Dalam ulasan dan petunjuk ARCTIC Accelero Hybrid III ini, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memasangnya dengan AMD Radeon RX480, lihat beberapa hasil penanda aras dan menilai sama ada ia bernilai mendapat satu jika anda melihat peminat all-in- satu pilihan penyejukan air.

PROS

  • Syarikat besar dengan produk hebat
  • GPU kustom menyejukkan lompang garansi
  • Secara visual tidak menarik
  • Heatsink VRM bukan yang terbaik direka

KEBURUKAN

  • Beberapa perkara buruk
  • Datang sini

Mengenai ARCTIC

ARCTIC (asalnya Penyejuk Artik) adalah sebuah syarikat Switzerland yang telah wujud sejak tahun 2001 dan menyediakan penyelesaian penyejuk penggemar untuk individu di seluruh dunia. Saya tidak akan menjalankan kajian mendalam tentang mereka, kerana terdapat banyak syarikat yang lebih layak untuk ini, seperti Tips Linus Tech dan JayzTwoCents. Walau bagaimanapun, syarikat itu telah cukup memberi kami empat edisi Accelero Hybrid III - 140mm untuk digunakan dengan Rig Pertambangan Ethereum kami. Accelero Hybrid III adalah penyelesaian penyejukan air GPU AIO, yang membolehkan anda mendapatkan semua manfaat penyejukan air, tanpa kerumitan takungan, dan kemungkinan menetes.

Sejak itu, saya telah mempunyai Freezer i30 yang berjalan di PC rumah saya selama lebih dari tiga tahun sekarang, dengan prestasi yang hebat, dan tiada kemusnahan, saya mempunyai harapan yang tinggi untuk Accelero Hybrid III. Saya gembira untuk mengatakan bahawa ia tidak mengecewakan.

Harga

Jam Accelero Hybrid III pada $ 99. Berbanding dengan penyelesaian penyejukan yang lain di pasaran ini adalah tempat yang sama seperti penawaran lain, dan blok air juga. Sudah tentu, dengan blok air, anda perlu mempunyai litar penyejukan keseluruhan siap, sedangkan, dengan ini, ia cukup banyak plug and play.

Harga ARCTIC


ARCTIC juga menjual beberapa penyelesaian penyejukan air lain serta penyejuk udara dengan prestasi yang lebih baik berbanding dengan versi saham.

Pemasangan Video

Lihatlah video di bawah untuk melihat betapa mudahnya untuk memasang Accelero Hybrid III.

ARCTIC mendakwa agak sejuk temperat (akan serendah 42-46C), serta operasi yang lebih senyap. Semasa kajian ini, saya telah merasakan keseronokan bahawa kedua-dua tuntutan ini bukan hanya benar, tetapi penyejuk telah berjaya menjamin jangkaan saya juga! Lihat video di atas, untuk melihat semua ini untuk diri sendiri.

Sokongan

Keseluruhannya, sokongan yang diberikan oleh pasukan ARCTIC adalah hebat. Malangnya, letupan terbesar adalah bahawa mereka tidak memberikan arahan generik kad grafik. Walaupun ini bukan masalah untuk saya, bagi mereka yang menggunakan AIO cooler untuk kali pertama, ini mungkin bermasalah. Nasib baik, terdapat banyak tutorial di YouTube yang ditujukan pada ini.

Pemasangan dan Ujian

Secara keseluruhannya, saya dapati proses memasang Hybrid Accelero dengan RX 480 satu tugas yang sangat mudah, yang membawa saya kira-kira 30 minit (tidak termasuk masa pengeringan selama 60 minit untuk gam haba).

Anda bermula dengan membongkar penyelesaian penyejukan stok. Pada RX480 ini berlaku seperti berikut. Enam skru kecil untuk penutup plastik. Empat skru untuk blok penyejukan GPU. 11 skru belakang dan dua skru depan untuk sink haba dan kipas. Sebaik sahaja anda turun ke PCB sahaja, anda perlu membersihkan cip GPU utama dengan tuala kertas.

RX480 Air Cooling Assembly

Dengan pembongkaran selesai, anda boleh memulakan pemasangan penyejukan air AIO. Pertama, selaraskan PCB, dengan blok penyejukan air dan heatsink belakang tersuai yang disediakan. Sekarang sapukan sebatian kecil sebatian terma / tampal kepada GPU. Baris blok, PCB dan heatsink dan skru mereka bersama menggunakan skru, mata air dan pencuci yang disediakan. Pastikan anda mengetatkan setiap skru beberapa giliran pada satu masa, pergi ke arah yang mengikut arah jam. Anda perlu melakukan ini supaya sebatian termal diagihkan sama rata dan blok dan heatsink duduk dengan sewajarnya. Setelah dipasang, perlahan-lahan cuba dan gerakkan blok penyejukan di sekitar untuk memastikan ia sesuai dengan baik.

Kini anda perlu menambah heatsink VRM. Malangnya, untuk RX480 mereka menyediakan set generik. Untuk mengetahui di mana heatsink perlu pergi, anda boleh melihat di mana pad haba berada pada heatsink asal. Ketahui di mana anda akan meletakkan setiap heatsink dan buat sendiri rajah (mental atau di atas kertas). Memohon setiap heatsink dengan sedikit gam termal, pastikan ia tetap berada di kedudukan dan anda tidak menjembur sebarang komponen elektrik dengan heatsink. Apabila pasta haba kering, anda boleh menambah peminat penyejukan helikink VRM.

Sambungkan peminat, dan kini anda boleh memasukkan GPU ke dalam sistem anda.

Prestasi

Saya menguji prestasi ARCTIC Accelero Hybrid III menggunakan beberapa tanda aras yang berbeza dan ujian 'custom' kami - perlombongan Ethereum. Untuk penanda aras yang saya gunakan: PassMark dan Mark 3D. Prestasi saham masing-masing adalah 74C dan 81C, manakala dengan sistem AIO ia hanya 38C dan 40C.

Walau bagaimanapun, ujian yang paling boleh dipercayai ialah Perlombongan Ethereum. Perlombongan Ethereum memerlukan GPU anda berjalan pada 100%, 24/7. Saya tidak menjalankan ujian tekanan kerana ia akan melihat lebih banyak prestasi GPU berbanding dengan penyejukan. Sudah tentu, anda boleh menggunakan prestasi penyejukan yang lebih baik untuk mencapai prestasi GPU yang lebih baik.

Accelero Hybrid III - Prestasi RX480

Hasilnya menunjukkan bahawa Accelero Hybrid menyediakan satu penyelesaian penyejukan unggul setakat ini. Malangnya, saya tidak mempunyai penyelesaian penyejukan air untuk membandingkannya dengan tetapi berdasarkan keputusannya; Saya akan mengesyorkannya kepada semua orang. Walaupun dengan kelajuan kipas ditetapkan pada 10%, suhu tidak melebihi 45C! Tambahan pula, sistem ini berjalan jauh lebih senyap juga. Kecuali PC anda terkunci di dalam almari, anda tidak akan mahu menjalankannya pada kelajuan yang tinggi kerana ia cukup memekakkan.

Produk lain

Di samping penyejukan GPU (kedua-dua Air dan Air), ARCTIC juga menjual CPU, dan penyelesaian penyejukan memori dan aksesori untuk membantu anda. Mereka juga menjual monitor monitor, fon kepala, dan beberapa barangan lain. Sekiranya anda ingin melihat salah satu daripada ini, maka pergi ke laman web ARCTIC.

Kesimpulan ARCTIC

Secara keseluruhannya, Accelero Hybrid III oleh ARCTIC adalah satu penyelesaian hebat yang anda ingin mencapai penyejukan yang lebih baik dan lebih senyap pada GPU anda. Sama ada AMD Radeon RX 480, seperti saya, atau GPU lain yang disokong. Walau bagaimanapun, saya tidak akan mencadangkannya jika anda merancang untuk menggunakan AIO lebih daripada komponen kerana ia boleh fiddly dan heatsink VRM tersuai adalah offput yang besar secara peribadi. Dalam hal ini, anda mungkin lebih baik menggunakan sistem penyejukan air tersuai. Tetapi untuk kesimpulannya, untuk satu atau dua GPU Accelero Hybrid III adalah hebat, dan ARCTIC juga mempunyai banyak sistem penyejukan AIO yang lain yang boleh dikatakan prestasi yang setanding.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me