Piala Dunia 2020 Ragbi sedang diadakan di Jepun. Ia akan berlangsung dari 20 September hingga 2 November dengan 20 pasukan bersaing. Dalam panduan ini, kami menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengalirkan cawan dunia ragbi dari mana saja di dunia.

Di banyak negara di seluruh dunia, Piala Dunia Ragbi tidak disiarkan di TV. Ini boleh menjadi sumber kekecewaan besar. Di sesetengah negara, keseluruhan pertandingan menyiarkan secara eksklusif pada saluran bayar setiap tontonan. Berita baiknya adalah bahawa ada jalan penyelesaian.

VPN membolehkan anda menipu alamat IP anda supaya anda kelihatan berada di negara yang berbeza. Dan, sebagai hasilnya, anda boleh menyesuaikan pertandingan Piala Dunia Rugby secara percuma.

Bagaimana untuk menonton Piala Dunia Ragbi secara percuma - dari mana-mana sahaja!

Bergantung pada tempat anda tinggal, tidak mustahil untuk menonton Piala Dunia Ragbi secara percuma tanpa VPN.

Di sesetengah negara, Piala Dunia Rugby hanya terdapat di saluran bayar setiap tontonan. Ini bermakna anda perlu menyambung ke pelayan VPN di negara tempat Ragbi Piala Dunia ditayangkan secara percuma.


Berita baiknya ialah bahawa UK menunjukkan Piala Dunia Ragbi secara percuma di ITV. Dan, di mana-mana negara tempat perjanjian TV belum ditubuhkan - laman web World Rugby akan menyiarkan permainan secara percuma.

VPN terbaik untuk menyalurkan Piala Dunia Rugby

Di sesetengah tempat, anda memerlukan VPN untuk menyalakan perlawanan Piala Dunia Ragbi secara percuma. Berikut adalah VPN disyorkan atas kami untuk streaming Piala Dunia Rugby:

 1. NordVPN - Jenama besar dengan nilai yang sangat baik, dan harga bajet
 2. CyberGhost VPN - VPN peringkat atas lama, dengan harga dan kelajuan yang hebat
 3. PrivateVPN - Salah satu VPN paling murah di luar sana, tetapi masih merupakan perkhidmatan yang baik
 4. ExpressVPN - VPN terpantas yang kami uji, menyekat segala-galanya, dengan perkhidmatan yang menakjubkan sepanjang masa
 5. IPVanish

Semua VPN di atas mempunyai merit mereka, dan ia patut menyemak ulasan individu untuk setiap perkhidmatan jika anda lebih suka berbelanja. Walau bagaimanapun, apabila membatalkan kunci Piala Dunia Rugby tanpa isu - dan pada kadar yang sangat murah - tidak ada pilihan yang lebih baik daripada NordVPN.

Cara membuat panduan VPN - Rugby World Cup

Jika anda tinggal di tempat yang menunjukkan Piala Dunia pada saluran pay-per-view, anda boleh mengikuti langkah mudah ini untuk mengakses Piala Dunia secara percuma:

 1. Klik melalui laman web NordVPN dan langgan. NordVPN mempunyai pelayan di lebih daripada 60 buah negara, dan ia akan membolehkan anda menstrim Piala Dunia Ragbi dalam HD tanpa kebimbangan mengenai penimbunan.
 2. Muat turun perisian VPN dari laman web NordVPN (atau mana-mana VPN dari panduan ini yang anda suka).
 3. Pasang perisian VPN pada peranti anda. NordVPN membolehkan anda memasang dan menggunakan perisian pada 6 peranti serentak!
 4. Sambung ke pelayan VPN di UK, atau mana-mana negara lain yang menunjukkan Piala Dunia Ragbi secara percuma. Jika anda mahu menonton Piala Dunia Ragbi dalam resolusi 8K - anda mungkin mahu menyambung ke pelayan di Jepun untuk mencuba suapan definisi super pada NHK.
 5. Sebaik sahaja VPN disambungkan, anda boleh menavigasi ke laman web Ragbi Dunia untuk menikmati perlawanan!

Siapa yang menyiarkan hak untuk Piala Dunia Ragbi?

Di bawah ini anda dapat melihat senarai semua penyiar yang mempunyai hak untuk Piala Dunia Ragbi 2020. Sekiranya anda ingin menonton Piala Dunia Ragbi secara percuma, cuma semak senarai di bawah.

Jika negara anda tidak mempunyai penyiar rasmi - anda beruntung! Kerana anda boleh menonton cawan dunia secara percuma tanpa VPN dengan menuju laman web World Rugby.

Walau bagaimanapun, jika anda tinggal di Brazil, Hong Kong, Timur Tengah, Afrika Utara, Asia Tenggara - atau di mana-mana sahaja yang menyiarkan Piala Dunia Rugby pada saluran bayar-lihat-anda boleh menggunakan VPN untuk berpura-pura berada di luar negara anda sendiri. Ini akan membolehkan anda menonton Piala Dunia Ragbi di Laman Web Ragbi Dunia.

Sekiranya anda seorang ekspatriat British atau penduduk UK yang sedang bercuti, anda boleh menggunakan VPN untuk menyambung ke pelayan di England untuk menonton cawan dunia pada pemain ITV dengan komentar Inggeris penuh.

Wilayah

Penyiar Piala Dunia Ragbi

Albania

DigitAlb

Australia

Fox Sports

Rangkaian Sepuluh

Belgium

Telenet

Brazil

ESPN

Kanada

TSN

Republik Czech

Pragosport

Fiji

Fiji TV

Perancis

TF1 Group

Georgia

GPB

Jerman

Media ProSiebenSat.1

Hong Kong

beIN Sports

Ireland

Eir Sport

RTÉ

Jepun

J Sports

NHK

Nippon TV

Kosovo

DigitAlb

Amerika Latin

ESPN

Malaysia

RTM

MENA

beIN Sports

Belanda

Ziggo Sport

New Zealand

TVNZ

Percikan

Nordic

NEN

Kepulauan Pasifik

Fiji TV

Poland

Polsat

Portugal

TV Sukan

Rusia

Padankan TV

Romania

TVR

Slovakia

Pragosport

Asia Tenggara

beIN Sports

Afrika Sub-Sahara

SuperSport

United Kingdom

ITV

S4C

Amerika Syarikat

NBCUniversal

Akhir Piala Dunia Rugby Membina

Nah, ia menjadi cawan dunia yang menggembirakan, dan selepas 6 minggu ragbi hebat, ia akan berakhir. England akan menghadapi Afrika Selatan dalam perlawanan akhir Piala Dunia dan harus menjadi final hebat. Bahasa Inggeris akan mencari untuk memenangi gelaran dunia kedua mereka, jika Afrika Selatan memenanginya akan menjadi yang ketiga.

Pertama, kita mesti menyebut playoff pusingan ketiga. Pada hari Jumaat, New Zealand menyingkirkan Wales untuk memenangi gangsa di tempat ketiga dalam perlawanan yang berakhir 40 - 17. Perlawanan ini bukan sahaja menandakan berakhirnya cawan dunia untuk New Zealand dan Wales, tetapi juga perlawanan terakhir untuk jurulatih ketua pasukan, Warren Gatland dan Steve Hansen.

Ramai peminat ragbi tidak menjangkakan England dapat menjuarai Piala Dunia, tetapi mereka menghadapi cabaran besar untuk mengalahkan pemegang New Zealand semasa perlawanan Semitanya. Willi Heinz telah mendapat kecederaan, bermakna Ben Spencer akan menggantikannya di bangku simpanan England. Spencer yang tidak berpengalaman hanya mempunyai empat kapten England dan belum memulakan perlawanan dalam Piala dunia ini. Selain itu, tidak ada kecederaan untuk England, dan Jones akan menamakan 15 yang tidak berubah untuk kali kedua dalam tempoh dua tahun.

Afrika Selatan berjaya melepasi pasukan Welsh yang berani pada Ahad lalu untuk meraih piala dunia terakhir dalam kemenangan 19-16. Walaupun ia tidak mudah dilihat, watak yang ditunjukkan oleh pasukan Afrika Selatan ini akan menjadi positif bagi ketua jurulatih, Rassie Erasmus. Kuncian musim bunga akan didorong oleh penyerang pemain sayap bintang Cheslin Kolbe yang kemungkinan akan memulakan perlawanan.

Jangan terlepas satu minit dari final Piala Dunia Rugby, hanya sambungkan ke VPN dan gunakan salah satu daripada aliran yang disenaraikan di atas.

Siapa yang bermain di Piala Dunia Ragbi 2020 di Jepun?

Berikutan pertandingan kelayakan yang melelahkan di mana 90 negara bertanding untuk tempat di final Piala Dunia Rembau kesembilan - hanya 20 pasukan yang tersisa!

Di bawah ini anda dapat melihat dengan tepat siapa yang akan bermain di Piala Dunia Rugby:

Wilayah

Pasukan

Afrika

Afrika Selatan

Afrika

Namibia

Amerika Utara

USA

Amerika Utara

Kanada

Asia

Jepun

Eropah

England

Eropah

Perancis

Eropah

Georgia

Eropah

Ireland

Eropah

Itali

Eropah

Rusia

Eropah

Scotland

Eropah

Wales

Oceania

Australia

Oceania

Fiji

Oceania

New Zealand

Oceania

Samoa

Oceania

Tonga

Amerika Latin

Argentina

Amerika Latin

Uruguay

Siapa yang paling suka memenangi Piala Dunia Ragbi Jepun?

New Zealand adalah kegemaran untuk memenangi Piala Dunia tahun ini, dengan Australia dan England mengatasi kedua dan ketiga. Walau bagaimanapun, seperti yang selalu berlaku, Piala Dunia Rugby sukar untuk meramalkan kejohanan yang pasti akan menyebabkan sekurang-kurangnya beberapa gangguan dan kejutan.

Lekapan Piala Dunia Rugby

Di bawah ini anda dapat melihat jadual keseluruhan untuk perlawanan peringkat kumpulan - supaya anda dapat menjejaki semua pasukan kegemaran anda:

POOL A

Ireland, Scotland, Jepun, Rusia, Samoa

 • Jum 20 Sep Jepun v Rusia (Tokyo)
 • Sun 22 Sep Ireland v Scotland (Yokohama)
 • Isnin 24 Sep Rusia v Samoa (Kumagaya)
 • Sat 28 Sep Jepun v Ireland (Shizuoka)
 • Isnin 30 Sep Scotland v Samoa (Kobe)
 • Khamis 3 Okt Ireland v Rusia (Kobe)
 • Sat 5 Okt Jepun v Samoa (Toyota)
 • Wed 9 Okt Scotland v Russia (Shizuoka)
 • Sabtu 12 Okt Ireland v Samoa (Fukuoka)
 • Sun 13 Okt Jepun v Scotland (Yokohama)

POOL B

New Zealand, Afrika Selatan, Itali, Namibia, Kanada

 • Sat 21 Sep New Zealand v Afrika Selatan (Yokohama)
 • Sun 22 Sep Itali v Namibia (Osaka)
 • Thu 26 Sept Itali v Canada (Fukuoka)
 • Sat 28 Sep Afrika Selatan v Namibia (Toyota)
 • Rab 2 Okt New Zealand v Canada (Oita)
 • Jumaat 4 Okt Afrika Selatan v Itali (Shizuoka)
 • Sun 6 Okt New Zealand v Namibia (Tokyo)
 • Isnin 8 Okt Afrika Selatan v Kanada (Kobe)
 • Sat 12 Okt New Zealand v Italy (Toyota)
 • Sun 13 Okt Namibia v Canada (Kamaishi)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me