gpuShack adalah sebuah syarikat yang berdedikasi untuk membantu rakyat biasa memasuki dunia perlombongan GPU, terutamanya pertambangan ZCash, Monero, dan Ethereum. Untuk berbuat demikian, ia menyediakan segalanya dari perkakasan untuk perisian, dan saya akan merangkumi semua ini dalam kajian ini. Bagaimanapun, mata jualan utamanya adalah rig perlombongan GPU mereka dan sistem operasi unik mereka - etOS. Oleh kerana etos adalah sekeping firmware yang hebat, saya telah membuat kajian ethOS ini. Jangan salahkan saya, aspek lain dari gpuShack juga hebat, tetapi etos adalah perdana mereka, dan betul-betul demikian.

gpuShack Produk dan Harga

gpuShack menawarkan banyak item untuk dijual untuk membantu dengan perlombongan ZCash, Monero, dan Ethereum. Seperti yang disebutkan, etos adalah titik jualan utamanya dan apa yang saya fokuskan pada kajian ini. Bagaimanapun, selain itu, ia juga menjual Bingkai Terbuka, bungkusan permulaan, GPU yang diperbaharui, dan beberapa aksesori yang lebih kecil.

Pakej perlombongan, etos, GPU yang diperbaharui, dan aksesori semuanya bernilai tinggi untuk wang, dan saya dengan jujur ​​tidak mempunyai apa-apa yang buruk untuk mengatakannya. Walaupun saya tidak pasti mengapa muat turun digital etOS dan versi SSD adalah harga yang sama, jadi jika anda dapat menunggu beberapa hari untuk penghantaran maka anda juga boleh mendapatkan "percuma" SSD semasa membeli etos. Bingkai terbuka, bagaimanapun, adalah perkara lain. Walaupun ia adalah peralatan yang hebat, saya fikir ia agak mahal untuk apa itu, tetapi saya akan menampung kebaikan dan keburukannya sedikit kemudian.

gpuShack dan harga ethOS

Semua pembelian datang dengan jaminan, jadi anda boleh berasa selamat bahawa anda tidak mendapat tawaran yang buruk. Di samping itu, gpuShack juga menawarkan jaminan penurunan harga. Sekiranya anda mendapati pembuatan dan model yang sama untuk lebih murah, dalam tempoh 30 hari, anda akan mendapat perbezaan dan $ 5 dikembalikan kepada anda! Selain itu, penduduk AS mendapatkan penghantaran percuma. Di seluruh dunia, ia boleh menaikkan sehingga $ 50 + kastam, jadi pastikan anda mencetuskan beberapa nombor, atau anda mungkin akan membayar overpaying. Di atas semua ini, mereka menyediakan diskaun $ 25 jika anda membayar oleh Bitcoin dan anda juga boleh berdagang dalam GPU lama anda untuk diskaun!


Pada keseluruhannya, gpuShack mendapat tempat penetapan harga, dan saya gembira melihat bahawa mereka juga menderma 1-2% daripada keuntungan kepada amal!

Bagaimana untuk membina rig perlombongan Ethereum

Tiada pemasangan rig perlombongan Ethereum akan lengkap tanpa demonstrasi segala-galanya dalam tindakan. Oleh itu, nikmati video kami seperti memasang rak perlombongan menggunakan bingkai terbuka gpuShack, menubuhkan etos dan kemudian mendapatkan perlombongan.

Bingkai Perlombongan Ethereum Terbuka

Oleh itu mari kita mulakan dengan apa itu. Ia adalah bingkai yang membolehkan anda memasang rig perlombongan dengan cepat. Ia mempunyai tempat duduk untuk PSU anda, sebuah gunung yang cepat dan selamat untuk papan induk dan penempatan anda untuk GPU anda dengan sandaran untuk menghentikannya daripada menggantung (keadaan biasa dengan pelantar buatan sendiri). Kebenaran diberitahu, anda boleh memasang pelantar penuh dalam masa 30 minit jika anda mempunyai semua komponen. Selain itu, jika anda menggunakan etos, anda boleh menjadi perlombongan hanya dalam 60 minit tambahan. Selain itu, ia boleh ditumpuk jadi jika anda boleh membuat menara pertambangan Ethereum / GPU dengan mudah.

Sayangnya, seperti yang anda dapat lihat dengan rig pertama kami dalam imej di atas, anda boleh dengan mudah membuat sesuatu yang serupa dengan komponen dari mana-mana kedai perkakasan biasa. Jika anda melakukan penyelidikan lanjut, anda juga dapat mencari elemen yang sangat mirip dan masih mengekalkan kos yang rendah. Memang, ini akan mengambil lebih banyak masa, tetapi bagi saya, ia mengambil masa kira-kira 4-5 jam untuk berbuat demikian. Pada saya, saya juga menambah peminat di belakang untuk membantu aliran udara dan dengan itu peminat GPU berjalan perlahan dan lebih senyap. Diberikan, saya mempunyai isu standard untuk mempunyai GPU yang digantung oleh ikatan kabel.

Walau bagaimanapun, jika gpuShack membuat penambahbaikan berikut, ia akan bernilai harga yang diminta $ 200.

 • Pengurusan kabel terbina dalam. Ini adalah sangat mudah untuk sumber dan pelaksanaan, dan kabel yang berlebihan disebabkan oleh GPU sentiasa menjadi isu.
 • Tempat pemasangan kipas akan menjadi lebih baik. Bukan sahaja peminat pemasangan membantu aliran udara, tetapi jika anda mempunyai penyejukan air AIO (dibina khas atau seperti R9 Fury) maka anda tidak perlu memikirkan penyelesaian pemasangan.
 • Sedikit lebih mendalam pada bingkai supaya ia dapat menampung walaupun PSU terbesar
 • Ketinggian yang lebih tinggi, bergantung kepada PSU anda, ia boleh menjadi sedikit fiddly pemasangan GPU di atas PSU apabila menggunakan rebound risers.

Sokongan gpuShack

gpuShack jelas sebuah syarikat kecil. Oleh itu, ia seharusnya tidak mengejutkan bahawa sokongan mereka terhad kepada e-mel dan Twitter. Walau bagaimanapun, apabila saya telah merosakkan mereka dengan masalah, mereka selalu menjawab dalam masa 24-48 jam, walaupun pada hujung minggu! Sokongannya adalah berpengetahuan, membantu dan tidak memaksa. Begitu juga, pada hakikatnya, saya belajar banyak maklumat baru dari mereka dan dengan gembira menjalankan perbualan walaupun perniagaan itu selesai.

Anda juga boleh mencari pasukan gpuShack / ethOS pada banyak komuniti perlombongan, seperti Forum Perlombongan Ethereum utama. Oleh itu, jika anda menghadapi masalah dengan etos, mencari petua pengoptimuman atau hanya ingin mengadakan perbincangan umum, maka anda boleh merasa betul di rumah dalam komuniti.

Di samping itu, jika anda menggunakan etos, maka mereka mempunyai saluran IRC yang boleh anda sambungkan, dan ahli-ahli yang ramah di sana akan cuba dan membantu anda, sekiranya anda mempunyai sebarang masalah atau ingin beberapa petua untuk meningkatkan prestasi pelantar anda.

Cara Pasang etos

Mendaftar dan memuat turun

Mendaftar dengan gpuShack amat mudah dan berfungsi seperti mana-mana kedai e-dagang. Sebaik sahaja anda membeli etos anda, anda akan mendapat e-mel dengan arahan muat turun, dan itu sahaja.

Pasang dan persediaan

Sebaik sahaja anda telah memuat turun etos, anda perlu menulisnya ke SSD. Terdapat arahan yang jelas dalam Knowledgebase, dan sekali lagi, ini telah selesai dalam beberapa minit.

Pada mulanya, anda perlu memulakan pelantar hanya dengan satu GPU yang dipasang dan disambungkan ke slot x16 utama anda pada kelajuan penuh. Saya akan mengesyorkan menggunakan risalah PC166 x16 - x16 untuk ini. Sebaik sahaja siaran dan anda masuk, anda akan melihat bahawa ia secara automatik memulakan perlombongan.

etos Home

Sediakan fail konfigurasi tempatan dan global anda yang sesuai dan kemudian tambahkan GPU anda satu demi satu, memastikan anda menjalankannya untuk sementara waktu untuk memastikan ia berfungsi dengan baik. Sekiranya anda berani atau bodoh, anda boleh menambah semua GPU secara terus, tetapi ini mungkin membawa kepada masalah penyelesaian masalah yang lebih banyak di bawah garisan.

Memantau rig perlombongan ethereum anda

Sebaik sahaja anda telah memasang rig anda, anda perlu memantaunya. Terutama jika ia di luar tapak. Malangnya, tidak seperti Windows, anda tidak boleh memasang Pemapar Pasukan untuk memantau pelantar anda. Walau bagaimanapun, terdapat dua kaedah lain yang tersedia: SSH dan pemantauan laman web.

Dengan SSH, anda boleh terus log masuk ke rig anda dan menguruskan semua tetapan anda dari sana dan menjalankan arahan seolah-olah anda menggunakannya secara teratur. Arahan penuh untuk cara menetapkannya tersedia dalam pangkalan pengetahuan mereka.

etos SSH Access

Anda juga akan disediakan dengan pautan yang membolehkan anda melihat semua pelantar anda dalam talian dan memantau statistik teras mereka. Satu contoh yang bagus ialah Virosas ', yang merupakan ahli utama komuniti etos.

etOS Pemantauan Dalam Talian

Mengoptimumkan pelantar anda

Sebaik sahaja anda memasang rig dan berjalan, kini sudah tiba masanya untuk dioptimumkan. Walaupun saya meliputi lebih banyak petua, teknik dan pengoptimuman dalam panduan Perlombongan Ethereum kami, sistem operasi etos mempunyai arahan overclocking yang sangat berguna yang dibina.

 1. Buka contoh terminal baru
 2. Taip kemas kini untuk mencari teras dan jam memori GPU anda. Sekiranya semua GPU anda adalah model yang sama, maka tugas anda akan lebih mudah kerana anda boleh menggunakan arahan global untuk menetapkan pembolehubah, dan anda juga perlu menjalankan ujian kestabilan yang lebih sedikit.
  Sebagai contoh, RX480s kami mempunyai jam teras 1266Mhz dan jam memori 2000Mhz.
 3. Meningkatkan jam Inti anda dengan 10Mhz dengan memasukkan baris di bawah ke dalam fail config anda (dengan nombor MHz ganti dengan apa yang relevan untuk rig anda):
  globalcore: 1276
 4. Dalam terminal anda putconf && etos-overclock untuk memohon perubahan. Gunakan penambang pertunjukan untuk menonton hasilnya. Jika persediaan berjalan untuk tempoh yang baik tanpa kestabilan atau isu-isu haba, kemudian bergerak ke langkah seterusnya
 5. Meningkatkan jam memori anda dengan 10Mhz dengan memasukkan baris di bawah ke dalam fail konfigurasi anda:
  globalmem: 2010
 6. Sekali lagi, tontonlah kestabilan. Ulangi langkah 3 hingga 5, sehingga sistem anda terhempas.
 7. Sekiranya anda terhempas, tetapkan semula pada jam asal dan tonton kestabilan selama 24 jam untuk memastikan tiada ralat perkakasan yang berlaku.
 8. Jika tiada ralat perkakasan, tetapkan nombor jam terakhir yang anda gembira sebagai sasaran.
 9. Semasa proses pastikan untuk menetapkan tetapan globalfan dan maxgputemp juga.

etOS vs PiMP OS

Terdapat juga satu lagi OS, khusus untuk perlombongan cepat dan mudah - PiMP. Itulah Platform Perlombongan Mudah Alih Portable - sebelum anda mendapat apa-apa pemikiran lucu di kepala anda. PiMP lebih murah oleh beberapa dolar tetapi dimaksudkan sebagai platform perlombongan serba guna. Walaupun mereka juga mempunyai konfigurasi contoh, kerana anda boleh melombatkan apa-apa dengannya, ia boleh mengambil sedikit masa dan kerumitan untuk ditubuhkan. Kecuali anda merancang melombong pelbagai syiling (atau sekurang-kurangnya ujian), saya akan mengesyorkan melekat dengan etos.

Kesimpulannya

saya suka

 • Persediaan cepat dan mudah
 • Adakah apa yang dikatakan pada timah
 • Sokongan dan arahan berkualiti tinggi
 • Alat pemantauan yang hebat
 • Kolam perlombongan tanpa bayaran terima kasih kepada Alpereum!

Saya tidak begitu pasti

 • Bingkai boleh dilakukan dengan beberapa penambahbaikan untuk menjadi harganya

Saya benci

 • Tiada apa-apa

Pada keseluruhannya, gpuShack adalah sebuah syarikat kecil yang hebat, dan kami mempunyai apa-apa selain pujian untuk etos. Jika anda berfikir untuk memulakan ladang perlombongan perlombongan atau GPU, maka anda tidak boleh pergi tanpanya!

Sekiranya anda mempunyai ulasan gpuShack anda sendiri, maka beritahu kami di dalam komen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me