Apple tidak mengizinkan aplikasi BitTorrent di App Store, yang membuat torrenting pada iPhone atau iPad sedikit lebih mencabar daripada platform lain. Walau bagaimanapun, berita gembira adalah terima kasih kepada perkhidmatan torrent awan, dengan menganggu peranti iOS adalah mungkin.

Apakah perkhidmatan torrent awan??

Perkhidmatan torrent awan seperti kawan yang melakukan torrenting sebenar untuk anda. Tetapi bukannya pergi ke rumah mereka untuk memindahkan kandungan terombang-ambing ke batang USB apabila muat turun selesai, anda hanya memindahkan atau mengalihkannya dari pelayan jauh ke iPhone atau iPad menggunakan HTTP biasa.

Perkhidmatan torrent awan biasanya berfungsi di dalam penyemak imbas anda, walaupun menarik untuk diperhatikan bahawa Apple membenarkan beberapa aplikasi torrent awan ke dalam App Store.

Terdapat banyak perkhidmatan awan, yang kebanyakannya berfungsi dengan cara yang sama. Ini termasuk Bitport.io, put.io, dan Zbigz, tetapi terdapat banyak lagi.

Harga

Adalah biasa untuk perkhidmatan torrent awan untuk menawarkan akaun percuma, selalunya dengan had storan 1 GB. Ini mungkin berguna, tetapi anda mendapat apa yang anda bayar. Kami mendapati kebanyakan akaun percuma menghasilkan kelajuan muat turun HTTP yang semuanya tidak dapat digunakan.


Pelan berbayar biasanya bermula sekitar $ 10 sebulan untuk simpanan 100 GB. Ini boleh berubah secara dramatik, walaupun, jadi ia bernilai membeli-belah di sekeliling. Pelan berbayar tidak menghasilkan kelajuan muat turun jauh lebih baik daripada pelan percuma dan biasanya dijamin oleh HTTPS.

Streaming

Selain hakikat bahawa mereka akan bekerja pada iPhone anda, kelebihan besar perkhidmatan torrent awan ialah mereka boleh mengalirkan kandungan video ke telefon anda supaya ia tidak perlu disimpan secara tempatan.

Apple terkenal dengan mudah apabila menyerahkan memori storan pada peranti mudah alihnya, yang juga tidak menyokong kad SD luaran. Ini menjadikan ciri penjimatan ruang ini menjadi rahmat bagi pengguna iOS.

Bagaimana torrent pada iPhone atau iPad

Sesetengah perkhidmatan torrent awan (termasuk contoh kami put.io) sebenarnya mempunyai aplikasi iOS, tetapi kebanyakannya hanya berdasarkan pelayar. Memandangkan ini adalah panduan generik, kami memberi tumpuan utama kepada cara menggunakan perkhidmatan awan melalui antara muka webnya.

 1. Dapatkan diri anda akaun torrent awan. Dalam panduan ini, kami akan menggunakan put.io kerana ia sangat tipikal dari jenis perkhidmatan ini. Kami mendapati ia berfungsi dengan baik dan seperti hakikat bahawa ia menawarkan aplikasi iOS, tetapi kami tidak meninjau sepenuhnya pasaran dan oleh sebab itu telah memilih put.io untuk sebab-sebab semata-mata ilustratif.

  Untuk apa yang bernilai, put.io tidak menawarkan akaun percuma. Tetapi ia menawarkan percubaan 1 hari perkhidmatan premiumnya untuk $ 0.99 yang kami dapati lebih berguna untuk tujuan penilaian daripada mana-mana akaun percuma yang kami cuba.

 2. Sambungkan ke VPN (tidak semestinya perlu, tetapi sentiasa idea yang baik).

 3. Lawati tapak torrent. Kebanyakan orang yang membaca artikel ini akan mempunyai kegemaran, tetapi jika anda baru menyusahkan maka Google (atau enjin carian peribadi pilihan) adalah rakan anda.

 4. Cari kandungan yang anda mahu.

  Laman web 1337x

 5. Cari pautan Magnet, tekan lama dan Salin Pautan. Sesetengah perkhidmatan torrent awan juga membolehkan anda menyisipkan fail .torrent, tetapi kebanyakan memerlukan pautan Magnet berfungsi.

  Muat turun torrent menggunakan pautan magnet

 6. Dalam penyemak imbas pelayar anda ke akaun torrent awan anda dan dapatkan medan "tambah torrent baru" (ia mungkin dipanggil sesuatu yang lain). Tekan lama -> Tampalkan pautan Magnet masuk. Lihat di bawah bagaimana kita melakukan ini di put.io.

  put.io pemindahan baru

  Secara teori, anda boleh menggunakan mana-mana penyemak imbas. Perlu diperhatikan, walaupun, Firefox untuk iOS bekerja paling baik untuk kami, kerana Safari dan Chrome melemparkan beberapa ralat semasa proses muat turun.

 7. Torrent akan mula memuat turun ke akaun torrent awan anda. Untuk memindahkannya secara tempatan ke iPad anda melalui HTTP, cukup tekan butang muat turun yang berkaitan.

  senarai fail put.io

  Secara alternatif, ia biasanya dimungkinkan untuk mengalir kandungan video terus di tetingkap pelayar anda.

  malam torrent mati yang hidup

 8. Sebagai pemilik iDevice, anda mungkin sudah menyedari bahawa pengurusan fail dalam IOS tidak seperti lurus ke depan seperti pada platform lain. Mujurlah, Fail (app pengurus fail terbina dalam iOS) menyediakan akses kepada folder Muat turun Firefox yang membolehkan anda mengakses torrents yang baru dimuat turun dengan mudah.

  muat turun dipaparkan dalam firefox

  Petua berguna: VLC for Mobile adalah 100% percuma dan aplikasi sumber terbuka yang akan memainkan hampir mana-mana dan setiap fail video yang anda boleh membuangnya.

  Sebagaimana yang telah dinyatakan, put.io tidak, sebenarnya, juga menawarkan aplikasi iOS. Ini membolehkan anda menyemak imbas fail yang disimpan dalam akaun put.io anda, memindahkan mereka secara setempat ke iPhone atau iPad anda, atau (dalam kes fail filem) menyiarkannya.

  Dalam erti kata lain, ia menggantikan keperluan untuk melaksanakan langkah 7 & 8 di atas dalam penyemak imbas anda. Anda masih perlu mengikuti langkah 1-6 di atas untuk mengecilkan fail ke akaun anda.

Bagaimana untuk memastikan iPhone anda terjaga apabila meresap?

VPN akan membantu untuk memastikan iPhone anda selamat apabila anda mengecil. Manfaat menggunakan VPN adalah seperti berikut:

 • Menyembunyikan alamat IP sebenar anda dari rakan-rakan yang dapat melihat dengan tepat siapa anda. Ini amat membimbangkan apabila anda menganggap bahawa penguatkuasa hak cipta secara rutin memantau alamat IP orang yang meretas harta intelektual mereka dan mengambil tindakan terhadap mereka.
 • Menyembunyikan apa yang anda muat turun dari penyedia internet anda (ISP).

Sila lihat VPN Terbaik untuk Torrenting untuk perbincangan terperinci mengenai subjek ini.

Torrenting pada iPhone atau iPad, bagaimanapun, berbeza kerana anda tidak mengotorkan secara langsung. Perkhidmatan torrent Cloud anda bertindak sebagai perantara yang bermaksud:

 • Rakan melihat alamat IP pelayan torrent awan, bukan IP sebenar anda.
 • Pemindahan setempat anda mungkin tersembunyi oleh HTTPS (ini selalunya tidak berlaku dengan akaun percuma, tetapi merupakan ciri yang agak standard untuk kebanyakan akaun torrent awan premium).

Jadi jika semua yang anda mahu VPN untuk melindungi diri anda semasa meresapi iPhone, maka, kes memerlukan VPN kurang menekan. Tetapi kami masih mengesyorkan menggunakan VPN kerana:

 • VPN akan menyahsekat laman torrent yang anda perlu lawati untuk mencari torrents di tempat pertama.
 • VPN akan menyembunyikan alamat IP sebenar anda dari tapak torrent yang anda lawati, dan siapa yang tahu apa rekod yang mereka log?
 • VPN akan menyembunyikan alamat IP sebenar anda dari pembekal torrent awan (walaupun mungkin akan mempunyai butiran pembayaran anda jika membeli pelan premium).

Kami fikir anda harus menggunakan VPN, bagaimanapun, pada semua peranti anda. Kebanyakan perkhidmatan VPN menawarkan aplikasi iOS, tetapi sila lihat Aplikasi VPN Terbaik Untuk iPhone dan iOS untuk cadangan atas kami.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me