Prospek kehilangan gambar tak ternilai anda adalah sesuatu yang mengejutkan untuk membayangkan, sama ada anda seorang jurugambar kasual, atau jurugambar profesional yang menembak gambar pemenang anugerah. Realitinya ialah kehilangan gambar anda adalah kemungkinan yang sangat nyata jika anda tidak mengambil langkah berjaga-jaga yang betul dan menyandarkan gambar anda.


Apakah perkhidmatan sandaran terbaik dalam talian untuk jurugambar?

 1. Backblaze

  - Jurugambar tidak mahu menghidupkan semula perkhidmatan ini

 2. SpiderOak

  - Penyimpanan awan selamat disediakan untuk shutterbugs

 3. Jottacloud

  - Menawarkan banyak storan untuk semua foto anda

 4. pCloud

  - pilihan yang hebat untuk mengunci imej anda

 5. Amazon Prime Photos

  - Perkhidmatan awan harga yang tidak dapat ditandingi dengan prestasi yang tidak dapat ditandingi

Secara idealnya, anda sepatutnya mempunyai beberapa sandaran foto anda; pada komputer anda, pada cakera keras luaran, dan di awan. Anda benar-benar tidak tahu apabila cakera keras anda tiba-tiba gagal, komputer atau peranti anda hilang, atau anda menjadi mangsa ransomware atau bentuk lain cyberattack. Perkhidmatan pemulihan data boleh menjadi lifesaver, tetapi pada masa yang sama boleh menjadi sangat mahal, terutama jika anda mempunyai banyak foto yang anda perlukan untuk memulihkan. Bahagian terburuk adalah bahawa tidak pernah ada jaminan bahawa usaha pemulihan anda akan berfungsi sama sekali. Itulah sebabnya adalah sangat penting bahawa anda telah mencadangkan foto dan video anda dengan betul di pelbagai lokasi.

Sandaran Pic pada komputer

Mari kita hadapi, walaupun anda mempunyai foto anda disokong pada pemacu luaran, cakera keras itu masih boleh hilang, dicuri, atau rosak. Walaupun penting untuk mempunyai sandaran fizikal tambahan, memiliki sandaran gambar anda yang disimpan di awan akan melindungi anda dari risiko sedemikian dan memastikan bahawa anda sentiasa mempunyai akses ke foto anda dari mana saja di dunia. Dalam artikel ini, kami akan melihat 5 perkhidmatan sokongan awan terbaik untuk jurugambar. Kami menganggap bukan sahaja ciri berguna biasa yang masing-masing menyediakan perkhidmatan sandaran awan, tetapi juga ciri keselamatan penting masing-masing digunakan untuk melindungi privasi dan keselamatan foto yang anda muat naik. Kami juga mempertimbangkan kemampuan dan ruang penyimpanan yang ditawarkan, yang semestinya sangat penting untuk jurugambar.

Jadi, mari kita lihat pada pick kami untuk 5 perkhidmatan sokongan awan terbaik untuk jurugambar di pasaran hari ini.

5 Perkhidmatan Backup Cloud Terbaik untuk foto dan video: Analisis mendalam

Di bawah ini, anda akan dapati senarai mendalam kami yang memperincikan lima cadangan awan terbaik untuk fail foto dan video. Lihat dan cari yang terbaik sesuai dengan keperluan penyimpanan dan keselamatan anda!

1. Backblaze

Backblaze adalah perkhidmatan sandaran awan selamat yang lengkap dengan privasi yang sempurna untuk jurugambar

 • Harga

  Dari $ 6.00
  / bulan

Laman web Backblaze

Backblaze adalah perkhidmatan sandaran awan kelas atas, lengkap dan selamat yang menyediakan ciri-ciri privasi yang luar biasa dan fungsi cemerlang untuk jurugambar. Backblaze menjamin imej anda seperti tidak ada yang lain, mengecas fail dengan penyulitan SSL semasa transit, menggunakan penyulitan AES beristirahat pada pelayan syarikat dan menggunakan kod yang asli kepada Mac dan PC dan tidak’t menggunakan Java. Backblaze bahkan menyediakan anda dengan kunci persendirian apabila anda mula-mula mendaftar, menjadikannya tidak mungkin bagi sesiapa sahaja selain anda, walaupun Backblaze, mempunyai akses kepada foto yang anda muat naik menggunakan perkhidmatan tersebut. Anda juga boleh menetapkan frasa laluan untuk melindungi dan menyulitkan kunci persendirian untuk menambah lapisan tambahan keselamatan.

Anda boleh menggunakan Backblaze pada Windows, macOS, dan pada peranti mudah alih dengan Android dan iOS

Ciri-ciri keselamatan lain yang ditawarkan oleh Backblaze termasuk pengesahan dua faktor, a “Cari Komputer Saya” ciri yang menentukan lokasi peranti anda dengan data titik akses yang disulitkan, keupayaan untuk berkongsi foto dengan orang lain secara langsung, menjadualkan sandaran untuk kemudahan dan menerima pemberitahuan status sandaran anda. Anda juga boleh meminta Backblaze untuk menghantar pemacu pena fizikal atau cakera keras luaran yang mengandungi semua data sokongan anda (dalam had storan tertentu) dan mengembalikan kos pemacu jika anda menghantarnya dalam masa 30 hari.

Backblaze juga sangat berpatutan dan menawarkan storan foto tanpa had, kelajuan tidak terhad, dan muat naik saiz fail tanpa had untuk $ 6 setiap bulan, $ 60 setahun, atau $ 110 setiap dua tahun. Itu tentunya merupakan perjanjian yang mengagumkan memandangkan anda boleh membuat sandaran foto tanpa had. Anda juga boleh mengambil kesempatan daripada percubaan percuma selama 15 hari untuk mengetahui sama ada perkhidmatan itu sesuai untuk anda. Kami dengan yakin dapat membuktikan bahawa Backblaze adalah perkhidmatan sandaran awan yang sememangnya merupakan pilihan yang sangat baik untuk jurugambar dengan pelan langganannya yang berpatutan, ruang simpanan tanpa had, ciri-ciri hebat, dan keselamatan kedap udara.

2. SpiderOak

SpiderOak dikenali kerana perkhidmatan sandaran awan yang difokuskan pada privasi - disokong oleh Edward Snowden!

 • Harga

  Dari $ 5.75
  / bulan

Homepage SpiderOak

SpiderOak One adalah perkhidmatan sandaran awan yang selamat yang berpangkalan di Amerika Syarikat yang merupakan pilihan yang sangat baik untuk jurugambar yang ingin menyandarkan imej berharga mereka dengan selamat dan persendirian. Sesungguhnya, anda boleh memberi jaminan kepada pihak keselamatan mengenai perkhidmatan yang ditawarkan oleh Edward Snowden sebagai alternatif pengetahuan yang berkebolehan dan selamat kepada Dropbox.

Perisian ini sangat mudah digunakan pada Windows, macOS, Linux, dan pada peranti mudah alih untuk peranti Android dan iOS

Penyulitan akhir-ke-akhir bermakna bahawa foto anda dilindungi sepenuhnya dengan SpiderOak One, dari saat mereka meninggalkan komputer anda apabila anda meminta mereka dari awan. Pengetahuan sifar bermaksud syarikat itu tidak’t menyimpan log pada anda, menyimpan data anda daripada tangan pihak ketiga. Satu lagi ciri keselamatan yang hebat ialah “Point-in-Time” ciri pemulihan yang membolehkan anda memulihkan versi sebelumnya dari backup anda sekiranya terdapat kemungkinan serangan ransomware. Di samping itu, anda boleh melindungi kata laluan folder individu atau fail apabila berkongsi imej anda dengan orang lain atau menetapkan pautan yang dikongsi untuk merosakkan diri selepas titik tertentu dalam masa.

Perkhidmatan ini menawarkan empat pelan pembayaran yang berbeza, memberikan anda fleksibiliti untuk memilih ruang penyimpanan sandaran yang paling sesuai dengan keperluan khusus anda. Anda’Anda akan mendapat 150GB untuk $ 69.00 setahun, 400GB untuk $ 115.00 setahun, 2TB untuk $ 149.00 setahun, dan 5TB untuk $ 320.00 setahun. 150GB memegang hampir 100,000 foto, sesuai untuk jurugambar kasual, namun para profesional mungkin mahu memilih pelan 5TB - yang masih menawarkan nilai yang mengagumkan untuk wang. Secara keseluruhannya, SpiderOak One pastinya penyelesaian sandaran yang luar biasa untuk jurugambar yang mencari sesuatu yang terjangkau dan terjamin. Bahagian yang terbaik ialah anda boleh mencuba sepenuhnya selama 21 hari.

3. Jottacloud

Sama ada anda memilih untuk 5GB secara percuma atau 10TB, Jottacloud adalah banyak penyimpanan untuk semua keperluan anda.

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Homepage Jottcloud

Jottacloud adalah perkhidmatan sandaran dalam talian Norway yang menawarkan fungsi dan keselamatan data yang cemerlang untuk jurugambar. Bidang kuasa Norway hebat untuk privasi, kerana negara ini dikenali dengan beberapa undang-undang yang paling mesra privasi di dunia. Apa lagi yang hebat tentang Jottacloud ialah perkhidmatan itu tidak’Tugas keselamatan dan privasi, dan menawarkan pakej langganan yang sangat berpatutan.

Jottacloud serasi pada desktop untuk Windows dan Mac, dan pada mudah alih untuk Android dan iOS

Pelan percuma 5GB menawarkan penyimpanan yang cukup untuk percubaan perkhidmatan, tetapi jika anda’lagi serius untuk membuat cadangan foto anda, anda akan memilih untuk memilih “Peribadi” langganan hanya € 7.50 sebulan. Ini memberi anda ruang simpanan yang tidak terhad, dengan satu-satunya kaveat yang menjadi pengurangan untuk memuat naik kelajuan 5TB lalu - jika anda berjaya mengisi itu. Sebagai alternatif, rancangan keluarga yang dikongsi memenuhi maksimum lima individu dan menelan belanja € 6.50 sebulan untuk 1TB, € 13.50 sebulan untuk 5TB, atau € 49.50 sebulan untuk 10TB.

Dari perkongsian untuk mengatur dan melihat foto anda, Jottacloud mempunyai pelbagai ciri. Semua imej disulitkan dalam transit dan di berehat dengan AES 256-bit, disimpan pada resolusi penuh. Keserasian RAW pasti menyenangkan profesional, sementara peminat telefon pintar dapat menikmati sandaran automatik. Pengesahan dua faktor membantu mengunci akaun anda dan anda boleh melihat sejarah log masuk pada bila-bila masa.

Mereka yang bekerja dalam kumpulan juga akan menikmati keupayaan untuk memulihkan fail sehingga tiga puluh hari terima kasih kepada Jottacloud’s kitar semula dan pentadbir boleh membatalkan akses kepada peranti pada bila-bila masa. Semua ini, bersama dengan syarikat itu’komitmen yang teguh kepada privasi pengguna, membuat Jottacloud menjadi pilihan yang sangat baik untuk sesiapa yang mencari perkhidmatan sandaran hebat untuk jurugambar.

4. pCloud

Fotografer boleh menikmati undang-undang privasi yang lebih santai dengan operasi operasi pCloud Swiss!

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Laman web pCloud

Mengumpul lebih 8 juta pengguna dan mengira, pCloud’rumah di Switzerland dianggap baik untuk privasi data - sesuai untuk jurugambar yang ingin mengunci akaun mereka. Penyulitan akhir ketat membolehkan perkhidmatan selamat, dengan penghantaran pengendalian enkripsi TLS / SSL dan enkripsi AES 256-bit pada pelayan pada pelayan. Jika awak’kembali sanggup membayar yuran tambahan, proprietari “pCloud Crypto” teknologi memberikan anda enkripsi sisi klien pengetahuan, menawarkan anda kunci penyulitan peribadi yang tidak’t disimpan di pelayan pCloud. Kunci persendirian dijaga melalui penyulitan RSA 4096-bit dan penyulitan AES 265-bit untuk fail-fail yang disimpan dalam awan.

pCloud boleh didapati di Windows, Mac dan Linux desktop, serta telefon pintar yang menjalankan Android dan iOS

Kos pelan tahunan € 47.88 setahun untuk ruang penyimpanan 500GB atau € 95.88 setahun untuk 2TB ruang storan. Sekiranya anda memilih pelan seumur hidup, anda’sekali lagi melihat bayaran satu kali sebanyak € 175 untuk 500GB dan € 350 untuk 2TB. Untuk menambah perlindungan data tambahan dengan pCloud Crypto, ia akan menelan € 4,99 per bulan, € 47.88 per tahun, atau € 125 untuk perlindungan sepanjang hayat.

Sebagai tambahan kepada keupayaan keselamatan dan privasi yang luar biasa, pCloud menawarkan jurugambar beberapa ciri berguna lain termasuk backup automatik dari roll kamera anda dan merentasi pelbagai peranti, pilihan perkongsian mudah, versi fail dan “gulung semula” fungsi yang membolehkan anda mengakses dan memulihkan versi terakhir akaun anda sehingga 30 hari, bersama-sama dengan keupayaan untuk membuat sandaran dari Facebook, Instagram, dan perkhidmatan storan awan yang lain. Di atas semua itu, ada plugin pCloud yang tersedia yang membolehkan anda memuat naik foto terus dari Lightroom.

pCloud adalah pilihan yang tepat untuk jurugambar yang memerlukan sedikit tambahan keselamatan untuk melindungi imej mereka. Keamanan asas yang ditawarkan oleh perkhidmatan ini sememangnya lebih daripada sekadar untuk menyimpan mana-mana jurugambar’data yang selamat dan terjamin, tetapi mempunyai pilihan untuk menambah lapisan tambahan privasi boleh menjadi besar untuk lebih banyak fotografer yang berpengalaman privasi di luar sana.

5. Amazon Prime Photos

Amazon menawarkan sokongan merentas platform untuk mengakses pelayan yang selamat!

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Halaman Perdana Foto Amazon

Gambar terbesar Amazon Prime Photos adalah tawaran yang sangat murah hati dari simpanan foto yang tidak terhad tanpa kos tambahan kepada ahli Amazon Prime. Pengguna tanpa langganan Perdana boleh mendapatkan 100GB ruang storan untuk $ 11.99 setahun, atau 1TB storan untuk $ 59.99 setahun. Sebarang cara anda memotongnya, Amazon menjadikannya sangat murah untuk menyandarkan foto anda ke awan.

Foto Perdana Amazon boleh dimuat turun di desktop menggunakan Windows dan macOS, atau peranti Android dan iOS

Apl desktop dan mudah alih, serta portal web, adalah intuitif dan mudah digunakan. Walau bagaimanapun, kebimbangan yang kita ada ialah piawaian penyulitan untuk bagaimana foto-foto itu dijamin tidak dijelaskan, dan wakil perbualan tidak dapat memberikan penjelasan yang pasti. Amazon akan lebih baik untuk berkomunikasi dengan spesifik yang berguna mengenai persis bagaimana pengguna’ foto-foto itu dijamin dan tidak bergantung kepada kenyataan-kenyataan samar-samar seperti “Sandaran selamat foto resolusi penuh”, “Disokong oleh sokongan pelanggan 24/7 dan keselamatan Amazon yang terkemuka”, atau “Selamat dan peribadi dengan keselamatan Amazon” untuk memberi jaminan kepada pengguna bahawa foto yang mereka sandarkan menggunakan perkhidmatan dilindungi dengan betul. Perwakilan perbualan menyebutkan, bagaimanapun, rangkaian pusat data yang sama digunakan untuk Amazon S3 dan penyimpanan data dalamannya sendiri adalah pusat data selamat yang sama digunakan untuk storan Amazon Prime Photo, yang menggalakkan kerana standard keselamatan yang digunakan di pusat data . Di samping itu, Notis Privasi Amazon menunjukkan bahawa data dalam penghantaran memang disulitkan menggunakan teknologi SSL.

Ciri-ciri privasi lain termasuk pengesahan dua faktor, pengesahan dua langkah, serta keupayaan untuk menyembunyikan foto tertentu dan menyekat kenalan tertentu. Walaupun hanya sedikit legap di bahagian privasi, Amazon Prime Photos menawarkan pelbagai ciri yang sangat baik yang akan diminati oleh jurugambar. Pertama, format fail berganda, termasuk RAW, disokong, yang sememangnya penting untuk jurugambar maju. Selain itu, perkhidmatan itu membolehkan pengguna untuk berkongsi dan mengatur foto dengan mudah, dan juga mencetak foto secara langsung dari antara muka pengguna. Apa’s lebih, sebagai ahli Perdana, anda boleh menjemput sehingga lima orang tambahan kepada anda “Bilik Keluarga”, memberi lima orang individu memilih storan foto tanpa had anda.

Semua perkara yang dipertimbangkan, Amazon Prime Photos masih menyediakan perkhidmatan sandaran awan yang sangat baik untuk jurugambar, dengan antara muka antara platform yang intuitif yang terdapat di desktop dan mudah alih, penyimpanan tidak terhad, ciri-ciri hebat dan faedah, semuanya dalam pakej yang sangat berpatutan.

Pemikiran Akhir

Tidak ada sebab untuk anda risiko kehilangan gambar anda. Kenangan yang anda ambil melalui lensa kamera anda adalah sangat penting dan tidak ternilai. Pada masa yang kebanyakan orang tidak mencetak sebahagian besar imej mereka, memulihkan kenangan itu bukan lagi satu pilihan, tetapi satu keperluan. Nasib baik, terdapat beberapa perkhidmatan sokongan awan dalam talian yang menakjubkan dan berpatutan yang dapat membantu anda memelihara foto anda dan memastikan mereka tidak pernah hilang. Setiap pembekal yang disenaraikan dalam artikel ini adalah lebih daripada mampu mendapatkan pekerjaan yang dilakukan untuk anda dengan cara yang berpatutan, mesra pengguna, dan selamat. Jangan tunda walaupun untuk minit yang lain, kembalikan kenangan berharga anda hari ini menggunakan salah satu penyedia yang cemerlang yang disenaraikan di atas!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me