Panduan Privasi Bitcoin Ultimate Ini adalah panduan utama untuk Privasi Bitcoin. Belajar bagaimana membeli bitcoin secara anonim dan selamat! Bagaimana untuk membelanjakannya tanpa bimbang, dan banyak lagi! Sudah tentu, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk membeli VPN secara tanpa nama, Walau bagaimanapun, proses yang sama boleh digunakan untuk membeli hampir apa-apa produk yang menerima Bitcoins secara anonim. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa produk fizikal perlu dihantar ke alamat fizikal dan / atau dikumpulkan secara peribadi. Ini adalah versi panduan terkini yang saya terbitkan pada laman web ini pada tahun 2013. Sejak itu, banyak perkara telah berubah. The nilai Bitcoin telah ditembak melalui bumbung, laman web perdagangan terkenal seperti Mt. Gox telah ditutup, dan banyak lagi. Di sesetengah tempat, anda kini boleh membeli Bitcoins dari mesin ATM!


Apa itu Bitcoin?

Bitcoin adalah cryptocurrency asal. Ia adalah mata wang maya yang berpusat dan terbuka sumber yang beroperasi menggunakan teknologi peer-to-peer (P2P) (seperti BitTorrent dan Skype lakukan). Seperti wang tradisional, anda boleh berdagang Bitcoin untuk barangan atau perkhidmatan (seperti langganan VPN) dan tukarkannya untuk mata wang lain. Tidak seperti mata wang tradisional, bagaimanapun, tidak ada "orang tengah", seperti bank kawalan negara.

Apa itu Bitcoin? (v2)

Apa itu Bitcoin? (v2) Apa itu Bitcoin? (v2)

Bitcoins sebaliknya dijana menggunakan program komputer percuma, pada kadar yang boleh diramal ditentukan oleh jumlah kuasa pemprosesan yang didedikasikan untuk generasi mereka. Proses ini dikenali sebagai pertambangan Bitcoin. Secara teori, sesiapa sahaja boleh melakukannya. Bitcoin bukan perkara fizikal; ia adalah algoritma kriptografi yang terdiri daripada kunci awam dan kunci peribadi. Sesetengah vendor menjual nota fizikal dan duit syiling yang didenominasikan dalam Bitcoin, tetapi apa yang mereka benar-benar menjual adalah kunci persendirian (biasanya dilindungi oleh meterai yang harus anda pecahkan) bersama kunci awam yang boleh anda gunakan untuk mengesahkan baki.

Perlombongan Bitcoin

Dalam praktiknya, perlombongan Bitcoin memerlukan sejumlah besar kuasa pemprosesan - sehingga perlombongan tidak praktikal untuk kebanyakan individu. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk menyertai kolam perlombongan Bitcoin (atau organisasi serupa) untuk membantu menyebarkan kos (dan ganjaran). Kos pengeluaran Bitcoin yang melampau sebahagiannya bertanggungjawab terhadap kegilaan semasa untuk cryptocurrency alternatif perlombongan seperti Ethereum, yang mempunyai titik masuk yang lebih rendah daripada perlombongan untuk Bitcoins. Perlombongan Bitcoin bukan tumpuan artikel ini, tetapi jika anda berminat dalam subjek maka ada artikel yang sangat baik di sini. Anda juga mungkin tertarik dengan Panduan Perlombongan Ethereum kami.

Lain-lain Cryptocurrencies

Panduan Privasi Bitcoin UltimateSejak pelancaran Bitcoin pada tahun 2009, banyak lagi cryptocurrency maya yang lain telah dibangunkan. Kebanyakannya mempunyai ciri-ciri yang menawarkan kelebihan yang berbeza berbanding Bitcoin (termasuk menjadi lebih tanpa nama). Tiada alternatif lain, bagaimanapun, telah mencapai apa-apa berhampiran populariti Bitcoin. Ini menghalang kegunaan dunia nyata apabila anda ingin membeli sesuatu.

Bitcoin Dan Ketidakpastian

Terdapat dua sisi untuk Bitcoin apabila ia tidak diketahui namanya. Perkara pertama yang memberi tekanan ialah Bitcoin tidak semestinya tanpa nama. Bagaimanapun, ia boleh dibuat (sekurang-kurangnya ke tahap yang tinggi). Sila ambil perhatian bahawa tidak mahu dikenali 100% tidak boleh dijamin. Pusat kepada konsep Bitcoin adalah blockchain. Ini pada asasnya adalah lejar awam yang merekodkan transaksi Bitcoin. Urus niaga dalam bentuk pembayar X menghantar Y bitcoins kepada penerima Z disiarkan ke rangkaian Bitcoin untuk melihat seluruh dunia. Oleh itu, dari perspektif ini, Bitcoin adalah kurang dikenali daripada, katakan, tunai lama yang baik. Seperti Sergio Lerner, CEO syarikat Argentinian Certimix, nota, "Privasi tidak dikuatkuasakan oleh reka bentuk protokol Bitcoin. Jika anda menggunakan semula alamat yang sama berulang kali untuk menerima wang daripada pengguna lain, maka setiap orang akan mengesan bahawa yang lain telah menghantar wang kepada anda." Ia mungkin untuk membeli Bitcoins dan memegang alamat Bitcoin tanpa mendedahkan identiti sebenar anda. Ini hanya memberikan suatu bentuk nama samaran, walaupun. Pihak yang berminat boleh menggunakan teknik analisa data canggih untuk mencari corak pengguna de-anonim. Analisa data berskala luas dan canggih itu adalah model perniagaan Google dan Facebook keseluruhan. Walau bagaimanapun ... Anda boleh menggunakan teknik pencampuran Bitcoin untuk mengelirukan lebih lanjut yang melakukan apa dengan Bitcoins. Dengan secara rawak menukar pemilikan Bitcoins, teknik sedemikian menjadikan de-anonimasi melalui analisis data yang sangat sukar untuk dicapai. Sekiranya anda membeli dan memegangnya tanpa mendedahkan identiti anda, dan kemudian dengan betul mencampurkannya, Bitcoins mampu menyamakan kedudukan apabila melakukan transaksi. Saya membincangkan cara-cara untuk menggabungkan Bitcoins kemudian dalam panduan ini. Untuk lebih memahami bagaimana Bitcoin dan blok block berfungsi, Panduan Bahasa Inggeris yang paling biasa, 3500-kata, mudah untuk dihalang oleh Mohit Mamoria adalah pengenalan hebat, seperti panduan Blockchain Explained kami sendiri..

Bitcoin Cash Hard Fork

Panduan Privasi Bitcoin UltimateKerana tiada apa-apa yang mudah, pada 1 Ogos 2017 Bitcoin terbahagi kepada dua mata wang derivatif: Bitcoin Classic (BTC atau XBT) dan Bitcoin Cash (BCH atau BCC). Perpecahan ini dikenali sebagai garpu keras Bitcoin Cash dan alasannya sangat teknikal.

BTC Vs. BCH

Sekiranya anda mempunyai sebarang Bitcoin di dompet anda dan memiliki kekunci peribadi, maka anda juga berhak untuk menuntut sejumlah wang syiling Bitcoin Tunai. Oleh itu, jika pada 1 Ogos 2017 anda mempunyai dompet dengan satu Bitcoin di dalamnya, anda masih mempunyai Bitcoin dan kini boleh menuntut satu duit syiling Bitcoin Cash (BCH). Jika anda baru bermula dengan Bitcoins, maka anda perlu memutuskan antara membeli Bitcoin Classic atau Bitcoin Cash. Beberapa perkara yang perlu diingat ialah:

 • Bitcoin Classic jauh lebih baik dan lebih banyak vendor menerimanya sebagai bentuk pembayaran.
 • Kebanyakan dompet Bitcoin dan banyak pertukaran tidak menerima Bitcoin Cash.
 • Walau bagaimanapun, Bitcoin Cash membolehkan transaksi lebih banyak sesaat. Ini diterjemahkan kepada bayaran yang lebih cepat dan bayaran yang lebih rendah.
 • Lebih 1,500 blok dilombong pada rantai tunai Bitcoin daripada yang asal.
 • Harga pasaran untuk Bitcoin Cash telah berubah secara liar pada bulan lalu, tetapi pada umumnya, ia telah menyaksikan pertumbuhan yang mantap.

Seperti yang telah dinyatakan, artikel ini ditulis hanya satu bulan selepas garpu yang keras. Ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana keadaan berkembang. Untuk tujuan artikel ini, saya akan menganggap biasa Bitcoin (Klasik) digunakan. Walau bagaimanapun, walaupun terdapat perbezaan yang besar antara mata wang dari sudut pandangan pelaburan (di mana saya tidak layak untuk memberi komen), hampir tidak terdapat perbezaan di bahagian depan bagaimana ia digunakan. Sesungguhnya, mereka didasarkan pada kod yang sama. Oleh itu, anda boleh menjangkakan untuk melihat lebih banyak Bitcoin Cash perisian Bitcoin yang ada pada masa hadapan, kerana kod tweaker untuk mata wang baru adalah hampir dengan mudah.

Wallet Analitik Anda Anonymous

Untuk melakukan apa sahaja dengan Bitcoin, anda memerlukan dompet Bitcoin. Ini adalah perisian yang menyimpan Bitcoin anda dan membolehkan anda menerima dan menghantar (iaitu, membayar barangan dengan) Bitcoins. Seperti kebanyakan perkara Bitcoin, terdapat banyak pilihan yang tersedia.

Jenis Dompet Bitcoin

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah membuat keputusan sama ada anda mahu dompet mudah alih, web atau desktop. Setiap jenis mempunyai kelebihan dan kelemahan sendiri. Jenis utama adalah:

 • Dompet desktop - pilihan yang paling selamat, memberikan anda kawalan penuh ke dompet anda. Ini juga bermakna bahawa anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk membuat sandaran dan mengecas dompet anda.
 • Dompet mudah alih - sangat berguna, kerana anda boleh membawanya ke dalam poket anda dan menggunakannya untuk membayar barangan di kedai atau menukar dana secara peribadi. Jika anda kehilangan telefon anda, bagaimanapun, mengucapkan selamat tinggal pada Bitcoin anda!
 • Dompet web - pastinya jenis dompet yang paling mudah, kerana anda boleh mengaksesnya dari mana-mana sahaja. Dompet Web juga merupakan dompet yang paling tidak selamat, kerana ia dipegang oleh pelayan oleh pihak ketiga. Ini bermakna bahawa anda harus mempercayai laman web hosting dompet anda untuk tidak melarikan diri dengan wang anda. Di samping itu, masalah dengan pelayan, atau syarikat tiba-tiba ditutup, boleh mengakibatkan kehilangan wang. Oleh itu, anda tidak boleh menggunakan dompet web tulen untuk menyimpan sejumlah besar wang.

Dompet perkakasan direka untuk menyimpan Bitcoins anda di luar talian, dan dompet fizikal (pada asasnya cetakan jenis kekunci peribadi anda), juga wujud. Taktik yang disyorkan adalah untuk menyimpan simpanan yang besar secepat mungkin (sebaiknya di luar talian), sambil menyimpan sedikit Bitcoin dalam dompet bitcoin tanpa nama untuk melakukan transaksi.

Pilihan Wallet

Penafian!

Saya dan BestVPN.com tidak boleh bertanggungjawab terhadap keselamatan atau kejujuran mana-mana perisian, laman web atau perkhidmatan yang disenaraikan dalam panduan ini. Saya telah cuba untuk menyenaraikan hanya pilihan yang popular dan bereputasi, tetapi saya tidak mempunyai cara untuk mengetahui jika aplikasi mempunyai kod berniat jahat yang dibina ke dalamnya, atau jika pentadbir laman web akan tiba-tiba membuat keputusan untuk melepaskan dengan simpanan Bitcoin anda. Ini sebenarnya, sebenarnya, apa yang berlaku kepada Mt. Gox, yang pernah mengendalikan 70% daripada semua transaksi Bitcoin di seluruh dunia. Jadi sila berhati-hati.

Memilih Dompet A

Memilih Wallet Bitcoin (n tanpa nama) adalah satu keputusan penting dan satu yang perlu anda teliti. Tidak ada perkara seperti dompet Bitcoin yang sempurna - mereka semua mempunyai kebaikan dan keburukan mereka. Tempat yang baik untuk bermula adalah bitcoin.org, yang menyediakan senarai pilihan yang baik. Mana-mana dompet yang anda pilih, adalah idea yang sangat baik untuk menyulitkan dengan selamat dan membuat sandaran tetap.

Masukkan Electrum

Saya telah memilih Electrum sebagai dompet saya untuk panduan ini. Ia bebas, berpusat, dan sumber terbuka. Saya suka hakikat bahawa ia memberikan saya kawalan penuh ke atas wang dan yuran saya. Ia juga menawarkan dua faktor pengesahan (2FA) untuk membantu mencegah kecurian Bitcoin saya. Walaupun kod untuk Electrum adalah sumber terbuka, saya masih perlu mempercayai bahawa pemajunya tidak mengemas kini kod itu dengan sesuatu yang jahat dan ia kekal sebagai dompet Bitcoin tanpa nama untuk saya gunakan. Alternatifnya ialah memilih dompet seperti Armory, yang menggunakan pengesahan nod penuh (Bitcoin Core) untuk mengesahkan dan menyampaikan transaksi pada rangkaian Bitcoin. Bitcoin Core sangat selamat tetapi memerlukan 145GB ruang pada pemacu saya. Jika saya menyimpan sejumlah besar Bitcoin, saya akan menggunakan Bitcoin Core Wallet. Walau bagaimanapun, kerana saya hanya memerlukan sedikit Bitcoin untuk membeli perkhidmatan VPN, saya menganggap ini terlalu berlebihan.

Wallet Wallet Bitcoin

Berikut adalah dompet Electrum Bitcoin saya yang baru. Sekiranya anda rasa murah hati, anda boleh menghantar Bitcoin kepada saya dengan menggunakan alamat yang ditunjukkan di atas! Kelemahan utama dengan Electrum ialah ia mendedahkan maklumat kepada pihak ketiga. Ia menggunakan pelayan pusat yang boleh mengaitkan pembayaran anda bersama-sama dan log alamat IP anda. Sekiranya anda diganggu oleh pelayan pusat yang menghubungkan pembayaran anda bersama-sama (yang tidak akan dilog masuk ke IP sebenar anda juga), anda boleh mengurangkan ini dengan membuat dompet baru setiap kali anda melakukan transaksi. Anda juga boleh memanfaatkan kefungsian Electrum's Tor untuk menyembunyikan alamat IP sebenar anda dari pelayan pusat. (Saya telah memilih untuk menyambung ke pelayan satu tunggal untuk privasi maksimum.) Electrum tersedia untuk Windows, macOS, Linux dan Android, tetapi tidak tersedia sebagai dompet web. Ulasan untuk versi Android Electrum di Play Store mengecewakan, jadi saya akan tetap dengan versi Windows. Jika ini semata-mata untuk kegunaan peribadi, saya akan menggunakan versi Linux. Walau bagaimanapun, Windows mempunyai penonton yang lebih luas dari segi bacaan panduan ini. Pengenalan yang baik untuk memasang dan mengkonfigurasi Electrum pada Windows boleh didapati di sini. Panduan pemula yang baik untuk menggunakan Electrum boleh didapati di sini. Apabila memuat turun mana-mana dompet dari internet, pastikan untuk mengesahkan tandatangan digitalnya.

Cara Beli Bitcoins Tanpa Nama

Terdapat banyak cara untuk membeli Bitcoin secara anonim. Ini bervariasi bergantung pada negara mana anda berada. Oleh itu, itulah yang paling baik untuk mencari dalam talian untuk pilihan yang terdapat di kawasan anda. Cara Membeli Bitcoins menyediakan senarai sumber yang sangat baik untuk hampir setiap negara. Sebaiknya, anda mahu membeli Bitcoins secara anonim mungkin supaya tidak dapat dikesan dengan identiti dunia anda. Secara umum, terdapat tiga pendekatan utama yang boleh anda ambil. Dalam susunan yang tidak dikenali, dari terendah hingga tertinggi:

1. Beli Kemudian Campurkan

Ini bukan kaedah yang paling tanpa nama untuk membeli Bitcoins, tetapi ia adalah yang paling mudah. Ia tetap memastikan tahap kesamaan yang tidak diketahui namanya. Dengan menggunakan kaedah ini, anda sebenarnya tidak membeli Bitcoin secara anonim sama sekali. Anda hanya membelinya dari pertukaran bitcoin automatik seperti CoinBase. Untuk menjadikan Bitcoin lebih tanpa nama, anda kemudian membasuhnya menggunakan perkhidmatan "pengadun". Perkhidmatan pengadun pada dasarnya menamakan Bitcoin anda dengan menukarnya untuk Bitcoin lain yang tidak mempunyai sambungan kepada anda. Ini menjadikannya sangat sukar untuk mengikuti rantai kembali kepada anda. Sukar, tetapi tidak mustahil. Perkhidmatan dobi Bitcoin tentu saja tidak bebas. Hampir semua pertukaran automatik memerlukan anda untuk membuktikan identiti dunia anda. Dalam kes ini, mudah untuk menentukan bahawa anda telah membeli Bitcoin, tetapi tidak apa yang berlaku kepadanya selepas ia bercampur. Saya akan melihat penggabungan Bitcoin kemudian dalam panduan ini. Anda juga boleh menggabungkan Bitcoin yang telah dibeli lebih tanpa nama untuk meningkatkan lagi keterlibatannya.

2. Beli Secara Online Dari Penjual

Tapak web seperti LocalBitcoins.com atau # bitcoin-otc chatroom di Freenode (otc = over-the -counter) membolehkan anda bertemu penjual Bitcoin swasta secara dalam talian. Anda boleh membeli Bitcoin tanpa nama dengan cara ini tanpa mendaftarkan nama sebenar anda di mana sahaja. Kerana penjual adalah individu persendirian, mengesan urus niaga adalah jauh lebih sukar daripada jika ia dilakukan melalui pertukaran besar yang berpusat di mana semuanya direkodkan. otot bitcoin # bitcoin-otc menggunakan sistem maklum balas yang cukup terlibat. Ia adalah bernilai meluangkan masa untuk memahami perkara ini. Anda perlu mengeluarkan kaedah pembayaran dengan penjual. Senarai pelanggan IRC ada di sini. Penjual swasta boleh menerima pelbagai kaedah pembayaran - sehingga dan termasuk bertemu sendiri untuk pembayaran tunai.

3. Mesin ATM Bitcoin

Sekarang terdapat banyak tempat di dunia di mana anda boleh membeli Bitcoin dengan memasukkan tunai ke mesin ATM. Jika anda ingin menggunakan Bitcoin ATM secara anonim mungkin, pastikan anda memilih salah satu yang tidak memerlukan sebarang bentuk pengesahan peribadi (ini terpulang kepada pengendali ATM).

Beli Bitcoin oleh Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣

Beli Bitcoin oleh Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣 Beli Bitcoin oleh Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣

Kebanyakan ATM Bitcoin terletak di kedai-kedai dan tempat-tempat yang serupa. Ingat bahawa sebahagian besar ini telah menamatkan sistem keselamatan CCTV. Pihak yang berminat boleh, secara teori, menggunakannya untuk tidak mengenali anda.

Pengalaman saya

Saya menggunakan LocalBitcoins.com untuk membeli Bitcoin saya. Ia adalah pasaran dalam talian antarabangsa untuk dagangan Bitcoin dalam orang. Untuk ketinggalan nama maksimum, anda boleh mencari seseorang yang tinggal berdekatan dan mengatur pertemuan tatap muka dengan mereka untuk membeli Bitcoins secara anonim dengan wang tunai. Sebagai alternatif, anda boleh membeli dalam talian dan membayar dengan pemindahan bank atau kaedah lain yang dipersetujui. Pilihan untuk ini termasuk deposit bank tunai, wang tunai yang dihantar melalui pos, dan membayar dengan kad hadiah. Harap maklum bahawa wang tunai, kad hadiah dan pembayaran yang serupa tidak dilindungi oleh sistem escrow LocalBitcoins.com secara lalai. Markah kepercayaan pembeli dapat membantu mengurangkan masalah ini. Walau bagaimanapun, pembayaran tunai dan kad hadiah masih dalam cara yang paling riskiest untuk membeli Bitcoin dari segi potensi kehilangan wang anda. Saya dengan itu mengesyorkan hanya membuat pembelian Bitcoin kecil dengan cara ini.

Proses ini

Cara: Beli Bitcoins di LocalBitcoins.com

Cara: Beli Bitcoins di LocalBitcoins.com Cara: Beli Bitcoins di LocalBitcoins.com

 1. Daftar Akaun Pada LocalBitcoins.com. Anda memerlukan alamat e-mel yang sah untuk pengesahan, tetapi tidak ada yang menghalang anda menggunakan akaun e-mel sekali pakai untuk ini. Ambil perhatian bahawa jika anda menggunakan alamat e-mel boleh guna, anda tidak akan menerima mesej dan pemberitahuan. Bagaimanapun, anda boleh mengaksesnya secara langsung melalui laman web.

 2. Seterusnya, cari untuk mencari penjual yang sepadan dengan kriteria anda.

  Bitcoins Tempatan Sebagai perbandingan, berikut adalah harga dalam USD. Pada 25 Oktober 2017, CoinBase menyenaraikan harga Bitcoin pada $ 5,482.36. Seperti yang anda lihat, harga yang disenaraikan oleh penjual LocalBitcoins.com individu jauh lebih tinggi daripada ini. Ini adalah harga privasi.Bitcoins Tempatan Ia semakin biasa bagi penjual untuk menghendaki pembeli membuktikan identiti mereka. Walaupun saya yakin terdapat banyak alasan yang baik untuk ini (seperti memerangi penipuan), ini bertentangan dengan idea membeli Bitcoin secara anonim. Oleh itu, saya menapis hasil dengan 'SMS tidak diperlukan' dan penapis 'ID tidak diperlukan'. Ambil perhatian bahawa walaupun dengan penapis ini dipilih, banyak penjual tidak, sebenarnya, meminta ID dalam cetakan kecil mereka. Yang lain tidak akan dijual kepada pengguna VPN atau Tor.

 3. Semak Profil Prospek AndaPerdagangan Bitcoin Penjual ini bukanlah yang paling murah, tetapi mempunyai 500+ dagangan dengan skor maklum balas 98% dan tidak memerlukan pemeriksaan ID. Beliau juga membenarkan pembelian apabila menggunakan VPN atau Tor, walaupun penggunaan Tor tidak disyorkan. Untuk tujuan panduan ini, saya akan membayar melalui pemindahan bank. Ia mudah, tetapi masih memberikan tahap privasi yang adil kerana saya berurusan dengan penjual peribadi individu. Tambahan lagi, saya merancang untuk membasuh Bitcoin selepas itu! Saya dapati banyak penjual yang menerima pelbagai bentuk pembayaran tunai dan / atau pembayaran kad dari pembeli tanpa nama. Perlu diingat bahawa, pada umumnya, pembayaran tanpa nama disebut sebagai penjual menerima, semakin tinggi kos setiap Bitcoin - dan semakin tinggi risiko kehilangan wang anda. Harga untuk membayar dengan Kod Kad Amazon adalah lebih dari dua kali kadar pertukaran untuk Bitcoin.
 4. Beli Bitcoin

  Panduan Privasi Bitcoin Ultimate Syiling yang diminta diadakan di escrow (iaitu, Tempatan oleh LocalBitcoins.com) sehingga penjual menerima pembayaran. Anda mesti membuat pembayaran sebelum tetingkap pembayaran selesai, atau LocalBitcoins.com akan membatalkan perdagangan. Sistem escrow ini direka untuk melindungi kedua-dua pembeli dan penjual. Sekiranya kedua belah pihak dalam transaksi melaporkan masalah, LocalBitcoins.com akan berpegang kepada Bitcoin sehingga kedua-dua pihak gembira. Sekiranya diperlukan, ia akan memberikan timbang tara. Membayar melalui pemindahan bank tidak diketahui tanpa nama, kerana penjual akan menerima nombor transaksi bank. Walau bagaimanapun, saya bercadang untuk terus menamakan semula pembelian dengan memindahkan dana ke dompet lain dan kemudian mencuci mereka. Sebaik sahaja anda telah membayar penjual, biasanya menunggu masa proses pemindahan selesai dan pembayaran akan disahkan. Setelah penjual telah mengesahkan pembayaran, Bitcoin dibebaskan dari escrow dan dikreditkan ke dompet LocalBitcoins.com anda. LocalBitcoins.com mencipta ini apabila anda menyediakan akaun baru. Bitcoins Tempatan Anda boleh menyemak urus niaga di dompet LocalBitcoins.com anda. Seperti eBay, LocalBitcoins.com bergantung kepada sistem reputasi. Oleh itu, anda dijangka meninggalkan maklum balas mengenai penjual sebaik sahaja perdagangan selesai.

 5. Pindahkan Bitcoin Ke Dompet Swasta

  Walaupun tidak perlu sekiranya anda hanya mahu membelanjakan Bitcoin secara terbuka, ini meningkatkan privasi dan keselamatan (dengan menganggap anda menyimpan dompet peribadi anda di tempat yang selamat). Untuk privasi maksimum anda harus membuat alamat dompet baru setiap kali anda memindahkan dana. Ini membantu mengelakkan musuh daripada menghubungkan transaksi Bitcoin yang berbeza yang anda buat bersama. Hantar Bitcoins

 6. Menghantar Bitcoin ke dompet anda (atau di tempat lain, untuk perkara itu) mudah. Hanya masukkan alamat dompet anda dan amaun yang anda ingin hantar. Ambil perhatian bahawa pemindahan tertakluk kepada yuran transaksi rangkaian Bitcoin. Menghantar Bitcoins

 7. Selepas beberapa minit, Bitcoin akan muncul dalam dompet peribadi anda (dompet # 1). Yay! Jika anda prihatin bahawa pihak yang berminat mungkin akan mengesan transaksi Bitcoin anda secara aktif, sekarang anda perlu membuat dompet baru kedua (dompet # 2) dan pindahkan dana anda ke.

Tidak sukar bagi musuh melacak pemindahan dari mana sahaja anda membeli duit syiling ke dompet # 1. Sebagai contoh, LocalBitcoins.com mengetahui alamat dompet # 1. Dengan menghantar duit syiling dari dompet # 1 ke dompet # 2, anda boleh menuntut pengetahuan sifar tentang, atau tanggungjawab untuk, apa yang berlaku kepada dana di dompet # 2. Apa yang anda perlukan adalah alasan yang munasabah mengapa anda memindahkan wang tersebut kepada orang lain. Sekiranya anda merancang untuk mencampur Bitcoin anda, dompet # 2 harus dibuat di web gelap Tersembunyi Tor Tor. Electrum adalah baik untuk ini kerana ia menyokong Tor. Satu lagi pilihan yang baik adalah membuat dompet di laman web Blockchain.info. Bergantung pada model ancaman anda dan bagaimana anonim pembelian awal anda, anda kini boleh mula membelanjakan Bitcoin anda. Sebagai alternatif, anda boleh meningkatkan lagi ketiabaran dengan mencampurkan Bitcoin sebelum membelanjakannya.

Mencampur Bitcoin

Idea di sebalik pencampuran Bitcoin adalah untuk mengelirukan urus niaga. Ini penting jika anda menghargai privasi, kerana Bitcoin blockchain adalah lejar awam yang merekodkan semua transaksi. Proses pencampuran membahagikan dana anda ke bahagian yang lebih kecil dan mencampurkannya dengan bahagian-bahagian kecil yang kecil dari dana Bitcoin orang lain. Anda berakhir dengan duit syiling yang sama sekali baru. Ini membantu untuk memecahkan sebarang hubungan antara anda dan duit syiling yang anda beli. Mencampur Bitcoin sangat berguna jika anda membeli secara terbuka Bitcoin anda, yang bermaksud bahawa seseorang dapat dengan mudah mengesan transaksi anda kembali ke identiti anda yang sebenar. Sekiranya anda telah mengambil langkah-langkah untuk membeli Bitcoin secara peribadi, pencampuran mungkin berlebihan. Walau bagaimanapun, ia akan membantu menamakan semula pembayaran Bitcoin anda. Perlu diingat bahawa penggabungan Bitcoin dengan betul akan membantu melindungi anda bukan sahaja sekarang, tetapi juga jika alat dan teknik masa depan dapat mengesan transaksi Bitcoin bersejarah.

Blender Bitcoin

Panduan pemula terbaik untuk isu kompleks Bitcoin pencampuran yang saya tahu diterbitkan oleh Bitcoin Blender (tetapi tidak khusus untuk perkhidmatan itu). Perkara utama mengenai pencampuran Bitcoin diringkaskan di bawah. Walau bagaimanapun, saya amat mengesyorkan anda membaca dokumen Bitcoin Blender, kerana ia menjadi lebih terperinci mengenai subjek yang sangat khusus ini daripada apa yang ada dalam skop panduan umum ini.

Pengadun Bitcoin

Untuk menggabungkan Bitcoin, anda memerlukan perkhidmatan pengadun Bitcoin (juga dikenali sebagai tumbler Bitcoin). Kaedah pencampuran Bitcoin DIY ada menggunakan laman web seperti LocalBitcoins.com. Walau bagaimanapun, ini tidak digalakkan kerana ia tidak benar-benar menghilangkan kekotoran itu dan ia mungkin memerlukan laman web percaya yang tertakluk kepada waran undang-undang untuk mendapatkan maklumat. Menggunakan CoinJoin boleh membantu meningkatkan ketiagaan tanpa nama semasa pencampuran DIY, tetapi hanya perlu dipertimbangkan jika anda benar-benar tahu apa yang anda lakukan apabila ia berkaitan dengan analisis Bitcoin dan blockchain. Pengadun Bitcoin adalah perkhidmatan terpusat yang menyimpan rizab yang besar Bitcoin bersih. Untuk bayaran perkhidmatan, mereka membenarkan anda menukar Bitcoin anda untuk Bitcoin bersih. Mixer Bitcoin datang dalam dua perasa asas - mixer Tor dan internet clearweb (internet biasa) mixer.

Pengadun Tor

Mixer Tor hanya wujud pada Tor Hidden Services (aka web gelap), dan oleh itu pilihan terbaik untuk tidak mahu disebutkan maksimum. Di sisi negatifnya, pengendali perkhidmatan ini sendiri tidak dikenali. Ini bermakna tiada apa-apa untuk mengelakkan mereka hilang dengan duit syiling anda! Selain itu, pengadun Tor sangat terdedah kepada penipuan pancingan data (lihat di bawah). Pengadun Tor yang ditubuhkan dengan reputasi yang kukuh dalam komuniti Bitcoin termasuk:

 • Bitcoin Blender (http://bitblendervrfkzr.onion)
 • Gram Helix (http://grams7enufi7jmdl.onion/helix)

Apabila menggunakan pengadun Tor, anda harus selalu melumpuhkan JavaScript dalam Pelayar Tor. Javascript Bitcoin

Mixers Clearweb

Mixers Clearweb wujud di internet biasa. Kebanyakan mereka adalah syarikat yang berdaftar secara sah. Ini bermakna bahawa mereka boleh dipanggil untuk maklumat transaksi. Walau bagaimanapun, banyak perkhidmatan seperti itu berjanji untuk tidak menyimpan log atau maklumat peribadi. Banyak pengadun clearweb menggunakan CloudFlare. Ini bagus untuk melindungi laman web mereka daripada serangan Penyebaran Dedahan Perkhidmatan (DDoS), tetapi membawa potensi risiko privasi. Satu risiko semacam itu adalah syarat untuk membolehkan JavaScript untuk bersaing dengan Captchas. Kelebihan utama mixer clearweb ialah mereka lebih cenderung untuk hanya melarikan diri dengan wang anda (walaupun tidak ada jaminan 100%). Penggunaan sijil HTTPS biasa juga menjadikannya lebih kecil kemungkinannya anda menjadi mangsa penipuan phishing. Anda boleh, tentu saja, menyambung ke mixers clearweb menggunakan Browser Tor atau VPN untuk menyembunyikan alamat IP anda dari pengadun. Ini akan meningkatkan privasi anda, tetapi tidak dikenali tanpa menggunakan pengadun Tor. Nasihat yang dikeluarkan oleh LocalBitcoins.com mengenai bahaya pemindahan dana Bitcoin ke atas Tor juga berlaku di sini.

Berhati-hatilah Phishing

Internet dibanjiri dengan pautan palsu ke tapak pengadun Bitcoin. Malah, laman web profil yang popular boleh membawa pautan phishing palsu. Kebanyakan laman pengadun clearweb menggunakan HTTPS. Sekiranya nama domain kelihatan legit dan laman web mempunyai sijil HTTPS yang sah (cari padlock tertutup di bar URL), maka laman web ini sudah tentu benar. Perkara yang sama tidak boleh dikatakan untuk tapak pengadun Tor, yang tidak mempunyai nama domain dengan jelas atau menggunakan sijil HTTPS. Malah, beberapa laman web pancingan data kelihatan sangat meyakinkan, sehingga pengguna yang biasa dengan laman web asli mungkin tertipu. Sepanjang pengetahuan saya, pautan yang disediakan dalam artikel ini adalah tulen, tetapi saya tidak bertanggungjawab terhadapnya. Begitu juga dengan kepercayaan terhadap perkhidmatan, walaupun mereka benar. Sila buat penyelidikan anda sendiri sebelum mempercayai mana-mana laman web dengan Bitcoin anda.

Ciri-ciri Penyetempatan Bitcoin

Walaupun ketika mencampurkan Bitcoin, musuh yang ditentukan mungkin dapat menggunakan teknik analisis blockchain (sama pada prinsipnya untuk korelasi lalu lintas) untuk mengesan jejak Bitcoin. Untuk mengatasi ancaman ini, pengadun sering menawarkan beberapa atau semua ciri-ciri pengguguran berikut:

 • Yuran Perkhidmatan Rawak - kerana yuran perkhidmatan tetap pada blockchain boleh memberi petunjuk tentang perkhidmatan pencampur yang digunakan.
 • Penangguhan Rawak - ini menjadikan sukar untuk mengikat transaksi yang masuk dan keluar dari dompet anda.
 • Pengeluaran Pelbagai - ini membolehkan anda menerima syiling campuran dengan menggunakan pelbagai transaksi dan dompet berbilang untuk menyembunyikan transaksi.

Untuk tidak mahu dikenali maksimum, anda harus mengambil kesempatan daripada semua ciri yang tersedia.

Analisis Kekecohan

Apabila mencampurkan Bitcoin, "dicemari" adalah sambungan antara duit syiling lama anda dan yang baru. 0% taint = tiada sambungan sama sekali. Pada masa lalu, Blockchain.info menawarkan alat "analisis curang" percuma yang membolehkan anda menyemak secara manual untuk dicemari. Ia telah menutup alat ini, bagaimanapun, dan pada masa penulisan, tiada alternatif nyata wujud.

Pengalaman saya

Saya memilih untuk menggunakan pengadun Tor Helix popular oleh Grams, yang menawarkan ciri-ciri berikut:

 • Yuran perkhidmatan standard (2.5%)
 • Kelewatan disesuaikan (pilihan, sehingga 24 jam)
 • Pengeluaran alamat berganda (pilihan)
 • Pilihan 2FA (pengesahan dua faktor)

Yuran perkhidmatan tidak rawak, tetapi saya boleh hidup dengan itu. Lebih penting lagi untuk tujuan panduan ini, adalah perdagangan memerlukan minimum minimum 0.01 BTC (kerana, saya terpaksa mendahului dana di dompet saya sedikit untuk langkah ini). Anda boleh mendaftar untuk akaun, tetapi saya memilih pilihan Light Helix (campuran cepat).

 1. Buat dompet Bitcoin yang baru, yang akan dihantar Bitcoin yang baru dicampur, tidak diketahui. Mari kita panggil wallet pengadun ini # 3. Saya akan mencampurkan dana yang disimpan di dompet # 2 yang saya buat sebelum ini.
 2. Gram Helix adalah pengadun Tor, dan oleh itu hanya boleh didapati melalui rangkaian Rangkaian Tersembunyi Tor. Oleh itu saya menyalakan pelayar Tor dan melawat (http://grams7enufi7jmdl.onion/helix).
 3. Di dalam tab Helix Light, masukkan sahaja alamat Wallet Bitcoin yang anda mahukan syiling dihantar ke (wallet mixer # 3, dalam kes saya). Anda boleh mempunyai syiling yang dihantar sehingga lima alamat untuk membantu mengaburkan transaksi.Helix
 4. Anda kemudiannya diberikan alamat dompet Bitcoin untuk menghantar syiling "kotor" anda. Saya menghantarnya dari dompet # 2. Cahaya helixHelix juga menyediakan kunci PGP yang mengesahkan dompet penerima yang dibuat untuk transaksi ini. Simpan kunci ini sekiranya terdapat sebarang masalah dan anda perlu membuktikan transaksi berlaku. Saya hanya menyisipkan teks utama PGP ke dalam fail teks pada komputer saya. Sebaik sahaja urus niaga berjaya diselesaikan, ini boleh dipadam dengan selamat.
 5. Muat semula laman web untuk melihat pengesahan bahawa pembayaran telah diterima (anda mungkin perlu menunggu beberapa minit untuk ini). Anda kemudian boleh meningkatkan ketiagaan dengan menambahkan kelewatan rawak (1-6 jam) dan / atau hantar ke dompet berganda. Kedua-dua pilihan ini disyorkan.

Helix Refresh atau bookmark dan lawati halaman web ini untuk pengesahan akhir apabila transaksi selesai. Anda kini perlu melihat Bitcoin bercampur di dompet anda (dompet pencampur # 3 untuk saya). Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa Bitcoin berada di dompet anda, tekan butang "Alih Keluar Helix" untuk memadam semua rekod kesepakatan dari pelayan Helix. Kemudian pindahkan dana dari dompet ke mana anda menerima dana campuran, ke dompet lain. Hanya untuk memastikan. Saya kemudian akan memeriksa Bitcoin campuran untuk dicemari, tetapi pada masa ini tidak ada cara untuk melakukan ini. Walau apa pun, Bitcoin perlu dicampur dengan baik sekarang.

Menggunakan Bitcoin Untuk Beli VPN Secara Anonymously

Sekarang anda mempunyai Bitcoin yang sangat tanpa nama, sudah tiba masanya untuk membelanjakannya! Anda boleh menggunakannya untuk membeli langganan VPN, tetapi prosesnya sama seperti apa sahaja yang anda beli. Sekiranya anda membeli langganan VPN, sila ingat bahawa walaupun pembayaran mungkin tanpa nama, pembekal VPN akan sentiasa mengetahui alamat IP sebenar anda. Oleh itu, anda tidak pernah dikenali tanpa nama. Satu pengecualian untuk peraturan ini adalah jika anda menggunakan VPN melalui Tor yang digabungkan dengan kaedah pembayaran tanpa nama seperti Bitcoin yang bercampur dengan betul. Ini boleh membenarkan kesamaan tanpa nama apabila menggunakan VPN kerana rangkaian Tor menyembunyikan IP anda dari pembekal VPN. Walau bagaimanapun, AirVPN adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang saya tahu untuk menyokong ciri ini. Perhatikan bahawa proses untuk membayar dengan Bitcoin berbeza-beza agak jauh dari penyedia kepada pembekal. Saya telah memilih untuk menggunakan Mullvad untuk contoh ini.

 1. Daftar untuk akaun baru atau log masuk ke yang sedia ada (lihat kajian Mullvad kami untuk maklumat lanjut). Di halaman Akaun Saya, pilih tab Bitcoin, pilih berapa lama yang anda mahu bayar, dan tekan butang "Permintaan maklumat pembayaran".Mullvad
 2. Mullvad akan menjana dompet satu guna. Hantar wang ke alamat yang diberikan.Mullvad
 3. Sebaik sahaja pembayaran Bitcoin telah menerima sekurang-kurangnya satu pengesahan, akaun anda akan dikreditkan dengan masa yang dibeli. Nikmati!

Recap Privasi Bitcoin

Bitcoin tidak semestinya tanpa nama. Jauh dari itu, sebenarnya. Dengan usaha, bagaimanapun, ia boleh dibuat dengan sangat tanpa nama (tidak ada perkara seperti 100% yang tidak dikenali). Dalam pengalaman saya, membeli dan mencampurkan Bitcoins adalah proses yang tidak menyakitkan, tetapi ia memerlukan sedikit kerja. Adakah ia berbaloi? Hanya anda boleh membuat keputusan itu. Untuk maklumat tentang cara membeli VPN secara tanpa nama klik di sini.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me