A VoIP (vagy Voice over Internet Protocol) a hangkommunikáció technológiája és módszere. A lényeg a VoIP lényegében telefonos szolgáltatás az interneten keresztül. Népszerűvé tette a Skype, a Viber és az USA lakossági VoIP szolgáltatója, a Vonage.


Néhány országban a VoIP szolgáltatásokat blokkolják, a legjelentősebb példa Szaúd-Arábia (az ország távközlési iparának szabályozója, a CITC aktívan tiltja a VoIP szolgáltatásokat). A VoIP szolgáltatásokat szintén rendszeresen betiltják az Egyesült Arab Emírségekben és Ománban, míg a Közel-Kelet és Ázsia más országairól ismert, hogy korlátozzák a VoIP hozzáférést. Szüksége lesz VPN-re a helyének megváltoztatásához és a VoIP-szolgáltatásokhoz (például a Skype-hez) való hozzáféréshez, ha ezekben az országokban vannak. Nagyon fontos, hogy legyen óvatos, ha VPN-t használ az Egyesült Arab Emírségekben vagy Ománban.

Szüksége lehet VPN-re is, ha VoIP-hívás közben valakivel megosztja a munkával kapcsolatos információkat. Mint minden internethez csatlakoztatott szolgáltatás vagy eszköz, a hackerek fenyegetése, hogy elfogják az Ön adatait és a Skype hívásait, valódi veszélyt jelent. A VPN titkosítja a VoIP hívásait, így sokkal nehezebbé teszi a hallgatást.

Tehát, okától függetlenül, VPN szükséges a VoIP szolgáltatásokhoz. Megjöttél a megfelelő helyre! Hadd adja meg nekem az öt legfontosabb VPN-csomagot, különös tekintettel a VoIP-re.

A VoIP legjobb VPN-je: Összegzés

 1. ExpressVPN

  - A leggyorsabb VPN, amelyet tesztelünk, mindent felold, mindent elképesztő szolgáltatással

 2. NordVPN

  - Nagy márka, nagyon jó ár-érték és költségvetési ár

 3. CyberGhost VPN

  - Régóta kiemelkedő VPN, kiváló áron és sebességgel

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Az egyik legolcsóbb VPN, de még mindig jó szolgáltatást nyújt

Hol vannak tiltva a VoIP szolgáltatások?

Vessen egy pillantást néhány országra, ahol néhány népszerű VoIP szolgáltatás be van tiltva.

 • Szaúd-Arábia - a Skype, a Facebook Messenger, a Google Hangouts, a Viber, a Whatsapp, a távirat, a Snapchat, a Discord és a Facetime tilos.
 • Kína - A Skype-felhasználókat elküldik a Skype kínai verziójának, amelyet a kormány ellenőriz.
 • Egyiptom - A Skype-t és a WhatsApp-ot az egyiptomi kormány rendszeresen blokkolja.
 • Kuvait - Az összes VoIP szolgáltatásra országos tilalom vonatkozik.
 • Brazília - Brazília fő internetszolgáltatója 2014 óta blokkolja a Skype szolgáltatást.

VPN használata ingyenes hívás indításához

Az interneten nagyon sok beszélgetés folyik arról, hogy VPN segítségével ingyenes VoIP hívásokat kezdeményezhessenek. Sajnos, mivel a Skype egyetlen bevételi formája az, hogy jóváírásokat ad el a tényleges telefonszámok hívására, ingyenes hívások VPN-sel nem lehetséges.

Ingyenes Skype hívások a VPN segítségével

Ennek ellenére meg lehet tenni a VPN-sel lényegesen olcsóbb hívási tarifákat. Az USA-ból származó Skype hívásdíjak sokkal megfizethetőbbek, és csak az amerikai IP-címre van szükség az olcsóbb tarifák eléréséhez. Egyszerűen csatlakozzon egy amerikai VPN szerverhez, és jelentkezzen be a Skype-be, és meg kell jeleníteni az új hívási díjakat!

VPN használata az online szerencsejáték-beszélgetés feloldásához

Az online szerencsejáték folyamatosan növekszik, olyan játékokkal, mint a Battlefield, az Counter-Strike és a League of Legends dominál. Ezek a játékok figyelemre méltóak azért, mert nagyon csapatorientáltak, és bizonyos esetekben hangos csevegést igényelnek a csapattársakkal. Sajnos néhány ország és kormány blokkolja a VoIP szolgáltatásokat, még az online játékok esetében is!

VPN használatával átadhatja ezeket a hülye blokkokat a VoIP-on, és szabadon kommunikálhat csapattársaival egy online játékban. Egyszerűen válassza ki a fent említett VPN-k egyikét, és csatlakozzon a legközelebbi VPN-kiszolgálóhoz (de egy olyan országban, ahol a VoIP nincs blokkolva). Csatlakozás közben csak indítsa el a játékot, és a csapat hangbeszélgetését fel kell oldani!

Láthat egy példát erre a cselekvésre egy nemrégiben készült cikkben, amelyet a Overwatch hangos csevegés feloldásához tettem.

VPN és VoIP: Ne feledje ezt

Nem lenne tisztességes, ha nem említjük, hogy a VPN VoIP-szolgáltatásokkal való használatának egyik jelentős hátránya: a sebesség. Az összes adat titkosítása esetén a VPN-hez csatlakoztatva bizonyos sebességcsökkenést tapasztalhat.

A sebességveszteség minimalizálásának legjobb módja az, ha csatlakozik egy magas színvonalú VPN-szolgáltatáshoz (például a fent említettekhez!), Valamint csatlakozik egy olyan szerverhez, amely közel van az aktuális tartózkodási helyéhez..

A VoIP legjobb VPN-je: Összegzés

 1. ExpressVPN

  - A leggyorsabb VPN, amelyet tesztelünk, mindent felold, mindent elképesztő szolgáltatással

 2. NordVPN

  - Nagy márka, nagyon jó ár-érték és költségvetési ár

 3. CyberGhost VPN

  - Régóta kiemelkedő VPN, kiváló áron és sebességgel

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Az egyik legolcsóbb VPN, de még mindig jó szolgáltatást nyújt

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me