Cara Sembunyikan Daripada ISP Anda


Penyedia perkhidmatan Internet anda (ISP) dengan mudah boleh mempelajari segala-galanya tentang aktiviti dalam talian anda jika anda tidak berhati-hati.

Untuk kekal tanpa nama semasa menyemak imbas dalam talian, anda boleh menyembunyikan kad ID maya anda dari ISP anda.

Dalam artikel ini, anda boleh membaca alat yang membantu melindungi aktiviti anda.

Apakah ISP Saya Tahu Mengenai Saya?

Pembekal Perkhidmatan Internet anda tahu semua yang anda lakukan dalam talian.

Bukan itu sahaja, mereka merekodkan semua data ini juga. Data ini merangkumi segala-galanya dari tapak yang telah anda lawati, data yang dipindahkan, jika anda sedang merosot, dan mungkin apa-apa lagi yang anda boleh fikirkan.

Di sesetengah negara, ISP anda tidak akan melakukan apa-apa dengan data ini - tetapi ini sangat jarang berlaku!

Untuk kebanyakan kes, mereka akan menggunakannya untuk menganalisis pengguna mereka dan menjual data mereka.

Dalam keadaan yang lebih buruk, mereka boleh menjual anda kepada kerajaan (atau diperintahkan untuk melepaskan data).

Selain itu, mereka boleh melaporkan anda kepada syarikat untuk kegiatan haram seperti mengerikan. Inilah sebabnya kami mengesyorkan bahawa pembaca kami menggunakan VPN untuk mengurai, untuk memastikan data anda disimpan dengan selamat. Kerana ISP anda tidak dapat melihat apa yang anda sedang lakukan secara dalam talian, mereka tidak dapat melihat apa yang anda sedang torrenting, bermakna anda boleh menunjukkan torrent tanpa perlu bimbang untuk ditangkap.

Bagaimana Menyembunyikan Aktiviti Internet Anda Dari ISP Anda

Jadi sekarang anda tahu apa yang ISP anda tahu tentang anda - secara literal semua yang anda lakukan dalam talian.

Sudah tiba masanya untuk mengetahui cara menyembunyikan aktiviti internet anda dari ISP anda.

Gunakan VPN

VPN (Rangkaian Persendirian Maya) menyediakan sambungan rangkaian disulitkan melalui rangkaian awam, oleh itu melindungi alamat IP anda dari mata yang bersinar.VPN

Ini mungkin cara paling selamat untuk menjaga privasi anda dan melayari talian tanpa menjejaki ISP anda dan log masuk aktiviti dalam talian anda.

Disana ada perkhidmatan VPN percuma di luar sana, tetapi sila ambil perhatian mereka mungkin tidak berisiko mengambil risiko, kerana pendapatan mereka tidak bergantung pada menjaga anda tanpa nama dan selamat di internet.

Walau bagaimanapun, Perkhidmatan VPN yang memerlukan pembayaran pasti akan memastikan anda selamat dan swasta, sebagai kontrak mengikat mereka untuk melakukan itu.

Di sini anda dapat melihat senarai perkhidmatan vpn terbaik yang kami pilih dari pilihan yang luas untuk menawarkan anda yang terbaik dari mereka semua.

Gunakan Proksi

Proksi adalah sama dengan VPN, tetapi ia hanya akan melindungi trafik pelayar internet anda.
Proksi

Walau bagaimanapun, proksi seringkali tidak seratus peratus selamat digunakan. Hos pelayan proksi dapat melihat alamat IP anda dan lalu lintas yang melewati proksi.

Proksi awam, sama seperti VPN percuma tidak selamat sama ada sesiapa sahaja boleh menjalankannya, mereka perlahan, dan anda tidak mempunyai sebab untuk mempercayai pengendali yang menjalankan proksi itu.

Bukan proksi awam, adalah disyorkan untuk menggunakan proksi peribadi kerana ia lebih cepat dan lebih selamat. Untuk analisis yang lebih teliti mengenai proksi, baca Panduan Pelayan Proksi kami dan ketahui lebih lanjut mengenai perbezaan dan persamaan antara proksi dan VPN.

Semak dengan Tor

Tor adalah pelayar jenis yang berbeza. Ia berfungsi dengan mengarahkan sambungan anda melalui pelbagai nod.

Itulah sebabnya ia disebut Tor - The Bawang Router. Lalu lintas anda melalui beberapa lapisan seperti dalam bawang.

Ia benar-benar percuma, dan akan memastikan aktiviti pelayaran internet anda selamat dan terjamin. Ramai orang menggunakan VPN dan Tor bersama untuk keselamatan dan privasi yang lebih baik. jika anda mahu melakukan ini, anda memerlukan VPN Tor kerana tidak semua perkhidmatan berfungsi dengan Tor.

Malangnya, tidak seperti VPN, ia hanya akan melindungi aktiviti pelayaran internet anda. Tambahan pula, ia akan menghalang kelajuan internet anda.

Bagaimana Torrent Tanpa ISP Anda Mengetahui

Mengunduh kandungan dari Internet mungkin kelihatan sangat mudah dan tidak berbahaya, dan walaupun kadangkala ia berlaku, terdapat langkah-langkah keselamatan yang harus anda pertimbangkan sebelum memuat turun apa-apa. Terutamanya benar untuk kandungan yang mengutuk. Torrenting itu sendiri tidak menyalahi undang-undang. Walau bagaimanapun, terdapat bahan berhak cipta yang tidak boleh dimuat turun tanpa membayarnya.Teka-teki tanpa nama

Anda mungkin mendapat masalah untuk memuat turun kandungan yang dilindungi hak cipta, dan untuk mengelakkannya, anda boleh menyimpan diri anda dengan selamat dengan menggunakan satu kaedah dan perkhidmatan untuk menyembunyikan alamat IP anda.

Sila ambil perhatian bahawa ProPrivacy.com tidak menyokong atau menggalakkan aktiviti yang tidak sah atau aktiviti dalam talian yang tidak sah. Kami menggalakkan memuat turun kandungan undang-undang percuma sebaliknya, dan jika anda berminat di mana untuk mencari barangan yang hebat secara percuma, artikel ini mengenai tapak torrent percuma undang-undang adalah lombong emas untuk anda.

Cara Sembunyikan Dari ISP Anda: Kesimpulan

Apa sahaja yang anda lakukan di internet ISP anda dan pada asasnya sesiapa sahaja boleh melihatnya. Ada perkara yang anda mungkin ingin sembunyikan, bukan kerana ia menyalahi undang-undang atau ada sesuatu yang salah dengannya, tetapi anda tidak mahu seluruh dunia tahu tentangnya.Cara Sembunyikan Dari Kesimpulan ISP Anda

Itu sahaja perkhidmatan privasi sangat membantu. Pilihan yang paling selamat adalah perkhidmatan VPN komersial, Walau bagaimanapun, pada masa kini anda boleh memilih dari pelbagai perkhidmatan lain yang membantu untuk kekal selamat dan swasta di internet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me