Iklan adalah kejahatan yang perlu untuk memastikan banyak laman web yang bebas diakses, dengan pendapatan sebaliknya disediakan oleh perkongsian luar. Malangnya, model perniagaan ini telah menjadi semakin disalahgunakan, dengan iklan pop-up mengganggu, pengesan dalam cookie dan penipu menyebabkan keletihan yang ketara daripada pengguna. Nasib baik dengan menggunakan Adblock, pengguna Chrome boleh mengelakkan iklan menjengkelkan dan menghentikan pengiklan dari menjejaki apa yang mereka lakukan dalam talian!


Apakah sambungan AdBlock Chrome yang terbaik?

Ia boleh mengelirukan untuk mengetahui di mana untuk bermula dengan berapa banyak sambungan Chrome Adblock yang terdapat di sana, jadi kami telah menyenaraikan sambungan 5 penyekatan menyekat yang tersedia untuk Google Chrome:

 1. uBlock Origin

 2. Adblock Plus

 3. Ghostery

 4. AdGuard

 5. AdBlocker Ultimate

Pengecar iklan terbaik untuk Chrome: Analisis mendalam

1. uBlock Origin

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

uBlock Origin sepenuhnya percuma, seperti sambungan lain pada senarai ini, dan sepenuhnya sumber terbuka. Ia mengekalkan ketelusan yang sukar ditandingi yang membezakannya daripada yang lain, memaparkan pecahan statistik seberapa baik penyekat iklan telah melaksanakan merentasi sesi semasa.

Senarai penapis top-of-the-range digunakan untuk menghalang iklan, malware, dan penjejak yang mengganggu, termasuk Senarai AdServer, Senarai Penjejakan Lanjutan, Senarai MudahPrivasi dan Domain Malware. UBlock Origin juga membolehkan pengguna untuk memilih secara berasingan sama ada mereka menyekat pop timbul, unsur media besar, penapisan kosmetik, fon jauh dan JavaScript, semua sementara baki ringan. Dengan kecekapan sebagai keutamaan utama, uBlock Origin sangat sesuai untuk pelayar yang agak lapar sumber seperti Chrome kerana ia mengecaj sistem anda jauh lebih rendah daripada persaingan yang lain dengan overhead sumber yang rendah.

Suka

 • Percuma
 • Sumber terbuka
 • 10 juta + muat turun
 • 49 bahasa disokong
 • Ringan

2. Adblock Plus

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Pada asalnya membuat nama untuk dirinya sendiri di Mozilla’s Firefox, Adblock Plus telah menjadi salah satu sambungan paling popular di Chrome. Pendekatan sumber terbuka telah mencetuskan beberapa pesaing penting, dengan namanya yang sama tetapi tidak berkaitan ‘AdBlock’ menggunakan Adblock Plus’ kod sumber. Organisasi di belakangnya bertanggungjawab untuk menubuhkan senarai penapis yang paling komprehensif, sokongan untuk 52 bahasa yang berbeza dan pelanjutan yang duduk di antara yang paling sering dikemas kini.

Organisasi ini telah menjadi kritikan sejak kebelakangan ini ‘Iklan yang Boleh Diterima’ program, yang mana syarikat-syarikat whitelists bekerjasama dan agensi iklan. Ia diaktifkan secara lalai untuk membolehkan laman web yang sah memperoleh pendapatan dengan cara yang lebih semula jadi, namun ia boleh dilumpuhkan dan disesuaikan mengikut kebijaksanaan anda. Ia juga agak dikenakan cukai dengan berbilang tab terbuka yang bukannya’Tidak baik apabila Chrome sendiri kadang-kadang boleh menjadi lapar sumber.

Suka

 • Percuma
 • Sumber terbuka
 • 10 juta + muat turun
 • 52 bahasa disokong

3. Ghostery

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Ghostery dibina dengan fokus privasi, yang direka untuk menghentikan pelacak dan menyekat iklan. Blok pelanjutan iklan, analisis tapak, dan pengiklan iklan dewasa secara lalai tetapi ini dapat disesuaikan dengan sangat bergantung pada kebutuhan Anda. Penjejak yang tidak diblokir dan tidak diketahui juga dinamakan dengan anti-tracking yang dihidupkan.

Semasa semua sambungan mengumpul data Web Manusia tanpa nama untuk meningkatkan perkhidmatan mereka, Ghostery adalah salah satu daripada beberapa tambahan untuk membuat anda sedar tentang ini dan membolehkan anda memilih keluar semasa persediaan. Pelanjutannya adalah percuma, walaupun beberapa ciri-ciri kecil telah dikunci di belakang paywall. Untuk $ 2 sebulan, pelanggan mendapat akses kepada tema baharu untuk antara muka pengguna yang rapi, statistik menghalang sejarah, dan sokongan keutamaan tetapi ini memerlukan anda untuk membuat akaun dengan e-mel anda.

Suka

 • Percuma
 • 2.6 muat turun
 • 14 bahasa disokong

4. AdGuard

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

Dengan lebih daripada 5 juta muat turun, AdGuard’asas pengguna s kira-kira separuh daripada uBlock Asal dan Adblock Plus, tetapi yang dihormati 4.7 daripada 5 penarafan merentasi 39,000 pengguna bercakap untuk dirinya sendiri. Tuntutannya “dunia’penyekat iklan paling canggih” sudah pasti untuk perdebatan, tetapi AdGuard’Pendekatan ringan s rutin mengatasi kebanyakan pesaingnya.

AdGuard’Penapis Perlindungan Penjejakan direka untuk menghapuskan semua bentuk penjejakan dengan senarai penapis yang lebih besar daripada Ghostery. Ini adalah pedang bermata dua kerana lebih banyak masa diperlukan untuk menyesuaikan diri. Pilihan ini sangat baik bagi mereka yang sakit iklan video di Facebook dan YouTube tetapi AdGuard menasihatkan pengguna untuk memilih aplikasi desktop dan mudah alih untuk mendapatkan sebahagian besar perkhidmatannya, memandangkan sambungan penyemak imbas mempunyai batasan mereka.

Suka

 • Percuma
 • Sumber terbuka
 • 5.7 juta muat turun
 • 46 bahasa disokong
 • Ringan
 • Blok iklan YouTube

5. AdBlocker Ultimate

 • Harga

  Dari $ 0.00
  / bulan

AdBlocker Ultimate menjanjikan untuk menghapuskan semua iklan sepenuhnya, penjejak dan perisian hasad, tidak menunjukkan rahmat di seluruh papan. Ia tidak’Tidak kira sama ada ia sepanduk, pop timbul, pop-bawah, overlay atau iklan video, usaha pelanjutan untuk menghilangkan semuanya. Ini meninggalkan senarai putih anda sepenuhnya di tangan anda.

Ia mempunyai penarafan tertinggi dalam senarai ini pada 4.8 bintang, tetapi pangkalan penggunanya berada di bawah 1 juta buat masa ini. Sebagai projek bukan keuntungan, AdBlocker Ultimate bergantung kepada sumbangan dari pangkalan penggunanya dan oleh itu tidak’t mengemas kini seberapa kerap persaingannya. Walaupun begitu, pemaju telah berjaya menyokong 20 bahasa yang sudah ada dengan sokongan berterusan projek penyetempatan komuniti.

Suka

 • Percuma
 • Sumber terbuka
 • 842,000 muat turun
 • Penyetempatan yang didorong oleh komuniti

Kenapa saya memerlukan adblocker?

Setiap laman web menyediakan pengalaman yang berbeza, tetapi kebanyakannya mempunyai satu perkara yang sama: mereka semua cuba membina profil peribadi minat anda dengan menjejaki data anda atau melakukan yang terbaik untuk memaksa klik pada iklan. Iklan-iklan ini kadang-kadang menggangu dan boleh dikenakan cukai ke sistem anda apabila cuba memuatkannya. Pada masa-masa lain mereka menipu dan digunakan untuk mengedarkan data-mencuri perisian hasad. Sesetengah laman web juga menggunakan kod crypto-jacking untuk mengutip cryptocurrency di latar belakang, dengan mengorbankan perkakasan dan elektrik anda.

Bagaimanakah penyekat iklan melindungi pelayar anda??

Penyekat iklan pada senarai ini dibina dengan privasi dan keselamatan dalam fikiran, membantu mengekalkan ketidaksamaan anda dalam talian dan membuat anda selamat dari kod jahat. Pelbagai pilihan senarai penapis membantu mengenalpasti pelacak, menyekat iklan dan senarai hitam beratus-ratus penipuan dalam talian yang diketahui. Adalah penting untuk memilih penghalang iklan anda dengan hati-hati, kerana aksesibiliti satu kliknya telah menyebabkan banyak peniru dan penipu sepanjang tahun, membuat penyelidikan seperti senarai ini penting. Jika senarai kami tidak melakukan silap mata untuk anda, melihat ulasan dan melihat berapa banyak orang yang memasang pelanjutan boleh membantu menyelesaikan syak wasangka anda.

Alternatif untuk Pelanjutan

Sambungan akan sentiasa diterima oleh penyemak imbas yang dilampirkan, walaupun berkongsi batasan kriptografi yang sama. Walaupun Google memberi jaminan kepada pengguna bahawa ia tidak cuba untuk membunuh sambungan penyekat iklan, Manifest v3 syarikat dikeluarkan pada bulan Oktober 2018, mencadangkan senarai panjang peraturan yang akhirnya dapat menghalang penambahan ini. Dokumen ini masih diselaraskan oleh syarikat pengiklanan, tetapi Ghostery telah mengancam suatu tuntutan undang-undang anti-amanah jika ia berjalan dalam keadaan saat ini.

Walaupun ini mungkin bermakna masa yang sukar untuk sambungan penyemak imbas, masih terdapat banyak cara alternatif untuk menghalang iklan ketika melayari web, seperti aplikasi desktop, VPN dengan ciri tambahan dan penghalang iklan yang memuatkan router.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me