Jika anda melancong ke luar negara dan mungkin menggunakan hotspot WiFi, penting untuk menggunakan VPN. VPN, atau rangkaian peribadi maya, menyulitkan semua data anda ke dan dari peranti anda yang sangat berkesan untuk menghentikan penggodam daripada mengakses data anda. Satu lagi manfaat besar menggunakan VPN ialah mereka membenarkan anda mengakses perkhidmatan dari rumah kembali yang kini disekat di lokasi anda. Dalam panduan ini, kami menyenaraikan Perkhidmatan VPN Perjalanan yang terbaik dan memberi anda beberapa petua teratas untuk kekal selamat dalam talian di luar negara.


Terdapat dua manfaat utama untuk menggunakan VPN untuk Perjalanan:

 1. Untuk mengakses laman web dari rumah balik - Walaupun anda berada dalam perniagaan atau bercuti, menjadi mustahil untuk mengakses banyak perkhidmatan dalam talian penting - seperti perkhidmatan perbankan dan penstriman dalam talian anda. Dengan VPN, anda boleh mendapatkan alamat IP dari negara asal anda dan mengakses laman web dengan mudah.
 2. Tinggal Selamat Online semasa Perjalanan - Apabila kami melakukan perjalanan, kami sering menyambung ke hotspot WiFi awam. Apabila kami menyambung ke hotspot WiFi awam, kami tidak dapat mengetahui sama ada penghala telah dikonfigurasi dengan selamat. VPN melindungi data anda jika anda menyambung ke penghala yang dikonfigurasi dengan buruk atau hotspot WiFi palsu milik seorang penjenayah siber! Oleh kerana VPN menjejaskan semua data anda dengan selamat, adalah mustahil bagi penggodam untuk mencuri data anda, kelayakan, kata laluan, dan butiran kad kredit.

Baru kepada VPN?

Jika anda baru kepada dunia VPN dan anda ingin mengetahui lebih lanjut, lihat panduan di bawah:

 • Apakah itu VPN? - Panduan pemula untuk VPN, apa yang mereka ada, dan bagaimana mereka berfungsi
 • Penyulitan VPN - Panduan mendalam untuk protokol penyulitan VPN dan mana yang paling selamat.

Senarai 5 VPN Terbaik untuk Perjalanan

Sekarang kita tahu manfaat menggunakan VPN perjalanan, kami telah menyenaraikan lima VPN terbaik untuk perjalanan. Untuk maklumat lanjut tentang mana-mana perkhidmatan dalam senarai kami, klik pautan yang disenaraikan di bawah untuk melihat tapak web pembekal VPN atau tatal di bawah untuk ringkasan setiap perkhidmatan.

 1. ExpressVPN

  - Super Fast | Pelayan di 94 negara | Selamat dan Boleh Dipercayai

 2. NordVPN

  - Sambungan cepat | Swasta dan selamat | Buka kunci Netflix

 3. CyberGhost VPN

  - Nilai yang menakjubkan | Mudah digunakan | Sesuai untuk perlindungan WiFi

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Tiada log | Buka kunci Netflix AS | Penyulitan kuat

VPN Terbaik untuk Perjalanan - Ringkasan

Di bawah ini kita telah merumuskan semua yang anda perlu ketahui mengenai lima perkhidmatan VPN perjalanan terbaik. Sekiranya anda masih mahukan maklumat lanjut, klik melalui penyedia atau lihat ulasan VPN terperinci kami.

Menyediakan VPN untuk perjalanan

Apabila anda membeli VPN untuk perjalanan, anda akan dibenarkan untuk memasang perisian pada lebih daripada satu peranti (biasanya antara tiga dan lima). Ini bermakna bahawa satu langganan VPN boleh digunakan untuk melindungi semua peranti keluarga anda semasa anda berada jauh.

Kecuali anda mendapatkan penghala perjalanan dengan VPN, anda perlu memasang VPN perjalanan pada setiap peranti individu. Berita baiknya adalah bahawa VPN dalam panduan ini mempunyai perisian untuk semua peranti supaya anda boleh memasang VPN pada komputer riba atau telefon pintar.

Berikut adalah panduan ringkas untuk membantu anda:

 1. Pilih VPN untuk perjalanan dari senarai kami dan klik untuk mendapatkan langganan. Jika anda hanya mahu VPN anda semasa bercuti, maka anda boleh memilih pelan bulanan. Walau bagaimanapun, VPN sememangnya berguna sepanjang tahun - walaupun anda pulang ke rumah!
 2. Muat turun VPN ke komputer riba, telefon pintar atau tablet anda. Ingat untuk mendapatkan VPN yang betul untuk platform anda. Anda boleh memasang VPN pada semua peranti keluarga anda jika anda mahu, atau berkongsi dengan teman-teman yang anda bawa.
 3. Ikut arahan pemasangan. VPN akan dipasang dengan mudah dan tanpa keributan.
 4. Sekarang bahawa ia dipasang, semua yang anda perlu lakukan ialah menyambung ke pelayan. Ingat, VPN anda akan memastikan anda selamat apabila anda berada di negara anda sendiri dan juga di luar negara, jadi gunakannya setiap kali anda berada di WiFi umum.
 5. Sekarang bahawa anda berada di luar negara, ingat untuk menyambung ke pelayan dari rumah balik! Dengan cara itu, anda boleh menonton aliran TV dan menggunakan perkhidmatan internet dari tempat asal anda. Tidak perlu menonton rancangan TV asing lagi!

Menggunakan Router Travel VPN

Tidak kira sama ada anda melancong sendiri, untuk perniagaan atau dengan rakan dan keluarga, penghala perjalanan boleh menjadi kelebihan besar. Alat bagus ini membolehkan anda menyambungkan pelbagai peranti ke hotspot WiFi awam tanpa perlu menyambungkan semua peranti anda secara individu. Sebaik sahaja penghala mini disambungkan ke internet, semua peranti anda dan keluarga anda secara automatik menyambung ke sambungan Internet melalui penghala perjalanan.

Ini mengagumkan dengan sendirinya. Walau bagaimanapun, lebih baik jika anda mendapatkan penghala perjalanan yang telah dikonfigurasi terlebih dahulu dengan VPN! Apabila VPN dipasang pada penghala perjalanan, semua peranti yang menyambung ke internet melalui penghala perjalanan itu secara automatik dilindungi dengan penyulitan VPN. Ini bermakna anda tidak perlu bimbang tentang setiap peranti individu: atau memastikan anak-anak anda, ibu bapa - atau orang lain dalam parti anda - membuka diri mereka dengan risiko digodam (yang boleh merosakkan percutian semua orang).

Bagaimana untuk menubuhkan penghala perjalanan anda

Sekiranya anda ingin penghala perjalanan dengan VPN kami sangat mengesyorkan melawat pakar di FlashRouters
untuk beberapa nasihat.

Apa sahaja yang anda lakukan, sila pastikan untuk mengemas kini kelayakan pentadbir lalai pada penghala perjalanan. Jika anda tidak mengemas kini nama pengguna dan kata laluan, penghala boleh digodam sendiri!

Selain itu, anda juga akan memastikan bahawa WPS (ciri penghala yang lebih lama) dimatikan, kerana ia menimbulkan risiko keselamatan. Nasib baik, FlashRouters boleh membantu anda menyediakan semua ciri tersebut dengan betul .

Senarai Semak Keselamatan Perjalanan Antarabangsa

Dengan VPN disusun, anda hanya perlu memikirkan beberapa kebimbangan keselamatan perjalanan lain. Untuk membantu anda, saya telah membuat senarai ini dengan cepat tentang perkara yang saya anggap sebagai perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan untuk keselamatan digital ketika melakukan perjalanan:

 1. Kata laluan - Ia mungkin kelihatan jelas tetapi memastikan peranti anda dilindungi kata laluan dan ditetapkan untuk dikunci dengan cepat adalah lebih penting apabila anda melakukan perjalanan, jadi gunakan tetapan yang lebih kuat apabila anda berada jauh. Jika anda meninggalkan telefon atau tablet di bar pantai atau di dalam teksi, memandangkan ia terkunci hampir serta-merta boleh menghentikan peranti itu daripada masuk ke tangan seseorang semasa masih dibuka. Pengurus kata laluan adalah alat yang hebat untuk memastikan anda mempunyai kata laluan yang kuat.
 2. Kemas kini - Ingat untuk mengemas kini peranti anda dengan kerap boleh memastikan anda tidak mengalami kerentanan yang memberi penjejakan siber cara mudah, jadi sila kemas kini sering.
 3. Sandaran tetap - Jika anda mengambil seribu foto dan kehilangan peranti anda pada hari cuti terakhir, anda tidak akan dapat melihat semula foto tersebut. Sebagai peraturan umum, jika ada sesuatu yang penting maka pastikan ia disandarkan kepada awan. Ini terpakai walaupun anda tidak pernah kehilangan peranti sebelum ini - ingat bahawa sentiasa ada kali pertama. Perkhidmatan sandaran awan hebat dan mereka akan membuat sandaran data anda secara automatik.
 4. Beli SIM tempatan - Sekiranya anda melakukan perjalanan untuk masa yang lebih lama, anda mungkin mahu membeli SIM tempatan dengan data setempat yang murah. Dengan cara itu, anda boleh menggunakan internet di mana sahaja tanpa bergantung pada WiFi awam (walaupun risiko melakukan itu dikurangkan dengan menggunakan VPN).

Kesimpulan VPN Perjalanan

Apabila ia datang untuk memastikan peranti anda selamat semasa bercuti, terdapat senarai semak yang cukup kecil untuk anda lakukan. Perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah duduk dan menerangkan perkara-perkara dalam panduan ini kepada semua pelancong anda. Tiada siapa yang mahu bercuti dimanjakan oleh penggodam, jadi pastikan bahawa seluruh kumpulan mengambil masa untuk melindungi peranti mereka dengan sewajarnya.

VPN adalah bentuk terbaik perlindungan digital yang boleh anda peroleh ketika anda melakukan perjalanan. Oleh itu, sila pertimbangkan dengan teliti: contoh orang yang digodam di WiFi awam berada pada tahap yang tinggi. Ini adalah kerana penggodam memahami betapa mudahnya untuk menerbangkan orang semasa mereka berjemur di kolam renang, atau berehat di Lapangan Terbang.

Semua perkhidmatan VPN dalam panduan ini menawarkan cara terbaik untuk melindungi peranti semasa bergerak. Terdapat beratus-ratus VPN untuk dipilih, yang boleh membuat pilihan salah satu mimpi buruk.

Itulah sebabnya kami telah mencipta VPN ini untuk panduan perjalanan untuk membantu anda menentukan pilihan yang terbaik - tanpa perlu risau tentang tersandung pada perkhidmatan rip-off. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan, jangan ragu untuk bertanya di bahagian komen di bawah.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me