Sekiranya anda ingin mengakses laman web yang terhad di Ghana, anda memerlukan VPN untuk Ghana. VPN, bukan sahaja membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat, tetapi juga menyulitkan semua data yang akan datang dan pergi dari peranti anda, sebab itu alat privasi penting. Malangnya, tidak semua VPN sesuai digunakan di Ghana. Dalam panduan ini, kami menyenaraikan lima VPN terbaik untuk Ghana dan memberi anda beberapa petua berguna tentang cara untuk kekal selamat dalam talian dengan VPN.


Terdapat beratus-ratus VPN, tetapi tidak semuanya memenuhi pasaran Afrika. Malah, hampir tiada kemudahan di Ghana. Kami telah mengesan beberapa yang mempunyai pelayan di Ghana supaya anda boleh mendapatkan alamat IP Ghana. VPN dalam senarai di bawah juga mempunyai pelayan selamat berkelajuan tinggi, penyulitan yang sangat baik, mesti menyahsekat perkhidmatan streaming, serta ciri hebat lain.

Baru kepada VPN? Inilah beberapa panduan

Jika anda baru untuk VPN dan anda ingin mengetahui lebih lanjut, sila lihat panduan di bawah:

 • Apa itu VPN - Sekiranya anda seorang pemula jumlah periksa panduan ini untuk mengetahui apakah VPN itu dan cara menggunakannya.
 • Panduan penyulitan VPN - semua yang anda perlu tahu mengenai penyulitan VPN dan perbezaan antara protokol VPN
 • Bagaimana untuk menukar alamat IP anda - Panduan bagaimana VPN mengubah alamat IP anda supaya anda boleh menyahsekat laman web yang kini disekat di Ghana.

VPN terbaik untuk Ghana

Ini adalah VPN bertaraf dunia yang akan membantu anda mengatasi ancaman dan blok internet di mana sahaja anda pergi, bukan hanya di Ghana. Senarai kami dari lima VPN terbaik untuk Ghana akan membantu anda mempersempit carian anda untuk privasi internet. Untuk maklumat lanjut mengenai mana-mana perkhidmatan yang disenaraikan di bawah, klik pautan di bawah atau semak ulasan VPN terperinci kami.

 1. ExpressVPN

  - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa

 2. CyberGhost VPN

  - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat

 3. NordVPN

  - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga anggaran

 4. PrivateVPN

  - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik

 5. IPVanish

Pertimbangan bagi VPN Ghana

Terus membaca perkara di bawah untuk mengetahui mengapa menggunakan VPN adalah penting. Tambahan pula, kami menyerlahkan kesan undang-undang Itali mengenai privasi dan keselamatan.

Keselamatan Hotspot WiFi

Semasa anda melancong di sekitar Ghana, anda akan mendapati bahawa ketersediaan internet dibuat lebih meluas oleh WiFi. Anda boleh menyambung ke WiFi hotspot di hotel, kafe dan hab pengangkutan. Bagaimanapun, titik panas ini menimbulkan risiko keselamatan.

Kebanyakan orang tidak menyiasat hotspot WiFi terlalu rapat. Anda sampai ke tempat, seperti lapangan terbang, atau stesen bas, dan periksa rangkaian yang tersedia untuk membawa anda ke internet secara percuma. Apabila anda melihat seseorang yang kelihatan seperti ia dikendalikan oleh pertubuhan itu dan mempunyai "Percuma" dalam nama, anda bersambung dengan serta-merta. Tiada siapa yang pergi ke pengurus tempat mereka untuk bertanya sama ada hotspot WiFi itu rasmi. Malangnya, mereka sering tidak.

Sesiapa sahaja yang mempunyai telefon pintar, komputer riba, atau tablet boleh menyediakan hotspot WiFi. Pengintip WiFi tidak perlu membuka akaun akses WiFi mereka sendiri. Lalu lintas keluar dari hotspot palsu itu hanya saluran ke atas WiFi asli yang ditubuhkan oleh penubuhan. Jenis hack ini dipanggil serangan "lelaki di tengah". The snooper terletak di antara anda dan titik akses internet.

Apabila anda menyambung ke hotspot WiFi palsu, komputer anda merundingkan kunci penyulitan. Ini sepatutnya melindungi lalu lintas anda kerana ia bergerak antara anda dan penghala WiFi. Walau bagaimanapun, komputer yang mengendalikan hotspot palsu memberikan peranti anda kunci penyulitan. Oleh itu, pengintip boleh mendekripsi dan membaca semua yang melewati sambungan.

Program komputer mengendalikan semua tindakan ini. The snooper tidak duduk di sana dan membaca setiap maklumat yang meninggalkan komputer anda. Sebaliknya, perisian hotspot palsu menguruskan dan memantau trafik internet anda. Ia membolehkan penggodam untuk mendapatkan maklumat peribadi untuk kecurian identiti. Mereka juga boleh menggantikan laman web masuk dengan versi palsu untuk menuai butiran akaun masuk dan bank anda.

Penapisan Internet di Ghana

Telah ada tiada laporan penapisan internet baru-baru ini di Ghana. Percubaan penangkapan penangkapan utama terakhir kerajaan pada tahun 2002, dan ia telah menilai laporan mengenai kerusuhan suku di kawasan pedalaman.

Laman media sosial yang popular dan boleh didapati secara bebas di Ghana. Selain itu, aplikasi internet dan aplikasi sembang, seperti Skype, WhatsApp, dan Isyarat, bebas daripada gangguan kerajaan.

Perkhidmatan streaming

Satu lagi masalah yang mungkin anda hadapi ialah akses kepada hiburan luar negara. Ia bukan isu yang dibuat kerajaan Ghana. Sebaliknya, tapak penstriman video menghalang akses kepada kandungan mereka dari luar negara kerana isu hak cipta.

Awak boleh gunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) untuk menyelesaikan masalah keselamatan WiFi dan masalah akses video luar negara. VPN mewujudkan penyulitan tambahan pada sambungan anda, yang menyimpan data anda secara peribadi. Anda juga dapat menghindari sekatan akses pada tapak asing, kerana anda mungkin kelihatan berada di lokasi yang berbeda.

Bagaimana cara kerja VPN?

Sistem VPN mempunyai dua bahagian. Ada Pelanggan VPN yang berjalan pada peranti anda, dan a Pelayan VPN yang menguruskan sambungan anda. Klien menyulitkan komunikasi anda dengan kunci yang hanya diketahui pelayan VPN. Lalu lintas anda pergi melalui pelayan VPN, yang mendekripsi enkripsi dan menghantar permintaan keluar ke internet. Balasan kepada permintaan tersebut pergi ke pelayan VPN, tidak langsung ke komputer anda. Pelayan itu menyulitkan semuanya dan menghantarnya kepada perisian klien pada komputer anda.

Perisian pelanggan tidak akan menerima mesej masuk dari mana-mana komputer selain pelayan VPN yang sepadan. Lapisan penyulitan tambahan kedua-dua elemen VPN menyelaraskan kekalahan pengintip manusia-dalam-tengah. Anda tidak perlu risau tentang peretas yang meranapkan penyulitan antara komputer anda dan penghala WiFi. Snoopers akan dapat membongkar penyulitan WiFi tempatan, tetapi kemudian akan dihadapi dengan mesej yang dilindungi oleh lapisan lain yang tidak dapat disembunyikan, ihsan VPN.

Lalu lintas anda melalui pelayan VPN mempunyai manfaat lain. Ini bermakna anda boleh menggunakan pelayan itu berpura-pura berada di negara lain. Oleh itu, anda boleh memberikan tapak TV alamat pelayan VPN dan bukan milik anda.

Sekiranya anda baru kepada VPN dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai VPN apa dan bagaimana ia berfungsi, lihat Panduan Pemula kami untuk VPN.

Laman web video hanya menghantar kandungan kepada negara tertentu. Dalam sesetengah kes, seperti DSTV, anda boleh menonton perkhidmatan semasa anda keluar dari negara asal anda. Malangnya, anda tidak mendapat akses ke perkhidmatan rumah anda - anda mendapat versi setempat sebaliknya. Walau bagaimanapun, jika anda memilih pelayan VPN di negara asal anda, anda boleh log masuk ke semua stesen TV di rumah. Ini kerana pelayan TV akan menyampaikan kandungan yang dibenarkan di lokasi pelayan VPN, bukan negara tempat anda sebenarnya.

DSTV

Jika anda mempunyai langganan untuk DSTV Compact, DSTV Compact Plus, atau Premium DSTV, anda boleh mengakses perkhidmatan melalui internet di mana sahaja anda berada melalui laman web DSTV Now. Versi DSTV dalam talian ini hanya tersedia untuk mereka yang mempunyai langganan.

Awak boleh ambil DSTV Sekarang di mana sahaja bahawa syarikat itu mempunyai perkhidmatan, yang hampir seluruh Afrika, termasuk Ghana. Malangnya, anda akan diarahkan ke versi DSTV yang boleh didapati di negara anda. Oleh itu, jika anda mempunyai DSTV di rumah di Afrika Selatan atau Nigeria, dan kemudian pergi ke Ghana, anda boleh menonton DSTV Now, akan mendapat versi untuk Ghana.

Ramai menunjukkan bahawa anda menikmati DSTV di rumah juga boleh didapati di versi Ghana, tetapi tidak semuanya. Anda boleh melewati masalah ini dengan memilih VPN dengan pelayan di negara asal anda. Jika anda tinggal di Afrika Selatan, anda beruntung - semua VPN di senarai kami mempunyai pelayan di sana. Untuk negara-negara lain di Afrika, baca senarai pelayan untuk setiap VPN di lima teratas kami untuk memastikan mereka mempunyai pelayan di negara anda. Kami telah mengarahkan cadangan VPN kami supaya pembekal dengan lokasi yang paling banyak di Afrika adalah senarai teratas.

Sekiranya anda melancong ke luar Afrika, anda akan mendapati bahawa akses ke DSTV Now telah disekat sepenuhnya. Pastikan langganan VPN itu akan berlaku. Dengan cara itu, sama ada anda terbang ke London, New York, atau di mana-mana sahaja, anda masih boleh menipu pelayan DSTV memikirkan bahawa anda pulang ke rumah, dengan memilih lokasi pelayan VPN yang betul.

Kesimpulannya

Ghana berkembang pesat dan menawarkan banyak peluang.

Malangnya, anda perlu memastikan bahawa anda tidak mendapat scammed semasa anda berada di sana. Con-artis sentiasa di antara yang pertama untuk mengeksploitasi teknologi baru untuk keuntungan. Hotspot WiFi palsu menawarkan salah satu laluan paling mudah untuk pencuri data yang cerdas teknologi untuk mendapatkan maklumat peribadi anda.

Dapatkan sekatan akses di tapak seperti Amazon Prime, DSTV, dan Netflix dengan VPN ketika di Ghana. Berhubung dengan TV rumah di mana sahaja anda pergi, walaupun anda meninggalkan Afrika dan pergi ke tempat yang jauh. Untuk maklumat lanjut tentang bagaimana untuk menyahsekat Netflix dan Amazon Prime lihat VPN kami Netflix dan VPN Amazon Prime panduan.

Teruskan dengan teknologi internet dan pastikan akses internet anda terbuka dan selamat dengan VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me