Míg Svájcban az egyik leggyorsabb internetes infrastruktúra működik, nem probléma nélkül.

A legjobb VPN-ek Svájcban

A magánélet elsősorban komoly aggodalomra ad okot, mivel a naplózást és a nyilvántartást fokozni kell. A törvények megkövetelik az internetszolgáltatótól, hogy naplózza az IP-címeket és a webkiszolgáló elérési adatait, és azokat hat hónapig megőrizze.

Szerencsére a svájci VPN segítséget nyújt Önnek az elleni védelemhez, és lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott tartalmak elérését is.

Svájc némileg ellentétben áll Európa többi részével az internetes megfigyelés, az adatok megőrzése és az online kalózkodás terén. Nem része az Európai Uniónak, ezért nem tartozik a 2006-os EU adatmegőrzési irányelv hatálya alá.


Azonban Svájc bevezette az adatmegőrzési törvényeket, amelyek 2002. januárjában léptek hatályba. Ezek voltak a postai és távközlési megfigyelésről szóló, 2000. október 6-i szövetségi törvény (BÜPF) 15. cikke, valamint a posta és a személyzet ellenőrzéséről szóló, 2001. október 31-i rendelet. Távközlés (VÜPF).

Szerencsére hiányzik cenzúra és korlátozó internetes jogszabályok, összehasonlítva a többi ország többségével. Az újságírók határok nélkül a Svájc a 180 ország közül a hetedik helyen áll a 2017. sajtószabadság-világindexében.

Mint azonban említésre került, a svájci VPN segít elkerülni a kormányzati naplózást és hozzáférni a korlátozott tartalomhoz.

A legjobb svájci VPN-szolgáltatások

A magánélet védelme érdekében a VPN nélkülözhetetlen. Mint ilyen, nézzük meg közelebbről a legjobb svájci VPN-szolgáltatásokat.

 1. CyberGhost VPN

  - Régóta kiemelkedő VPN, kiváló áron és sebességgel

 2. ExpressVPN

  - A leggyorsabb VPN, amelyet tesztelünk, mindent felold, mindent elképesztő szolgáltatással

 3. NordVPN

  - Nagy márka, nagyon jó ár-érték és költségvetési ár

 4. PrivateVPN

  - Az egyik legolcsóbb VPN, de még mindig jó szolgáltatást nyújt

 5. IPVanish

  - Alkalmazások minden platformon Gyors csatlakozások | Nincs naplózási politika

Svájci VPN-szempontok

A svájci kormány viszonylag nagy hatalommal rendelkezik az internetes megfigyelés területén. Joga van spyware alkalmazására „különösen súlyos bűncselekmények” esetén. Ezek ide tartoznak a terrorizmus, a bűnszervezetek és a gyermekpornográfia finanszírozása..A VPN használata Svájcban

Az ilyen módszerek csak akkor engedélyezettek, ha a bűnüldöző hatóságok ésszerű kétség nélkül bizonyították, hogy bűncselekményt követtek el. Ezek nem megelőző módszer. Ennek ellenére az illegális tevékenység vadászatánál az adatai veszélyben lehetnek azzal, hogy kiegészítő kárt okoznak. A hatóságok tudták elfogni, mert a rossz hálózati interfészről nem megfelelő időben továbbították.

2016 szeptemberében a svájci hatóságok törvényt fogadtak el, amely előírja a hatóságok számára, hogy értesítsék azokat a polgárokat, akik megfigyelési célokat tartottak. Korábban, 2013 januárjában, Simonetta Sommaruga igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormány mérlegelni kívánja felügyeleti hatásköre kiterjesztését a Voice over Internet Protocol (VoIP) és az azonnali üzenetküldés (IM) szolgáltatások figyelésére..

2017 szeptemberében teljes mértékben hatályba lépett egy új törvény, amelyet egy évvel ezelőtt szavaztak. A törvény sokkal nagyobb hatalmat ad a FIS-nek (Szövetségi Hírszerző Szolgálat) a polgárok magánkommunikációjának ellenőrzésére. A hatóságok most már telefonokat érinthetnek, személyes e-maileket és szöveges üzeneteket rögzíthetnek, és figyelemmel kísérhetik az internetes forgalmat. Valójában a hatóságok akár rosszindulatú programokat is telepíthetnek a polgárok telefonjaira és számítógépére a webkamera tevékenységének figyelemmel kísérése érdekében. Emellett okostelefon-mikrofonon keresztül hallgathatnak és személyes információkat lophatnak.

Soha nem volt döntő fontosságú a VPN-alagút használata a magánélet védelme érdekében Svájcban. Még ha nem is akar fizetni a minőségi szolgáltatásért, nagyon ajánlom legalább az egyik legjobb ingyenes VPN-t. A VPN-ek továbbra is tökéletesen jogszerűek és etikusak Svájcban. Ezért azt javaslom, hogy megvédje magát a harmadik fél lehallgatóktól, legyen szó hatóságokról vagy hackerekről.

Szerencsejáték-törvények

Online szerencsejáték

Noha Svájcban továbbra is ingyenes és nyitott internet áll rendelkezésre, a dolgok megváltoznak. 2017. szeptember 29-én a svájci parlament bevezette első nagyszabású jogszabályát, amelynek célja az internet szűrése.

A pénzgazdálkodási törvény blokkolja az online szerencsejáték-portálokat. Adóügyi és gazdasági aggályok motiválták az új törvényt. A svájci szerencsejáték-intézetek jelentős bevételt veszítettek az online nemzetközi szerencsejáték-oldalak számára. A pénzgazdálkodási törvény tehát a helyi szerencsejáték-szervezetek javát szolgálja. Ugyanakkor a további jogszabályok előfutára lehet az internetet korlátozni és szűrni.

Akár utazó, akár Svájcban lakik, nem tanácsos megpróbálni megkerülni a szűrőt proxykapcsolatokkal vagy más megoldásokkal a szerencsejáték-helyek eléréséhez. Ennek megsértése az új törvények közvetlen megsértését jelentené, és súlyos következményekkel járhat.

Kalózkodásról szóló törvények

Kalózkodásról szóló törvények

A svájci kötelező adatmegőrzési törvények nem vonatkoznak a VPN-szolgáltatókra. A VPN szolgáltatók nem kötelesek naplókat vezetni felhasználói tevékenységeikről. Ezek a törvények Svájcot kívánatosnak tekinti a VPN-kiszolgálók megkeresésének. A torta jegesedése az is, hogy a svájci kormány személyi használatra engedélyezi a szerzői jogi kalózkodást. Még illegális a kalóz tartalmak próbálkozása a profit terjesztése érdekében.

2010 szeptemberében a svájci Legfelsõbb Bíróság úgy határozott, hogy a szerzői jogok troll ügyvédi irodája, a Logistep AG jogellenesen cselekedett, amikor olyan személyek IP-címét gyűjtötte, akik szerint szerzõi jogok sértettek. A bíróság úgy ítélte meg, hogy ez megsértette az ország adatvédelmi törvényeit. Ez a határozat nem csak a letöltőket, hanem az alkalmi feltöltőket is védi. Erre válaszul a szórakoztató ipar nyomáscsoportjai a törvény megváltoztatását célozták. Megemlítették a szórakoztató vállalkozások üzleti károsodását és a profit elvesztését.

A kalózkodás hatásai

A fent említett okok miatt a svájci kormány tanulmányt készített az ügyről. A szerzői jogok végrehajtó szerveinek meglepetésére a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy annak ellenére, hogy a svájci lakosság körülbelül egyharmada részt vesz a filmek és a zene letöltésében, nem volt negatív hatással az emberek szórakoztatásra fordított összegére. Valójában enyhe haszonnal járhat. A 2010-es holland tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a „kalózok” többet költenek a médiára, több koncerten vesznek részt, és a „nem kalózoknál” többet látogatnak szerencsejáték-webhelyeket.Internetes megfigyelés

A svájci tanulmány azt is megállapította, hogy a kalózkodást szinte lehetetlen megakadályozni. A szórakoztatóipar felelőssége az új valósághoz való alkalmazkodás, ha fenn akar állni. A jelentés befejeződött,

„Minden alkalommal, amikor új médiatechnológiát tettek elérhetővé, azt mindig„ visszaéltek ”. Ez az az ár, amit fizetünk a haladásért. A nyertesek azok lesznek, akik képesek az új technológiát előnyükhöz használni, és vesztesek azok, akik elmulasztották ezt a fejlesztést, és továbbra is a régi üzleti modelleket követik. ”

A kormány ennek a jelentésnek a fényében úgy döntött, hogy nincs szükség törvénymódosításra. Ugyancsak elutasította a webhelyek IP blokkolását, azzal érvelve, hogy ennek megsértése lenne a szólásszabadság és a magánélet védelmére vonatkozó törvények.

VPN-k használata Svájcban

Ezért a svájci internetfelhasználóknak nem kell VPN szolgáltatást használniuk, hogy megvédjék magukat a szerzői jogok érvényesítése ellen. Erõs ösztönzõik vannak arra, hogy az egyiket megvédjék a kormány ellen. A VPN védelmet nyújt a LAN-alapú támadásokkal szemben is, például a hackerek, amelyek nyilvános vezeték nélküli hálózatokon csomagokat rögzítenek.Kormányzati felügyelet

Általában rossz ötlet a saját országában található VPN-szolgáltatás (és szerver) használata. Így a hatóságok megkönnyítik a VPN-nek a naplók átadását. Ezenkívül adatai dekódolt formátumban nagyobb távolságot tehetnek a VPN-kiszolgáló és az igazi célkiszolgáló között. Ezért általában tanácsos a VPN-kapcsolatot a lehető legközelebb állítani a célállomáshoz.

A svájci felhasználók azonban a VPN-szolgáltatók számára nem kötelesek adatmegőrzést, és örömmel használhatják a helyi kiszolgálókat.

Az országon kívüli személyek számára Svájc ideális VPN-kapcsolat végpontot kínál.

Svájc VPN-k következtetése

A legjobb svájci VPN-k következtetése

A svájci kormánynak már szilárd adatmegfigyelési képességei vannak. Bár nem egyértelmű, hogy mit tart a jövő, úgy tűnik, hogy a nagyobb ellenőrzési hatáskörök felé mozog. A legjobb módja annak, hogy adatait harmadik féltől való hallgatás és szippantás ellen megvédje, ha VPN-vel titkosítja azokat. Erősen támogatom az online adatvédelmet és biztonságot, és azt javaslom, hogy azonnal kezdjen el használni a VPN-t, ha még nem.

A Svájc egyik legjobb VPN-jével drasztikusan növelheti személyes adatainak biztonságát és magánéletét.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me