Menggunakan pengurus kata laluan untuk Mac akan memastikan akaun dalam talian anda disimpan selamat dan peribadi. Apa yang seharusnya menjadi pelanggaran data yang mengerikan telah menjadi sangat umum bahawa mereka telah kehilangan kuasa mereka untuk kejutan, tetapi mereka tetap menjadi ancaman serius terhadap privasi anda.

Setakat pertahanan terbaik untuk data anda adalah menggunakan kata laluan yang kuat untuk setiap laman web yang anda lawati. Dan dengan "kuat" kami bermaksud sesuatu seperti vE} [email dilindungi] ~ 9VuW]) C + [8 - bukan nama kucing kamu!

Tidak semestinya ada jalan bagi kita untuk tidak mengingati satu kata laluan selamat seperti itu, apalagi berpuluh-puluh dari mereka. Tetapi mujurlah, kita tidak perlu. Kita boleh membiarkan program komputer mengangkat berat untuk kita.

Pengurus kata laluan boleh menjana kata laluan yang benar-benar selamat untuk setiap laman web, aplikasi, dan perkhidmatan dalam talian yang anda gunakan, ingat mereka, dan isi semula mereka untuk anda setiap kali anda menggunakan perkhidmatan itu. Oleh itu, mereka harus dilihat dengan tepat sebagai alat yang paling penting di dalam persenjataan privasi data anda. Sesungguhnya, jika anda hanya menggunakan satu alat privasi, maka ia harus menjadi pengurus kata laluan yang baik.


Pengurus Kata Laluan Terbaik untuk Mac

Setelah banyak penyelidikan, kami dapat menyenaraikan lima pengurus kata laluan terbaik untuk Mac. Jika anda memerlukan lebih banyak maklumat tentang mana-mana perkhidmatan yang disenaraikan di bawah, klik pautan di bawah atau tatal di bawah senarai ini untuk ringkasan tentang apa yang menjadikan perkhidmatan ini hebat.

 1. Bitwarden

  - Pengurus kata laluan yang paling mesra pengguna Mac

 2. KeepassXC

  - Pengurus kata laluan sumber terbuka untuk melindungi semua akaun Apple anda

 3. RoboForm

  - Mempunyai ciri-ciri yang sangat mantap yang memuji macOS

 4. akses keychain macOS

  - penyelesaian pengurusan kata laluan terbina dalam macOS

 5. Passbolt

  - Pengesahan pihak ketiga bermakna ini adalah pengurus kata laluan yang boleh dipercayai

Pengurus Mac Kata Laluan Terbaik

Di bawah ini kami telah melihat pengurus kata laluan terbaik untuk Mac dengan lebih terperinci.

1. Bitwarden

Lindungi akaun anda dengan Bitwarden - Pengurus kata laluan yang paling mudah diakses dan mesra pengguna Mac!

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

Bitwarden ialah pengurus kata laluan lintas-platform sumber terbuka. Semua ciri terasnya adalah percuma, walaupun buck-a-bulan membantu menyokong pemajunya dan menyediakan beberapa tambahan (tetapi tidak perlu) yang bagus. Di antara ini adalah keupayaan untuk tuan rumah sendiri, yang merupakan pilihan yang hebat untuk fanatik privasi di luar sana.

Bitwarden’Pokok utama adalah bahawa ia adalah (sebahagian besar) pengurus kata laluan sumber terbuka percuma yang kelihatan cantik dan mudah digunakan sebagai pesaing komersial nama besarnya. Tambahan penyemak imbas untuk Safari, Chrome, Firefox, Vivaldi, Opera, dan Brave membolehkan autofill mudah dan mudah di macOS.

Kodnya kini telah sepenuhnya diaudit oleh Cure53, ia menggunakan penyulitan end-to-end yang kuat dan menyokong pelbagai bentuk pengesahan dua faktor.

2. KeepassXC

Diadaptasi dari KeePass untuk Windows, KeePassXC melebihi pendahulunya dalam beberapa cara.

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

KeePassXC adalah port lintas platform yang tidak rasmi dari pengurus kata laluan KeePass yang sangat baik untuk Windows. Ia kini mungkin untuk memasang KeePass asal pada Mac anda menggunakan Mono, tetapi KeePassXC kelihatan lebih cantik dan lebih banyak “asli” kepada macOS.

KeePassXC sepenuhnya beroperasi dengan semua versi dan garisan KeePass yang lain, dan menyegerakkan dengan lancar merentas platform dengan hanya menyimpan bekas .kbdx anda pada perkhidmatan awan pilihan anda. Bekas ini sangat selamat dan hanya disahsulit secara tempatan untuk penyulitan akhir penuh sehingga tidak menjadi masalah jika anda menyegerakkannya menggunakan platform tidak selamat (seperti Dropbox).

Pemalam penyemak imbas penyemak imbas untuk Firefox dan Chrome (walaupun tidak Safari) harus membenarkan autofill mudah dalam penyemak imbas itu, tetapi saat ini kami mengalami masalah dengannya. Walaupun secara rasmi disusut nilai, tambahan KeePassHttp-Connector terus berfungsi dengan baik, bagaimanapun.

KeePassXC tidak begitu cantik atau mesra pengguna seperti Bitwarden, dan kekurangan sokongan untuk plugin KeePass menjadikannya kurang fleksibel daripada program induknya. Tetapi untuk pengurusan kata laluan lintas platform yang bebas, mudah, dan sangat selamat dan menyelaraskan menggunakan format fail KeePass .kbdx yang paling popular, sangat bagus.

3. RoboForm

Pendekatan bergaya RoboForm sesuai dengan estetika Apple - mengunci kata laluan anda!

 • Harga

  Dari $ 1.79
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

Di sini di ProPrivacy, kami adalah peminat besar perisian percuma dan sumber terbuka, tetapi kami mengenali kecemerlangan apabila kami melihatnya. RoboForm adalah pengurus kata laluan lintas platform yang anggun dan bergaya yang melakukan semua yang anda mahu pengurus kata laluan lakukan.

Ini termasuk penyegerakan kata laluan merentas platform dan penyemak imbas silang, nota selamat, penanda halaman, berbilang “Identiti” untuk mengisi borang yang lebih maju, menghantar dan menyegerakkan kata laluan yang selamat, dan banyak lagi. Versi percuma boleh didapati, tetapi mungkin bernilai menembakkan $ 2 sebulan untuk ciri penyegerakan sahaja.

Selain Mac penuh “Pusat Keselamatan” aplikasi, semua ciri utama RoboForm boleh diakses menggunakan penyemak imbas tambahan untuk Safari, Firefox, dan Chrome. Terdapat juga aplikasi untuk Apple Watch!

RoboForm adalah sumber tertutup dan dikendalikan oleh sebuah syarikat AS, tetapi hakikat bahawa ia menggunakan penyulitan end-to-end yang kukuh harus menjadikan mata akademik ini. Jika anda boleh hidup dengan hakikat bahawa RoboForm adalah produk proprietari, maka itu adalah salah satu pengurus kata laluan yang paling mengagumkan yang telah kami tinjau.

4. akses macro keychain

macOS Keychain Access bukanlah ciri yang kaya dengan pesaing, tetapi sangat mudah diakses dan bersedia untuk pergi!

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Sekiranya anda memiliki Mac, maka anda sudah mempunyai pengurus kata laluan yang layak (jika agak terhad) - Akses Keychain macOS. Ini berfungsi dengan baik mengingati kata laluan semasa anda menaipnya ke dalam kebanyakan aplikasi Mac dan borang login Safari, kemudian mengisi secara automatik seperti yang diperlukan.

Ia menyegerakkan secara automatik dengan iPhone dan iPad anda, mengintegrasikan dengan rangka kerja Perkhidmatan Pengesahan iOS 12+ untuk autofil lancar pada peranti iOS yang lebih baru di kebanyakan pelayar dan banyak aplikasi.

Sekiranya anda adalah pengguna Apple yang berdedikasi, maka, Akses Keychain macOS boleh memenuhi semua keperluan kata laluan anda. Tetapi jika anda ingin menyelaraskan dengan peranti bukan Apple, maka anda perlu menggunakan alternatif pihak ketiga.

Perkara lain yang perlu diperhatikan adalah bahawa Access Keychain hanya berkaitan dengan login nama pengguna / kata laluan. Ia tidak mengandungi bentuk yang lebih rumit, menyimpan butiran bank anda, membolehkan anda melampirkan fail atau nota kepada kata laluan anda, atau mana-mana pelbagai perkara lain walaupun menawarkan penyelesaian pihak ketiga yang paling asas.

5. Passbolt

Pada mulanya penyedia yang berorientasikan perniagaan, Passbolt mempunyai penyelesaian pengurusan kata laluan yang kuat untuk semua orang

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

Pasaran pengurus kata laluan adalah sangat kompetitif pada masa ini. Jadi, bukannya dengan LastPass biasa atau cadangan 1Password (yang baik pada maOS jika anda tidak’produk minda tertutup yang sangat komersial, tetapi yang kami rasa tidak berbuat apa-apa lebih baik daripada Bitwarden), cadangan terakhir kami adalah untuk sesuatu yang sedikit berbeza.

Passbolt adalah pengurus kata laluan kumpulan sumber terbuka. Ini terutamanya bertujuan untuk perniagaan tetapi berfungsi dengan baik untuk kegunaan peribadi atau keluarga. Pelan yang dihoskan untuk bayaran tersedia, tetapi teras Komuniti Edisi program adalah 100% percuma dan boleh dihoskan sendiri pada perkakasan Mac anda sendiri (di dalam mesin maya) atau di ruang pelayan yang disewa secara bebas.

Semua kod yang digunakan oleh Passbolt adalah sumber terbuka dan disahkan secara bebas oleh pihak ketiga. Walaupun, seperti kata Passbolt sendiri, “kerja semakan kod tidak akan dilakukan,” Sebilangan besar daripada itu telah, sememangnya dikaji semula dan diaudit - yang bagus.

Kata laluan diuruskan melalui antara muka web, menjadikan Passbolt sebahagian besarnya platform-agnostik. Integrasi penyemak imbas dicapai dengan menggunakan add-on untuk Chrome dan Firefox, walaupun sayangnya tidak Safari. Sekiranya anda memerlukan pengurus kata laluan pasukan sumber terbuka yang berfungsi dengan baik di semua platform desktop maka Passbolt sukar ditewaskan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me