Terdapat isu keselamatan yang besar yang perlu anda hubungi apabila anda membeli-belah dalam talian. Ini terpakai terutamanya jika anda menyambung ke eBay di WiFi hotspot di tempat awam. Penipu boleh memanfaatkan sambungan anda dan mendapatkan semua data peribadi anda. Anda boleh membunuh penipu dengan Rangkaian Peribadi Maya (VPN). Ini adalah sistem yang menyulitkan semua komunikasi anda,

Terdapat beratus-ratus perkhidmatan VPN yang tersedia, lima perkhidmatan dalam senarai ini mewakili yang terbaik dari sekumpulan untuk membeli-belah dalam talian. Oleh itu, mari kita lihat lima VPN terbaik untuk eBay.

VPN Terbaik untuk eBay

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 3. NordVPN


  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 4. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 5. IPVanish

VPN Terbaik untuk eBay: Pertimbangan

Hotspot WiFi Palsu

Anda mungkin berjalan ke kafe atau stesen bas dan sampai ke telefon anda untuk mengesan rangkaian WiFi yang tersedia. Ia menjengkelkan apabila anda memilih satu, hanya perlu diminta bayaran. Apa yang anda mahukan ialah perkhidmatan WiFi percuma, dan penubuhan yang anda ada harus menyediakannya.

Apabila anda mengimbas sambungan yang ada pada telefon, tablet atau komputer riba anda, anda perlu mencari seseorang yang mempunyai nama yang serupa dengan tempat anda berada. Jika anda berada di Chillout Café, anda akan mencari Rangkaian WiFi dipanggil sesuatu seperti "Chillout Café WiFi." Biasanya, perkhidmatan WiFi ini memerlukan kunci laluan. Anda mungkin tidak mahu menunggu untuk menangkap mata staf menunggu untuk meminta kata laluan, khususnya jika anda melihat sambungan WiFi lain dalam senarai yang terdengar seperti pertaruhan yang lebih baik. Ia mungkin akan dipanggil sesuatu seperti "Chillout Café WiFi percuma."

Malangnya, anda tidak tahu siapa yang menjalankan hotspot WiFi itu. Kebanyakan masa, ia mungkin akan menjadi penubuhan yang anda masuk. Walau bagaimanapun, kadang-kadang, orang yang menyediakan hotspot tidak bersekutu dengan tempat itu. Malah, penyedia WiFi itu hanya boleh menjadi pelanggan lain tempat itu, duduk di meja berdekatan.

Tangkapan Data

Mana-mana komputer riba atau peranti mudah alih dengan keupayaan WiFi boleh dijadikan hotspot. Itu hotspot baru harus bergantung kepada perkhidmatan akses internet dari tempat lain. Dalam contoh Chillout Café, penipu akan berhubung dengan perkhidmatan WiFi percuma, kemudian membuat hotspot WiFi sendiri, yang dipanggil Chillout Café Free WiFi. Apabila anda menyambung ke sambungan palsu itu, anda masih dapat ke internet kerana anda akan diserahkan kepada sambungan bona fide melalui peranti penipu.

Semua sambungan WiFi disulitkan untuk keselamatan. Oleh itu, anda mungkin berfikir bahawa aktiviti penipu tidak ada apa-apa. Walau bagaimanapun, penipu mengawal hop pertama anda sambungan dari komputer anda ke hotspot palsu. Prosedur penubuhan sambungan termasuk rundingan kunci penyulitan. Oleh kerana hotspot menjana kunci itu, penipu boleh mendekripsi, menyimpan, dan membaca semua komunikasi anda.

Pemeriksaan data sambungan dijalankan oleh program komputer dan berlaku dengan cepat. Data eBay anda, termasuk maklumat log masuk anda, alamat e-mel, akaun PayPal, dan sebarang maklumat kewangan yang anda masukkan boleh ditangkap. Trafik itu segera keluar ke sambungan WiFi tulen dan keluar ke internet. Semua lalu lintas yang dikembalikan juga dihalakan dari hotspot sebenar, melalui hotspot palsu, dan kepada anda.

Perlindungan Hotspot WiFi

Penipu boleh membongkar penyulitan rangkaian yang sepatutnya melindungi trafik WiFi anda dari pengintip. Anda perlu membuat mesej terdedah yang mustahil bagi sesiapa sahaja untuk membaca. Apabila anda menggunakan VPN, semua komunikasi anda disulitkan dengan kunci yang dikongsi antara pelayan VPN jauh dan perisian klien VPN pada komputer anda. Kekunci ini diedarkan menggunakan sistem penyulitan kunci awam. Sistem penyulitan ini beroperasi dengan kunci yang berbeza untuk menyulitkan dan menyahsulit mesej. Proses ini juga menggunakan sistem sijil, supaya setiap titik akhir dapat mengesahkan identiti yang lain. Sistem pengedaran utama ini mengunci sebarang interloper.

Penipuan WiFi palsu adalah jenis hack yang dipanggil "lelaki dalam serangan tengah." Apabila VPN beroperasi pada komputer anda, ia boleh berkomunikasi dengan pelayan rumah dengan selamat, walaupun komputer penipu memeriksa semua data yang berlalu antara kedua-dua elemen VPN. Apabila perisian pemeriksaan hotspot WiFi palsu menguraikan mesej anda dengan kunci untuk perlindungan rangkaian, ia mengalami satu lagi lapisan penyulitan di bawah, yang mustahil untuk retak.

Anda tidak perlu bimbang tentang manusia dalam serangan pertengahan apabila anda menggunakan VPN - semua data eBay anda akan dilindungi.

Ebay VPN Terbaik: Kesimpulan

VPN dalam senarai kami akan mewujudkan privasi untuk semua sambungan anda, bukan hanya akses anda ke eBay. Privasi yang disediakan VPN memberikan keyakinan kepada anda untuk mencuba memuat turun torrent dan aktiviti-aktiviti seperti filem streaming dari luar negara.

Jika anda tinggal di negara di mana pihak berkuasa mengehadkan akses internet, anda boleh mendapatkan sekitar blok dan mengakses tapak dan perkhidmatan yang disekat, terima kasih kepada VPN baharu anda.

Semak VPN dalam senarai kami dan berikan perhatian khusus kepada lokasi pelayan masing-masing. Apabila anda menghidupkan VPN, anda akan kelihatan berada di negara pelayan yang anda pilih. Oleh itu, pastikan VPN anda mempunyai lokasi di tempat anda mahu mengakses perkhidmatan.

Semua VPN dalam senarai ini mempunyai tempoh bayaran balik. Ambil kesempatan daripada ini dan pasang VPN untuk mencubanya. Jika anda mendapati anda tidak berpuas hati dengan reka bentuk dan fungsi VPN yang anda pilih, batalkan kontrak, dapatkan kembali wang anda, dan terus ke senarai seterusnya. Di atas semua, pastikan semua identiti dan maklumat kewangan anda dilindungi dengan menggunakan salah satu daripada lima VPN terbaik untuk eBay.

VPN Terbaik untuk eBay: Perbandingan Side-by Side

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 3. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 4. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 5. IPVanish

IMAGE CREDITS: IB Photography / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me