Sekiranya anda suka permainan dan streaming pada PlayStation 4 anda, anda akan terkejut apabila anda mendapat VPN Playstation. Dengan Rangkaian Peribadi Maya, PS4 anda boleh memanfaatkan kandungan terhad yang besar seperti katalog Netflix AS. Dalam panduan ini, kami menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menyediakan VPN pada PS4 dan menyenaraikan lima VPN PS4 terbaik.


Dengan VPN untuk PlayStation 4, anda boleh memainkan lebih banyak permainan dan mengakses tajuk sebelum mereka dikeluarkan secara rasmi di negara anda. Walau bagaimanapun, perkhidmatan VPN permainan mesti mempunyai ciri-ciri tertentu agar dapat berkesan, beberapa perkara berikut adalah seperti berikut:

 • Pelayan cepat - VPN akan melambatkan sambungan internet anda, jadi VPN yang cepat akan menghadkan kerosakan dan memastikan anda masih dapat menstrim dalam HD dan permainan tanpa ketinggalan.
 • Rangkaian pelayan besar - Jika anda ingin menyambung ke tapak streaming kegemaran anda atau membeli permainan, anda memerlukan pelayan di negara yang anda ingin sambungkan.
 • Mesti menawarkan pelbagai Protokol Penyulitan - Sesetengah protokol penyulitan VPN lebih cepat daripada yang lain, oleh itu, adalah bermanfaat untuk mempunyai beberapa pilihan untuk dipilih. OpenVPN adalah protokol penyulitan VPN yang paling selamat, bagaimanapun, ia bukan yang terpantas.
 • Penyulitan kuat - VPN adalah alat privasi yang hebat dan oleh itu penting bahawa VPN anda melaksanakan protokol penyulitan kepada standard yang tinggi.

Perkhidmatan VPN PS4 yang terbaik

Lihat jadual untuk melihat apa yang pakar kami dinilai sebagai VPN terbaik untuk PlayStation. Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan VPN dalam senarai kami tatal di bawah untuk ringkasan setiap perkhidmatan VPN, atau klik pautan ke laman web pembekal.

 1. ExpressVPN

  - Yang besar di sekeliling VPN | Pelayan cepat yang konsisten | hebat untuk kandungan unblocking

 2. NordVPN

  - VPN Terbaik untuk PlayStation | Sangat selamat | Buka kandungan dengan mudah | Menawarkan router pra-berbaur | Pelayan di 60 negara

 3. CyberGhost VPN

  - Harga rendah | Mudah digunakan aplikasi | Penyulitan kuat | Pelayan di 60 negara

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Pelan kos rendah | Ciri keselamatan yang hebat | Mudah untuk menggunakan aplikasi

Bagaimana untuk menyediakan VPN PS4?

Kaedah # 1: Tetapkan VPN pada PS4

Kongsi sambungan VPN anda melalui penghala rumah anda

Jumlah masa yang diperlukan: ~ 20 minit (anda memerlukan akses pentadbir ke penghala rumah anda)

 1. Daftar ke salah satu perkhidmatan PS4 VPN yang terbaik di halaman ini atau langsung ke kegemaran peribadi saya, ExpressVPN
  . Pasang perisian VPN di PC rumah anda.
 2. Buka panel kawalan router anda (semak dokumentasi penghala untuk mencarinya).
 3. Cari tab Rangkaian / Persediaan / Tetapan / WAN dalam panel kawalan router anda.

  Sediakan VPN tanpa PC

 4. Masukkan butiran persediaan VPN yang dihantar kepada anda selepas anda mendaftar ke perkhidmatan. Ini mungkin akan menjadi kombinasi antara nama pengguna, kata laluan, dan alamat pelayan VPN. Ini semua disediakan pada pendaftaran.
 5. Sahkan / terima / simpan perubahan ini dan tutup panel kawalan router anda.
 6. Boot PS4 anda.
 7. Pada skrin menu utama PS4, pergi ke "Tetapan" diikuti oleh "Tetapan rangkaian."
 8. Klik "Sediakan Sambungan Internet" dan pilih "Gunakan WiFi" apabila ditanya. Pilih "Mudah" sebagai kaedah sambungan.
 9. Pilih rangkaian WiFi anda dari senarai dan sambungkan dengan butiran log masuk yang berkaitan. Pastikan yang "Jangan gunakan pelayan proksi" kotak ditandakan.
 10. Uji sambungan anda untuk mengesahkan semuanya berfungsi dan anda sudah siap!

Berpikir tentang pergi dengan ExpressVPN untuk sistem PS4 anda? Baca pada panduan persediaan ExpressVPN PS4 VPN untuk memastikan anda tidak menghadapi sebarang masalah semasa menyediakan perkhidmatan.

Kaedah # 2: Tetapkan VPN pada PS4

Kongsi sambungan VPN PC anda dengan PS4 anda

Jumlah masa yang diperlukan: ~ 10 minit (anda memerlukan kabel ethernet)

 1. Daftar ke salah satu perkhidmatan PS4 VPN yang terbaik di halaman ini atau langsung ke kegemaran peribadi saya, ExpressVPN
  . Pasang perisian VPN di PC rumah anda.
 2. Sambungkan PS4 ke PC anda dengan kabel ethernet.
 3. Setelah disambungkan, buka Panel Kawalan pada PC anda. Navigasi ke "Pusat rangkaian dan Perkongsian"
  dan klik pada "Tukar Tetapan Penyesuai" di bar sisi kiri.
 4. Klik kanan pada sambungan VPN (yang baru dipasang pada PC anda) dan klik pada "Hartanah." Pergi ke "Perkongsian" tab.
 5. Tandakan "Benarkan pengguna rangkaian lain untuk menyambung melalui sambungan internet komputer ini" kotak.
  Cari "Sambungan rangkaian rumah" menu drop-down dan pilih sambungan internet rumah anda.

  Sediakan VPN dengan PC

 6. Sambungkan ke VPN pada PC anda. Pastikan anda memilih pelayan yang sesuai dengan keperluan anda!
 7. Boot PS4 anda. Pada skrin menu utama, pergi ke "Tetapan" kemudian "Tetapan rangkaian."
 8. Di bawah "Tetapan rangkaian," pilih "Sediakan Sambungan Internet." Pilih "Gunakan kabel LAN" apabila ditanya.
 9. Pilih "Mudah" kaedah sambungan dan sahkan "Jangan gunakan pelayan proksi" apabila ditanya.
 10. Menerima dan menguji tetapan baru anda dan anda baik untuk pergi!

VPN Playstation 4 Terbaik - Ringkasan

Lihat ringkasan di bawah untuk paparan yang mendalam pada VPN terbaik untuk PlayStation pada tahun 2020. Jika anda memerlukan lebih banyak maklumat tentang mana-mana perkhidmatan dalam senarai ini, kemudian lihat ulasan VPN kami yang terperinci.

Apakah itu VPN Playstation??

Rangkaian Peribadi Maya adalah perkhidmatan yang membolehkan orang berpura-pura berada di negara yang berbeza. Menggunakan VPN bersempena dengan PlayStation membolehkan sesiapa sahaja, di mana sahaja menyahsekat aliran geo-terhad. Banyak aliran stesen TV dan perkhidmatan dalam talian mesti disekat di rantau tertentu kerana sekatan hak cipta. Malah perkhidmatan yang boleh dibeli di negara anda - seperti Netflix, Hulu, atau Amazon Prime TV - telah banyak mengurangkan katalog di kebanyakan negara. VPN PlayStation membolehkan anda mengakses semua kandungan itu.

Dengan menyambung ke pelayan VPN di negara tertentu, anda kelihatan benar-benar tinggal di sana. Ini membolehkan anda bermain permainan langsung terhadap pemain di pelayan asing. Ini bagus untuk orang yang ingin bermain menentang orang yang bercakap bahasa tertentu (pelajar bahasa moden yang belajar di luar negara, contohnya, yang ingin bermain menentang orang di negara mereka sendiri).

Dengan berpura-pura berada di negara yang berbeza menggunakan VPN Playstation, pengguna juga boleh mengakses lebih banyak tajuk dan juga membeli tajuk permainan sebelum mereka dikeluarkan secara rasmi di negara mereka sendiri.

Soalan Lazim PlayStation VPN

Perkara yang hebat tentang sistem PS3 dan PS4 ialah ia mempunyai fungsi pemain media terbina. Ia juga membolehkan anda memasang dan menggunakan aplikasi dan perkhidmatan seperti Netflix. Atas sebab ini, VPN adalah suatu kejatuhan. Bukan sahaja anda boleh mengakses lebih banyak aplikasi untuk Sony PlayStation anda, tetapi anda juga boleh mengakses lebih banyak kandungan pada aplikasi yang anda ada.

Berikut adalah beberapa aplikasi yang boleh anda akses lebih banyak kandungan jika anda melanggan salah satu VPN Playstation yang disyorkan:

 • PlayStation Vue
 • PlayStation Now
 • Netflix
 • Spotify
 • Hulu
 • Video Segera Amazon
 • Youtube
 • Twitch
 • Pas Plex
 • IGN
 • Rangkaian WWE
 • Vevo
 • HBO Go
 • Crunchyroll

Seperti yang anda lihat dari senarai aplikasi di atas, dengan VPN anda boleh mengakses perkhidmatan seperti PlayStation Now dan HBO Go (yang kedua-duanya hanya AS). Malah perkhidmatan percuma seperti YouTube dan Vevo akan meningkatkan secara besar-besaran terima kasih kepada VPN. Anda memerlukan perkhidmatan VPN yang cepat untuk membuka kunci perkhidmatan Youtube, Vevo, dan streaming lain sebagai VPN yang boleh melambatkan sambungan internet anda. Ini kerana anda tidak perlu risau tentang penyampaian "Video ini tidak tersedia di negara anda" notis. Tidak kira aplikasi mana yang anda ingin gunakan, VPN akan membolehkan anda mengakses lebih banyak kandungan daripada sebelumnya. Adalah penting untuk diperhatikan jika anda mencari VPN untuk Netflix, Hulu, Spotify, dan lain-lain bahawa semua perkhidmatan dalam senarai kami membuka sekatan perkhidmatan di atas. Anda mungkin menghadapi masalah untuk membuka kunci perkhidmatan ini dengan VPN yang lain sekalipun.

Buka kunci Netflix di PlayStation

Pelanggan Netflix UK hanya boleh mengakses 40% katalog penuh

Kebanyakan negara mendapatkan perpustakaan Netflix yang kecil berbanding dengan AS. Dengan VPN Playstation, anda boleh menyambung ke pelayan di Amerika Syarikat untuk menonton 100% tajuk Netflix dari mana saja di dunia. Bagi sesetengah orang yang boleh bermakna peningkatan 85 peratus dalam bilangan filem dan rancangan TV yang tersedia!

Unblock Amazon Prime Instant Video on PlayStation

Amazon Prime Instant Video adalah satu lagi perkhidmatan yang tidak dapat menunjukkan segala-galanya, di mana-mana sahaja. Oleh kerana sekatan pelesenan diletakkan di atasnya oleh pemegang hak cipta, ia perlu ketat mengenai apa yang boleh dilihat di setiap negara. Dengan VPN untuk PlayStation, anda boleh berpura-pura berada di negara yang berbeza untuk mengakses sejumlah besar kandungan tambahan di Amazon. Lihat panduan Perdana Amazon kami untuk mendapatkan maklumat mengenai penggunaan VPN dengan perdana dan untuk mengetahui apakah VPN terbaik untuk amazon prime adalah.

Buka blok Spotify pada PlayStation

Ramai orang di seluruh dunia suka Spotify. Malangnya, Spotify hanya tersedia di 59 negara. Ini bermakna bahawa berjuta-juta orang tidak dapat mengakses perkhidmatan streaming muzik popular. Terlebih lagi, untuk sekatan pelesenan sesetengah muzik tidak terdapat di 59 negara tersebut. Di samping itu, sesetengah tempat tidak boleh mengakses Muzik Apple.

Dengan VPN untuk PS4, anda boleh berpura-pura berada di AS untuk mengakses keseluruhan katalog Spotify (termasuk muzik Apple) untuk mendengar sejumlah besar muzik di Playstation anda.

Dapatkan akses awal ke PlayStation Games

Apabila permainan baru dikeluarkan, kadang-kadang negara-negara tertentu mendapatkannya terlebih dahulu. Ini boleh mengecewakan, terutamanya jika ia adalah permainan yang anda terdesak untuk bermain. Satu contoh hebat adalah RPG Jepun dan Korea, yang dikeluarkan beberapa bulan kemudian di seluruh dunia.

Berita baiknya ialah dengan menggunakan VPN, anda boleh berpura-pura berada di negara lain untuk mendapatkan akses awal ke permainan. Dengan cara itu, anda boleh bermain mana-mana permainan pertama - seperti pemain yang bertuah yang tinggal di sana!

Bermain lebih banyak permainan

Di samping itu, terdapat beberapa permainan PS4 diharamkan sepenuhnya di beberapa tempat. Adakah anda tahu Battlefield 4 dilarang di China? Bagaimana dengan Vietnam yang melarang Mega Man 5 kerana mempunyai "bos permainan yang menyakitkan hati?"

Malangnya, jenis larangan ini adalah perkara biasa. Walau bagaimanapun, dengan VPN anda dapat mengatasi sekatan serantau dan menikmati pustaka permainan PlayStation penuh. Hanya hubungkan ke pelayan VPN di mana permainan tidak diharamkan, dan anda boleh mula bermain dengan segera! Untuk maklumat lanjut mengenai kandungan sekatan di China, lihat VPN terbaik kami untuk panduan China.

Menggunakan penghala VPN dengan PlayStation

Malangnya, tidak mungkin memasang VPN secara langsung ke PlayStation. Walau bagaimanapun, ini tidak menghentikan beribu-ribu pemilik Ps4 daripada menikmati kelebihan VPN. Dengan memasang VPN pada penghala DD-WRT, semua peranti di rumah anda - termasuk PlayStation anda - diservis secara automatik oleh VPN. Penghala ini menyambung kepada pelayan VPN di negara pilihan anda, yang bermaksud bahawa Playstation anda secara automatik nampaknya berada di negara itu.

Ia juga dilindungi dengan penyulitan VPN, yang bermaksud bahawa data anda benar-benar peribadi. Ini hebat kerana ini bermakna ISP anda tidak tahu bahawa anda mengakses kandungan terhad pada PS4 anda.

Lindungi PS4 anda dari penggodam dengan VPN

Penyulitan yang menyediakan VPN tidak hanya menghentikan ISP daripada menjejaki apa yang anda lakukan dalam talian, tetapi juga menyembunyikan alamat IP sebenar anda (lokasi digital). Ini menghalang penggodam dan penjenayah siber daripada menggodam PS4 dan akaun PlayStation Network anda.

Malangnya, terdapat banyak kes yang melibatkan pengguna PS4 yang digodam. Satu kes pada tahun 2016 juga membebaskan pengguna PS4 beberapa ratus dolar. Jika anda tidak mahu kehilangan wang, VPN adalah penyelesaian yang sempurna.

VPN boleh menghentikan peminat malang daripada melancarkan serangan DDoS pada anda - untuk merosakkan peluang anda untuk memenangi permainan.

Ps4 Hacked

Kurangkan ketinggalan pada PS4 anda dengan VPN

Satu lagi kelebihan menggunakan VPN Playstation boleh dikurangkan ketinggalan. Apabila anda menyambung ke pelayan untuk bermain permainan dalam talian - jarak boleh menyebabkan buruk "ping" kadar. Ini boleh menyebabkan, sebagai contoh, dalam kesan di mana anda menembak seseorang terlebih dahulu (contohnya) tetapi walaupun peluru mereka membunuh anda terlebih dahulu. Fenomena ini sangat menyebalkan, dan VPN boleh membantu dalam beberapa keadaan.

Dengan menyambung ke pelayan yang berdekatan dengan tempat permainan pelayan, atau terletak di antara anda dan pelayan, anda boleh mengurangkan kadar ping atau bahkan mengawal internet anda dengan cara yang lebih cepat. Harap maklum bahawa ini tidak akan selalu berfungsi untuk semua orang, di mana-mana sahaja. Oleh itu, jika anda mengalami keterlambatan kami cadangkan menggunakan percubaan VPN (atau jaminan wang balik) untuk mengetahui sama ada ia membantu anda. Sekiranya tidak berjaya, anda boleh membatalkan dan mendapatkan bayaran balik penuh anda.

VPN Playstation - Kesimpulan

Dalam artikel ini, kami telah menerangkan semua yang anda perlu tahu tentang mendapatkan VPN untuk PlayStation 4. Untuk menggunakan VPN dengan Playstation, anda memerlukan VPN kilat cepat, jadi pastikan anda tetap berpegang pada salah satu VPN kami yang disyorkan jika anda tidak mahu menjadi sangat kecewa dengan perkhidmatan yang tidak sesuai.

Akhirnya, walaupun anda tidak semestinya memerlukan VPN untuk menikmati sistem PS4 anda, tidak ada keraguan lagi menggunakannya secara besar-besaran akan meningkatkan pengalaman PS4 anda. Ini benar terutama jika anda tinggal di negara di mana permainan tertentu atau perkhidmatan penstriman tidak tersedia.

Lebih-lebih lagi, kerana VPN yang cepat untuk PlayStation kami cadangkan dalam artikel ini semua mempunyai tempoh percubaan dan jaminan wang balik - anda dapat melihat apa yang dirasakan oleh semua itu dengan menguji sendiri VPN anda tanpa mengambil risiko apa-apa wang tunai anda. Hanya melanggan salah satu VPN (atau menguji beberapa) dan minta balik wang anda. Anda sentiasa boleh memutuskan VPN kegemaran anda di kemudian hari!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me