Selepas 2020 yang bermasalah, Flixtor kembali, dan ia kelihatan lebih baik dari sebelumnya! Flixtor adalah perkhidmatan penstriman dalam talian yang menstrimkan filem dan rancangan TV terus ke tetingkap penyemak imbas anda. Ia terkenal dengan perkhidmatan percuma yang sangat baik (jika terhad), antara muka pengguna yang hebat dan kelancaran yang dimainkan oleh kandungannya (walaupun ini tidak dapat dielakkan bergantung pada sambungan internet anda).

Apa itu Flixtor?

Flixtor memulakan hidup sebagai aplikasi sumber terbuka lintas platform yang mengalir kandungan menggunakan protokol BitTorrent. Kod untuk aplikasi ini masih tersedia, tetapi aplikasi tidak lagi berfungsi kerana ia menggunakan sumber yang tidak lagi tersedia.

Ini akan menjadi cukup mudah bagi mana-mana pemaju untuk membetulkannya, walaupun sejak aplikasinya pada dasarnya adalah perkara yang sama seperti Masa Popcorn, nampaknya tidak banyak titik.

Apabila orang bercakap mengenai Flixtor pada hari ini, mereka merujuk kepada Flixtor.to (atau salah satu cermin atau pencetanya). Flixtor.to adalah perkhidmatan berasaskan web yang mengimbas sumber streaming IPTV dan menganjurkannya ke dalam pangkalan data yang boleh dicari yang diakses dari antara muka web berasaskan pelayar yang elegan.

Flixtor tidak menganjurkan kandungan itu sendiri, untuk kejelasan, bukan kandungan undang-undang.


Flixtor tulen

Hanya terdapat satu laman web Flixtor tulen. Pada masa penulisannya adalah Flixtor.to. Ada kemungkinan ini akan berubah, tetapi jika anda melawat flixtor.org mesej yang ditandatangani secara digital dari negara-negara pemaju Flixtor yang domainnya adalah yang asli.

Beberapa laman web Flixtor palsu wujud, sebahagiannya benar-benar berfungsi dengan baik. Walau bagaimanapun, memandangkan sifatnya yang sangat rindang, kami mengesyorkan hanya menggunakan Flixtor asli. Apl Flixtor untuk Android boleh didapati di laman web Gedung Play, tetapi ia tidak ada kena mengena dengan Flixtor asli dan kami sangat mengesyorkan untuk mengelakkannya.

Harga

Sesiapa sahaja boleh menggunakan perkhidmatan Flixtor asas secara percuma hanya dengan melawat laman web Flixtor. Pengguna percuma, bagaimanapun, mungkin melihat iklan, dan hanya mempunyai akses kepada filem yang dikeluarkan dalam tempoh 6 Bulan lepas dan episod TV yang dikeluarkan dalam tempoh 3 bulan yang lalu. Tiga episod pertama musim pertama semua pertunjukan juga percuma kepada semua orang.

Resolusi streaming untuk pengguna percuma dihadkan pada 720p, dan mereka tidak boleh memuat turun kandungan atau membuangnya ke peranti skrin besar.

Selain itu, ia percuma, ia berfungsi dengan baik, ia membolehkan anda menonton mana-mana filem atau rancangan TV baru-baru ini, dan streaming 720p cukup banyak untuk kebanyakan orang. Sebagai titik perbandingan, pelanggan Netflix asas terhad kepada 480p, dengan HD (720p atau 1080p bergantung pada sambungan anda dan apa yang peranti anda menyokong) hanya tersedia dengan pelan Standard $ 10.99 / m (harga AS).

Anda boleh menyokong perkhidmatan dan mendapat akses kepada semua ciri (dibincangkan di bawah) dengan membeli Kunci VIP. Harga bermula pada $ 12.95 selama 30 hari, bergantung pada kaedah pembayaran.

Pengurangan kecil boleh didapati selama 90 hari dan lebih besar selama dua tahun, tetapi dengan syarat sifat perkhidmatan ini (dan sejarah terkini) membeli kunci jangka panjang mungkin tidak dianjurkan. Malah, membayar untuk sebarang langganan Flixtor adalah sesuatu yang berjudi.

Anda boleh bayar oleh PayPal, Bitcoin, atau Premiumkey.

Ini menjadikan Flixtor sekitar dua kali harga langganan Netflix asas di kebanyakan daerah, tetapi ia memberikan katalog tajuk yang jauh lebih besar daripada mana-mana tawaran perkhidmatan streaming undang-undang, dan ia tidak terhad oleh undang-undang hak cipta serantau.

Kami akan ambil perhatian bahawa Masa Popcorn terus berkembang dan 100% percuma, seperti Kodi.

Fsifat-sifatnya

Pengguna VIP menikmati ciri-ciri berikut:

  • Akses kepada semua filem dan episod TV
  • Alur sehingga 1080p
  • Muat turun video
  • Sokongan Google Chromecast dan Apple Airplay
  • Tiada iklan
  • Permintaan e-mel untuk Filem dan Rancangan TV yang hilang
  • Sokongan keutamaan

Akses kepada semua filem dan episod TV

Flixtor mengimbas beberapa laman web IPTV yang berbeza untuk mendapatkan kandungannya dan oleh itu mempunyai tajuk katalog yang sangat besar yang ditawarkan.

Ini termasuk banyak tajuk yang lebih tua. Tidak seperti alternatif berasaskan P2P seperti Waktu Popcorn, kandungan ini disalurkan terus dari pelayan di mana ia dihoskan. Ini bermakna aliran kandungan yang lebih tua / atau kurang popular serta filem blockbuster terkini.

Kami tidak dapat mencari satu filem yang kami cari, tidak kira berapa umur, yang tidak tersedia melalui Flixtor. Pertunjukan TV kurang baik.

Alur sehingga 1080p

Ahli VIP boleh melancarkan kebanyakan kandungan dalam HD penuh. Ini bergantung pada kandungan yang tersedia pada resolusi itu, walaupun. Kandungan lebih lama, khususnya, sering hanya tersedia pada resolusi yang lebih rendah.

Sokongan Chromecast dan Airplay

Pengguna VIP boleh menghantar video ke TV skrin besar mereka menggunakan Google Chromecast dan Apple Airplay.

Tiada iklan

Bercakap untuk dirinya sendiri, walaupun harus dikatakan bahawa kita tidak pernah benar-benar melihat iklan bila menggunakan perkhidmatan percuma. Walau bagaimanapun, ini mungkin berubah.

Privasi

Kami tidak tahu apa-apa tentang siapa yang mengendalikan Flixtor atau di mana ia berasaskan, tetapi itu adalah kursus untuk perkhidmatan yang menawarkan kandungan "tidak rasmi".

Flixtor benar-benar hanya enjin carian pihak ketiga (licin) dan front-end untuk beberapa laman web IPTV yang lain. IPTV, pada umumnya, adalah lebih peribadi daripada streaming melalui P2P kerana anda tidak berkongsi alamat IP anda dengan banyak pengguna lain. Anda hanya memuat turun kandungan dari pelayan, jadi hanya pelayan IPTV yang tahu alamat IP sebenar anda.

Oleh kerana Flexor menyediakan hujung depan, semua aliran mesti disokong oleh Flixtor. Ini bermakna bahawa sumber IPTVnya hanya melihat alamat IP yang dimiliki oleh Flixtor, dan ia adalah Flixtor yang dapat melihat alamat IP sebenar anda.

Flixtor mengatakan bahawa ia tidak log apa-apa kecuali alamat e-mel ahli VIP. Kita harus mengambil kata-kata mengenai perkara ini, tetapi berdasarkan jenis perkhidmatan, mengetahui seberapa sedikit yang boleh mengenai penggunanya adalah strategi yang masuk akal.

Semua kandungan yang disiarkan melalui Flixtor dilindungi oleh HTTPS supaya penyedia internet anda (ISP) tidak dapat melihat apa yang anda lakukan, walaupun ia dapat melihat bahawa anda telah melawat laman web Flixtor.

Cloudflare

Laman web Flixtor menggunakan Cloudflare untuk melindungi dirinya daripada serangan Denial of Service (DoS). Ini bermakna bahawa ia adalah pelayan Cloudflare yang menyediakan HTTPS, jadi, bergantung kepada persediaan yang dipilih oleh Flixtor, Cloudflare mungkin dapat melihat apa yang anda sedang menonton.

"Kami mengumpul maklumat Pengguna Akhir apabila mereka menggunakan laman web Pelanggan, aplikasi web dan API Pelanggan kami. Maklumat ini mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada alamat IP, maklumat konfigurasi sistem, dan maklumat lain mengenai lalu lintas ke dan dari laman web Pelanggan (secara kolektif, "Data Log"). "

Cloudflare berjanji untuk menjaga data ini, tetapi ia sentiasa boleh dipaksa secara sah untuk menyerahkannya.

Adakah Flixtor undang-undang?

Kandungan yang ditawarkan oleh Flixtor dalam pelanggaran jelas setiap undang-undang hak cipta yang pernah ditulis. Di kebanyakan negara, bagaimanapun, adalah tidak menyalahi undang-undang untuk hanya menonton (aliran) kandungan yang melanggar.

Ia biasanya haram untuk memuat turun kandungan. Secara teorinya, satu kes boleh dibuat bahawa data buffering dimuatkan ke memori sementara jumlah streaming sebagai muat turun bukannya hanya streaming. Tiada percubaan yang belum dibuat untuk menguji tanggapan ini di mahkamah.

Kemudahan penggunaan

Kemudahan penggunaan sememangnya merupakan salah satu titik kuat Flixtor. Sesiapa sahaja boleh melawat tapak web, memilih video yang mereka suka, dan ia hanya akan berjalan di penyemak imbas mereka. Tiada muat turun yang diperlukan.

Antara muka adalah seperti licin pada peranti mudah alih kerana ia adalah pada penyemak imbas desktop, memberikan orang seperti Netflix dan Amazon Prime berlari untuk wang mereka!

Anda boleh mengklik dua kali video untuk memainkannya skrin penuh pada semua platform, dan semua video mendapat sokongan sarikata untuk pelbagai bahasa. Pengguna VIP boleh menghantar ke Apple TV atau Chromecast mereka, atau memuat turun secara tempatan ke peranti mereka. Pada iPad, ia juga mungkin untuk memainkan video dalam mod Picture-in-Picture.

Bergantung kepada sumber IPTV, biasanya mungkin untuk memilih resolusi video dalam penyemak imbas desktop, atau anda boleh membiarkan resolusi auto-pilih Flixtor berdasarkan sambungan internet anda (disyorkan). Dalam pelayar mudah alih, resolusi itu sentiasa dipilih secara automatik.

Video boleh dicari atau disusun dalam pelbagai cara untuk mencari atau menemui kandungan. Untuk membantu dengan ini, Flixtor menjalankan sistem cadangannya sendiri, dengan kandungan berkualiti, yang diundi oleh penggunanya.

Pemikiran Akhir

Flixtor adalah sangat mudah untuk menggunakan platform penstriman tidak rasmi yang mempunyai antara muka yang paling ketat pada sisi masa Popcorn ini. Ia mungkin agak bergantung kepada sambungan, tetapi video yang dimainkan untuk kami di semua platform.

Cap resolusi 720p pada pengguna bebas tidak mungkin bimbang kebanyakan penonton, tetapi batasan data pada kandungan video memberikan alasan yang sangat menarik untuk ditingkatkan ke akaun VIP. Katalog filem penuh adalah besar.

Pas VIP, bagaimanapun, menelan kos yang sama atau lebih sebagai langganan premium untuk perkhidmatan undang-undang seperti Netflix, Hulu, atau Amazon Prime. Terdapat juga peluang yang sangat kuat bahawa tindakan oleh pemegang hak cipta akan mengakibatkan laman web itu tiba-tiba hilang selama-lamanya, tanpa peluang untuk melihat wang anda lagi.

Masa Popcorn menyediakan antara muka yang licik dan katalog tajuk dan 100% percuma tetapi ia memerlukan memuat turun aplikasi dan bukan hanya melawat laman web dalam penyemak imbas anda. Ia menggunakan protokol BitTorrent yang kurang selamat (anda benar-benar perlu menggunakan VPN dengan PT), dan kerana ia menggunakan protokol peer-to-peer BitTorrent ketersediaan kandungan dan prestasi penstrimannya sangat bergantung kepada popularitinya.

Walaupun penstriman menggunakan perkhidmatan berasaskan IPTV seperti Flixtor kurang berisiko daripada menggunakan aplikasi berasaskan P2P seperti Waktu Popcorn, kami masih berfikir menggunakan VPN untuk Flixtor adalah idea yang sangat baik.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me