Függetlenül attól, hogy tapasztalt veterán vagy alkalmi játékos - ha PC-jét játszik, valószínű, hogy hallottál a Steamről. A Steam-et eredetileg a Valve építette, mint játékplatform az élvonalbeli online multiplayer játékok számára. Manapság mégis sokkal többet csinál. A Steam virtuális csomópontjává vált a PC-játékosok számára, számos olyan címet kínálva, mint a Fallout 4. Ez lehetővé teszi számukra a fórumok böngészését, csevegést, új játékok letöltését és vásárlását, csapatok szervezését és a játékfájlok kezelését különböző rendszerek között. Valószínűleg már ismeri azokat a híres Valve-játékokat, mint a Portál, az Counter-Strike, a Left 4 Dead, a Team Fortress, a Half-Life és még sokan, még sokan mások.


Sajnos a Steam ugyanolyan bosszantó problémákat szenved, mint más multiplayer platformok, például az Xbox Live. A platformot egy nagy vállalkozás hozta létre, amely pénzt keres. Mint ilyen, vannak szigorú fiók- és letöltési korlátozások. Ezek jogi szempontból nem léteznek, hogy segítsék az üzleti vállalkozást a felelősséggel kapcsolatos kérdések elkerülésében. Ebből a célból eléggé gyakori, hogy a modern játékplatformok a tartalmat bizonyos földrajzi régiókra korlátozzák.

Szerencsére a virtuális magánhálózat (VPN) alagút segíthet enyhíteni az ezen korlátozások által okozott irritációt.

 1. ExpressVPN

  - Villámgyors | Alkalmazások minden platformon | 24/7 élő chat-támogatás

 2. NordVPN

  - Villámgyors | Alkalmazások minden platformon | 24/7 támogatás

 3. CyberGhost VPN

  - Könnyen kezelhető 60 ország kiszolgálói Havonta 2,75 USD

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Könnyen kezelhető Szerverek több mint 50 országban Kiváló HD formátumú streaminghez

 1. NordVPN

  - Villámgyors | Alkalmazások minden platformon | 24/7 támogatás

 2. IPVanish

  - Szerverek 60 országban Gyors csatlakozások | Nincs naplózási politika

 3. Ivacy

  - Alkalmazások minden platformon Ár-érték arány | Szerverek világszerte

 4. PrivateVPN

  - Könnyen kezelhető Szerverek több mint 50 országban Kiváló HD formátumú streaminghez

 5. ExpressVPN

  - Villámgyors | Alkalmazások minden platformon | 24/7 élő chat-támogatás

A legjobb VPN-k a Steamhez: összehasonlítás

Oldja fel a tartalmat a Steam VPN-jével

A VPN-alagutak elősegítik az idegen tartalom blokkolását az IP-cím maszkolásnak nevezett szolgáltatás révén. A maszkoló funkció lehetővé teszi a számítógépének vagy az eszköznek, hogy „kölcsönt” IP-címet egy idegen VPN-kiszolgálótól. A kölcsönzött címet üzemeltető VPN szerver adatokat szerez be az Ön nevében, majd továbbítja ezeket az adatokat a készülékére. Fordított irányban a VPN-kiszolgáló saját IP-címéből adatokat küld az eszközéről a célkiszolgálóra (ebben az esetben a Steam szervereire). A célkiszolgálók nem látják az Ön valódi IP-címét. Így a Steam szerverek számára úgy tűnik, hogy csak a VPN szerverrel működnek együtt.

Mivel az IP-címeket földrajzi régiók szerint terjesztik, lehetséges a tartalom cenzúrázásának és a fiókkorlátozásoknak a megkerülése. A proxyszerverek nagyjából azonos módon működnek. Ugyanakkor a VPN-alagutak jobbak, mivel titkosítják az adatokat, és így harmadik felek számára olvashatatlanná válnak. A proxykiszolgáló nem. Ezért azt javasolom, hogy ragaszkodj a VPN-alagutakhoz, ha a Steamhez szeretnél hozzáférni. A teljes nyilvánosságra hozatal érdekében azonban először figyelmeztetést kell tennem a Steam VPN-ekkel kapcsolatban.

További információkért tekintse meg a Mi az a proxyszerver útmutatóban, ahol áttekintjük a proxyszervereket és hogyan különböznek a VPN-ektől.

Steam megtilt egy VPN használatát?

A legtöbb online játékplatformhoz hasonlóan a Steamre is szigorú előírások és engedélyezési korlátozások vonatkoznak. Ezek kényszerítik a felelősség korlátozását és elriasztják a felhasználókat a proxykapcsolatok és a VPN-alagutak használatától. Ismét ez nem ritka a játékplatformok között. Szerencsére a PC-játékosok nem olyan terhesek, mint a konzolos játékosok. Például egy Xbox 360-on a Microsoft írta az operációs rendszert, hogy szándékosan hagyja ki a VPN funkciókat. Ilyen módon a felhasználók nem tudják közvetlenül csatlakoztatni a konzolt egy VPN alagúthoz (bár a VPN-eknek a konzolokkal történő használatához vannak más módok is).

PC-n vagy Mac-ben azonban egyszerűen nem lehetséges (vagy akár nem is lehetséges) megtiltani a VPN-alagutak használatát. Mint ilyen, a Steam-felhasználóknak sokkal könnyebb ideje a földrajzilag korlátozott tartalom feloldása. Ennek ellenére figyelmeztetnem kell téged: ha VPN-kapcsolaton keresztül letölt játékot (és egyéb anyagokat), akkor fennáll annak a veszélye, hogy a Steam megtiltja fiókját. Mindent nagyon részletesen megfogalmazott a Steam előfizetői megállapodás. Pontosabban, vegye figyelembe a 3-A fejezetet: Fizetési engedély.

Az SSA egyértelműen kijelenti a következőket:

„Ön beleegyezik abba, hogy nem használ IP-proxyt vagy más módszert a lakóhely álruháinak elkerülésére, akár a játéktartalom földrajzi korlátozásainak megkerülésére, a földrajzi helyzetére nem alkalmazható áron történő vásárlásra, vagy bármilyen más célra. Ha ezt megteszi, a Valve megszüntetheti a fiókjához való hozzáférését. ”

Ha továbbra is VPN-alagutat szeretne használni, akkor óvatosan járjon el. Úgy tűnik, hogy van bizonyos tolerancia a VPN-alagutak használatában, attól függően, hogy miért használja őket, mit csinál, és hogy elkapnak-e vagy sem. Vannak bizonyos határozott okok is, amelyek VPN-alagút használatakor tiltott fiókot eredményeznek. A Steam-hez való csatlakozáskor ügyeljen arra, hogy a VPN alagútot vagy proxyt ne használja a következő célok egyikére sem anélkül, hogy megértené a tilalom kockázatát:

 • A játék tartalmára vonatkozó földrajzi korlátozások megkerülése

 • Játékok és média vásárlása az Ön régiójában nem érvényes árakon

 • Bármely olyan célra, amely kárt okozhat a Valve többi felhasználójában

A „játéktartalom” kifejezés meglehetősen szürke és homályos. Amikor először hallottam ezt a kifejezést, azonnal eszembe jutott a játékvásárlás, a letölthető tartalom és más hasonló felhasználás. Sok olyan fiókot tilos el tiltani, amelyek olyan régiókhoz kapcsolódtak, amelyekben a videojátékok korábbi kiadási dátuma volt. Annak ellenére, hogy a játék technikailag legális volt a régiójukban (végül), a felhasználókat továbbra is megbüntették.

Mint ilyen, ha nem akarja kockáztatni a fiókjának betiltását, akkor a legjobb, ha tartózkodik a VPN-alagút használatáról a Steam-fiókjával, különösen akkor, ha olyan játékokat próbál elérni, amelyek a környéken nem állnak rendelkezésre. Túl sok felhasználó próbált egy oroszországi VPN-t használni a Steam-hez, hogy illegálisan férjen hozzá tartalomhoz, még mielőtt azt Oroszországban megjelent volna, és ennek eredményeként számláikat betiltották..

Megosztott kiszolgálók és megosztott IP-címek

Az átlagos VPN-előfizetése, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatót választja, általában megosztott IP-címet használ. Ez azt jelenti, hogy sok más felhasználó hozzáférhet az internethez ugyanazzal az IP-címmel, amelyet a VPN-kiszolgálón tárol. Ez elősegíti a felhasználók névtelenségének védelmét. Ha a törvény hosszú szakasza megpróbálta nyomon követni a felhasználók online tevékenységeit, gyakorlatilag lehetetlen két okból visszakeresni a kapcsolatot a valódi felhasználóval..

Először is, a legtöbb VPN-szolgáltató nem tárolja a felhasználói tevékenységek naplófájljait. Így nem lenne nyomkövetési út. Másodszor, mivel több felhasználó ugyanazt a címet használja, ez sokkal nehezebbé teheti annak nullázását, amelyben a felhasználó ténylegesen hozzáfér egy adott webes erőforráshoz a megosztott IP-címről. Amikor azonban megpróbál hozzáférni az internetes erőforrásokhoz, amelyek megpróbálják korlátozni, korlátozni vagy teljesen blokkolni a VPN-alagutak használatát, a megosztott címek általában nem a legjobb választás.

A megosztott IP-címeket a szolgáltató gyakran feketelistára veszi, és általában jól ismert címek. Ennek oka a „rossz szomszéd”, melynek eredményeként valaki, aki megosztja a VPN által üzemeltetett IP-címet (vagy egy korábbi felhasználó), visszaélte az IP-címet spam-e-mailekkel, elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadásokkal vagy egyéb visszaélésekkel. Ennek következtében az IP-címet veszélyes vagy törvénytelen címként lehet megjelölni, és gyakran a Captcha ellenőrző kisalkalmazások jelenhetnek meg, mielőtt egy webhelyet elérnének. Mint ilyen, bár a megosztott IP-címek nagyobb névtelenséget kínálnak, gyakrabban kerülnek feketelistára.

Kétféle módon lehet megkerülni ezt a problémát. Az első megoldás egy VPN-szolgáltató használata, amely dedikált IP-címet kínál, vagyis más felhasználók nem használják az Ön által feliratkozott IP-címet. Ez jobb, mint a megosztott cím, ha nem akarja, hogy egy szolgáltatás - például a Steam - tiltsa a fiókját. A számlatiltás legkisebb kockázata szempontjából a legjobb megoldás a saját magánszerver használata. Ha Ön hardcore Steam felhasználó, és valóban privát szervert szeretne, akkor tegye a következők egyikét:

 • Állítson be házi készítésű Linux VPN szervert a játéktartalom eléréséhez, ha otthon nem tartózkodik

 • Béreljen dedikált / privát kiszolgálót a felhőben

Ezek a lehetőségek nem olyan egyszerűek, mint a VPN-szolgáltatások előfizetése, ám rendkívül hatékony alternatívák.

Következtetés

A VPN-alagutak továbbra is a legjobb módja a tartalom biztonságos feloldásának. Titkosításuknak köszönhetően rendkívül felülmúlják a proxykapcsolatot. Ezért sok játékos továbbra is a VPN szolgáltatásokhoz fordul, hogy feloldja az idegen játéktartalmakat és csatlakozzon az idegen multiplayer szerverekhez. Vigyázzon azonban: ha VPN-alagutat használ a Steam-rel a játéktartalom feloldásához vagy a régióban nem elérhető játékok letöltéséhez, akkor fiókját betilthatjuk.

További információt a játékhoz szükséges leggyorsabb VPN-ről és a VPN más platformon történő használatáról az alábbiakban olvashat:

 • VPN Xbox One
 • VPN Ps4
 • VPN Gaming
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me