Ha komolyan veszi az online adatvédelmet, akkor az első lépés egy privát böngésző letöltése.

Az olyan böngészők, mint a Chrome, az Edge és a Safari, mind a felhasználói adatokat gyűjtik. Ebbe beletartozik; Böngészési előzmények, bejelentkezési adatok, sütik (a meglátogatott webhelyek által elhelyezett) és automatikus kitöltési információk (a bejelentkezési űrlapokon). Ezt arra használják, hogy felhasználói profilokat hozzanak létre, hogy tovább hirdethessenek önnek.

A cikkben szereplő szafari, él és króm alternatíva nem hajtja végre értelmes nyomon követést (ha egyáltalán van) fejlesztőik számára, és sokuk beépített védelmet tartalmaz a webhelyek nyomon követése ellen.

Melyek a legjobb böngészők az adatvédelem érdekében?

 1. Firefox

 2. Tor böngésző


 3. Waterfox

 4. Bátor

 5. Sápadt Hold

 6. IceCat

 7. Tengeri majom

A legjobb privát böngészők: Mélyreható elemzés

1. Firefox

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Firefox böngésző

A Firefox egy gyors és privát nyílt forrású böngésző, teljes ellenőrzés alatt állt, ami azt bizonyítja, hogy pontosan azt teszik, amit mondanak. A Mozilla Alapítvány fejlesztette ki, amely non-profit szervezet.

A Firefox vitathatatlanul legalább olyan biztonságos, mint a Chrome. Az új (ish) “Kvantum” A vakolatot a földről felfelé építették, hogy javítsák a sebességet, és tartalmazzák az illesztőbe épített nyomkövető védelmet.

A Firefox most beépített védelmet is tartalmaz a vászon ujjlenyomata ellen, amely a böngésző ujjlenyomata leggyakoribb formája.

A Firefox csúszik a mainstream verseny előtt, mivel nem követi nyomon az Ön böngészését, hogy hirdetéseit Önre célozza.

2. Tor böngésző

 • Árazás

  Tól től $ 0
  / hónap

tor böngésző

A Tor böngészőt úgy tervezték, hogy biztonságos hozzáférést biztosítson a Tor névtelenségének hálózatához. A Tor böngésző Firefox alapú, de további biztonsági szolgáltatásokkal.

A főbb jellemzők a következők:

 • A HTTPS mindenhol és a NoScript (az összes szkript alapértelmezés szerint le van tiltva) plug-ineket használja
 • Blokkolja az egyéb böngésző-bővítményeket, például a Flash, a RealPlayer és a QuickTime
 • Alapértelmezett keresőmotorként a Disconnect.me-t használja
 • Mindig a Privát böngészés módot használja (nyomkövető védelem, nincs böngészési előzmények, jelszavak, keresési előzmények, sütik vagy tárolt webtartalom mentett)

3. Waterfox

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Waterfox böngésző

A Waterfox egy nyílt forráskódú böngésző, amely Firefoxon alapul. Sok szempontból ez a meglehetősen egyszerű vanília Firefox 56, és nem tervezik ezen túlmenni. Ez azt jelenti, hogy támogatja a régi Firefox-kiegészítőket és az új kiegészítőket. Ez magában foglalja a követési védelmet, és szinkronizálódik a szokásos Firefox-fiókjával. Néhány stabilitási problémáról számoltak be a Waterfox esetében, ám ezek csak a felhasználók apró részét érintik.

A Waterfox alapvetően egyszemélyes projekt, és úgy tűnik, hogy jó munkát végez annak biztosításában, hogy a Waterfox beépítse a legújabb Firefox biztonsági javításokat. A probléma az, hogy ezek a javítások a Firefox egy másik verziójára vonatkoznak (jelenleg 66.0.3). Ez azt eredményezheti, hogy a Firefox 56 (és korábbi) speciális sebezhetőségei nem jelennek meg.

A Waterfox elérhető a Windows, a MacOS, a Linux és az Android számára.

4. Bátor

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Bátor böngésző

Az összes többi böngészővel ellentétben a Brave a Firefox helyett a Chromium alapú. A Chromium a Chrome mögött található nyílt forráskód, az összes zárt tulajdonosi bit eltávolítva (legalábbis elméletileg).

Beépített hirdetés-blokkolóval, nyomkövető védelemmel, szkript-blokkolóval és a HTTPS-mindenhol funkcióval rendelkezik. A Brave egy kattintással rendelkezik az ujjlenyomat-védelemmel és a WebRTC szivárgás elleni védelemmel is. És bárki, aki hozzászokott a Chrome-hoz, azonnal otthon érezheti magát.

Mindezek ellenére a Brave vitatott választás…

 • A Brave segítséget nyújt magának egy hirdetési csereprogram révén történő finanszírozásában. Ez felváltja "rossz hirdetések” amelyek tartalmaznak nyomkövetési pixeleket “jó hirdetések” a hálózati partnereitől. A programban való részvétel opt-in, de a levonók úgy érzik, hogy ez egy olyan problémát jelent, amelyet a magán böngészők állítólag javítanak.
 • A Brave Software vezérigazgatója ex-Mozilla vezérigazgató és JavaScript feltaláló, Brendan Eich. Eich 2014-ben kénytelen volt leállni a Mozilától, miután 1000 dollárt adományozott Kalifornia 8. javaslatának támogatására, amely megkísérelte megakadályozni az azonos neműek házasságát az LGBTQ kaliforniai emberek számára. Ennek természetesen nincs jelentősége a szoftver minőségén, de érdemes fontolóra venni, hogy pénzügyi hasznot szeretne-e nyújtani valakinek, aki ezen nézetekkel használja a termékét.

A Brave elérhető a Windows, a MacOS, a Linux, az Android és az iOS számára.

5. Halvány hold

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Pale Moon böngésző

A Pale Moon a Firefox könnyű és testreszabható nyílt forráskódú villája. A Waterfox-szal ellentétben, kódja teljesen elkülönült a Firefox-tól. Kompatibilis sok klasszikus Firefox-kiegészítővel, de nem mindegyikgel.

Nem kompatibilis a Firefox-tal’az új WebExtensions kiegészítők, de egyre növekszik azoknak a kiegészítőknek a könyvtára, amelyeket kifejezetten a Pale Moon számára építettek át..

A Pale Moon nagy részét frissítették a Firefox újabb verzióinak kódjaival, de felhasználói felülete továbbra is a legjobban testreszabható XUL-alapú kezelőfelület maradt, amelyet utoljára a Firefox 28-ban láttak. Ez magában foglalja az egyedi témák és felületek széles skálájának támogatását..

Pale Moon nem kínál semmit "különleges adatvédelmi szolgáltatások” mint ilyen, de nem tartalmaz kétes, magánéletbe sértő szoftvert, amelyet más mainstream böngészők tartalmaznak.

Bár ez egy “szoros betartása a hivatalos webes szabványoknak és előírásoknak” Pale Moon továbbra is a HTML5 és a CSS3 teljes támogatásán dolgozik, így küzdhet néhány weboldal megjelenítésénél.

Egyes felhasználók szerint elmarad a biztonsági frissítésekkel, de ez nagyon igazságtalan. Akár egy hét is eltarthat, amíg a Mozilla lehetővé teszi a Pale Moon fejlesztők számára a legújabb javítások elérését, de ezeket mindig a lehető leghamarabb bevezetik, és mindig naprakészek..

A Pale Moon Windows és Linux rendszerekre egyaránt elérhető.

6. IceCat

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

IceCat böngésző

A GNU IceCat csak Firefox, a márkanévvel ellátott márkanév eltávolítva, hogy megfeleljen a GNU projektnek’ingyenes szoftver útmutató.

Blokkolja a harmadik fél által gyártott, nulla hosszúságú képfájlokat, más néven webhibákat. Ezenkívül felismeri és blokkolja a nem-mentes JavaScript-t is, és lehetősége van arra, hogy mindegyikhez külön felhasználói ügynök karakterláncot állítson be a tartományok körülbelül: config. Ez jó a böngésző ujjlenyomatának legyőzéséhez.

Az IceWeasel nagyon hasonlít az IceCat-hoz, kivéve a Debian (Linux) rendszert és az IceCat nélkül’s további adatvédelmi funkciók. Most, hogy a Firefox visszatért a Debianba, az IceWeasel már nem működik. Az IceWeasel a Firefox egy régebbi (pre-kvantum) verzióján alapul, de az Icecat a legújabb Firefox ESR-en alapul. Ez azt jelenti, hogy képes használni a legfrissebb Firefox kiegészítőket, és rendelkezik Quantum sebességfokozással.

Az IceCat elérhető GNU / Linux, Windows (nem hivatalos összeállítás), Android és macOS (önállóan összeállított).

7. SeaMonkey

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

SeaMonkey böngésző

A SeaMonkey, akárcsak a Pale Moon, Firefox kódot és a Gecko megjelenítő motort használ. Ez azonban különbözik a privát böngészőink listáján szereplő összes többi szolgáltatástól.

Tartalmaz egy böngészőt, e-mail és hírcsoport klienst és egy WYSIWYG HTML szerkesztőt. Néhányan azt állíthatják, hogy ez nagyon felfúvódik, de a legtöbb modern hardver könnyen kezelheti a felfúvódást.

A SeaMonkey nagyszerű azok számára, akik óvodás internetes élményt szeretnének, ám a frissítések és a biztonsági javítások tekintetében elmarad a Firefoxról.

Aggódik a szokásos böngészőkkel

Az olyan kereskedelmi böngészők, mint a Chrome, az Edge és a Safari, mind adatvédelmi problémákat jelentenek.

A Google egy olyan társaság, amely teljes mértékben együttműködött az NSA-val a PRISM tömegmegfigyelő programjában.

A Google részletesen bemutatja, hogyan befolyásolja a Chrome az Ön személyes adatait, de alapvetően a Chrome csak spyware a Google számára. Noha a Chrome felhasználó által vezérelt adatvédelmi beállításokat kínál, el vannak rejtve a böngészőben, és a felhasználóknak manuálisan kell lemondniuk a magánéletükbe sértő funkciókról..

Még az összes felhasználó által irányított adatvédelmi beállítás lezárása mellett is minden oka van annak, hogy ne bízzunk a Google-ban abban, hogy ne kémkedjen téged.

Ez ugyanaz az összes többi kereskedelmi böngészőnél. A Microsoft felhasználói adatokat is gyűjt, és arról számoltak be, hogy együttműködtek az NSA-vel, így az Edge és az Internet Explorer böngészők nem bízhatók meg.

Az Apple elsősorban hardvergyártó, így üzleti modelljeként nem támaszkodik a reklámozásra. Robusztus globális adatvédelmi politikájával is rendelkezik. De részt vett az NSA PRISM programjában, és a Safari zárt forrású.

Az Opera most egy kínai konzorcium tulajdonában áll, és adatvédelmi politikájában egyértelműen kijelenti, hogy valós mennyiségű adatot gyűjt, amelyet „személyesnek” lehet tekinteni..

Lényeges, hogy ezek a népszerű böngészők zárt forrásúak. Ez azt jelenti, hogy nem lehet ellenőrizni, hogy nem tartalmaznak hátborzongató kódot, vagy egyéb módon nem tesznek valamit, amit nem kellene.

Biztonságos a privát böngészés módja?

Minden modern böngésző privát vagy inkognitómóddal rendelkezik. Fontos megérteni, hogy ez a szolgáltatás mit tesz, mivel a neve sok szempontból megtévesztő. Ennek eredményeként az emberek szörfözhetnek az interneten, miközben tévesen gondolják, hogy magánéletüket oly módon védik, hogy nem.

Tehát mit csinál a privát böngészés mód??

A privát böngészés módja elsősorban annak megakadályozására szolgál, hogy a számítógépéhez közvetlen fizikai hozzáféréssel rendelkező személyek (például a családtagok) láthassák, mit tett online. Privát mód használata esetén:

 • A meglátogatott webhelyeket nem menti a böngésző előzményei
 • A kereséseket nem menti helyben
 • Az űrlapadatokat nem menti helyben
 • A sütik a munkamenet vége után törlődnek
 • A böngészési munkameneteit elkülönítik a szokásos munkamenetektől

A cookie-k törlésével a munkamenetek között a privát böngészés mód hasznos módon megakadályozza a webhelyek bizonyos alapvető nyomon követését, de ennek előnyei könnyen túlbecsülhetők.

Mit nyújt a mód, nem teszi?

Alapvetően a privát mód nem teszi magáévá az interneten:

 • A webhelyek láthatják az Ön egyedi internetes (IP) címét
 • A weboldalak nem követik nyomon a sütik használatát, de nyomon követhetik böngésző ujjlenyomatával, ujjlenyomattal és különféle egyéb módszerekkel
 • Internetszolgáltatója (ISP) láthatja az összes meglátogatott weboldalt az interneten
 • A privát módban letöltött fájlokat és könyvjelzőket a szokásos módon menti
 • A rendszerre telepített billentyűloggerek és rosszindulatú programok nyomon követhetik az összes online tevékenységet

Elvihető

A privát mód nagyszerű, ha el akarja rejteni a születésnapi ajándékokat házastársától családi számítógépen, vagy elrejti felnőtt nézési szokásait egy megosztott laptopon. Végül is okból gyakran pornó üzemmódnak nevezik!

Amit nem tesz, az értelmezi az internetszolgáltatótól vagy az internetet figyelő személyektől (nem is beszélve névtelenségről). Ehhez VPN-t kell használnia az IP-cím elrejtéséhez, és különféle böngésző-kiegészítőket kell használni az internetes nyomkövetés megakadályozására (amelyek esetleg nem tartoznak a fent tárgyalt adatvédelmi böngészőkhöz)..

A listában szereplő összes böngésző nyílt forráskódú, és sokkal több adatvédelmet nyújt, mint a Chrome, az Edge / Internet Explorer vagy a Safari.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me