A digitális világban mindannyian egyetértünk abban, hogy a jelszavak állandó stresszforrást jelentenek. A különböző webhelyek gyakran mindenféle látszólag véletlenszerű jelszófeltételt igényelnek. Néhányan legalább egy nagybetűt és egy számot kérnek; másoknak legalább 8 karakterre van szükségük, beleértve egy adott szimbólumot, például $ vagy &.

A jelszó minden változatának emlékezése nem könnyű és biztonságos. Miután a hackerek feltörték az egyik jelszavát, hozzáférést fog kapni a többi fiókjához. A legrosszabb esetben bekerülnek az Ön e-mail fiókjába. Innentől kezdve kérhetnek egy jelszó visszaállítását az adott e-mailhez kapcsolt minden egyes fiókhoz.

Szerencsére ma hozzáférünk a jelszókezelőkhöz és a jelszóalkalmazásokhoz. Először vessünk egy pillantást a legjobb jelszókezelőkre, majd ezeket részletesebben megvitatjuk.

A legjobb jelszókezelők

Heves a verseny a jelszókezelő piacon. Összegyűjtöttük a legjobb szolgáltatásokat és kiértékeljük őket, így kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet! Ezeknek a jelszókezelőknek az ára évi 11 és 40 dollár közötti. Ez egy kicsi összeg, ha figyelembe vesszük, hogy számlájának rossz kezekbe kerülésének pénzügyi és érzelmi következményei vannak. Ha azonban az ár aggodalomra ad okot, akkor a listán néhány szolgáltató is kínál ingyenes szolgáltatásainak verzióját.

1. Dashlane


A Dashlane vitathatatlanul a legjobb a zárt forrású platformok közül, de érthető prémium költségekkel jár

 • Árazás

  Tól től $ 3.33
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

A Dashlane a legdrágább lehetőség a listából, de ingyenes tervet és 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Az ingyenes terv hosszú távon valószínűleg nem életképes, mivel csak legfeljebb 50 jelszó tárolását teszi lehetővé, és csak egy eszközön használható.

A Dashlane prémium korlátozott VPN szolgáltatást tartalmaz, ami igazolja a viszonylag magas árat. Ez extra biztonságot nyújt a felhasználónak, ha csatlakozik a nyilvános WiFi-hez. Összességében a Dashlane nagyon lenyűgöző, és megszerezte a helyét a legjobb jelszókezelők listáján.

2. Öntapadó jelszó

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

A StickyPassword számos okból kiemelkedik a jelszókezelő tömegből. Ingyenes éves díjat és különleges élettartamú prémiumot kínálnak. Még az ingyenes tervének is van biometrikus hitelesítése, mindaddig, amíg az eszköz fel van szerelve ujjlenyomat-letapogatással.

Ha állati szerető vagy, akkor a Sticky Password jótékonysági kampányt indított a veszélyeztetett lamantinok megmentésére. Sajnos ez nem azt jelenti, hogy szolgáltatását nem lehetett volna javítani. Összességében azonban ez egy tisztességes jelszókezelő - bár mindig óvakodunk azoktól a cégektől, amelyek életre szóló előfizetéseket kínálnak.

3. NordPass

A NordPass hihetetlenül erős, felhasználóbarát belépés az egyre telítettebb piacra

 • Árazás

  Tól től $ 2.49
  / hónap

A NordPass újonnan érkezik a NordVPN munkatársaitól, önálló termékként vagy egy all-inclusive előfizetés részeként. Nagyon hasonló a céghez’a szolgáltatások felett, ez’hihetetlenül versenyképes áron, különösen, ha hosszú távú terveket választ. Nincs ingyenes próbaverzió, de igénybe veheti a 30 napos vissza nem térítendő pénz-visszafizetési garanciát, ha elégedetlennek találja magát..

Hihetetlenül erős belépés egy viszonylag zsúfolt piacra, erős biztonságot nyújt a végpontok közötti titkosítás, a legnépszerűbb ügyfelek böngészőbővítményei révén, és kifejezetten felhasználóbarát megközelítést alkalmaz..

4. 1 Jelszó

Az 1Password széleskörű szolgáltatással rendelkezik, hogy a legjobbat versenyezze, de megfelelő árcédulát is kínál

 • Árazás

  Tól től $ 3.99
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

Az 1Password egy pricier jelszókezelő, és nem’nem nyújt ingyenes tervet. Ennek ellenére van egy próbaverzió, amely segíthet a felhasználónak az 1Password megismerésében’szolgáltatásai, mielőtt feliratkozásról döntne

Az 1Password összes tulajdonságának felsorolása nagyon időigényes. Röviden: könnyen kezelhető, nagyszerű kompatibilitással rendelkezik, és fantasztikus biztonságot nyújt. Amit az 1Password valóban különlegessé tesz, az az, hogy az Apple felkérte őket, hogy biztosítsák a jelszókezelést az összes 123 000 alkalmazottjának. Most szeretnénk kutatni, de biztosak vagyunk benne, hogy az Apple még sok más tényezőt és versenytársat megvizsgált, mielőtt az 1Password-t választotta.

Lehet, hogy nem a legolcsóbb a listán, de az 1Password az egyik legjobb jelszókezelő 2019 körül, viszonylag megfizethető 59,88 dolláros családi tervvel, akár 5 különálló felhasználó számára.

5. RoboForm

A RoboForm már a blokk körül volt, és mind tulajdonságainak, mind esztétikai szempontból megmutatja

 • Árazás

  Tól től $ 1.79
  /hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

A RoboForm talán a leghosszabb játékos a jelszókezelő játékban, ami igazolja hosszú távú életképességüket. Az életkor ugyanakkor a szolgáltatások szempontjából is megmutatkozik, összehasonlítva a versenytársakkal és a testreszabhatósággal. Ezek a hozzáadott opciók nem pontosan szükségesek, de nagyon sokat kínálnak a technológiailag kedvezőbb felhasználók számára.

Korától függően a RoboForm nagyon sok formájú és funkcionális. Sajnos úgy tűnik, hogy nagyon sokan lemaradnak a modernizációról. Ez nem azt jelenti, hogy semmilyen módon semmi rosszuk, csak nem vagyunk reménykedve a jövőjükben. Miközben körül vannak, remek jelszó alkalmazás.

6. Keepass

A KeePass a jelszókezelő számára nyújtja a legjobb biztonságot, de működtetéséhez némi ismerete szükséges

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

A KeePass egy nyílt forráskódú jelszókezelő, amely széles körű testreszabhatóságot és titkosítást kínál, azzal a korlátozással, hogy hány jelszó tárolható a merevlemezén. Nincsenek rejtett költségek vagy zárolt funkciók a KeePass használatával, és nagyon hordozható, mivel nem végrehajtható’A működéshez nem kell telepíteni egy rendszerre.

Alapértelmezés szerint offline jellege miatt továbbra is az egyik legbiztonságosabb, a jelszavak helyben történő tárolása. Ha szeretné használni a platformok közötti szinkronizálást, akkor párosítania kell a szolgáltatást egy megbízható felhőalapú tároló szolgáltatóval, majd el kell mentenie a .kdbx fájlt egy megosztott mappába..

KeePass nincs’t a leginkább felhasználóbarát vagy elérhető szolgáltatás, odakint könyökzsír szükséges. Szerencsére van saját KeePass útmutatónk, amely segít Önnek a folyamat során.

7. LastPass

A LastPass freemium megközelítése lehetővé teszi, hogy vásárlás előtt kipróbálhassa

 • Árazás

  Tól től $ 3.00
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

Más freemium szolgáltatásokhoz hasonlóan a LastPass számos funkciót lezár a fizetőfal mögött. Az alapvető jelszókezelési szolgáltatások azonban teljesen ingyenesen használhatók, ideértve a jelszavak mentését, kitöltését és létrehozását, valamint bármilyen eszközön történő elérését, a jegyzetek biztonságos megosztását és megosztását, valamint a fiók lezárását két tényezővel történő hitelesítéssel..

A LastPass több mint egy évtizede működik, 58 nyelvet, az összes operációs rendszert és a legtöbb böngészőt támogatja. A Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera és a már elavult Internet Explorer kiterjesztésekkel ez az egyik legjobb ingyenes jelszókezelő azok számára, akik rendszereken keresztül dolgoznak és több böngészőt használnak egy adott időben.

A LastPass még nem’A biztonsággal a múltban a leggyengébb utazást hajtotta végre, a biztonsági rések 2011 óta többször is felbukkantak. Ennek ellenére a LastPass folyamatosan lenyűgözte a legfrissebb hibákat, amelyeket csupán a felfedezés napjain keresztül javítottak ki, és helyét az egyik legnépszerűbbé tették. állványok.

8. LogMeOnce

A LogMeOnce eltávolította a korábbi korlátozásokat a sokoldalúbb jelszókezelő számára

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

  • Linux

Az ingyenes verzió korlátozott hirdetéseinek köszönhetően a LogMeOnce annyi eszközön használható, amennyit csak választ, sok funkciója most nyitva van. A szokásos jelszógenerálás mellett egy kattintással bejelentkezési funkciókat és jelszó-erősségi jelentéseket is tartalmaz, amelyek észlelik a gyenge és duplikált jelszavakat.

A LogMeOnce több tényező módszerét használja a hitelesítéshez, amely a lehető legszélesebb körű kéttényezőt biztosítja. Nemcsak támogatja a fő jelszót, a PIN-kódot és a biometrikus ujjlenyomat-hitelesítést, hanem a LogMeOnce a saját PhotoLogin-t is használja kiegészítő eszközként. Alapértelmezés szerint ez a webkamerát vagy a beépített kamerát használja egy önpusztító kép beolvasására, amelyet a csatlakoztatott mobil eszköznek 60 másodpercen belül manuálisan meg kell ellenőriznie, mielőtt elvetné. Ha nem’A képekhez hasonlóan a PhotoLogin funkciót továbbra is használhatja egy vizuális OTP-kódnak köszönhetően, amely eredeti képet használ az asztalon.

9. NortonPasswordManager

A Norton egyedülálló, de üdvözlő megközelítést alkalmaz jelszókezelő szolgáltatásával

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

 • Támogatott platformok


  • ablakok

A LifeLock használata’Személyazonosság-lopás elleni védelem, biztonsági szakemberek a Symantecnél’s A Norton elkészített egy teljesen ingyenes jelszókezelõt. És a KeePass-szal ellentétben a Norton Password Manager szinkronizálást támogat a támogatott platformon keresztül anélkül, hogy harmadik féltől származó felhő-gyártók felé fordulna. Ennek megvannak a saját korlátozásai, mivel a jelszókezelő elhagyja a Windows és a MacOS alkalmazásokat a böngésző közvetlen integrációja mellett.

Furcsa módon a jelszógenerátor nem beépített funkció, hanem egy, amelyet közvetlenül a weboldalon biztosítanak. Ez egy különösen furcsa kisebb kényelmetlenség, mivel az egyik legmegbízhatóbb jelszógenerátor, amely lehetővé teszi a jelszó testreszabását.’A hosszúság és a nagybetűk, számok vagy írásjelek kombinációja. Szerencsére ez a megközelítés azt jelenti, hogy bárki, aki bármilyen jelszókezelővel használhatja a szolgáltatást böngészőjéből, ha úgy dönt.

10. Zoho Vault

A Zoho Vault elkerüli az automatikus számlázást, hogy megadja azt a választást, hogy folytatja-e az ingyenes próbaverzióját

 • Árazás

  Tól től $ 0.90
  / hónap

A Zoho Vault egy viszonylag új jelszókezelő (vagy mondhatjuk, hogy a jelszómegőrző). 15 napos próbaverziója van a vállalati tervében, és ha ez elfogy, akkor egyszerűen csak átadják Önt az ingyenes tervükhöz. A próbaidőszak vége után nem szabad automatikusan számlázni.

Nincs korlátozás arra, hogy hány jelszót tárolhat a Zoho Vault segítségével, még annak ingyenes verziójában is. Ennek egyik hátránya azonban, hogy tudsz’t nem kezeli a kétoldalas bejelentkezést, ami kisebb kényelmetlenséget jelenthet a Gmailbe való bejelentkezéskor. Egy másik hátránya a webes űrlap kitöltési funkcióinak hiánya.

Zoho Vault’A vállalati terv olcsóbb, mint a legtöbb többi jelszókezelőnél’ standard verzió. Többek között értesítést ad a jelszó eseményekről és a felhasználói csoportok kezeléséről. A Zoho Vault az utóbbi időben felgyorsította a játékot, ezért érdemes megszerezni az éves tervet, mielőtt áremelnék az áraikat.

Hogyan működnek a jelszókezelők?

A jelszókezelők úgy működnek, hogy az összes jelszót egy fő jelszó mögött tárolják. Ez az egyetlen jelszó, amelyet csak meg kell emlékezni. A jelszavak és a fő jelszavak titkosítva vannak az abszolút biztonság érdekében.

A legtöbb jelszókezelő böngészőbővítményeket és mobilalkalmazásokat kínál, amelyek automatikusan kitöltik a jelszavakat. Ez nagyon kényelmes, főleg ha nyilvános wifi-t használ. itt mindig annak a veszélye áll fenn, hogy valaki hozzáférhet a hitelkártya adataihoz, ha nyilvános térbe írja be.

A jelszókezelők az összes eszközén szinkronizálhatják a jelszavakat. Függetlenül attól, hogy az asztalon, a mobiltelefonon vagy a táblagépen keresztül kívánja megadni a fiókját, a megbízható jelszókezelő készen áll arra, hogy kitöltse őket.

Mit kell figyelembe venni a Jelszókezelő kiválasztásakor

Költség

A jelszókezelők nevetségesen olcsók lehetnek, annak ellenére, hogy rendkívül hasznos eszközök. Egy kávé ára havonta ($ 1-3). Ezenkívül a legtöbb jelszókezelő próbaverziót vagy ingyenes verziót kínál. Ez akkor lehet hasznos, ha a felhasználók kipróbálják a terméket, mielőtt pénzt az asztalra tettek.

Jellemzők

A jelszókezelők sok hasznos funkcióval rendelkeznek. Itt van néhány fontos elem, amelyekre figyelni kell, amikor döntenek arról, hogy mely jelszó-tárolót kell használni.

Jelszógenerátor

A beépített testreszabható jelszógenerátor a jelszókezelők sok hasznos funkciójának egyike. Végül is az ingyenes online jelszógenerátorok nem feltétlenül olyan megbízhatóak. Egyes webhelyek nem engedélyezik a speciális karakterek használatát a jelszavakban. Speciális karakterek nélküli jelszó megszerzéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy előállítja a négyzetet.

Az eszközök kereszt-kompatibilitása

A legtöbb jelszókezelő kompatibilis mindenféle eszközzel. Okostelefonok, táblagépek, laptopok nevezzük! Szinkronizálják a jelszavait és a személyes adatait minden eszközön, sok problémát és sikertelen bejelentkezést takarítva meg. A legtöbb lehetővé teszi a jelszavak megosztását a család vagy a vállalat felhasználói között.

Automatikus kitöltés

A jelszókezelők automatikusan kitöltik a webhelyek jelszavát. Ez egy nagyon hasznos szolgáltatás, különösen olyan alkalmazások esetében, amelyek egy bizonyos idő elteltével kijelentkeznek, például a bankja.

Biometrikus biztonság

Számos jelszóalkalmazás lehetővé teszi az ujjlenyomat vagy a FaceID használatát fő jelszóként. Ezért amikor mobiltelefonját vagy táblagépét használja, az alkalmazásokba és a weboldalakba való bejelentkezés teljesen zökkenőmentes.

Biztonság

A jelszókezelők célja nem csupán a kényelem - nagy biztonságot nyújtanak a felhasználók számára a jelszavak biztonságának megőrzése érdekében..

TFA - Két tényezős hitelesítés

Az egyik biztonsági intézkedés a két tényezővel történő hitelesítés. Ehhez a felhasználónak meg kell erősítenie hozzáférését telefonján. Még akkor is, ha valami kívülálló személy megszerezte a fő jelszavát, még mindig nem fog hozzáférni. Szüksége lesz a telefonjára, és képes lesz feloldani a belépéshez.

Titkosítás

A titkosítás nagy szerepet játszik a jelszavak biztonságában is. Ez az egyik oka annak, hogy erős jelszóra van szüksége. Nyilvánvaló, hogy egyértelmű tény mellett, hogy nehezebb kitalálni.

Minél erősebb a fő jelszó, annál áthatolhatatlanabb a titkosítása. Egy egyszerű 4 számjegyű születési dátum nem titkosítható annyira összetetten, mint egy 16 véletlenszerű karakterből álló karakterlánc. Természetesen ellenőriznie kell, hogy a jelszókezelő erős titkosítást használ-e. Ha a titkosítás gyenge és feltörhető, akkor nincs értelme.

Közbiztonság

A jelszóvédelemmel kapcsolatos legnagyobb probléma az, hogy esetleg be kell írnia őket, miközben nincs nyilvános. Ez számos okból problémás lehet. A hackerek nyilvános wifi-en keresztül injektálhatnak keyloggereket laptopjába vagy mobiltelefonjába. Az emberek azt is egyszerűen megnézhetik a válla felett egy zsúfolt kávézóban, amíg megadja a jelszavát.

A jelszókezelők teljesen megjavítják ezt a problémát az adatok automatikus kitöltésével. A Keyloggers nyomon követi a kulcsfontosságú találatokat, ami haszontalan, ha a jelszavakat automatikusan kitölti. Ez is rendkívül kényelmes, mivel nem kell megkeresnie és beírnia a bonyolult jelszavait..

Mennyire biztonságosak a jelszókezelők?

A jelszókezelők kötelesek gondosan kezelni az Ön adatait, mivel bizalom nélkül teljes üzleti modelljük sikertelen lenne. Az Ön adatait általában a lehető legjobb titkosítással védik, ami azt jelenti, hogy szinte garantáltan biztonságosak lesznek hackelés esetén is. Sajnos ugyanezt nem lehet mondani a fő jelszóról.

A nulla ismeretlen házirendet támogató jelszókezelők nem tárolják a fő jelszavadat vagy a titkosítási kulcsokat, miközben ellenőrzik, hogy ki férhet hozzá az Ön adataihoz. Azok, akik nulla tudással rendelkeznek, lehetővé teszik a jelszó helyreállítását, ha elfelejtette, de ennek eredményeként számos probléma merül fel. Noha vannak megelőző intézkedések a fő jelszó védelmére, miközben a felhőben tárolja, nem lehetetlen, hogy rossz kezekbe kerüljön. A beavatkozó kormányok azt is kérhetik, a platform származási országától függően.

A jelenlegi helyzetben nincs valódi alternatíva, és a jelszókezelő használata végtelenül jobb, mint számos fiók kézi kezelése duplikált jelszavakkal. Ne felejtsen el egy erős, mégis emlékezetes főjelszót választani, és használjon megbízható víruskereső szoftvert, hogy megakadályozza a rosszindulatú szoftverek kezét az adatokon, és folyamatosan frissítse rendszert, mivel az ismert hibákat ki lehet használni.

Következtetés

Összességében a jelszókezelők nélkülözhetetlenek a mai kiber-környezetben. Mind biztonsági okokból, mind a kényelem miatt. Ezek sokkal több, mint egy egyszerű digitális jelölés a jelszavakhoz. Ha ezt az alacsony árat kombinálják, nincs indok, hogy ne pereljék be azt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me