Jika anda pergi ke Arab Saudi, atau sudah ada, anda akan memerlukan VPN untuk membuka sekatan laman web yang terhad.

VPN untuk Arab Saudi akan menyahpasang laman web yang ditapis dan disekat dengan membiarkan anda berpura-pura berada di negara yang berbeza.

Disebabkan bahaya yang terlibat dalam membuka kunci kandungan ditapis semasa di Timur Tengah - sebuah VPN Saudi yang sangat baik juga mesti menyediakan privasi kedap air.

VPN Terbaik Arab Saudi

Kami telah mengkaji lebih dari 150 VPN yang berbeza dalam tempoh lima tahun yang lalu - mencari pelayan VPN Saudi Arab yang terbaik. Berikut adalah yang terbaik.

 1. ExpressVPN


  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 4. VyprVPN

 5. IPVanish

Pertimbangan VPN Saudi Arabia

Kerana keadaan politik di Arab Saudi, tidak semua VPN sesuai. Terdapat beratus-ratus VPN di pasaran, dan kebanyakannya tidak selamat dan lebih rendah.
Menggunakan VPN di Pertimbangan Arab Saudi

Untuk membuka sekatan kandungan di Arab Saudi, tanpa rasa takut untuk ditangkap, adalah penting bahawa VPN mempunyai ciri-ciri tertentu.

VPN adalah perkhidmatan dalam talian yang serba boleh yang membenarkan orang untuk membuka sekatan kandungan dan perkhidmatan laman web yang ditapis dan disekat. Dengan membenarkan pengguna berpura-pura berada di negara yang berbeza, rakyat yang tinggal di atau melawat Arab Saudi boleh menggunakan laman web yang sepatutnya berada di luar batas. Laman web perdebatan yang beragama, tapak berita luar, laman web lucah atau seksual liberal, dan perkhidmatan asing yang dihadkan oleh geo, semuanya boleh disekat menggunakan VPN Saudi Arabia.

VPN juga menyediakan privasi dengan menyembunyikan alamat IP pengguna yang sebenar. Juga, VPN yang boleh dipercayai untuk Arab Saudi menawarkan lapisan penyulitan yang selamat. Ia menghentikan ISP, kerajaan, tempat kerja, sekolah, tuan tanah - dan pentadbir rangkaian tempatan yang lain - daripada dapat memberitahu pengguna VPN dalam talian. Privasi ini adalah bahagian penting dari VPN untuk Arab Saudi.

Ciri VPN

Untuk menggunakan VPN dengan selamat di Arab Saudi, anda perlu menggunakan VPN dengan ciri keselamatan yang mantap. Jika tidak, anda boleh ditangkap unblocking bahan ditapis: yang boleh mendarat anda di penjara atau lebih buruk. Berikut adalah senarai ciri-ciri yang perlu dimiliki oleh VPN di Arab Saudi:
Ciri penting VPN

 • Penyulitan gred tentera yang dilaksanakan dengan baik. VPN semuanya menyediakan tahap penyulitan yang berbeza. Untuk menjadi aman di Arab Saudi, kami mencadangkan hanya yang terbaik: penyulitan OpenVPN dilaksanakan untuk standard tertinggi.
 • A Killswitch. Suis bunuh akan memotong internet anda jika sambungan VPN jatuh. Ia akan menghalang anda dari data yang tidak disengajakan secara tidak sengaja ke ISP anda sekiranya sambungan VPN keluar. Tanpa membunuh diri, ISP anda akan mengetahui laman web yang anda kunjungi jika VPN jatuh.
 • Perlindungan kebocoran DNS. Kebocoran DNS juga akan memberitahu ISP anda tentang laman web yang anda lawati. Itu akan menjadi bencana di Arab Saudi.
 • Mod stealth / VPN cloaking. Ini adalah ciri yang menyembunyikan penggunaan VPN. Ia menambah lapisan tambahan keselamatan dengan menyembunyikan lalu lintas OpenVPN sebagai HTTPS biasa. Yang menjadikannya sangat sukar bagi ISP untuk mengesan bahawa VPN mungkin sedang digunakan.

Sekatan Internet di Arab Saudi

Penapisan internet di Arab Saudi

Perkara utama yang perlu anda hadapi semasa melawat atau tinggal di Arab Saudi adalah penapisan. Banyak tapak dan perkhidmatan tidak boleh diakses, dan anda memerlukan VPN untuk menyahpasangnya. Banyak kandungan juga tidak tersedia dari dalam Arab Saudi disebabkan oleh sekatan geografi hak cipta.

VPN dalam artikel ini mempunyai banyak pelayan yang terletak di seluruh dunia yang akan membolehkan anda berpura-pura berada di negara yang berbeza. Ia akan mengatasi penapisan tempatan dan membolehkan anda mengakses perkhidmatan laman web negara lain: Sebagai contoh, anda boleh menggunakan VPN untuk Netflix dan mengakses kandungan Netflix dari seluruh dunia.

Arab Saudi melarang laman web yang tidak bersesuaian dengan agama dan oleh itu dianggap "tidak bermoral." Ini termasuk apa-apa gambaran atau perbincangan mengenai homoseksual, pornografi, atau pelacuran. "Tidak bermoral" di Arab Saudi juga membentangkan hak-hak wanita, yang sangat ketat. Laman web perjudian juga dilarang. Dengan VPN, sesiapa sahaja di Arab Saudi boleh menyahsekat mana-mana laman web ini dalam privasi.

Bagaimana Membuka Tapak yang Diblokir di KSA

Oleh kerana sifat politik yang ketat dari rejim Saudi, kandungan pembuka kunci dapat menimbulkan masalah. Hak asasi manusia sangat rendah untuk kebanyakan golongan di Arab Saudi, termasuk wanita dan warga LGBT. Atas sebab ini, sesetengah orang mungkin mempunyai risiko yang serius terhadap hukuman mati jika mereka ditangkap membuka kunci laman web yang ditapis.

Ia juga penting untuk menjaga apa yang anda tulis dan katakan di Arab Saudi. Negara ini sangat ketat, dan sekali lagi pendapat dapat menimbulkan masalah. Juga, Arab Saudi mengharamkan hampir semua perkhidmatan perbualan sembang, suara, dan video dalam talian yang dapat dibayangkan. Motivasi utama bagi larangan tersebut adalah untuk melindungi keuntungan dari syarikat telekomunikasi milik negara.
Bagaimana Membuka Tapak yang Diblokir di KSA

Walaupun Arab Saudi tidak mengharamkan laman media sosial, ia menyekat sistem sembang bersepadu mereka. Ia termasuk Facebook Messenger, yang tidak boleh diakses dari dalam laman Facebook atau melalui aplikasinya. WhatsApp, Hangouts, Talian, Telegram, Snapchat, FaceTime, Bercakap Pasukan, Panggilan Wi-Fi, Skype, dan Viber juga terkawal.

Dengan VPN untuk Arab Saudi, sesiapa sahaja di negara ini boleh membuka sekatan laman web dan perkhidmatan yang terhad dan menggunakannya dalam privasi.

Walau bagaimanapun, disebabkan iklim negara yang sensitif politik, anda harus menggunakan VPN dengan berhati-hati.

Adakah VPN selamat di Arab Saudi?

Mempunyai VPN dan menggunakannya di Arab Saudi secara teknikal menentang undang-undang siber negara. Itu agak gila kerana banyak perniagaan menggunakan VPN di negara ini. Apa yang boleh kita katakan dengan yakin, adalah dengan menggunakan VPN untuk Arab Saudi lebih selamat daripada menggunakan proksi di Arab Saudi. Ia juga benar bahawa ramai orang - termasuk wanita - menggunakan VPN untuk menguruskan blog tanpa nama dari dalam negara. Tidak ada keraguan mengenainya walaupun: ia berisiko! Anda harus berhati-hati jika anda membuat keputusan untuk melakukannya.

Adakah selamat menggunakan VPN

Membuka kunci laman web yang ditapis, dan mendapatkan privasi secara tanpa nama menulis kandungan yang berunsur politik (perkara yang mungkin anda mahu lakukan dengan VPN) juga menyalahi undang-undang. Atas sebab ini, pentingnya VPN Saudi anda mempunyai dasar privasi yang kuat dan perisian yang sangat baik yang menyediakan tahap enkripsi tertinggi dan ciri VPN canggih (seperti pembunuh killswitch, perlindungan kebocoran DNS, dan mod stealth / cloaking).

Selagi anda mendapat VPN dipercayai dan dipercayai dari senarai ini, anda akan dapat menggunakan internet dalam privasi. Menyekat kandungan atau menulis blog dalam privasi (tanpa nama) dapat membuat anda mengalami masalah - jadi kami sangat menyarankan menjauhkan diri daripada VPN yang tidak dipercayai. Malah menggunakan salah satu VPN dalam senarai ini (yang terbaik) adalah berisiko: kerana keadaan politik.

Cara menggunakan VPN

Menggunakan VPN di Arab Saudi bukan tugas yang sukar. Walau bagaimanapun, anda mesti memastikan bahawa anda menetapkan VPN dengan betul jika anda tidak mahu mendapatkan masalah. Berikut adalah senarai semak yang cepat untuk memastikan anda mendapat semua yang betul:Cara menggunakan VPN

 • Pilih perkhidmatan VPN dari senarai ini dan melanggan.
 • Muat turun perisian VPN: pastikan anda mendapat perisian yang sesuai untuk platform anda.
 • Pasang VPN dan log masuk menggunakan kelayakan anda.
 • Pilih penyulitan OpenVPN dalam tetapan
 • Hidupkan perlindungan kebocoran DNS dan killswitch, dan jika ia mempunyai auto-connect pilih, kemudian hidupkan juga. Sekiranya tiada tetapan kebocoran DNS tersedia, tetapi VPN berada dalam senarai ini, maka ia adalah automatik.
 • Hidupkan mod siluman jika anda mahu lapisan tambahan keselamatan.
 • Pilih pelayan dan klik sambungkan.

Sebaik sahaja VPN menyambung anda kelihatan berada di lokasi yang anda pilih. Penyulitan VPN anda juga akan melindungi anda. Oleh itu, ISP dan kerajaan anda tidak dapat mengesan apa yang anda lakukan secara dalam talian. Selain itu, suis membunuh akan memastikan anda tidak pernah membocorkan lalu lintas yang tidak diskrit ke ISP anda.

Bagaimana Menguji KSA VPN

Menguji VPN anda

Sebaik sahaja anda telah mendapat VPN anda dan berjalan, perlu semakan untuk memastikan ia berfungsi. Untuk melakukannya kepala ke testmy.net. Di laman web itu, anda akan dapat memastikan bahawa alamat IP anda dipaparkan dengan tepat sebagai lokasi di luar Arab Saudi.

Anda juga boleh menyemak kebocoran DNS dan kebocoran WebRTC. Walau bagaimanapun, VPN dalam panduan ini telah diuji dengan teliti oleh pasukan pakar kami. Oleh itu, mereka tidak mempunyai kebocoran seperti ini.

Pelayan Terbaik untuk Sambungkan ke Arab Saudi

Untuk mendapatkan kelajuan terbaik, paling baik untuk menyambung ke pelayan yang berdekatan dengan anda. Walau bagaimanapun, anda harus berhubung dengan negara yang tidak berafiliasi dengan Arab Saudi. Satu di mana ia sah untuk mengakses kandungan yang ditapis yang anda ingin lihat. Ini akan memberikan anda kelajuan yang baik tetapi juga memastikan bahawa pelayan VPN tidak diserbu oleh sekutu politik yang bekerja untuk kerajaan Saudi.
Pelayan terbaik untuk disambungkan

Secara keseluruhan, kami tidak mengesyorkan menggunakan pelayan VPN di Arab Saudi kerana ini boleh diserbu oleh kerajaan. Ini bermakna anda boleh membuka diri sehingga ditemui menulis blog (atau melakukan apa-apa lagi) yang anda tidak mahu ditangkap lakukan.

VPN Arab Saudi: Kesimpulan

Kesimpulan VPN Arab Saudi Terbaik

Dalam artikel ini, kami telah mencadangkan VPN terbaik untuk Arab Saudi. VPN ini memberikan privasi yang kuat dan membiarkan anda menyahpasang semua kandungan ditapis dan geo-terhad dari di Arab Saudi. Juga, mereka adalah nilai hebat untuk wang dan menyediakan tempoh percubaan atau jaminan wang kembali. Ini bermakna anda boleh menguji risiko VPN ini tanpa risiko.

Akhir sekali, sila lihat artikel ini dengan teliti dan sila gunakan semua ciri VPN penting dan maju di Arab Saudi. Malangnya, penggunaan VPN boleh membawa anda dalam masalah dengan undang-undang.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 3. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 4. VyprVPN

 5. IPVanish

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me