A Synology NAS eszközökkel csatlakozhat egy virtuális magánhálózat (VPN) alagúthoz (a VPN kliensen keresztül), vagy beállíthatja saját VPN szervert a Synology segítségével. A VPN beállítása a Synology számára biztosítja az adatok biztonságát. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan állítsunk be VPN-t a Synology-ban, és felsoroljuk az öt legjobb VPN-szolgáltatást (mindegyik OpenVPN-vel).


A Synology egy tajvani cég, amelynek szakterülete a Network Area Storage (NAS). Noha nem a legolcsóbb módszer a saját VPN-kiszolgáló létrehozására, a Synology minden bizonnyal a játék csúcsán helyezkedik el. Sokat kínál, amit nehéz leszel elérni, ha máskülönben eléri. Ez magában foglal mindent, az egyszerű NAS-től kezdve a szinte minden, ami a webhez kapcsolódik.

De miért kellene zavarnia a VPN-kapcsolatot a NAS-eszközön? Nos, számos előnye van. A NAS-tároló VPN-kiszolgálóval történő használatával:

 • A VPN titkosítás védi a hallgatást és a csapdákat, hogy megakadályozzák a harmadik feleket abban, hogy elfogják és elolvassák az Ön fájljait..
 • A VPN megakadályozza, hogy a csomagszippantók átolvassák az adatokat.
 • Ez lehetővé teszi a helymeghatározással kapcsolatos pluginok használatát, mivel egyesek el vannak blokkolva a helyén.

Sajnos a VPN-alagutak fölött vannak, ami végül lelassítja a kapcsolatot. Mindazonáltal érdemes egy kis sebességgel kereskedelmet folytatni a nagyobb biztonság érdekében, amikor érzékeny adatokhoz fér hozzá. Ha azonban gyors VPN szolgáltatást kap, akkor a kapcsolat lelassulása elhanyagolható lesz, mivel a VPN gyors kiszolgálókat kínál. Mivel a Synology eszközök csatlakozhatnak az OpenVPN kiszolgálókhoz, képesnek kell lennie arra, hogy a NAS VPN-t a vezető szolgáltatók többségével csatlakoztassa..

Hogyan állítsunk be VPN-t a Synology-on

Ha VPN-klienst szeretne beállítani a Synology szolgáltatásban, akkor az alább ismertetett alapvető lépéseket kell követnie. A szinológiai eszközök mind a 3 fő VPN protokollt támogatják: PPTP, L2TP és OpenVPN. Biztonsági és adatvédelmi okokból javasoljuk az OpenVPN használatát. Az OpenVPN for Synology beállításához a következőkre van szükség:

 1. Töltse le a szükséges konfigurációs fájlokat a VPN-szolgáltatótól. Ha nem biztos benne, hogy milyen konfigurációs fájlokra van szüksége, forduljon közvetlenül a szolgáltatóhoz. A .ovpn fájlokra szüksége lesz akár UDP, akár TCP kapcsolatokra, attól függően, hogy melyiket kívánja használni (javasoljuk az UDP-t, mivel gyorsabb és stabilabb). Szüksége lesz .crt és .key fájlokra is. (Ha a VPN nem tud hozzáférni ehhez a fájlhoz, akkor valószínűleg előfizetnie kell egy másik VPN szolgáltatásra.)

 2. Nyissa meg a Synology Vezérlőpultot

 3. Most kattintson a gombra "Hálózat"

 4. Válaszd ki a "Hálózati felület" fül a felső menüben

 5. kettyenés "teremt" és válassza ki "Hozzon létre VPN-profilt"

 6. választ "OpenVPN (.ovpn fájl importálásával)"

 7. Ban ben Tábornok beállítások belép - Profil név: (csináld ezt bármi, amit akarsz). Felhasználónév: A VPN felhasználóneve, amikor feliratkozott. Jelszó: a VPN jelszava, amikor feliratkozott.

 8. Importálja a .ovpn fájlt: Válassza ki a szolgáltatótól letöltött .ovpn fájlt

 9. CA tanúsítvány: Válassza ki a szolgáltatótól kapott ca.crt értéket

 10. Ügyfél tanúsítvány: Válassza ki a szolgáltatótól kapott .crt fájlt

 11. Ügyfél kulcs: Válassza ki a szolgáltatótól kapott .key-t

 12. A következő ablakban kattintson a következő jelölőnégyzetekre:Használjon alapértelmezett átjárót vagy távoli hálózatot."Engedje meg, hogy más hálózati eszközök csatlakozzanak ezen a Synology szerver internetes kapcsolaton keresztül.És:Ha a VPN-kapcsolat elveszik, csatlakoztassa újra.”

 13. Most látnia kell az újonnan létrehozott kapcsolatot a listában. Jelölje ki, majd kattintson a gombra "Csatlakozás".

 14. Miután a kapcsolat létrejött, megjelenik egy doboz, amely aktív kapcsolatot mutat az elküldött adatokkal.

Ne feledje, hogy ez egy alapvető vázlat, a VPN-szolgáltatónak segítséget kell nyújtania Önnek azáltal, hogy megadja a telepítéshez szükséges konkrét információkat.

A legjobb VPN-k a Synology 2020-hoz

Az alábbiakban felsoroljuk a Synology legjobb VPN-jeit. Egyszerűen válassza ki az egyik ilyen szolgáltatást, és csatlakozzon a Synology NAS szerveréhez, korlátozott beállítás szükséges! Kattintson a szolgáltató webhelyére, hogy további információt kapjon a szolgáltatásáról. Ha további információra van szüksége az alábbi szolgáltatásokról, kattintson a linkekre a szolgáltató webhelyének megtekintéséhez, vagy tekintse meg a részletes VPN-véleményeket.

 1. ExpressVPN

  - Egy gyors VPN, amely évek óta működik! Szerverek több mint 90 országban

 2. NordVPN

  - biztonságos VPN szolgáltatás, részletes útmutatásokat kínál a NordVPN beállításához a Synology segítségével, és állandóan gyors kiszolgálókkal rendelkezik

 3. CyberGhost VPN

  - egy könnyen használható VPN szolgáltatás, erős titkosítást kínál, és olcsó

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - amint a neve is sugallja, ez egy privát VPN szolgáltatás, és a legolcsóbb a listán

 1. ExpressVPN

  - Egy gyors VPN, amely évek óta működik! Szerverek több mint 90 országban

 2. NordVPN

  - biztonságos VPN szolgáltatás, részletes útmutatásokat kínál a NordVPN beállításához a Synology segítségével, és állandóan gyors kiszolgálókkal rendelkezik

 3. IPVanish

  - egy gyors szolgáltatás, több mint 60 ország szervereivel

 4. VyprVPN

  - egy csúcs VPN szolgáltatás erős titkosítással és nagyszerű adatvédelmi szolgáltatásokkal

 5. PrivateVPN

  - amint a neve is sugallja, ez egy privát VPN szolgáltatás, és a legolcsóbb a listán

Synology VPN szempontok

Megjegyzés a PIA VPN-re és a szinológiára vonatkozóan

Az írás idején számos felhasználó a PIA (Private Internet Access) fórumokon panaszkodik a PIA problémáival, hibáival és konfigurációs problémáival. Mint ilyen, jelenleg azt javaslom, hogy tartózkodjon a PIA-tól, ha VPN-t kíván használni a Synology eszközzel. A felhasználók hosszú és hosszú hívásokkal is panaszkodnak a támogatási részleggel, amely a PIA jó hírnevével jár.

A fórumokban több felhasználó kommentálta, hogy a támogatási ügynökök nem tudták megoldani problémáikat, mert nem képezték ki őket a Synology támogatására és hibaelhárítására. Hasonlóképpen azt gondolom, hogy a Synology munkatársait nem képzik a PIA VPN támogatására, tehát ez egy kicsit paradoxon.

Kérem, ne érts félre. Igazán szeretem a PIA VPN-t, és azt hiszem, hogy sok mindent kínál. Ennek ellenére nem használnám azt a forgatókönyvet, amely magában foglalja a Synology-t a több felhasználó által bejelentett panaszok és általános problémák miatt. Ha többet szeretne megtudni ezekről a kérdésekről, a szálakat a PIA VPN webhelyén és fórumain találhatja meg.

Következtetés

Ebben a korban soha nem lehet túl óvatos. A VPN-alagutak használatát támogatom minden egyes számítógép vagy mobil eszköz bekapcsolásakor, csak óvintézkedésként. Mint mondják, egy uncia prevenció megéri egy kiló gyógymódot. Mindig jobb, ha a VPN-alagút biztonságban marad, mint kockáztatni, hogy harmadik fél ellopja az Ön adatait.

NAS-eszközön, ha nagy mennyiségű adatot vagy archívumot másol vagy tölt le, akkor legjobb, ha VPN-t használ. Az ilyen adatok valószínűleg tartalmaznak bizonyos információkat (szöveges fájlok, személyes képek, videók és így tovább), amelyeket nem szeretne, ha hackerek vagy kormányzati szervezetek látnának. Végül, ne felejtse el az OpenVPN-t használni, amikor csak lehetséges. Sokkal erősebb, mint a pont-pont alagút protokoll (PPTP) és a 2. réteg alagút protokoll (L2TP) kapcsolatok, amelyek az egyetlen másik két protokoll, amely kompatibilis a Synology-val.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me