Jika anda baru-baru ini mengakar telefon Android anda, atau sedang merenungkan sama ada anda perlu root Android telefon anda, anda mungkin tertanya-tanya apa aplikasi terbaik di luar sana untuk Android yang berakar adalah.


Android Robot

Walaupun tidak terdapat banyak aplikasi yang sangat berguna di pasaran untuk telefon berakar, terdapat beberapa aplikasi yang sangat popular. Dalam panduan ini, kami akan membimbing anda melalui aplikasi yang paling berguna untuk telefon Android yang berakar.

Sila ingat untuk membuat sandaran Nandroid ROM anda (satu salinan semua data yang disimpan dalam memori flash NAND peranti Android anda) sebelum memasang sebarang aplikasi atau berkelip peranti anda dengan ROM baru, mod ROM, atau pengubahsuaian ROM apa-apa jenis. Ini akan membolehkan anda untuk mendapatkan telefon anda kembali ke keadaan terdahulu sekiranya berlaku apa-apa.

Aplikasi Rooting Terbaik untuk Androids

 1. Titanium Backup
  Logo titanium

  Aplikasi ini adalah alat yang sangat popular untuk telefon Android yang berakar. Ia membenarkan pengguna menyandarkan seluruh ROM mereka - termasuk fail sistem dan data aplikasi pengguna, serta data peribadi seperti video, foto dan kenalan - ke peranti storan luar pilihan mereka. Sebaik sahaja anda telah berjaya mengakar telefon anda, sangat disyorkan bahawa anda membuat sandaran telefon anda (sandaran Nandroid). Melakukannya membenarkan anda memulihkan semula peranti anda apabila anda baru memulainya. Ini boleh menjadi penyelamat sekiranya berlaku apa-apa pada masa akan datang. Kilasan ROM anda juga membolehkan anda memulihkan telefon lain kepada keadaan yang sama dengan keadaan telefon lama anda - sekiranya anda perlu menggantikannya kerana kehilangan atau kecurian.

 2. Rangka Kerja Xposed
  Xposed untuk Logo Android

  Aplikasi ini membolehkan anda memasang modul yang membolehkan anda menyesuaikan rupa dan kefungsian peranti Android anda. Perkara yang baik mengenai Xposed adalah bahawa anda tidak perlu membuat banyak perubahan sistem secara besar-besaran hanya untuk mendapatkan beberapa mod yang anda mahukan - sebaliknya anda boleh memilih mod yang tertentu untuk dipasang. Semak artikel ini untuk senarai mod Rangka Kerja Xposed yang popular.

 3. Greenify
  Greenify Logo

  Apl popular ini boleh didapati di Gedung Google Play. Walau bagaimanapun, ia diketahui berfungsi lebih baik pada peranti yang berakar yang menjalankan Rangka Kerja Xposed. Ia menjimatkan bateri dan mengurangkan kegunaan RAM (menjadikan peranti anda lebih cepat) dengan menggunakan ciri asli Android untuk secara automatik menghilangkan hibernate aplikasi yang tidak digunakan. Aplikasi ini hanya boleh digunakan mengikut nasihat pemajunya.

 4. SuperSU
  Logo super SU

  Aplikasi ini membolehkan anda untuk menguruskan aplikasi mana yang (dan tidak) diberikan akses pengguna super. Apabila anda root peranti, penting untuk mengekalkan kawalan ke atas aplikasi mana yang mempunyai izin root penuh, dan aplikasi ini membolehkan anda melakukannya.

 5. Pengurus ROM
  Antara muka Pengurus ROM

  Aplikasi ini berguna untuk sesiapa sahaja yang ingin menyimpan maklumat tentang ROM baru yang dikeluarkan untuk peranti Android. Aplikasi ini menyediakan senarai semua ROM yang popular yang tersedia untuk peranti anda. Aplikasi ini juga membenarkan anda untuk memuat turun ROM yang menyelamatkan anda masalah untuk mencari ROM sendiri.

 6. Root Firewall Pro
  Logo Firewall Root

  Aplikasi ini boleh menjimatkan lebar jalur anda dengan menyekat aplikasi tertentu dari menyambung ke internet.

 7. System Remover App
  Pengecas aplikasi sistem pro

  Aplikasi berguna ini membolehkan anda dengan mudah dan cepat memadamkan bloatware yang pesat yang dipasang pada telefon anda oleh pengilang.

 8. Mod Penipu
  logo mod trickster

  Aplikasi ini popular kerana ia membenarkan anda untuk mengatasi masalah telefon Android anda untuk menjadikannya lebih cepat. Di samping itu, ia mungkin untuk mengecasnya untuk membuat bateri bertahan lebih lama. Walaupun terdapat banyak aplikasi semacam ini di pasaran, aplikasi ini mempunyai antara muka dan sokongan pengguna yang terbaik.

 9. Apps2SD
  Apps2SD

  Aplikasi ini membenarkan pengguna mudah mengalihkan data dari memori dalaman mereka ke kad SD. Ini berguna untuk memindahkan aplikasi (seperti permainan besar) termasuk semua fail obb (biasanya dijumpai dalam Android Data obb di dalam storan dalaman telefon). Versi OS Android yang lebih baharu (8.0 Oreo) membenarkan orang mengalihkan apl ke SD, tetapi ia tidak selalu berfungsi dengan semua aplikasi.

 10. SoftKeyZ

  SoftKeyZ

  Aplikasi ini tidak percuma, tetapi ia popular. Ia membenarkan anda menyesuaikan rupa peranti Android anda. Ia mempunyai lebih daripada 150 tema untuk dipilih daripada yang membolehkan anda mengubah rupa semua butang navigasi pada telefon anda.

 11. DiskDigger Pro
  Logo DiskDiggerPro

  Ini adalah aplikasi yang hebat untuk telefon berakar yang membolehkan anda mendapatkan data. Jika anda secara tidak sengaja memadamkan foto atau beberapa data lain, aplikasi ini membolehkan anda mendapatkannya kembali dan boleh menjadi penyelamat mutlak.

 12. Explorer pepejal
  App Explorer Pepejal

  Penjelajah fail ini menjadikan fail bergerak lebih mudah terima kasih kepada fungsi panel ganda. Dengan aplikasi ini, anda tidak perlu lagi mengingati laluan fail untuk memindahkan fail, anda boleh seret dan lepaskannya ke tempat yang anda inginkan.

 13. SD pembantu rumah
  SD pembantu rumah

  Ini adalah alat lain untuk menguruskan fail pada telefon anda. Ia amat baik untuk membersihkan fail hantu yang tidak diingini di sekeliling pada peranti anda, membantu anda mendapatkan yang terbaik daripada setiap memori.

 14. Magisk
  Logo ajaib

  Aplikasi ini membolehkan anda menyembunyikan akar untuk menggunakan aplikasi dan perkhidmatan yang direka khusus untuk tidak menggunakan telefon berakar. Ini akan membolehkan anda melakukan perkara-perkara seperti menonton Netflix, walaupun mempunyai telefon yang berakar. Perlu diingat bahawa versi yang paling baru-baru ini kelihatan mendapat ulasan buruk di kedai aplikasi kerana iklan mengganggu.

 15. Tasker
  Logo Tasker

  Aplikasi ini boleh menjadi agak menakutkan bagi mereka yang tidak berfikiran licik. Walau bagaimanapun, ia merupakan alat yang berguna yang banyak digunakan oleh pengguna untuk mengautomasikan pelbagai tugas sistem dan aplikasi.

 16. Rec
  Logo Perakam Skrin

  Aplikasi berguna ini membolehkan anda merakam skrin pada telefon berakar. Ini hebat untuk merakam diri bermain permainan atau untuk berkongsi masalah ketika mencari bantuan teknikal.

 17. Reboot Pantas (dengan akar)
  Reboot Pantas

  Aplikasi ini membenarkan anda untuk boot dalam cara yang Android adat tidak. Ini membolehkan anda boot untuk pemulihan atau boot ke bootloader. Aplikasi mudah yang semua orang perlu reboot atau mematikan telefon mereka dengan cepat.

 18. Viper4Android
  Logo Viper4Android

  Aplikasi yang sangat baik ini membolehkan anda mengawal tetapan Audio pada telefon Android anda. Perlu mengepam jumlahnya? Aplikasi ini adalah untuk anda! Terlebih lagi, ia datang dengan penyamaan, tan kesan, dan keupayaan untuk menjejaskan bunyi yang berbeza melalui fon kepala keluar atau Bluetooth.

 19. Pengesan Wakelock
  Antara muka pengesan Wakelock

  Wakelocks adalah sebab yang paling biasa untuk mengalirkan bateri pada peranti. Aplikasi ini memantau wakelocks dan memberi amaran kepada anda apabila aplikasi telah hilang. Cara yang baik untuk menentukan hayat bateri anda - dan bagaimana untuk menghentikannya daripada mengalir jauh.

untuk memastikan anda peranti android selamat dan peribadi, lihat VPN terbaik kami untuk panduan Android.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me