Mi az a osztott alagút??

A virtuális magánhálózatoknak (VPN) számos felhasználási területük van, a régiók által korlátozott tartalmak eléréséig az információk biztosításáig és a magánélet fenntartásáig. A VPN minden esetben „alagútként” működik, amely körülveszi az ügyfélszámítógép és a távoli VPN-kiszolgáló közötti adatátvitelt..


Alapértelmezés szerint a VPN-ügyfél a forgalom 100% -át egy VPN-kiszolgálón továbbítja. Az osztott alagútálás olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a VPN-kiszolgálón keresztül továbbítandó forgalom kiválasztását, míg a fennmaradó adatokat az internetszolgáltató kezeli, mint általában. Ez úgy működik, hogy engedélyezi vagy letiltja a VPN-t bizonyos alkalmazásokban vagy webhelyeken.

A különféle VPN-szolgáltatások lehetővé teszik a különböző forgalom blokkolását. Például egyes szolgáltatások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a webhely IP-címét használva blokkolják az egyes webhelyek VPN-használatát, míg más szolgáltatások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy VPN-jeik bizonyos alkalmazásokhoz való hozzáférését megakadályozzák..

Ezen kivételek kiválasztása és kiválasztása létrehozza az úgynevezett érdekes forgalmat. Különleges forgalom érdekelhet több okból is, ez biztonsági okokból vagy egyszerűen a kényelem miatt.

Miért van szükség osztott alagút VPN-re?

Az osztott alagút lehetővé teszi, hogy ugyanazzal az eszközzel hozzáférjen az Ön tartózkodási helyén blokkolt streaming szolgáltatáshoz, miközben élelmiszer-szállító alkalmazást használ az étel házhoz szállításához..

A VPN-k segítik az internetes forgalom biztonságát egy titkosított alagúton keresztül, védik az adatokat a kíváncsiskodó szemtől. Ez kétségkívül sok esetben hasznos, ám sajnos másokat is kellemetlenségekbe hozhat. A VPN-eknek gyakran jelentős akadálya lehet a sávszélességnek, mivel az összes forgalom automatikusan továbbításra kerül, végül lelassítja az internet alapú feladatokat, és megakadályozza a felhasználókat a LAN-eszközökhöz, például a nyomtatókhoz való hozzáférésben.

Az érdekes forgalom vezérlése lehetővé teszi a felhasználók számára a szükséges eszközök vagy alkalmazások VPN-hez történő csatlakoztatását, miközben a helyi hálózathoz kapcsolódva maradnak a csatlakoztatott LAN-eszközök eléréséhez. Ez a legjobb mindkét világból, mivel egyes programok kihasználhatják a biztonságot és a funkciókat, amelyeket csak a VPN nyújthat, míg mások a teljes internetsebesség előnyeit élvezhetik..

Lehet, hogy a fogyasztók nagyon szeretnék hozzáférni a Netflix amerikai verziójához, vagy biztonságosan letölteni a fájlokat egy távoli VPN-sel, anélkül, hogy a sávszélességet feláldoznák, amikor a helyi interneten szörföznek. Hasznos lehet az online banki szolgáltatásokat igénybe vevők számára is, mivel ezek már anonimizálják az adatokat, és potenciálisan gyanúsként jelölhetik meg az ismeretlen IP-t. Bár vannak olyan VPN-szolgáltatások, amelyek a játékosok számára megfelelőek, a késleltetés szempontjából érzékeny alkalmazások, például a videojátékok is részesülnek a mentességben.

Az osztott alagútépítés az üzleti világban is kiemelkedő jelentőségű, különös tekintettel a távoli munkavállalókra, akiknek nem biztonságos hálózatból, például otthonból kell hozzáférniük a professzionális szolgáltatásokhoz. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a webmail privát és biztonságos legyen, miközben részt vesznek a személyes tevékenységekben, például a Spotify zenéjében.

A Split Alagút kialakítása nehéz?

Bár még mindig sok olyan szolgáltatás nem tartalmazza a szolgáltatást, a VPN-el történő osztott alagút még soha nem volt ilyen egyszerű. A megosztott alagút kialakításának natív támogatása azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell manuálisan konfigurálniuk az operációs rendszereket ahhoz, hogy testreszabhassák, mit akarnak a VPN-ről. Ez egyszerűen a VPN beállítása Windows, Mac vagy Android rendszeren, és a beállításokba lépés.

Használhat egy osztott alagút VPN-t a mobilon?

A VPN-k növelik az adatfelhasználást a kettő között 5% és 15% az átvitelre alkalmazott titkosítástól függően.

A mobil VPN-ek különösen kedvezőek az Android és az iOS felhasználók számára, akik aggódnak a magánélet miatt, főleg mivel az alkalmazások egyre növekvő száma a használat követelményévé teszi a helymeghatározást. Segíthetnek a játékosok azon területein, ahol a mobil játékokat ellenőrizni kell. A Pokémon Go tiltást kap Iránban, és a PUBG Mobile-t különféle indiai városokban, Irakban és Kínában tiltják (a cím véres elemeinek várható változásáig). Különösen az Egyesült Királyságban várhatóan fellendül a kereslet fellendülése a közeljövőben, amikor az önkormányzat végrehajtja ellentmondásos pornótilalmát.

Az ExpressVPN osztott alagútcsatolást kínál az Androidon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy megkerüljék ezeket a korlátozásokat anélkül, hogy korlátoznák a teljes kézibeszélő teljesítményét, és csökkentik a felhasznált adatmennyiséget, ha egyes alkalmazásokat kihagynának a VPN használatáról. Sajnos az írás idején az ExpressVPN nem kínálja ezt a funkciót az iOS rendszeren.

Az osztott alagút biztonságos?

A megosztott alagút előnyei egyértelműek, de a szolgáltatás nem nélkülözheti a levonókat. Bár a VPN-en keresztül küldött összes átvitel ugyanazt a védelmet kapja, függetlenül attól, hogy az osztott alagút be van-e kapcsolva vagy le van-e tiltva, egyes vállalkozások attól tartanak, hogy a nem biztonságos alagutak átjáróként szolgálhatnak egy támadó vagy rosszindulatú program számára az érzékeny hálózatok eléréséhez. Ezt az iparban a mai napig továbbra is vitatják.

A fogyasztói téren egyszerűen ajánlott, hogy a felhasználó ne használjon osztott alagútépítést nyilvános vagy nem biztonságos hálózaton.

A hasított alagút típusai

Noha a hagyományos osztott alagút alapértelmezés szerint az összes forgalmat az internetszolgáltatón keresztül irányítja, és a felhasználótól azt kell megválasztania, hogy melyik futtatja a VPN-t manuálisan, számos más típus is elérhető.

 • Fordított osztott alagút- megfordítja a szabványt azáltal, hogy alapértelmezés szerint minden információt a VPN-en keresztül tol ki. Más néven „split-kizárás” néven a felhasználók fordított osztott alagútépítést használhatnak annak testreszabására, hogy mely forgalom mentesül ettől..
 • IP-alapú útválasztás - Ez általában azt diktálja, hogy egy információs csomag közvetlenül a rendeltetési helyére kerül, de a hálózati rendszergazdák a házirendeken alapuló útválasztást használhatják a megosztott alagút kialakításának egyik formájaként. Ez megváltoztatja az útválasztási táblázatot alternatív kritériumok alapján, beleértve a csomag méretét és a hasznos teherben lévő egyéb információkat.

A kis know-how-val vagy a tanulás vágyával rendelkező felhasználók ehelyett úgy dönthetnek, hogy az otthoni vagy üzleti vállalkozás összes eszközét egyszerre lefedik egy DD-WRT VPN szolgáltatással, közvetlenül a routerre helyezve.

5 legjobb osztott alagút VPN szolgáltatás

1. ExpressVPN

 • Árazás

  Tól től $ 6.67
  / hónap

 • Elérhető


  • Android

  • iOS

  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • Linux
 • unblocks


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Az ExpressVPN a legjobb osztott alagút alkalmazás, amely támogatja a funkciót Mac OS X, Windows, iOS, Android és akár közvetlenül az útválasztóra. Az osztott alagút kialakítását a legtöbb eszközön viszonylag könnyű megtalálni “Beállítások” menüt, bár ez egy kicsit jobban be van nyomva “Opciók” azok számára, akik Windows és “preferenciák” a Mac felhasználók számára. Miután a felhasználó úgy döntött, hogy engedélyezi vagy letiltja az alkalmazásokat a VPN használatával, megkapják az alkalmazások név szerinti ellenőrzőlistáját vagy a fájlok manuális navigálását. Az útválasztó megvalósítását használók az eszközönkénti alagutat könnyen megoszthatják.

Jelenleg az ExpressVPN 160 szervert üzemeltet 94 országban Ázsia-csendes-óceánon, Európában, Amerikában, Közel-Keleten és Afrikában, miközben a Brit Virgin-szigeteken található. Magasabb áron kap, amit fizet, köszönhetően annak, hogy képes behatolni a legtöbb korlátozásba, ideértve a Netflixet is. A személyes adatok naplózásának elutasítása emellett kiváló jelöltté teszi azon személyek adatainak letöltését, mint például a torrentek..

2. PureVPN

 • Árazás

  Tól től $ 2.88
  / hónap

 • Elérhető


  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • unblocks


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

A PureVPN számos operációs rendszerben kínál alkalmazásokat, beleértve a Windows, az Android, a Mac OS X, a MacOS és az iOS rendszereket. Sajnos az Apple rajongói még mindig várnak megosztott alagútépítésre, mivel a szolgáltatás jelenleg csak Windows és Android készülékeken érhető el.

Kínában székhellyel rendelkezők, akik szeretnék megvásárolni a PureVPN-t, valószínűleg lenyűgözni fogják annak ár-pontját a versenyhez képest, különösen mivel ez lehetővé teszi a hozzáférést több mint 2000 szerverhez 141 országban. Tiszteletteljes többszörös bejelentkezési számmal rendelkezik, amely lehetővé teszi akár öt eszköz egyszerre csatlakoztatását, és egy Internet Kill Switch, amely védi az információkat az összes online tevékenység automatikus leállításával, ha a VPN-szerver váratlanul lekapcsol..

3. Ivacy

 • Árazás

  Tól től $ 1.33
  / hónap

 • Elérhető


  • iOS

  • ablakok

  • Android

  • Linux

  • Mac operációs rendszer
 • unblocks


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

Az ivaciát rendszeresen elismerik a VPN-szektorban elért eredményei miatt, és amint szerencsére lenne, a szolgáltatás úttörője a megosztott alagút kialakításában. Az Apple-felhasználókat sajnos ismételten megsemmisítették, de a szolgáltatás számos Windows és Android eszközön elérhető.

A VPN szingapúri székhellyel rendelkezik, és több mint 1000 szerverrel rendelkezik 56 országban, és büszke a teljes adatvédelemre, mivel nem tart naplót a felhasználóin. Az Ivacy automatikusan optimalizálja a beállításait a felhasználói feladatok alapján, segítve megőrizni a címet, mint az egyik leggyorsabb VPN-szolgáltatást. Ha valami baj történik a szerverrel, van egy beépített kill kapcsoló, amely készen áll az online tevékenység leállítására a védelem biztosítása érdekében.

4. AirVPN

 • Árazás

  Tól től $ 4.64
  / hónap

 • Elérhető


  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • Android

  • Linux

  • iOS

AirVPN’Eddie nincs’ez a legszebb kliens, de osztott alagútépítést kínál a Windows, az OS X, a MacOS és a Linux között, köszönhetően ‘útvonalak’ fület. Ez fészkel az asztali alkalmazás Preferenciái között, és megköveteli a felhasználóktól, hogy manuálisan adja meg az IP / gazdagépet / tartományt, a nevek listájából való kiválasztás helyett, de lehetővé teszi a testreszabott protokollok széles skáláját..

Olaszország nem’t a legerősebb hely, ahol alapozni kell, de a szolgáltatás 21 különböző ország szervereinek számát fedezi. Az AirVPN büszkélkedhet azzal, hogy ezeknek a szervereknek ugyanaz a prémium minősége felel meg, mint a másiknak, mivel a vállalat inkább a teljesítmény, mint a teljesítmény mellett dönt “egy másik zászló” dicsekedni A vállalat megtagadja a naplók vezetését is, opcióvá tette a P2P-t, és ismert, hogy kijátssza a kínai korlátozásokat.

5. ibVPN

 • Árazás

  Tól től $ 3.08
  / hónap

 • Elérhető


  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • Android

  • iOS
 • unblocks


  • iPlayer

Használhatja az ibVPN alkalmazást vagy a harmadik fél OpenVPN grafikus felhasználói felületét ezzel a szolgáltatással. A megosztott alagútálás az OpenVPN grafikus felhasználói felületén van megvalósítva, nem pedig az ibVPN alkalmazásban. A split alagút használatához szerkesztenie kell az OpenVPN grafikus felhasználói felület konfigurációs fájlját. Noha ez a feladat kicsit technikai, az ibVPN webhelyen található egy oldal, amely ismerteti, hogyan kell ezt megtenni. A felosztás osztott-kizárási alapon működik, és be kell írnia azon webhelyek IP-címeit, amelyeket ki szeretne zárni az alagútból.

A forgalomirányítási szabályok felosztására szolgáló alternatív módszerként inkább az ibDNS szolgáltatást használhatja. Ez egy intelligens domain névrendszer (DNS) szolgáltatás, amely szelektíven automatikusan átirányítja a forgalmat egy proxyn keresztül anélkül, hogy meg kellene neveznie a célhelyeket a felosztáshoz. Ez a szolgáltatás a video streaming szolgáltatásokra és más, helymeghatározással korlátozott helyekre való átirányításra összpontosít. Ez egy titkosított szolgáltatás, tehát biztonságosabb, mint a szokásos intelligens DNS, de nem olyan biztonságos, mint egy teljes VPN..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me