kerja, adalah jika seseorang berjalan di belakang anda dan menangkap anda menggunakan perkhidmatan.

Perlu diingat bahawa lebih banyak institusi semakin menghayati VPN, dan semakin umum untuk mencari VPN yang disekat. Sila periksa bagaimana Kami Bypass panduan Blok VPN untuk mendapatkan maklumat mengenai mendapatkan sekatan VPN.

Cara Menggunakan VPN untuk menyahsekat Facebook

Membuka kunci Facebook dari tempat di mana ia disekat (sekolah, tempat kerja, atau negara) sangat mudah. Untuk melakukannya ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pilih VPN untuk Facebook. Untuk menyahsekat Facebook kami mengesyorkan VyprVPN
  kerana ia adalah penyedia yang selamat dan boleh dipercayai yang mempunyai semua yang anda perlukan untuk menyahsekat Facebook. Ini termasuk mod siluman untuk membuka sekatan Facebook walaupun VPN juga disekat. Walau bagaimanapun, mana-mana VPN dalam panduan ini adalah pilihan yang baik jadi sila periksa setiap ringkasan untuk melihat apakah ia sesuai untuk anda.
 2. Klik melalui VPN kegemaran anda untuk Facebook. Sebaik sahaja anda telah memutuskan VPN anda boleh menavigasi ke laman web dan melanggan VPN
 3. Sebaik sahaja anda telah melanggan anda boleh log masuk ke laman web VPN dan muat turun perisian VPN (dikenali sebagai a "Pelanggan VPN").
 4. Ingat untuk mendapatkan perisian yang sesuai untuk peranti anda. VyprVPN membolehkan anda memasang dan menggunakan VPN pada lima peranti. anda boleh menyambung ke VPN dan menggunakan Facebook pada semua peranti ini pada masa yang sama!
 5. Pilih penyulitan OpenVPN. Ini adalah penyulitan VPN yang paling kuat dan boleh dipercayai jadi sila gunakannya.
 6. Hidupkan celah VPN (juga tahu sebagai "Mod stealth VPN" dan "Teknologi pengungsian VPN"). Jika anda tinggal di tempat penggunaan VPN disekat - atau jika VPN sedang disekat oleh pentadbir rangkaian setempat - anda perlu menggunakan cloaking VPN. VyprVPN
  , ExpressVPN
  , dan Torguard
  semua mempunyai ciri cloaking yang sangat baik.
 7. Hidupkan perlindungan Killswitch dan perlindungan kebocoran DNS (ciri keselamatan untuk menghentikan sesiapa sahaja yang mengetahui anda menggunakan Facebook).
 8. Pilih pelayan VPN dari senarai. ingat untuk memilih tempat di mana Facebook dibenarkan. Pelayan lebih dekat kepada anda akan memberikan kelajuan yang lebih baik.
 9. Klik bersambung.
 10. Sebaik sahaja VPN menghubungkan anda boleh pergi ke Facebook dan sertai. Anda memerlukan akaun e-mel untuk menyertai Facebook, dan anda mungkin tidak mahu menggunakan alamat e-mel biasa anda atas alasan privasi.
 11. Sebaik sahaja anda telah melanggan, ingatlah sambungkan ke VPN anda setiap kali anda menggunakan Facebook. Untuk memastikan anda tidak membocorkan sebarang data ke ISP anda (yang boleh mendedahkan anda menggunakan Facebook) juga menghidupkan ciri Killswitch.

VPN untuk Facebook: Pertimbangan Keselamatan

Terdapat lebih daripada 850 VPN di pasaran dan sebahagian besar daripada mereka tidak boleh dipercayai. Apabila menggunakan Facebook di negara yang disekat oleh kerajaan, kebolehpercayaan sangat penting. Itulah sebabnya penting untuk tidak mendapatkan perkhidmatan yang tidak selamat.

Sesetengah VPN, seperti VPN termurah kami (PureVPN) sangat bagus untuk membuka kunci kandungan streaming dalam talian. Walau bagaimanapun, PureVPN tidak dianggap cukup selamat untuk melindungi anda di negara di mana Facebook disekat. Itulah sebabnya penting untuk memilih VPN yang disyorkan untuk Facebook - dan bukan hanya perkhidmatan VPN lama!

Untuk memastikan privasi anda semasa menggunakan VPN Facebook, anda juga harus menggunakan ciri-ciri berikut:

 • Perlindungan kebocoran DNS. ini menghalang anda daripada membocorkan permintaan DNS ke ISP anda. Kebocoran DNS boleh mendedahkan bahawa anda menggunakan Facebook supaya sila menghidupkan perlindungan kebocoran DNS.
 • Killswitch. ciri ini akan menghentikan anda dari mana-mana lalu lintas ke ISP yang boleh mendedahkan anda mengakses Facebook.
 • Autoconnect. Ciri ini menghubungkan semula VPN sekiranya sambungan keluar.
 • Mod stealth atau "cloaking". Ini menyembunyikan penggunaan VPN dan membolehkan orang menggunakan VPN di tempat yang menyekat sambungan VPN.

Bagaimana VPN Facebook berfungsi

Biasanya, apabila anda menyambung ke internet, anda mula-mula menyambung ke pembekal perkhidmatan internet anda (ISP), yang kemudiannya menghubungkan anda ke Facebook (misalnya). Semua lalu lintas internet anda melalui pelayan ISP anda, dan boleh dilihat oleh ISP anda.

Apabila menggunakan VPN, bagaimanapun, anda menyambung ke pelayan yang dijalankan oleh pembekal VPN anda ("pelayan VPN") melalui sambungan yang disulitkan (kadangkala dirujuk sebagai "terowong VPN"). Ini bermakna bahawa semua data yang bergerak antara komputer anda dan pelayan VPN dienkripsikan supaya hanya anda dan pelayan VPN dapat "melihat" ia.

Oleh itu tidak ISP anda atau mana-mana orang lain yang memantau lalu lintas antara komputer anda (atau tablet atau telefon pintar) dan internet dapat melihat apa yang anda bangun ke dalam talian. Ini termasuk melawat Facebook.

Di mana Facebook Diblokir?

Banyak kerajaan menghalang Facebook kerana mereka tidak suka bagaimana Facebook membenarkan rakyat membincangkan pandangan dan idea yang menentang orang-orang dari seluruh dunia. Kerajaan melihat Facebook sebagai ancaman kepada kuasa mereka. Negara-negara berikut menyensor akses ke Facebook. Ambil perhatian bahawa maklumat ini tertakluk kepada perubahan.

Buka blok Facebook di China

Facebook disekat sepenuhnya di tanah besar China. Atau sekurang-kurangnya itulah teori. Ketidakkonsistenan dalam cara Firewall Besar diterapkan sebenarnya bermakna dalam praktiknya mungkin tersedia di beberapa lokasi, dan pada waktu yang berlainan. Bagi majoriti rakyat China ini bukan isu utama, kerana 51.com, renren dan 开心 网 (Kaixin001) rangkaian sosial yang jauh lebih popular.

Yang berkata, terdapat kira-kira setengah juta pengguna Facebook di China. Dan ekspatriat dan pelawat ke China biasanya berminat untuk mengakses perkhidmatan media sosial. Untuk maklumat lebih terperinci bagaimana untuk mengakses Facebook dari China, sila lihat VPN Terbaik untuk panduan China kami. Ia juga perlu diperhatikan bahawa Facebook tidak ditapis di Hong Kong.

Buka Facebook di Iran

Facebook dilarang di Iran. Di samping itu, kerajaan Iran menggunakan unit "cyberpolice" yang dilatih khas" ditugaskan mengesan pelawat ke laman web yang diharamkan, termasuk Facebook. Kami telah mendengar laporan orang Iran yang terdesak beralih kepada pembekal VPN tempatan untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian mereka. Sayangnya, walaupun ini murah, banyak yang kelihatan sebagai honeypots yang dikendalikan kerajaan.

Orang yang ditangkap cuba menghindari larangan kerajaan menghadapi penangkapan, soal siasat, penyeksaan, penjara dan juga kematian. Walaupun saya tidak suka menyerahkan intimidasi semacam ini, saya sangat menyarankan bahawa sesiapa di Iran berfikir dengan teliti sebelum menggunakan VPN (atau kaedah lain) untuk mengakses kandungan yang dilarang.

Sekiranya anda mempertimbangkan risiko untuk mengambil manfaat, kemudian gunakan penyedia VPN asing (yang berpangkalan di Eropah mungkin pilihan terbaik anda) dan gunakan pelayan VPN di luar negara. Juga, pastikan anda gunakan SEMUA ciri keselamatan VPN tersedia untuk anda.

facebook-khameni

Benci, memandangkan keadaan, Ayatollah Ali Khamenei bukan sahaja menggunakan Facebook sendiri tetapi telah menjalankan laman Facebooknya sendiri sejak 2012! Pada masa menulis, halamannya telah menarik kira-kira 150,000 Suka

Buka Facebook di Korea Utara

Di dunia yang penuh rejim menindas, Korea Utara adalah yang paling menindas semua. Kebanyakan penduduk tidak mempunyai akses internet sama sekali. China membekalkan beberapa jalur jalur lebar ke Korea Utara, jadi beberapa pegawai dan pegawai kerajaan terpilih mungkin mempunyai akses terhad ke internet. Walau bagaimanapun, tidak mungkin, ini dibenarkan menggunakan akses ini untuk melihat Facebook.

Buka Facebook di Syria

Fcebook disekat di banyak tempat kerana kedua-dua kerajaan dan ISIS, VPN adalah penyelesaian hebat. Bagaimanapun, berhati-hati amat digalakkan untuk menyerang keadaan politik perang yang berterusan.

Buka Facebook di Vietnam

Facebook adalah "tidak rasmi" yang diharamkan, tetapi nampaknya banyak tersedia untuk pengguna di rumah. Ini mungkin menyumbang kepada hakikat bahawa, walaupun larangan itu, 13.5 juta orang Vietnam (sekitar 15% daripada penduduk) menggunakan Facebook.

Banyak hotel dan kafe internet telah memasang perisian VPN untuk memintas larangan tersebut. Pelawat harus berhati-hati, bagaimanapun, hakikat bahawa komputer ini sering terinfeksi oleh virus dan malware lain. Semak 5 VPN Terbaik untuk Vietnam untuk perbincangan lanjut tentang subjek ini.

VPN untuk Facebook Messenger

Facebook Messenger dilarang di beberapa negara. China, Iran, dan Korea Utara mempunyai larangan tetap di Facebook dan messenger. Walau bagaimanapun, banyak negara lain, termasuk Bangladesh, Syria, Mesir, dan Turki, kadang-kadang menyalahkan laman media sosial dan utusan - biasanya semasa peristiwa sensitif politik seperti protes. Arab Saudi mempunyai larangan tetap di Facebook Messenger, tetapi tidak di Facebook. Larangan itu adalah untuk melindungi pendapatan syarikat telekomunikasi milik negara Saudi.

Pesanan Facebook juga kini termasuk "Perbualan Rahsia" pada bulan Oktober 2016. Perkhidmatan itu menambah penyulitan akhir-ke-akhir kepada perbualan, menggunakan protokol Isyarat. Atas sebab ini, anda boleh mengharapkan akses kepada Facebook Messenger untuk menjadi lebih tipis di banyak negara di seluruh dunia. Syukurlah, anda boleh mengakses messenger Facebook dari mana saja menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN).

VPN untuk Facebook: Kesimpulan

Facebook disekat di banyak negara di seluruh dunia. Malah di negara-negara di mana Facebook dibenarkan, tempat kerja dan sekolah sering menghalang Facebook. Dalam artikel ini, kami telah menjelaskan semua yang anda perlu ketahui tentang memilih VPN untuk Facebook. Bergantung pada keperluan khusus anda, terdapat VPN yang sempurna untuk Facebook untuk anda dalam panduan ini. Oleh itu sila pastikan anda membaca dan memahami setiap bahagian artikel ini sebelum melihat ringkasan VPN.

Walau bagaimanapun, jika anda tergesa-gesa dan mahu VPN terbaik untuk Facebook kemudian VyprVPN
nilai yang sempurna dan cemerlang. Dengan itu, semua VPN dalam panduan ini adalah kelas dunia, jadi mereka semua patut mengambil kira bergantung pada keperluan anda. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan semasa memilih VPN anda, sila tinggalkan mesej: kami sentiasa gembira dapat membantu.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me