Walaupun Switzerland mempunyai salah satu infrastruktur internet yang paling bebas, ia bukan tanpa masalahnya.

VPN terbaik untuk Switzerland

Terutamanya, privasi menjadi kebimbangan besar kerana undang-undang yang direka untuk meningkatkan pembalakan dan penyimpanan rekod. Undang-undang memerlukan Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) untuk melog alamat IP dan butiran akses pelayan web dan mengekalkannya selama enam bulan.

Untungnya, VPN Swiss akan membantu anda melindungi terhadap ini, dan juga membolehkan anda mengakses kandungan yang terhad secara geografi.

Switzerland agak bertentangan dengan seluruh Eropah ketika datang ke pengawasan internet, pengekalan data, dan cetak rompak dalam talian. Ia bukan sebahagian daripada Kesatuan Eropah, dan oleh itu tidak tertakluk kepada Arahan Penyimpanan Data EU 2006.


Walau bagaimanapun, Switzerland memperkenalkan undang-undang pengekalan data yang berkuatkuasa pada Januari 2002. Ini adalah Perkara 15 Undang-undang Persekutuan pada 6 Oktober 2000 mengenai pemantauan Pos dan Telekomunikasi (BÜPF), dan Peraturan 31 Oktober 2001 mengenai pemantauan Pos dan Telekomunikasi (VÜPF)).

Nasib baik, ia tidak mempunyai penapisan dan undang-undang internet yang ketat berbanding majoriti negara lain. Wartawan Tanpa Sempadan menduduki tempat ketujuh Switzerland daripada 180 negara dalam Indeks Kebebasan Media 2017 dunia.

Walau bagaimanapun, seperti yang disebutkan VPN di Switzerland akan membantu anda mengelakkan pembalakan kerajaan, dan mengakses kandungan terhad.

Perkhidmatan VPN Swiss Terbaik

Untuk melindungi privasi anda, VPN adalah penting. Oleh itu, mari lihat lebih dekat dengan perkhidmatan VPN Swiss terbaik.

 1. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 2. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 3. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 4. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 5. IPVanish

  - Apl untuk semua platform | Sambungan cepat | Tiada dasar log

Pertimbangan VPN Switzerland

Kerajaan Switzerland mempunyai kuasa pengawasan internet yang agak besar. Ia mempunyai hak untuk menggunakan spyware untuk 'kesalahan yang serius terutamanya'. Ini termasuk pembiayaan keganasan, organisasi jenayah, dan pornografi kanak-kanak.Menggunakan VPN di Switzerland Pertimbangan

Kaedah sedemikian hanya dibenarkan apabila pihak berkuasa penguatkuasa undang-undang telah menunjukkan di luar keraguan munasabah bahawa jenayah telah dilakukan. Mereka bukan kaedah pencegahan. Namun, dalam memburu aktiviti haram, data anda mungkin berisiko menjadi kerosakan cagaran. Pihak berkuasa boleh menangkapnya kerana ia dihantar dari antara muka rangkaian yang salah pada masa yang salah.

Pada bulan September 2016, pihak berkuasa Switzerland menggubal undang-undang yang memerlukan pihak berkuasa memberi tahu rakyat yang telah menjadi sasaran pengawasan. Sebelum ini, pada Januari 2013, Menteri Keadilan Simonetta Sommaruga mengumumkan bahawa kerajaan sedang meneliti kuasa pengawasannya untuk memasukkan keupayaan untuk memantau perkhidmatan Voice over Internet Protocol (VoIP) dan perkhidmatan pesanan segera (IM).

Pada September 2017, satu undang-undang baru yang telah dipilih pada tahun sebelumnya telah berkuatkuasa sepenuhnya. Undang-undang memberikan FIS (Perkhidmatan Perisikan Persekutuan) lebih banyak kuasa untuk memantau komunikasi peribadi rakyat. Pihak berkuasa kini boleh mengetuk telefon, menangkap e-mel peribadi dan mesej teks, dan memantau lalu lintas internet. Sebenarnya, pihak berkuasa juga boleh memasang malware pada telefon dan komputer rakyat untuk memantau aktiviti webcam. Mereka juga boleh mendengar melalui mikrofon telefon pintar dan mencuri maklumat peribadi.

Ia tidak pernah menjadi lebih penting untuk menggunakan terowong VPN untuk melindungi privasi anda di Switzerland. Walaupun anda tidak mahu membayar untuk perkhidmatan yang berkualiti, saya sangat mengesyorkan, sekurang-kurangnya, menggunakan salah satu VPN percuma yang terbaik. VPN masih sah dan beretika untuk digunakan di Switzerland. Oleh itu, saya cadangkan melindungi diri anda dari pihak penyemak imbas pihak ketiga, sama ada pihak berkuasa atau penggodam.

Undang-undang Perjudian

Perjudian dalam talian

Walaupun Switzerland masih mempunyai internet yang bebas dan terbuka, perkara-perkara mula berubah. Pada 29 September 2017, parlimen Switzerland memperkenalkan undang-undang utama yang pertama untuk cuba menapis internet.

Akta Permainan Wang menghalang portal perjudian dalam talian. Percukaian dan kebimbangan ekonomi mendorong undang-undang baru. Pertubuhan perjudian Switzerland telah kehilangan perolehan yang ketara ke laman perjudian antarabangsa dalam talian. Oleh itu, Akta Permainan Wang bertujuan untuk memberi manfaat kepada organisasi perjudian tempatan. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi perunding undang-undang lanjut untuk menyekat dan menapis web.

Sama ada anda seorang pengembara atau pemastautin di Switzerland, tidak mustahil untuk cuba memintas penapis dengan sambungan proksi atau penyelesaian lain untuk mengakses laman perjudian. Melakukannya akan menjadi pelanggaran langsung terhadap undang-undang baru, dan boleh menyebabkan akibat yang keras.

Undang-undang pembajakan

Undang-undang pembajakan

Undang-undang pengekalan data mandatori di Switzerland tidak digunakan untuk penyedia VPN. Penyedia VPN tidak berkewajipan untuk menyimpan log aktiviti pengguna mereka. Undang-undang ini menjadikan lokasi yang wajar di Switzerland untuk mencari pelayan VPN. Juga, icing pada kek adalah bahawa kerajaan Switzerland membenarkan pembajakan hak cipta untuk kegunaan peribadi. Ia masih menyalahi undang-undang untuk mengedarkan kandungan cetak rompak untuk keuntungan.

Pada September 2010, Mahkamah Tinggi Switzerland memutuskan bahawa firma hak cipta troll Logistep AG bertindak secara haram apabila ia mengutip alamat IP orang yang dipercayai bersalah atas pelanggaran hak cipta. Mahkamah memutuskan bahawa ini adalah pelanggaran undang-undang privasi negara. Keputusan itu melindungi bukan sahaja penyemak tetapi juga pemuat naik kasual. Sebagai tindak balas, kumpulan tekanan industri hiburan berkempen untuk perubahan dalam undang-undang. Mereka memetik kerosakan kepada perniagaan dan kehilangan keuntungan untuk penghibur.

Kesan Pembajakan

Atas sebab-sebab yang disebutkan di atas, kerajaan Switzerland menugaskan kajian tentang perkara itu. Agak mengejutkan badan-badan penguatkuasaan hak cipta, kajian itu menyimpulkan bahawa, walaupun sekitar satu pertiga penduduk Switzerland yang terlibat dalam memuat turun filem dan muzik, tidak ada kesan negatif terhadap jumlah orang yang dibelanjakan untuk hiburan. Sebenarnya mungkin terdapat sedikit keuntungan. Keputusan dari kajian Belanda pada tahun 2010 menunjukkan bahawa 'lanun' membelanjakan lebih banyak pada media, menghadiri lebih banyak konsert, dan melawat laman web permainan lebih daripada 'bukan-lanun'.Pengawasan internet

Kajian Swiss juga menyimpulkan bahawa cetak rompak hampir mustahil untuk dicegah. Tanggungjawab membebankan industri hiburan untuk menyesuaikan diri dengan realiti baru jika ingin terus bertahan. Laporan itu menyimpulkan,

"Setiap kali teknologi media baru telah disediakan, ia sentiasa 'disalahgunakan'. Inilah harga yang kita bayar untuk kemajuan. Pemenang akan menjadi mereka yang mampu menggunakan teknologi baru untuk kelebihan mereka dan merugi mereka yang terlepas pembangunan ini dan terus mengikuti model perniagaan lama. "

Kerajaan memutuskan, berdasarkan laporan ini, tidak ada perubahan undang-undang yang diperlukan. Ia juga menolak menyekat laman web IP, dengan alasan bahawa berbuat demikian akan merosakkan kebebasan bersuara dan melanggar undang-undang perlindungan privasi.

Menggunakan VPN di Switzerland

Oleh itu, pengguna internet Swiss tidak perlu menggunakan perkhidmatan VPN untuk melindungi diri mereka daripada penguatkuasaan hak cipta. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai insentif yang kuat untuk menggunakannya untuk mempertahankan diri daripada pengawasan kerajaan. VPN juga boleh melindungi terhadap serangan berasaskan LAN, seperti penggodam yang melakukan penangkapan paket pada rangkaian wayarles awam.Pengawasan kerajaan

Ia biasanya merupakan idea yang tidak baik untuk menggunakan perkhidmatan VPN (dan pelayan) yang terletak di negara anda sendiri. Melakukannya memudahkan para pihak berkuasa untuk menuntut tangan VPN ke atas lognya. Selain itu, data anda mungkin bergerak jauh lebih besar dalam format yang di-decrypted antara pelayan VPN dan pelayan destinasi sebenar. Oleh itu, secara umumnya anda dinasihatkan untuk menamatkan sambungan VPN anda seiring dengan tuan rumah destinasi yang mungkin.

Walau bagaimanapun, tanpa pengekalan data yang diperlukan untuk pembekal VPN, pengguna Switzerland dengan senang hati boleh menggunakan pelayan tempatan.

Bagi mereka yang berada di luar negara, Switzerland membuat sambungan titik sambungan VPN yang ideal.

Kesimpulan VPN Switzerland

Kesimpulan terbaik VPN Switzerland

Kerajaan Switzerland sudah mempunyai keupayaan pengawasan data yang mantap. Walaupun ia tidak jelas apa yang dipegang oleh masa depan, ia seolah-olah bergerak ke arah kuasa pemantauan yang lebih besar. Cara terbaik untuk melindungi data anda dari pihak penyambungan pihak ketiga dan pengintipan adalah untuk menyulitkannya dengan VPN. Saya seorang peguam bela yang kuat untuk privasi dan keselamatan dalam talian dan mengesyorkan agar anda mula menggunakan VPN dengan segera jika anda tidak lagi.

Dengan salah satu VPN terbaik untuk Switzerland, anda secara drastik dapat meningkatkan keselamatan dan privasi data peribadi anda secara drastik.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me