Ománi szultánság abszolút monarchia. Ez azt jelenti, hogy nincs demokrácia - a szultán azonnal megváltoztathatja a törvényeket.Omán VPN


Ománi, mint az Arab-félsziget többi részének általános jogi légköre nem ösztönzi a véleménynyilvánítás szabadságát.

Ománban nagyon óvatosnak kell lennie a meglátogatott webhelyekkel és az ott írt dolgokkal kapcsolatban. A törvények nagyon homályosak, tehát a hatóságok szabadon uralkodhatnak abban, hogy értelmezzék őket, bárcsak akarják. Az, hogy külföldiek az országban, nem nyújt védelmet a letartóztatás és a büntetőeljárás ellen.

Tehát nem meglepő, hogy az Ománi VPN feltétlenül szükséges!

A VPN segít megvédeni személyazonosságát, és megakadályozhatja a kíváncsiskodó szemét az internetes tevékenységeitől.

A legjobb VPN-ek Omán számára

 1. ExpressVPN

  - A leggyorsabb VPN, amelyet tesztelünk, mindent felold, mindent elképesztő szolgáltatással

 2. NordVPN

  - Nagy márka, nagyon jó ár-érték és költségvetési ár

 3. CyberGhost VPN

  - Régóta kiemelkedő VPN, kiváló áron és sebességgel

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Az egyik legolcsóbb VPN, de még mindig jó szolgáltatást nyújt

Omán VPN szempontok

A Szultánság minden médiaellenőrzésének fő célja a lakosság erkölcsi és vallási normáinak fenntartása. Ezek az ellenőrzések nem csak az internet-hozzáférésre vonatkoznak. A TV-t és a zenét szintén szigorú cenzúra képezi. Ezenkívül gyakran figyeljük a telefonhívásokat, hogy zavaró vagy istenkáromló tartalmak legyenek.VPN szempontok

A hatóságok második célja a lehetséges politikai nyugtalanság kiküszöbölése. Minden kormányzati alkalmazott a szultán közvetlen alkalmazottja. Az egyik fő feladata a hatalom megtartása a lakosság ellenőrzésére vonatkozó jogainak korlátozása nélkül. Így még a külföldi demokratikus eljárásokra vonatkozó kedvező megjegyzés is bajba kerülhet.

VOIP / Internet Telefon Ban

Omán az internetes telefonálást is tiltja. Az állam az egyetlen vezetékes telefon tulajdonában és üzemeltetésében. A mobilszolgáltatások sokkal dereguláltabbak. Ománok 3G szolgáltatásaikat Ománmobiltól, az Ománti részlegetől vagy az Ooredoo-tól szerezhetik be. Az állam működteti az előbbit, a katari szultán pedig az utóbbi működteti. Hasonló véleménye van a véleménynyilvánítás szabadságáról, mint az ománi társának. Hozzáférhet két másik Omán (Renna és Frendi) vállalat mobilhálózatához, de egyikük sem kínál adatcsomagokat.VOIP Ban

A Skype Ománban nem érhető el. Sem a Viber, sem az IMO, sem a Google Hangouts. A közösségi média webhelyein csevegőrendszerek állnak rendelkezésre, de a szolgáltatók letiltják a hang- és videofunkcióikat. Meglepő módon a WhatsApp és a Signal alkalmanként működnek, bár senki sem tudja megjósolni, hogy mikor fognak dolgozni, és mikor nem.

A tiltott webhelyekhez hozzáférhet, ha megkerüli az internetszolgáltatók (ISP) által végrehajtott blokkokat. Omán azonban blokkolja a proxyszervereket és a Tor hálózatot is. A virtuális magánhálózatok (VPN) törvényesek és népszerűek az országban. Így ha jobb szórakozást szeretne elérni, vagy randevúkat, pornót, melegeket, szerencsejátékokat vagy politikai webhelyeket szeretne felkeresni, akkor jobban használhatott egy VPN-t.

Internetes vezérlés Ománban

Az internet-hozzáférés csak az állami tulajdonú telefonos társaság és a szultán barátja által birtokolt mobiltelefon-társaság kezében tartja az internet-vezérlés központosítását. Csak akkor csatlakozhat az internethez számítógépével vagy telefonjával, ha szerződést kötött egy internetszolgáltatóval - ami Omantel vagy Ooredoo.Internet vezérlők

A WiFi hotspotok a Sultanateban nem léteznek. Internetes kávézóban szörfözés nélkül nem szerezhet anonimitást. Ezeknek a létesítményeknek a tulajdonosainak engedélyt kell szerezniük a működéshez. Az engedély megszerzéséhez a tulajdonosoknak be kell nyújtaniuk a helyiség alaprajzát, amely igazolja, hogy az összes képernyőt egy központi elhelyezkedésű emberi éber figyeli. Az internetkávézóknak hálózati proxykat kell telepíteniük, amelyek blokkolják a tiltott webhelyekhez való hozzáférést. Naplózniuk kell számítógépük összes tevékenységét.

Ománi internetszolgáltatók üzemeltetik a webhelyek feketelistáit. Ezek blokkolják a hozzáférést a címek hosszú listájához. Az engedélyezett webhelyeken található egyes weboldalakat akkor is blokkolhatjuk a kézbesítést, ha udvariatlanul öltözött emberek képei vagy a figyelmeztető kulcsszavak bármelyikét tartalmazzák. Egy ellenőrzött szoftver (SmartFilter), amelyet a McAfee egy részlege végez az Egyesült Államokban. Szinte minden közel-keleti kormány érvényesíti felhasználását, beleértve Ománt is.

VPN jogszerűség Ománban

Ománban a VPN-k használata nem illegális. Valójában a lakosság nagy része használja őket. Ugyanakkor, mint minden Ománban, vigyázni kell arra, amit beszél és kinek. Ez azt jelenti, hogy a VPN működéséhez szükséges segítség kérése kockázatos lehet.

Ezért fontos, hogy szerezzen egy VPN-t, amely telepíthető önmagában és könnyen használható. Ugyancsak fontos a VPN-nél működő erős ügyfél-támogatási csapat. Ez lehetővé teszi, hogy tanácsot kérjen szakértőktől, akik nem számolnak be az Ön tevékenységéről az ománi kormánynak.

A VPN-k megkerülnek az internetszolgáltatók alapvető feketelista stratégiáját, mivel eltakarják a szállított forgalom rendeltetési helyét. A számítógépen lévő VPN kliens szoftver kapcsolatot létesít otthoni kiszolgálójával. Ezt nevezik a "alagút". Az ügyfél és a szerver titkosítja az összes kommunikációt. Ez a titkosítás a fejléc információkra is kiterjed, amelyek tartalmazzák a forrás és a cél címet.

Ezért, ha VPN-t használ, az internetes tevékenységei teljesen privát jellegűek lesznek.

Cenzúrázott szórakozás Ománban

Ománban 13 TV-állomás található. Az összes műsoruk erősen cenzúrázott. Ugyanez vonatkozik az országban elérhető zenére. A filmeket és show-kat a sértő tartalom eltávolítása céljából szerkesztik, sok esetben annyira, hogy nem elérhetőek. Ezenkívül sok népszerű TV-műsor világszerte csak nem jelenik meg Ománban.Cenzúrázott szórakozás

Szerencsére más országok szórakoztatására is hozzáférhet az interneten. Van még a Netflix ománi ága. Azonban nem kapja meg azt a verziót, amelyet az Egyesült Államokban mutatnak be. A szórakoztató könyvtár, amelyhez Omman Netflix segítségével hozzáférhet, nagyon hasonlít a műsorokhoz, amelyeket ott a tévében látsz.

Ha Netflix előfizetéssel rendelkezik Ománban, a világ bármely pontján megnézheti a Netflix szolgáltatást. A szolgáltatás országonként eltérő. A hozzáférhető könyvtár a helyétől függ, amikor belép a webhelyre. Mint ilyen, ha belépéskor az Egyesült Államokban tartózkodik, hozzáférhet az összes nagyszerű szórakoztatáshoz, amely az ország ügyfelei számára elérhető.

Ezért ha van VPN-je, miután csatlakoztatott egy megfelelő szerverhez, akkor világszerte megnézheti a Netflixet. Ugyanakkor nem minden szerver és szolgáltató támogatja ezt, ezért ellenőrizze a Netflix-rel működő VPN-ket.

Következtetés

Lehetséges, hogy türelmetlenné válik az ománi interneten való megjelenés ellenőrzésével kapcsolatban, és remélheti, hogy hozzáfér a tiltott webhelyekhez. A felülvizsgálatban szereplő összes VPN jól működik Ománban.

Megvédik személyazonosságát, és hozzáférést biztosít a tengerentúli streaming szolgáltatásokhoz. Ne felejtsd el VPN-mel lefedni Ománban lévő pályáidat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me