Ha szívesen használja a Spotify-ot, akkor valószínűleg bosszantotta lesz rájönni, hogy nem tudja felvenni szülőföldjén kívül. Ennek oka az, hogy a Spotify szolgáltatás csak bizonyos országokban engedélyezi a zene lejátszását. Mint ilyen, végrehajtja a regionális korlátozásokat annak érdekében, hogy megfeleljen a zenei szerzői jogok tulajdonosaival kötött szerződéses feltételeknek.

Csatlakozhat a Spotify szórakozáshoz egy olyan országból, amely nem rendelkezik lefedettséggel - csak be kell trükkálnia a streaming szervereket, hogy azt higgye, hogy valahol máshol vagy. Ez a trükk a virtuális magánhálózat (VPN) egyik fő funkciója. Számos VPN-szolgáltatás elérhető a világ minden tájáról, de nem mindegyik egyenlő. Ez az áttekintés szűkíti azokat a VPN-szolgáltatásokat, amelyeket szakértőink értékeltek az öt legjobb VPN-nek a Spotify számára..

A Spotify-ról részletesebben ebben az áttekintésben olvashat. Először azonban vessünk egy pillantást a Spotify számára elérhető legjobb VPN-ek listájára. Ezeknek a VPN-eknek jó a sebessége, a Spotify országokban vannak szerverek és képesek megkerülni a regionális korlátozásokat.

 1. ExpressVPN

  - A leggyorsabb VPN, amelyet tesztelünk, mindent felold, mindent elképesztő szolgáltatással

 2. NordVPN


  - Nagy márka, nagyon jó ár-érték és költségvetési ár

 3. CyberGhost VPN

  - Régóta kiemelkedő VPN, kiváló áron és sebességgel

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Az egyik legolcsóbb VPN, de még mindig jó szolgáltatást nyújt

Megfontolások a Spotify VPN-kkel

Hogyan működnek a Spotify regionális korlátozások?

Amikor a telefon Spotify alkalmazása vagy a számítógép webböngészője csatlakozik a Spotify szerverhez, az interneten keresztül küldi a kommunikációt. A kapcsolatfelvétel egyetlen módja az, ha címeket címkéz fel az eszközre és a Spotify szerverre oda-vissza menő üzenetekre. Minden, az eszközét elhagyó kérésnek tartalmaznia kell a Spotify szerver címét, valamint a készülék internetcímét.

Az internethez csatlakoztatott eszközök címeit IP-címeknek nevezzük. Ezek egy adott helyre vezethetők vissza. Így képes a Spotify szerver észlelni, mely kérelmeket kell blokkolnia.

A VPN szoftver bekapcsolásakor ki kell választania egy kiszolgálót a helyek listájából. Ha a VPN-kiszolgálót választja ugyanabban az országban, ahol a Spotify-fiók, akkor a Spotify-kiszolgáló lehetővé teszi, hogy zenét hallgasson, és nem veszi észre, hogy valójában a szolgáltatás lábnyomán kívül található. Ennek oka az, hogy a VPN-kiszolgáló nem csak átadja a kérését, hanem a saját IP-címét adja meg a kérelem forrásának.

A Spotify szerver a zenei adatfolyamot visszatérési címre küldi vissza a kapott kérésre. Amikor a kérés a VPN-kiszolgálótól érkezik, a zenei adatfolyam ott megy. A VPN-kiszolgáló nyomon követi, hogy az ügyfél melyik kérést küldte ki. Amikor a válasz beérkezik, a VPN továbbítja azt a megfelelő ügyfélnek. Ez a folyamat olyan gyorsan zajlik, hogy a kapcsolat lelassulását nem szabad megtapasztalnia.

Spotify országok

Ha nem olyan országban él, amelyre a Spotify szolgáltatás vonatkozik, akkor valószínűleg el kell felejtenie a fizetős szolgáltatás feliratkozását. Ennek oka az, hogy az a bankszámla, amelyet a szolgáltatásért fizet, megadja a valódi tartózkodási helyét. Az ingyenes fiók létrehozásához azonban nem kell megadnia személyes adatokat. Itt található egy olyan térkép, amelyben a Spotify jelenleg rendelkezik:

Spotify szolgáltatási terület

Mielőtt először csatlakozna a Spotify szolgáltatáshoz, válassza ki a VPN-kiszolgálót azon országok egyikében, amelyekre a Spotify továbbítja. Meg kell adnia egy valódi e-mail címet, amelyhez hozzáférhet. Ha nem akarja megadni a szokásos e-mail címét, beállíthat egy író web-mail címet. A bejelentkezési adatok megszerzéséhez azonban meg kell férnie az e-mailhez, tehát ne tegye ki a hamis címet.

A legjobb VPN-k a Spotify számára: Következtetés

A Spotify nagyszerű szolgáltatás. Eltávolítja a zenefájlok letöltésének szükségességét, amelyek feltöltik a merevlemezt. Ha szeretne hallgatni egy mobil eszközön, akkor hamarosan megtelik a tárhely, ha meg kell őriznie a dalokat. A Spotify elkerüli ezt.

A Spotify tovább bővíti elérhetőségét. Mint ilyen, azok az országok, amelyek jelenleg nem rendelkeznek Spotify szolgáltatással, bekerülhetnek a pártba. Időközben a VPN telepítése megoldja az összes problémát, és hozzáférést biztosít a Spotify-hoz. A listánk bármelyik VPN-je jól működik. A Spotify VPN-nek köszönhetően bárhol élvezheti a Spotify szolgáltatást.

Spotify VPN-k: Side-by-side összehasonlítás

 1. ExpressVPN

  - A leggyorsabb VPN, amelyet tesztelünk, mindent felold, mindent elképesztő szolgáltatással

 2. NordVPN

  - Nagy márka, nagyon jó ár-érték és költségvetési ár

 3. CyberGhost VPN

  - Régóta kiemelkedő VPN, kiváló áron és sebességgel

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Az egyik legolcsóbb VPN, de még mindig jó szolgáltatást nyújt

KÉPHITELEK:

Spotify, Public Domain logója

Danindub, A Spotify elérhetősége a világon, CC BY-SA 3.0

Wikimedia Commons, Public Domain

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me