Az adblokkolók az elmúlt években nélkülözhetetlen eszközökké váltak az online térben való navigálás során, hozzájárulva a teljesítmény, a védelem és az adatvédelem javításához. Egy ilyen népszerűség-növekedés mellett, a termékek százaival sok platformon keresztül szaporodva, nehéz lehet megválasztani, melyik adblokkoló van az Ön számára és milyen módon segíthet.

Melyek a legjobb adblokkolók?

 1. uBlock Origin

  - A legjobb böngésző-bővítmény

 2. CyberSec (NordVPN)

  - A legjobb VPN hirdetés-blokkolóval

 3. AdFender

  - A legjobb asztali alkalmazás

 4. AdLock


  - A legjobb hirdetés-blokkoló az Android-hoz

 5. 1Blocker X

  - A legjobb hirdetésgátló iOS-hez

 6. Adblock Plus

  - Tiszteletbeli említés

Bizonyos esetekben mindannyian szembesültünk a rettegett felbukkanó pop-up-kel - egy olyan tolakodó hirdetési formával, amelyet a vállalatok alkalmaznak, és amely gyakran a jövedelembevétel prioritást élvez a felhasználói elégedettség helyett. Ugyanez mondható el az automatikus lejátszású videókról és az elmosódott webhelyekről, amelyeket animációkkal, audióval és szöveggel töltöttek fel, és amelyek elkerülhetetlenül lassítják a rendszereket és azok sávszélességét.

Az adblokkolók segíthetnek az ügyfeleknek a hirdetések megelőzésében, felgyorsíthatják a töltési időket és megtakaríthatják az akkumulátor élettartamát.

Adja meg az adblocker szoftvert, amelyet arra terveztek, hogy a fogyasztók elkerüljék a márkák manipulálását azáltal, hogy megakadályozzák a reklámok megjelenését a képernyőn. Az asztali felhasználók azonnal látják a javulást a gyorsabb weboldalak betöltésével, de az előnyök különösen a mobil és laptop eszközökön mutatkoznak, az akkumulátor élettartamának megőrzése révén.

Bocsánatot kap arra, hogy azt gondolja, hogy az eszköz funkcionálissága itt fejeződik be, nevezetesége miatt, de bizonyos termékek sokkal többre képesek. Segítik a felhasználók megóvását a rosszindulatú hirdetésektől, úgynevezett „rosszindulatú hirdetésekkel” szemben, mivel a támadók felhasználják őket a káros kód terjesztésére. Ezt úgy lehet elérni, hogy a felhasználót átirányítja egy veszélyeztetett webhelyre, vagy visszaver egy szaggatott letöltést gyanútlan áldozatokra, bizonyos esetekben a hirdetésre való kattintás nélkül..

Az adblokkolók is fontos szerepet játszanak a magánélet elleni küzdelemben, mivel a webhelyek továbbra is szifonálják a felhasználói adatokat. Számos hirdetés hírhedt a felhasználó által végzett minden egyes kattintás nyomon követésekor, olyan profil létrehozása révén, amely olyan intim információkat tartalmaz, mint az életkor, a hely, a barátok és egyebek..

Az adblokkolók típusai

Mint mindig, nem minden program épül egyenlően, és különféle formákban létezhet. Míg egyes típusok kifejezetten népszerűbbek, mint mások, feltétlenül mérlegelni kell az előnyeket és hátrányokat, hogy meghatározzuk a legjobb adblokkolókat olyan böngészőkhöz, mint a Chrome, Firefox vagy Safari, az operációs rendszerekre, mint például a Windows 10, Android vagy iOS, és a számtalan eszközre ott.

Böngésző-bővítmények

Függetlenül attól, hogy a felhasználó egy cég tulajdonában lévő szoftvert, például a Google Chrome-ot vagy a nyílt forráskódú szoftvert választja-e, szinte minden böngésző beépített adblokkoló funkciókkal rendelkezik, hogy elkerüljék az adware-t. Sajnos ezek az intézkedések gyakran korlátozottak, és a legtöbb kiterjesztés felé fordul, hogy a böngésző képességeit maximálisan kihasználják.

A böngészőalapú blokkolókat a legegyszerűbben telepítik, és sok testreszabási lehetőséget kínálnak.

A messze a legnépszerűbb adblokkoló típus, a bővítmények telepítése a legegyszerűbb, néhány kattintással, és számos testreszabási lehetőséget kínál. A hirdetéseket általában alapértelmezés szerint blokkolja; ha a felhasználóknak manuálisan kell felvenniük a megbízható webhelyeket, ha hozzájárulni szeretnének a vállalat bevételéhez.

Természetesen a Chromium alapú böngészőkben van a legnagyobb adblokkoló bővítmények választéka, köszönhetően annak, hogy a Chrome a globális piac legnagyobb részét elfordítja. Noha a Firefoxnak jó választéka áll rendelkezésre, a magánélet védelme érdekében bevezetett öt legbiztonságosabb böngészőnkben felsorolt ​​mások támogatása kevesebb és annál több. A felhasználók a böngésző ujjlenyomatainak sebezhetőségét is veszélyeztetik sok kiterjesztés használatakor, ami extra védelmet igényel, például egy Firefox Canvas Defender használatát..

Az ingyenes nem feltétlenül jó

Eleinte áldásnak tűnhet, hogy sok hirdetés-blokkoló szabadon használható, de sajnos nem mindegyik biztosítja a fogyasztó által elvárt adatvédelmi szintet. Egyesek annyit keresnek, hogy diszkrét módon engedélyezik azoknak a vállalatoknak a reklámozását, amelyek a beruházást választják a fejlesztővel, mások néha úgy működnek, hogy maguk a felhasználók adatait gyűjtik és értékesítik.

A böngésző-bővítmények előnyei

 • Könnyen telepíthető
 • Felhasználóbarát
 • testre szabható
 • Fizetett és ingyenes adblokkolók széles választéka

Hátrányai a böngésző kiterjesztés

 • A támogatási tartomány böngészőnként
 • A böngésző ujjlenyomatának sérülékenysége hozzáadott védelem nélkül
 • Néhány ingyenes blokkoló nem olyan privát, mint amilyennek látszik

VPN-k az Adblockerekkel

A virtuális magánhálózatok (VPN-k) alapvető fontosságúak az online adatvédelem szempontjából, mivel képesek elrejteni azt, amire felkészülnek, és ez tökéletes eszközzé teszi őket az adblokkolókkal való párosításhoz. Egyes fejlesztők elvonultak a középkorú embertől azáltal, hogy szolgáltatásukban adblokkoló funkciókat kínálnak, több időt hagyva az interneten történő privát böngészésre és kevesebb időt a tökéletes szoftver vadászatára.

A blokkolóval ellátott VPN-ek kényelmesek lehetnek, de költségesek.

Egyablakos ügyintézésként a felhasználók a VPN funkció mellett a tradicionális blokkoló előnyeit is élvezik, így hihetetlenül nehézkesvé teszik az adware számára a profil létrehozását. A kötegek gyakran a prémium előfizetések részét képezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre több eszközt megvédjen.

Mivel a beépített program fizetett szolgáltatás, nincs vicces kérdés, hogy a vállalat hogyan pénzt keres, de ez kevésbé hozzáférhetővé teszi, mint néhány böngésző-bővítmény. Elsődleges hátránya azonban, hogy az adblokkolás nem használható önállóan, mivel a funkció csak akkor működik, ha a VPN-hez csatlakozik

Előnyei a VPN-k hirdetésgátlóinak

 • VPN-vel csomagolva
 • Egyablakos ügyintézés az adatvédelemért

Hátrányai a VPN-k hirdetésblokkolókkal

 • Prémium, fizetett előfizetésre van szükség
 • A hirdetésblokkoló funkció nem használható függetlenül

Hirdetésblokkoló asztali alkalmazások

Habár ez sokkal szokatlanabb módszer a hirdetésektől való megszabaduláshoz, kevés olyan hirdetésgátló alkalmazás létezik, amely közvetlenül telepíthető az asztali számítógépekre.

Az asztali hirdetési blokkolók megakadályozzák a hirdetéseket több böngészőben és alkalmazásban.

A bővítményekkel ellentétben ezek a programok képesek megakadályozni, hogy a hirdetések egyszerre több böngészőn jelenjenek meg - ami praktikus, mivel egynél több böngésző telepítését mindig ösztönzik. Még a más alkalmazásokba és a Windows 10-be beépített hirdetéseknek is nehéz a nehézségeik ezekkel az adblokkoló alkalmazásokkal szemben.

A kiterjesztésekkel ellentétben az adblocker alkalmazások hajlamosak nagyobb mennyiségű rendszer erőforrás - például memória - igénybevételére akkor is, ha nem használják. A programok szigorúan ingyenes verziói szintén korlátozottak vagy a fejlesztéshez képest elmaradtak a fizetett alternatívákhoz képest, így kicsit kevésbé elérhetőek.

Az asztali adblokkoló alkalmazások előnyei

 • Több böngészőt és programot fed le

Hátrányai Asztali blokkoló alkalmazásoknak

 • Erőforrás nehéz
 • Az ingyenes verziók általában korlátozottak vagy elavultak
 • Nem sok a választásból

Útválasztóval töltött adblokkolók

Egy kis know-how-val adblokkolókat tölthetünk dedikált vagy virtuális útválasztókra, megakadályozva a domain névrendszer (DNS) szintű hirdetéseket. A megvalósítás az egyes útválasztók illesztőfelületétől függ, és bár gyakran nehezebb beállítani, mint az alternatívákat, a legtöbb eredményt hoznak.

A routerbe töltött adblokkolók megakadályozzák a hirdetéseket, még mielőtt elérnék a rendszerét, miközben a dolgok gyorsak.

Noha a korábban említett blokkolók megakadályozzák a reklámok megjelenését, a legtöbb nem akadályozza meg a weboldalt a személyre szabott szalaghirdetések, képek és videók letöltésében a felhasználó böngészési előzményei és a tárolt sütik alapján. Ezeknek a hirdetéseknek a DNS-szintű betöltését megtiltása nemcsak a teljesítményt maximalizálja, hanem a háztartás több eszközére is képes, még több böngészőről nem is beszélve.

A DNS használatával a reklámok megakadályozása általában egy teljes blokk, amelyet a felhasználó testreszabhat a beállításuk szigorúságának függvényében. Fennáll annak a kockázata, hogy egyes weboldalak megsemmisülnek és a kereskedelmi webhelyek bekerülnek a keresztirányú tűzbe, mindkettőt manuális engedélyezéssel lehet megoldani. Egyetlen útválasztó alapú megoldás sem érhetõ el annyira, mint a helyi testvérek, de amint azt korábban említettem, ez különösen a router felhasználói felületétõl függ.

Az útválasztóval betöltött blokkolók előnyei

 • A helyiségben található összes eszközre alkalmas
 • Megállítja a hirdetések betöltését és megjelenítését

A router által betöltött blokkolók hátrányai

 • Bizonyosan beállíthat
 • Nem olyan felhasználóbarát, hogy kezelje

A legjobb adblokkoló szolgáltatások

1. uBlock Origin

Legjobb böngésző-bővítmény

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Az uBlock Origin nem’Nem szolgál minden böngészővel, de támogatja a Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera és más Chromium alapú böngészők központi asztali verzióit. Ez könnyű a versenyhez képest, és a weboldalak legkevesebb észlelési üzenetével találkoztak velük, amelyek engedélyezési engedélyre tették őket, ezáltal javítva tapasztalataimat.

2. CyberSec (NordVPN)

A legjobb VPN hirdetés-blokkolóval

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Bár a CyberSec biztonsági csomag nem’Ingyenes, ez a NordVPN előfizetésében szerepel, hihetetlen ár-érték arányt biztosítva. A felhasználók hozzáférhetnek a legjobban értékelt VPN-szolgáltatásunk összes előnyeihez, ideértve az adblokkolást és a rosszindulatú programok védelmét is.

3. AdFender

A legjobb asztali alkalmazás

 • Árazás

  Tól től $ 15.95
  évente

Míg az AdFender már nem kínál ingyenes, 2.50-es verziójától kezdve, továbbra is az egyik legjobb hirdetés-blokkoló a Windows Vista-tól a Windows 10-ig, köszönhetően a viszonylag olcsó 19,95 dolláros előfizetésnek. Kipróbálták és tesztelték a böngészők széles skálájával, beleértve a Waterfoxot és a Pale Moon-t, a magánélet középpontjában álló két kínálatot..

4. AdLock

A legjobb hirdetés-blokkoló az Android-hoz

 • Árazás

  Tól től $ 10.00
  / hónap

AdLock’Az asztali verzió nem’t ugyanolyan versenyképes, mint 22 dollár évente, de a 11 dolláros Android-előfizetése bizonyítékkal szolgál. Azt’Ez egy kicsit intenzívebb az erőforrásoknál, mint a böngésző alapú alternatívák a mobil számára, de külön alkalmazásként megakadályozhatja az automatikus lejátszást lehetővé tevő videókat, előugró ablakokat és az egész mobil hirdetést. A Google nem engedélyezi az adblokkoló szolgáltatásokat’s Play Áruház, azaz a felhasználóknak ezt oldalról kell betölteni az eszközükre.

5. 1Blocker X

A legjobb hirdetésgátló iOS-hez

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Az iOS elsőként elismert hirdetési blokkolójaként az 1Blocker X egy vagy két trükköt választott, amely az iPhone és iPad készülékek hirdetéseinek közelében áll. A Safari optimalizálásaként az 1Blocker X nyert’Az alkalmazásokon nem működik, de 115 000+ blokkoló szabályokkal és beállításokkal megtakarítja a rendszer erőforrásait, amelyek megakadályozzák a tartalom előzetes letöltését. Ez közvetlenül az App Store-ból érhető el, egyszeri 4,99 USD összegű fizetéssel.

6. Adblock Plus

Tisztelt említés

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Az AdBlock Plus, más néven ABP, az egyik legrégibb kiterjesztés, amelyet a Firefox legnépszerűbb adblokkoló plug-ineként hoztak létre. Sajnos a kiterjesztés az utóbbi években kritikát kapott azért ‘Elfogadható hirdetések’ rendszer, amely lehetővé teszi egyes fizető hirdetők számára, hogy átjuttassák a fehérlistát. Ezt az opciót ki lehet kapcsolni az opciókban, de mivel ez összeférhetetlenség és jobb, magánszolgáltatások vannak odakint,’Nem egészen a listánk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me