Ada beberapa kaedah yang berbeza untuk mengakses Netflix AS di TV pintar. Tetapi jika anda tidak dapat mengakses gedung Android App dari TV anda, maka perkara-perkara boleh sedikit lebih sukar. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui langkah-langkah untuk menubuhkan VPN untuk menonton TV Netflix AS anda menggunakan tiga cara yang berbeza.


Untuk memulakan kaedah di bawah, anda memerlukan TV Pintar, langganan Netflix, dan langganan perkhidmatan VPN yang berfungsi dengan Netflix.

Bagaimana saya mendapatkan Netflix AS di TV Pintar saya??

Terdapat tiga cara yang berbeza untuk menonton Netflix di TV Pintar. Untuk melihat langkah setiap kaedah, klik saja pautan di bawah.

 1. Gunakan VPN Router
 2. Gunakan peranti berasaskan Android - Android TV atau Fire Stick
 3. Kongsi sambungan Windows dengan TV pintar anda
 4. Gunakan perkhidmatan DNS Pintar

Bagaimana untuk menonton Netflix di TV Pintar menggunakan penghala VPN

Menggunakan router VPN boleh dikatakan cara paling mudah untuk menonton Netflix AS di TV pintar anda. Router yang paling baik hari ini boleh dikonfigurasikan untuk bekerja dengan hampir semua perkhidmatan VPN. Apabila Anda menyambungkan TV pintar anda ke penghala, dengan asumsi ia mempunyai aplikasi Netflix, adalah mungkin untuk menonton versi AS Netflix.

Salah satu jenis firmware yang paling disesuaikan untuk memasang VPN pada penghala ialah DD-WRT dan kami akan menggunakannya sebagai sebahagian daripada contoh kami di bawah.

 1. Persediaan sambungan VPN pada penghala anda yang menghubungkan ke pelayan VPN AS.

  Pada penghala DD-WRT, tetapan PPTP dan OpenVPN boleh didapati di bawah Perkhidmatan > VPN.

  Perlu router VPN? Lihat laman penghantar VPN kami. Atau, untuk melihat wajah mendalam, lihat bagaimana kami menyediakan VPN pada panduan router DD-WRT.

  Perkhidmatan DD-WRT

 2. Sambungkan TV Pintar anda ke penghala pada band yang sama semasa anda menyediakan sambungan VPN.

  Kami mengesyorkan menyediakan VPN anda menggunakan band 5Ghz, kemudian pastikan bahawa mana-mana peranti yang anda mahu perute melalui sambungan VPN anda (dalam kes ini TV pintar anda) juga menggunakan frekuensi ini.

 3. Buka aplikasi Netflix Smart TV anda dan log masuk.

  Anda boleh menggunakan akaun Netflix yang ada untuk melakukan ini, tidak perlu mendaftar untuk yang baru. Tidak kira jika akaun anda tidak didaftarkan di Amerika Syarikat, kini anda harus melihat katalog AS lengkap Netflix. "Cheers" adalah petunjuk yang baik yang telah bekerja.

  Laman web Netflix

Beberapa pertimbangan

Menggunakan router VPN untuk mengakses Netflix AS pada TV anda pasti kaedah yang paling mudah dalam jangka masa panjang, tetapi masih terdapat beberapa pertimbangan yang perlu dibuat.

Melabur dalam penghala yang baik

Walaupun aplikasi VPN sering ringan, data penyulitan boleh menjadi perkakasan keras. Router yang lebih murah tidak mempunyai kuasa pemprosesan yang diperlukan untuk menjalankan VPN dengan lancar dan jika sambungan terputus, ia boleh memberi kesan kepada kualiti Netflix anda dan akhirnya meninggalkan anda tanpa perlindungan. Membeli router yang baik adalah mahal, tetapi pelaburan jangka panjang yang hebat.

Pilih perkhidmatan VPN yang betul & pelayan

Di dunia yang ideal, mengakses perpustakaan yang berbeza di Netflix akan semudah menyambung ke VPN dan memilih pelayan yang berpusat di negara yang anda ingin akses. Malangnya, Netflix menyekat kebanyakan sambungan VPN bagi pihak rakan pelesenan dan hanya ada yang menyokong platform streaming pada pelayan tertentu. Ketika datang untuk memilih VPN yang tepat, bukan sahaja anda perlu memastikan bahawa Netflix disokong, anda juga harus memeriksa negara apa yang tersedia untuk memenuhi keperluan anda.

Optimalkan sambungan anda

Sejak peranti tanpa wayar sedozen, diketahui bahawa jarak dan objek di antara penghala dan TV anda boleh menjejaskan kestabilan sambungan anda, tetapi apa yang anda harus pertimbangkan ialah jarak antara pelayan dan rumah anda. Menggunakan pelayan di sisi lain di dunia adalah lebih berkemungkinan untuk melambatkan sambungan anda daripada menyambung ke pelayan yang berpusat di negara yang anda tinggalkan. Kadang-kadang, kompromi perlu dibuat untuk mengakses katalog aliran yang betul, tetapi anda harus sentiasa memilih pelayan lebih dekat apabila mungkin.

Terowong perpecahan & frekuensi yang berbeza

Menggunakan router VPN adalah salah satu cara yang paling boleh dipercayai untuk mengakses perpustakaan antarabangsa Netflix, tetapi ia datang dengan kelemahan - setiap peranti yang disambungkan ke penghala perlu membuat kompromi yang sama, seperti kelajuan yang lebih perlahan dan ketidakupayaan untuk mengakses kandungan tempatan. Untungnya, terowong perpecahan dan penghala berbilang band boleh memastikan peranti anda yang lain berjalan pantas.

Terowong Split adalah ciri yang dibina ke dalam VPN, yang membolehkan anda memilih dan meninggalkan peranti yang diarahkan melalui pelayan VPN. Ini hanya ditawarkan oleh penyedia tertentu, bagaimanapun, sehingga selalu sengaja memeriksa panduan kami sebelum membeli langganan. Secara alternatif, anda sentiasa dapat menetapkan VPN pada satu frekuensi (5 GHz) dan sambungkan peranti anda kepada yang lain (2.4 GHz) pada penghala berbilang jalur.

Bagaimana untuk menonton Netflix di TV pintar anda dengan peranti Android TV

Sekiranya TV pintar anda menggunakan Android TV atau Amazon Fire TV sebagai sistem pengendaliannya, maka anda beruntung! Hampir setiap VPN di planet ini menawarkan apl Android, dan ramai juga menawarkan aplikasi Android TV dan Amazon Fire TV. Terdapat juga beberapa OpenVPN pihak ketiga yang sangat baik - terutamanya OpenVPN untuk Android. Jika anda tidak pasti jika TV anda serasi, semak pertimbangan di bawah.

Ikuti langkah di bawah untuk menyediakan VPN dengan Android TV anda dan mula menonton Netflix.

 1. Pasang aplikasi Netflix dari Gedung Google Play.

 2. Pasang aplikasi VPN dari Gedung Google Play.

  TV Android boleh memasang dan menjalankan sebarang aplikasi VPN TV Android atau Android. Apl TV Android lebih baik dioptimumkan untuk TV Pintar, tetapi aplikasi Android biasa juga akan berfungsi.

 3. Gunakan aplikasi VPN untuk menyambung ke pelayan VPN di Amerika Syarikat.

 4. Tekan butang Utama pada jauh anda untuk keluar dari aplikasi VPN semasa ia masih berjalan.

 5. Lancarkan aplikasi Netflix dan log masuk.

  Tidak kira jika akaun anda tidak didaftarkan di Amerika Syarikat, kini anda harus melihat katalog AS lengkap Netflix.

Pertunjukan TV "Taman dan Rekreasi" adalah penanda aras yang baik untuk mengesahkan bahawa anda melihat katalog AS. Semua yang baik, kini anda boleh klik tajuk untuk menontonnya.

Bagaimana untuk menonton Netflix di TV Pintar anda dengan Amazon Fire TV (Stick Fire TV)

 1. Cari pembekal VPN anda, atau cari "VPN" untuk melayari pembekal yang disokong.

  Anda boleh melakukan ini secara manual melalui kotak carian di bahagian atas kanan skrin TV Bomba, atau gunakan carian suara untuk pemilik Gen 2 dengan jarak jauh Alexa.

  VPN dalam aplikasi tv kebakaran

 2. Pasang dan jalankan aplikasinya.

  Aplikasi ExpressVPN pada firestick

 3. Sambung ke pelayan VPN di Amerika Syarikat.

  App ExpressVPN dihidupkan

 4. Tekan butang Utama pada jauh anda untuk keluar dari aplikasi VPN semasa ia masih berjalan.

 5. Lancarkan aplikasi Netflix dan log masuk.

  Tidak kira jika akaun anda tidak didaftarkan di Amerika Syarikat, kini anda harus melihat katalog AS lengkap Netflix.

Pertunjukan TV "Puncak Kembar" tidak tersedia kepada kami pengguna Netflix UK, jadi kami mendapati berguna untuk mencarinya untuk mengesahkan bahawa kami sedang melihat katalog AS. Semua yang baik, kini anda boleh klik tajuk untuk menontonnya.

Beberapa pertimbangan

Keuntungan besar menggunakan VPN Android melalui VPN penghala adalah mudah untuk membolehkan dan melumpuhkan VPN seperti yang diperlukan. Tetapi, terdapat beberapa pertimbangan yang perlu dibuat jika anda memilih kaedah ini.

Semak keserasian

Secara semulajadi, Netflix telah menghentikan sokongan aplikasi untuk beberapa TV Pintar yang lebih tua di luar sana. Terdapat penyelesaian yang ada untuk sesetengah orang, tetapi hanya jika peranti anda disahkan Google. Untuk mengelakkan isu-isu yang berpotensi, pastikan untuk menyemak keserasian sebelum membeli.

Pertimbangkan untuk membeli tongkat TV Kebakaran atau peranti TV Android

Sekiranya TV pintar anda tidak mempunyai OS berasaskan Android, maka anda mungkin serius mempertimbangkan untuk membeli peranti Android TV atau Amazon TV Stick. Dengan hanya memasukkan satu ke port HDMI TV skrin besar anda, anda akan meningkatkan fungsinya dengan lebih baik.

Streaming dalam 4K

Hanya pemilihan peranti bersertifikat yang sangat terhad akan memainkan kandungan Netflix pada resolusi 4K (jika anda mempunyai pelan yang betul dan sekurang-kurangnya 25 Mbit / s turun jalur muat turun). Jadi, jika anda mahu streaming 4K, pastikan untuk menyemak peranti anda semua bersesuaian.

VPN tidak disokong pada TV Kebakaran

Sekiranya perkhidmatan VPN anda tidak disokong oleh Amazon Fire TV Store, maka anda boleh sideload mana-mana aplikasi VPN Android ke peranti TV Fire. Sila lihat VPN Terbaik untuk Stick Kebakaran untuk panduan penuh tentang bagaimana untuk melakukan ini.

Tonton Netflix di TV Pintar dengan Perkongsian sambungan Windows atau macOS VPN anda

Anda boleh berkongsi sambungan VPN dari Windows PC atau Mac anda dengan TV Pintar anda. Ini adalah pilihan paling rumit untuk ditubuhkan, dan ia tidak mempunyai keanggunan tertentu. Tetapi, jika anda tidak mempunyai router VPN yang berkemampuan atau perkakasan Android / Fire TV, ini adalah penyelesaian.

Oleh kerana kaedah itu jauh lebih mendalam, kami telah mendedikasikan satu panduan yang berasingan kepadanya. Lihat perkongsian kami panduan sambungan VPN untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai melakukan ini di Windows dan macOS menggunakan kombinasi WiFi / Ethernet yang berbeza.

Bagaimana untuk mengkonfigurasi DNS pintar pada TV pintar untuk menonton Netflix

Perkhidmatan DNS pintar boleh menyahsekat US Netflix dengan menyelesaikan pertanyaan DNS TV pintar anda di Amerika Syarikat.

Ciri-ciri berbeza dengan membuat dan model televisyen anda, tetapi tetapan DNS biasanya dijumpai dengan menuju ke menu 'Tetapan' dan menavigasi ke bahagian 'Rangkaian'. Pada TV Samsung, sebagai contoh:

 1. Tekan Menu pada anda jauh > Rangkaian > Status Rangkaian > Tetapan IP > Tetapan DNS

 2. Pilih "Masukkan Secara Manual."

 3. Buat nota tetapan DNS semasa anda (sekiranya berlaku!)

 4. Masukkan alamat DNS yang diberikan kepada anda oleh pembekal SmartDNS anda.

 5. Klik OK dan mulakan semula TV anda.

 6. Nyalakan aplikasi Netflix.

  Tidak kira jika akaun anda tidak didaftarkan di Amerika Syarikat, kini anda harus melihat katalog AS lengkap Netflix.

Beberapa pertimbangan

Seperti kaedah lain yang dibincangkan dalam panduan ini, terdapat beberapa pertimbangan yang perlu dibuat jika anda memilih untuk menggunakan kaedah ini.

Adakah saya perlu menukar tetapan serantau TV saya?

Tidak, Netflix kini tersedia di mana-mana di planet ini (kecuali China, Syria, dan Korea Utara), jadi tidak ada lagi keperluan untuk mengubah tetapan serantau TV anda untuk memuat turun aplikasinya.

Adakah DNS Pintar lebih dipercayai daripada VPN?

Terdapat hujah bahawa alamat IP pelayan VPN lebih mudah untuk Netflix diblokir berbanding resolver DNS yang digunakan oleh perkhidmatan DNS Pintar. Tetapi dalam kenyataannya, banyak perkhidmatan sedemikian juga disekat oleh Netflix.

Pro

Kelebihan terbesar menggunakan DNS Pintar melalui VPN adalah bahawa ia adalah mungkin untuk mengkonfigurasi DNS Pintar pada hampir semua mesin berkebolehan internet. Ini termasuk konsol permainan dan, ya, TV pintar.

Satu lagi ialah DNS Pintar adalah lebih cepat daripada VPN kerana tiada penyulitan intensif sumber digunakan untuk menjamin sambungan.

Keburukan

Jika perkhidmatan penstriman tempatan anda tidak disokong oleh penyedia DNS Pintar anda, maka anda mungkin mendapati ia disekat apabila DNS pintar dikonfigurasikan. Dan tidak ada cara mudah pada TV Pintar untuk menukar dan mematikan DNS pintar.

Perkhidmatan DNS pintar hanya berguna untuk perkara streaming. Untuk yuran bulanan yang sama, VPN akan membolehkan anda mengalir Netflix, melindungi terhadap pengawasan kerajaan selimut, melindungi daripada pelacakan laman web, menyimpan sejarah penyemakan imbas anda secara peribadi apabila menggunakan WiFi awam, membolehkan anda mengakses laman web yang ditapis, membolehkan anda torrent dengan selamat, dan banyak lagi.

Panduan Netflix Berguna

VPN Terbaik untuk Netflix 2020 | DIKURANGKAN & DIPERLUKAN [HARIAN]

Buka kunci Netflix - Bagaimana Tukar negara Netflix anda

Bagaimana untuk mendapatkan Netflix AS pada Android, iPhone dan iPad

Mempunyai isu?

Jika anda mendapati diri anda mempunyai masalah dengan mana-mana kaedah di atas, mungkin terdapat beberapa sebab mengapa. Kami mengesyorkan menyemak panduan penyelesaian masalah VPN Netflix kami sebagai port panggilan pertama anda, sebelum sampai kepada pasukan sokongan pelanggan penyedia VPN anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me