Netflix boleh didapati di lebih 190 lokasi di seluruh dunia dan setiap negara mempunyai katalog dan filem yang sama sekali berbeza. Ini bermakna sesetengah pengguna dapat menstrim lebih banyak kandungan - walaupun membayar yuran langganan bulanan yang sama.


Ini mungkin kelihatan menyedihkan pada mulanya, tetapi jangan putus asa! Dengan mengubah rantau Netflix anda, anda boleh membuka kunci semua kandungan tambahan - dari dalam akaun Netflix anda yang sedia ada. Apa yang anda perlukan adalah perkhidmatan dalam talian murah yang dikenali sebagai Rangkaian Persendirian Maya (VPN).

Bagaimana untuk mengubah rantau Netflix

Mengubah rantau Netflix anda untuk membuka sekatan lebih banyak kandungan sebenarnya amat mudah. Apa yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Pilih VPN yang berfungsi dengan Netflix.

  Sangat sedikit VPN sebenarnya berfungsi dengan Netflix. Kami mengesyorkan ExpressVPN kerana mereka menyediakan pengguna dengan pelayan pantas di 94 negara, sokongan pelanggan yang hebat, dan mereka adalah pembekal Netflix unblocker.

  Untuk beberapa alternatif, lihat senarai VPN netflix kami yang terbaik.

 2. Langgan VPN dan muat turun perisian VPN.

 3. Pasang VPN dan log masuk menggunakan kelayakan anda.

  Kami menawarkan beberapa panduan pemasangan khusus platform jika anda tersekat, termasuk: Windows, Mac, Linux, iOS, Android dan TV Pintar.

 4. Sambung ke pelayan VPN di negara yang anda ingin akses Netflix masuk.

  Adakah kamu tahu? Amerika Syarikat mempunyai kandungan yang lebih banyak dari tempat lain dan penyedia banyak akan mempunyai pelayan khusus yang diketepikan untuk Netflix AS. Lihat alat Notflix kami untuk maklumat lanjut mengenai saiz katalog Netflix.

 5. Log masuk ke akaun Netflix anda dan nikmati semua kandungan tambahan!

Tidak semua VPN berfungsi dengan Netflix

Adalah penting bahawa anda hanya tahu tangan yang penuh penyedia VPN bekerja dengan Netflix. Lihat VPN kami untuk panduan Netflix untuk senarai perkhidmatan yang dijamin untuk bekerja dengan Netflix.

Adakah saya perlu mendaftar untuk akaun Netflix yang baru??

Tidak. Oleh kerana Netflix beroperasi di seluruh dunia, anda tidak perlu membatalkan Netflix dan mendaftarkan akaun di tempat lain. Hanya hubungkan ke pelayan VPN di negara yang anda ingin akses dan alamat IP anda akan berubah. Ia adalah alamat IP yang digunakan Netflix untuk menentukan pustaka kandungan mana yang akan melayani anda.

Panduan Netflix Berguna

VPN Terbaik untuk Netflix 2020 | DIKURANGKAN & DIPERLUKAN [HARIAN]

Bagaimana untuk mendapatkan Netflix AS pada Android, iPhone dan iPad

Bagaimana untuk Watch American Netflix di TV pintar

Bolehkah saya menonton Netflix di luar negara??

Ya. Apabila anda bercuti, anda boleh log masuk dan menonton Netflix seperti biasa. Jika negara yang anda lawati tidak mempunyai Netflix atau mempunyai tajuk tajuk yang sangat terhad, anda boleh menggunakan VPN untuk berpura-pura pulang ke rumah. Ini akan membolehkan anda untuk log masuk ke Netflix anda seperti biasa dan menonton semua rancangan yang tersedia di rumah. Cukup ikuti langkah yang digariskan di atas.

Mengapa Netflix mengunci kandungan ke kawasan?

Sebilangan besar kandungan di Netflix dibeli dan dilesenkan daripada pengeluar kandungan pihak ketiga. Adalah pemegang hak cipta yang menguatkuasakan sekatan pelesenan, memaksa Netflix tidak menunjukkan pertunjukan atau filem tertentu di kawasan tertentu.

Bergantung pada tempat anda tinggal dan di mana anda pergi, mungkin anda dapat mengakses katalog penuh yang anda gunakan untuk pulang ke rumah untuk tempoh yang terhad. Inilah yang dikatakan Netflix di laman webnya:

Sekiranya anda melakukan perjalanan untuk tempoh masa yang panjang, atau perjalanan ke negara di luar Kesatuan Eropah, anda mungkin mendapati bahawa pilihan yang ada berubah. Bagi negara dalam Kesatuan Eropah, kami menyediakan kandungan yang sama seperti negara asal anda untuk tempoh masa yang terhad. Kami akan memberitahu anda apabila tempoh terhad berakhir, dan anda akan mendapat akses kepada rancangan TV dan filem untuk negara yang anda bawa. Apabila ini berlaku, kami pasti akan memberitahu anda.

help.netflix.com/en/node/24853

Sudah tentu, dengan VPN yang boleh dipercayai, pernyataan di atas menjadi diredam kerana anda boleh mengakses semua kandungan dari halaman asal (atau mana-mana perpustakaan Netflix besar pilihan anda) bila-bila masa anda mahu.

Perpustakaan Netflix mana yang terbaik?

Hanya beberapa tahun yang lalu, jawapan kepada soalan ini sentiasa perpustakaan AS. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Netflix telah membelanjakan banyak wang untuk perjanjian pelesenan yang membenarkannya untuk meningkatkan katalognya di tempat lain.

Amerika Syarikat masih merupakan salah satu katalog terbaik di dunia, dan kebanyakan orang cenderung untuk membuka kunci Netflix ini. Walau bagaimanapun, seperti yang anda lihat dalam jadual di bawah, Kanada dan Jepun kini juga mempunyai katalog besar-besaran.

Perpustakaan # of TitlesDiff dengan Netflix USPrice
Amerika Syarikat 5864 0 $ 7,99
Kanada 5879 +15 $ 6.31
Jepun 4982 -882 $ 5.90
United Kingdom 5835 -29 $ 7.73
India 5607 -257 $ 7.80
Australia 5434 -430 $ 7.91
Perancis 4156 -1708 $ 9.39
Jerman 4377 -1487 $ 9.39
Sepanyol 3848 -2016 $ 9.39
Mesir 1982 -3882 $ 10.30

Satu perkara yang perlu diingat ialah sementara tiga perpustakaan Netflix teratas mempunyai hampir jumlah tajuk yang sama, filem dan rancangan TV itu sebenarnya mengubah jumlah yang adil dari negara ke negara. Ini bermakna bahawa dengan menggunakan VPN untuk mengelilingi katalog tersebut, anda boleh membuka kunci beberapa kejutan yang bagus! Harga akaun Netflix juga berubah dari negara ke negara.

Bolehkah pengguna Netflix AS mendapat manfaat daripada VPN?

Jika anda adalah pemastautin AS - dan anda fikir anda sudah memilikinya - di bawah adalah senarai rancangan TV yang popular yang anda boleh membuka kunci dengan VPN!

ShowCountries boleh didapati di
Keluarga Guy Siri animasi lucu ini boleh didapati di Netflix di Kanada, Belgium, Belanda, Sweden, Republik Czech, Perancis, Jerman, Israel, Itali, Romania, Rusia, Slovakia, Sepanyol, Switzerland, Greece, Poland, Hong Kong, Singapura, Thailand.
Doktor Siapa Sci-fi Inggeris popular ini boleh didapati di Netflix di Australia, United Kingdom, Belgium, Perancis, Jerman, Greece, Itali, Belanda, Sepanyol, Sweden, Romania, Switzerland.
Pecah penjara Acara TV tindakan pantas oleh FOX boleh didapati di Netflix di Kanada, Belgium, Republik Czech, Jerman, Hong Kong, Israel, Itali, Lithuania, Belanda, Poland, Romania, Rusia, Singapura, Slovakia, Korea Selatan, Sepanyol, Switzerland , Thailand, United Kingdom, Perancis, Greece, Hungary, Sweden.
Broken Pertunjukan TV British ini boleh didapati di Netflix di UK sahaja.
Jack Irish Thriller yang penuh aksi ini boleh didapati di Netflix Australia sahaja.
Anak-anak Anarki Acara TV thriller ini boleh didapati di Netflix di Australia, Belgium, Republik Czech, Perancis, Jerman, Greece, Hong Kong, Hungary, Israel, Itali, Lithuania, Belanda, Poland, Romania, Rusia, Singapura, Slovakia, Korea Selatan, Sweden, Switzerland, Thailand, United Kingdom.
Titans Pertunjukan super pahlawan dunia DC ini boleh didapati di Netflix di Argentina, Australia, Belgium, Brazil, Kanada, Republik Czech, Perancis, Jerman, Greece, Hong Kong, Hungary, India, Israel, Itali, Jepun, Lithuania, Mexico, Poland, Romania, Rusia, Singapura, Slovakia, Korea Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Thailand, United Kingdom.

Bolehkah VPN percuma membuka kunci perpustakaan Netflix?

Pada tahun 2020, 95% daripada VPN tidak lagi membuka kunci Netflix

Dalam pengalaman kami jawapan kepada soalan ini sebahagian besarnya tidak. Netflix menghabiskan banyak masa dan wang yang menyekat alamat IP yang dimiliki oleh VPN. Ini menjadikannya sangat sukar untuk penyedia VPN untuk terus membuka kunci Netflix.

Perkhidmatan VPN percuma semestinya tidak mampu untuk menghabiskan masa, wang, dan usaha yang diperlukan untuk membuka kunci Netflix dan untuk sebab ini, tidak ada perkhidmatan percuma yang kita tahu yang mampu kerja.

VPN Netflix yang kami cadangkan semua bekerja keras untuk terus memberikan akses kepada pilihan katalog Netflix - mereka melakukan ini menggunakan koleksi kaedah rahsia untuk menghentikan penangkapan Netflix. Menyediakan akses kepada Netflix telah menjadi rumit, dan kos VPN ini banyak wang untuk terus menyediakan akses.

Buka kunci Netflix untuk hack percuma

VPN premium yang kami cadangkan untuk menggunakan Netflix menawarkan semua sama ada wang wang balik atau percubaan percuma pendek. Ini bukan penyelesaian tetap, tetapi jika anda mahu menyahsekat Netflix secara percuma, ada kemungkinan untuk memanfaatkan ini untuk mendapatkan akses sementara.

Kami mengesyorkan mencuba ExpressVPN. Bukan hanya salah satu perkhidmatan terkemuka pasaran, tetapi mereka tidak mempunyai jaminan wang balik 30 hari.

Berhati-hati!

Bagi sesetengah VPN, jaminan wang balik hanya akan terpakai jika anda tinggal di bawah had data tertentu semasa menggunakan VPN. Oleh itu, pastikan anda membaca terma dan syarat sebelum mendaftar kepada mana-mana perkhidmatan jika anda berhasrat untuk memanfaatkan kaedah ini.

Adakah saya akan mengalami masalah kerana menukar rantau Netflix saya

Ingat, anda adalah pelanggan berbayar dan pelanggan Netfli bernilai

Tidak. Anda adalah pelanggan yang membayar dan anda adalah pelanggan yang bernilai secara besar-besaran untuk Netflix. Oleh sebab itu, Netflix tidak pernah menghukum pelanggannya untuk menggunakan VPN. Netflix lebih suka menunjukkan semua rancangan TV dan filem di setiap negara, tetapi disebabkan oleh sekatan pelesenan yang dikenakan oleh pengeluar kandungan pihak ketiga, ia tidak dapat berbuat demikian.

Netflix harus dilihat sebagai usaha untuk menghalang orang melangkau batas-batas geo ini, dan itulah sebabnya Netflix bekerja keras untuk menyekat VPN itu sendiri. Walau bagaimanapun, tiada pengguna yang pernah membatalkan akaun mereka atau didenda kerana menggunakan VPN untuk menonton Netflix. Dan, tidak menyalahi undang-undang untuk menyahsekat Netflix untuk menonton lebih banyak rancangan, kerana anda adalah pelanggan yang membayar.

Mempunyai masalah?

Sekiranya anda menghadapi masalah, kemungkinan VPN yang anda gunakan semata-mata tidak dapat membuka kunci kepada Netflix. Kebanyakan VPN tidak menyahsekat Netflix. Kami mengesyorkan melekat pada salah satu penyedia VPN yang disyorkan untuk Netflix.

Sekiranya anda telah melanggan VPN disyorkan, maka terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mendapatkannya berfungsi:

 1. Sambung ke pelayan lain di negara yang sama.

  VPN yang kami cadangkan hanya membuka kunci Netflix pada pelayan tertentu. Berkomunikasi dengan pembekal anda untuk mengetahui dengan tepat mana pelayan sedang menyahsekat Netflix.

 2. Putuskan sambungan VPN anda dan sambung semula.

  Menyegarkan alamat IP VPN anda pada pelayan yang bersangkutan dapat menyelesaikan masalah tersebut.

 3. Hubungi sokongan pelanggan.

  Pasukan sokongan VPN akan sentiasa membantu untuk menyelesaikan masalah anda jadi pastikan anda berbual dengan mereka jika anda tidak dapat menyelesaikan masalah itu sendiri.

Sekiranya anda telah mengikuti langkah-langkah di atas dan masih mempunyai masalah, kami membincangkan beberapa penyelesaian masalah mendalam dalam penyelesaian masalah VPN Netflix kami..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me