Pengurus kata laluan adalah alat privasi yang hebat, tetapi mereka lebih baik apabila mereka bebas! Dalam artikel ini, kami menyenaraikan lima pengurus kata laluan percuma terbaik. Selain menjadi percuma, semua perkhidmatan dalam artikel ini menghormati privasi anda, menawarkan ciri keselamatan yang hebat, dan merupakan sumber terbuka.


Jika anda bosan mengingati kata laluan untuk semua akaun dan perkhidmatan dalam talian anda, anda mungkin sedang mempertimbangkan untuk mendapatkan pengurus kata laluan.

Kerumitan mengingati kata laluan menguap dengan pengurus kata laluan, membolehkan anda menetapkan kata laluan yang rumit, unik untuk setiap akaun tunggal.

Walau bagaimanapun, kami memahami bahawa tidak semua orang mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan, itulah sebabnya kami menganalisis pasaran untuk mencari pengurus kata laluan percuma dan selamat yang terbaik di luar sana. Cadangan kami akan berfungsi di semua platform, dan kerana mereka diketahui kukuh dari segi privasi dan keselamatan - anda boleh memilih untuk pengurus kata laluan percuma tanpa menjejaskan keselamatan anda.

Pengurus kata laluan percuma terbaik

Di bawah ini kita mempunyai senarai pengurus kata laluan percuma terbaik di luar sana. Semua perkhidmatan ini menawarkan ciri-ciri yang hebat, jadi jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang mana-mana perkhidmatan di bawah ini, klik pautan ke laman web pembekal atau tatal di bawah senarai ini untuk ringkasan tentang apa yang membuat setiap perkhidmatan hebat.

 1. Keepass

  - Pengurus kata laluan percuma yang sangat baik

 2. Bitwarden

  - Pengurus kata laluan sumber terbuka dibina untuk mesra pengguna

 3. Selamat Kata Laluan

  - Menjaga keselamatan anda, satu kata laluan pada satu masa

 4. LastPass

  - Tingkat bebas tidak terlalu berlebihan daripada perkhidmatan premiumnya

 5. RoboForm

  - Sangat dipaparkan dan mudah digunakan

Pengurus Kata Sandi Percuma - Ringkasan

Di bawah ini kita telah meringkaskan ciri-ciri yang menjadikan pengurus kata laluan percuma terbaik. Jika anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai mana-mana laman web perkhidmatan ini.

1. Simpan

KeePass adalah perkhidmatan yang sangat baik yang kami anggap pengurus kata laluan percuma terbaik.

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

Ia adalah perkhidmatan sumber terbuka, yang bermaksud kod tersebut boleh disahkan oleh mana-mana profesional keselamatan. Dan anda mengekalkan kawalan penuh ke atas kata laluan anda kerana ia menyediakan penyulitan akhir-ke-akhir.

Ini bermakna bahawa kata laluan tidak dapat dipulihkan, jadi anda tidak boleh melupakan kata laluan induk anda. Walau bagaimanapun, mengorbankan sedikit semangat kemudahan KeePass sebagai standard emas untuk keselamatan pengurusan kata laluan.

Di samping itu, KeePass sangat fleksibel, mempunyai banyak tambahan yang tersedia, dan memberi anda kawalan penuh ke atas pangkalan data kbdx anda. Walaupun KeePass hanya menyimpan kata laluan secara setempat secara lalai, anda boleh dengan mudah berkongsi pangkalan data .kbdx anda melalui platform simpanan dalam talian yang selamat.

Selagi awak tidak’tikiran belajar cara menggunakannya, KeePass adalah pengurus kata laluan yang sangat diketengahkan yang membolehkan anda melakukan apa saja dengan kata laluan yang anda boleh fikirkan. Diakui, KeePass adalah sedikit lebih rumit untuk digunakan daripada dua cadangan kami, Bitwarden, yang bermaksud lebih baik untuk berpegang pada salah satu perkhidmatan lain jika anda adalah technophobe yang lengkap.

KeePass boleh didapati untuk semua platform yang popular dan ia boleh ditubuhkan untuk berfungsi dengan penyemak imbas menggunakan KeeForm, KeePass HTTP-Connector yang akan membolehkan anda untuk memasukkan kata laluan automatik dalam semua pelayar popular.

2. Bitwarden

Bitwarden adalah sumber terbuka yang luar biasa, pengurus kata laluan mudah digunakan!

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

Bitwarden tersedia untuk semua platform yang popular (Linux, macOS, Windows, Android, dan iOS). Sebagai sumber terbuka bermakna bahawa perisian ini tersedia secara dalam talian untuk mana-mana profesional keselamatan untuk mengaudit. Hasilnya, pengurus kata laluan ini boleh dipercayai untuk melakukan apa yang ia tuntut dengan kata laluan anda.

Salah satu faktor terpenting yang berkaitan dengan pengurusan kata laluan ialah sama ada kata laluan dilindungi dengan penyulitan akhir (end-to-end) (e2ee). Dengan e2ee, hanya anda memegang kekunci induk untuk kata laluan anda, yang bermaksud bahawa mereka benar-benar selamat. Sudah tentu, ini juga bermakna bahawa jika anda terlupa kata laluan induk anda, anda akan secara automatik terkunci daripada klien dan oleh itu kata laluan yang tinggal anda.

Dengan Bitwarden semua kata laluan dilindungi dengan e2ee, yang sesuai untuk tujuan keselamatan. Walau bagaimanapun, jika anda sangat prihatin untuk dapat memulihkan akses ke akaun anda (sekiranya kehilangan kata laluan), anda mungkin ingin memilih perkhidmatan lain.

Selain aplikasi untuk semua platform, Bitwarden mempunyai sambungan untuk Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge, dan Safari. Pelanjutan ini membolehkan anda menambahkan kata laluan ke pangkalan data anda dengan mudah semasa anda melog masuk - dan akan membenarkan anda menggunakan kata laluan dengan mudah autofill.

Kami fikir ini adalah salah satu pengurus kata laluan sumber terbuka terbaik yang disediakan secara percuma untuk menyediakan semua yang diperlukan untuk menyimpan kata laluan tanpa kebimbangan.

3. Kata Laluan Selamat

Penyulitan E2e & asas sumber terbuka menjadikan Password Safe menjadi salah satu pengurus kata laluan selamat!

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

Kata Laluan Selamat adalah pilihan sumber terbuka yang menyediakan penyulitan end-to-end yang kuat. Pengurus kata laluan ini tidak hanya popular kerana ciri-cirinya yang sangat baik tetapi kerana ia pada asalnya dibangunkan oleh pakar kriptografi terkemuka dunia Bruce Schneier.

Kata laluan Selamat tersedia untuk Windows dan mempunyai klon untuk Android, iOS, Linux dan Mac. Kebanyakan klon tersebut boleh ditemui di laman web pwsafe. PWSafe untuk Windows tidak sukar untuk digunakan terima kasih kepada pendekatan minimalisnya, bagaimanapun, kekurangan ciri bermakna ia tidak akan mudah diintegrasikan ke dalam pelayar kegemaran anda.

Autofill tersedia, tetapi ia tidak berfungsi melalui sambungan mudah dipasang. Di mana pengurus kata laluan ini unggul dalam cara kata laluan boleh dicari dan dianjurkan dengan sangat cekap. Pengguna juga boleh mengimport dan mengeksport kata laluan kepada pengurus kata laluan lain tanpa masalah.

Kelemahan utama ialah penyegerakan awan tidak tersedia - jadi anda perlu berkongsi peti masuk kata laluan dengan USB. Penjana kata laluan juga disertakan untuk membuat kata laluan yang mantap dengan baik dan mudah. Atas kekurangan kemudahannya, Password Safe masih kekal sebagai pengurus kata laluan yang mudah tetapi berkesan yang tersedia untuk semua platform berkat komuniti sumber terbuka aktif.

4. LastPass

LastPass lebih banyak nama isi rumah daripada persaingannya, menawarkan perkhidmatan percuma dan premium

 • Harga

  Dari $ 3.00
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

Pengurus kata laluan percuma ini adalah pilihan yang baik untuk pengguna internet kasual mencari pengurus kata laluan yang sama kaya dan bebas. Bagi sesiapa yang mencari pengurus kata laluan yang mudah digunakan yang mempunyai semua hiasan, pengurus kata laluan ini pastinya akan menandakan banyak kotak. LastPass boleh didapati untuk semua platform dan ia menyediakan penyulitan end-to-end yang kuat untuk memastikan kata laluan selamat. Malangnya, LastPass tidak sepenuhnya sumber terbuka, begitu juga dengan pengurus kata laluan yang lebih tinggi dalam senarai ini.

Walaupun terdapat kelemahan yang sedikit ini, yang mungkin atau tidak boleh menghalang anda bergantung pada model ancaman peribadi anda, LastPass adalah pengurus kata laluan yang sangat baik yang akan membuat kebanyakan pengguna yang memerlukan pengurus kata laluan percuma gembira.

Secara percuma, pengguna tunggal mendapat akses kepada penyimpanan kata laluan tanpa had, akses kata laluan pada semua peranti, 2FA, ciri perkongsian kata laluan selamat, nota selamat, penjana kata laluan, dan alat untuk memeriksa keselamatan kata laluan. Ciri-ciri tersebut menjadikan LastPass sebagai salah satu pengurus kata laluan percuma yang paling baik di pasaran; sesuai untuk sesiapa sahaja yang mahukan penyelesaian mudah yang berfungsi dengan praktikal tanpa lengkung pembelajaran.

Diakui, LastPass telah mengalami beberapa aksi buruk selama bertahun-tahun akibat beberapa kelemahan keamanan yang ditemui. Walau bagaimanapun, LastPass telah cepat membetulkan sebarang masalah yang ditemui oleh profesional keselamatan, yang telah menyebabkan produk yang lebih kuat dari masa ke masa.

5. RoboForm

RoboForm's free tier packs lebih banyak ciri daripada anda boleh menggenggam genggaman anda di - tetapi masih bernilai upgrade murah

 • Harga

  Dari $ 1.79
  / bulan

 • Platform yang disokong


  • Windows

  • Linux

RoboForm adalah pengurus kata laluan percuma yang mengagumkan. Versi percuma sangat dipaparkan, dan mudah digunakan. RoboForm boleh didapati untuk semua platform yang popular, dan ia menyediakan sambungan untuk melaksanakan auto-fill pada Chrome, Firefox, dan Safari. Perkongsian kemasukan selamat tersedia - jadi jika anda perlu berkongsi kata laluan anda boleh melakukannya melalui e-mel.

Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan penyegerakan kata laluan dan keselamatan tambahan 2FA - anda perlu menaik taraf ke pelan berbayar. Ia juga perlu diperhatikan bahawa RoboForm isn’t sumber terbuka - yang boleh meletakkan sesetengah orang. Tetapi apabila terdapat ciri-ciri, pengurus kata laluan percuma ini benar-benar kagum, dan ia mempunyai e2ee yang selamat yang bermaksud anda boleh mempercayainya untuk mengamankan kata laluan anda.

Selagi anda memerlukan pengurusan kata laluan untuk satu peranti - ini akan menjadi pengurus kata laluan percuma yang berfungsi untuk anda. Walau bagaimanapun, jika penyegerakan adalah penting kepada anda - kami mencadangkan melekat pada salah satu perkhidmatan di atas.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me