Bukan rahsia lagi bahawa Netflix menawarkan lebih banyak tajuk kepada pelanggan Amerika Syarikat daripada rakan sejawatannya di Eropah. Dalam panduan ini, kami menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh menggabungkan kandungan ekstra perpustakaan Netflix asing dengan kemudahan menonton Netflix di mana sahaja anda mahu pada telefon anda.


Apa yang anda perlukan

Untuk mengikuti langkah-langkah di bawah, anda perlu:

 • Langganan Netflix
 • Langganan Netflix VPN
 • Peranti Android atau iOS (telefon atau tablet)

Bagaimana untuk mengakses aplikasi American Netflix pada Android, iPhone, dan iPad

Sepanjang dekad yang lalu, tabiat tontonan orang ramai telah berubah dari duduk di depan televisyen untuk menonton perkara-perkara yang sedang berjalan. Netflix telah mengharapkan ini, menjadikan aplikasi Android dan iOS mudah digunakan. Mujurlah, mengakses Netflix AS juga mudah melalui aplikasi - selagi anda mendapat pembekal VPN yang betul.

Apabila anda menyambung ke pelayan VPN yang mesra Netflix di Amerika Syarikat, sambungan anda dialihkan ke seluruh Amerika, yang tidak dapat dielakkan akan menipu apl itu untuk mempercayai anda berada di Amerika Syarikat. Cukup ikuti langkah-langkah di bawah ini akan membolehkan anda menonton lebih banyak tajuk pada aplikasi Netflix anda. Kaedah ini akan berfungsi dengan Android, iPhone, dan iPad. Satu-satunya perbezaan di antara ini adalah kedai yang anda muat turun aplikasi VPN anda dari.

 1. Pilih VPN yang berfungsi dengan Netflix dari artikel ini.

  Kami mengesyorkan ExpressVPN kerana ia boleh menyingkirkan sepenuhnya platform dan menawarkan kelajuan yang luar biasa untuk penstriman dalam resolusi yang lebih tinggi.

 2. Langgan VPN dan sediakan kelayakan log masuk anda.

  Jika anda tidak mahu melakukan ini melalui laman web, anda akan mendapat peluang lain selepas memuat turun aplikasi.

 3. Pasang VPN pada peranti iPhone, iPad atau Android anda.

  Apl VPN tersedia di Google Play Store dan di Apple App Store.

  Aplikasi ExpressVPN dalam Android App store

 4. Lancarkan aplikasi VPN pada peranti mudah alih anda dan log masuk menggunakan kelayakan anda.

  Jika anda tidak mendaftar di laman web semasa langkah 2, anda boleh mendaftar terus dalam aplikasinya.

  Skrin log masuk ExpressVPN

 5. Pilih pelayan VPN di Amerika Syarikat.

  Ini akan berfungsi dengan rantau Netflix yang lain, jadi jika anda ingin menyahsekat kandungan dari negara lain, silakan hubungkan ke server yang berpusat di negara yang Anda sambungkan juga.

  ExpressVPN bersambung

  Setelah VPN disambungkan ke pelayan AS, anda akan mempunyai alamat IP Amerika. Ini bermakna bahawa apabila anda pergi ke laman web Netflix pada masa akan datang, pelayan Netflix akan berfikir anda berada di Amerika Syarikat dan ia akan memberi anda kandungan yang sama seperti pelanggan Netflix Amerika.

 6. Anda kini boleh menyemak imbas perpustakaan Netflix AS dalam aplikasi anda

  Untuk mengesahkan bahawa semuanya telah berfungsi, cari tajuk eksklusif ke Amerika Syarikat, seperti Fraiser atau Taman dan Rekreasi.

  taman dan recf pada aplikasi Netflix

VPN saya tidak berfungsi dengan Netflix App?

Kami telah melihat orang di forum dan media sosial membincangkan bagaimana mereka tidak dapat mengakses Netflix AS dengan VPN apabila menggunakan aplikasi Netflix. Jika VPN menyahsekat Netflix, maka anda harus dapat mengakses US Netflix dari aplikasi mudah alih. Satu penyelesaian yang mudah ialah menutup aplikasi Netflix dan beralih ke pelayan AS yang lain sebelum memunggahnya. Jika isu ini berterusan, sila lihat panduan penyelesaian masalah VPN Netflix kami untuk maklumat lanjut atau pertimbangkan untuk berhubung dengan pembekal anda melalui halaman sokongan mereka.

Panduan Netflix Berguna

Pukullah blok VPN Netflix - Petua penyelesaian masalah untuk mesej ralat proksi Netflix

Buka kunci Netflix - Bagaimana Tukar negara Netflix anda

Cara Membuka Netflix di Sekolah atau Kerja - Panduan untuk menonton Netflix pada WiFi terhad

Bagaimanakah ia berfungsi?

VPN adalah perkhidmatan dalam talian yang membolehkan anda berpura-pura berada di negara yang berbeza dengan menyembunyikan lokasi sebenar anda. Apabila anda mengakses Netflix dari rumah anda - sama ada di aplikasi atau laman web - Netflix boleh memberitahu di mana anda berada kerana alamat IP anda.

Apabila anda menyambung ke pelayan VPN di Amerika Syarikat, lalu lintas anda dialihkan melalui pelayan itu - yang membolehkan VPN menyembunyikan alamat IP rumah anda. Akibatnya, apabila trafik anda tiba dengan Netflix, nampaknya telah datang dari pelayan VPN dan bukan rumah anda. Ini berjaya menipu Netflix dan menjadikannya membekalkan anda dengan katalog Netflix lengkap!

Sesetengah VPN menyediakan VPN cloaking (pelayan tersumbat) ciri ini tidak diperlukan untuk membuka kunci perpustakaan Netflix, seperti AS, di kebanyakan tempat. Sebenarnya, obfuscation memerlukan lebih banyak kuasa pemprosesan dan akan mengakibatkan lalu lintas anda agak lambat (yang boleh menyebabkan penimbunan yang tidak perlu).

Sebaliknya, jika anda berada di China, anda perlu menggunakan penggumpalan untuk memintas Great Firewall of China. Oleh itu, jika anda seorang warganegara China yang ingin menyahsetup Netflix, anda perlu melekat pada VPN dengan ciri penggelapan (ExpressVPN, NordVPN, atau PrivateVPN).

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me