Ez minden bizonnyal jó ötlet az adatok biztonsági mentésére. Bár mindig óvatos, ha biztonsági másolatot készít egy fizikai külső merevlemezről, a felhőalapú számítástechnika hihetetlenül egyszerűvé tette az adatok biztonsági mentéseinek online tárolását.. Az ingyenes felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások korlátozottak a felhasználók által kínált térben, azonban ha nincs sok adatot a biztonsági másolat készítéséhez, vagy ha csak a kritikus adatokról kell biztonsági másolatot készíteni, az ingyenes online biztonsági mentések nagyszerűek. Az fAz ebben a cikkben felsorolt ​​ree online biztonsági mentési szolgáltatások nemcsak az általuk kínált szolgáltatások általános minőségét, hanem az általuk biztosított biztonsági funkciókat is felismerik..

Fontos megjegyezni, hogy a magánélettel kapcsolatos történelmi aggályok miatt a legnépszerűbb ingyenes online biztonsági mentési szolgáltatások, például a Dropbox és a Google Drive, nem szerepelnek ebben a listában. Végül is az érzékeny adatok biztonsági másolatának a megkérdőjelezhető adatvédelmi gyakorlatokkal történő ellátása szervezetekkel bizonyos veleszületett kockázatokat hordoz magában. Ha fontos az Ön adatainak magánéletének védelme, akkor sokkal jobb az online biztonsági mentési szolgáltatás igénybevétele, amely jól működik, és megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy adatait bizalmasan kezelje és megfelelően védje..

A legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentések

Nézze meg a legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentéseket. Görgessen ezen az alatt, hogy elolvassa az egyes szolgáltatások összefoglalását, vagy kattintson a weboldalra a további információk megismeréséhez.


 1. Syncthing

 2. Én vezetek

 3. Nextcloud

 4. Sync.com

 5. Jottacloud

5 legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás

Az alábbiakban talál egy részletes listát, amely részletezi a mai öt legjobb ingyenes online biztonsági mentési szolgáltatást. Mindegyik szolgáltatás nagyszerű funkcionalitást kínál, és mindegyik külön-külön mérföldet nyújt, hogy kiváló biztonsági funkciókat kínáljon az adatok védelme érdekében.

1. Szinkronizálás

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

A szinkronizálás egy biztonságos, folyamatos fájlszinkronizáló program, amely megkönnyíti a fájlok biztonságos szinkronizálását két vagy több eszköz között. A szinkronizálás egyedülálló aspektusa a listában szereplő többi szolgáltatáshoz képest az, hogy Ön, mint felhasználó, a hardvert szállítja, ahol a biztonsági mentés tárolódik. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági mentést külön számítógépen, merevlemezen, virtuális gépen vagy bármely más alkalmazható eszközön tárolhatja. Ez önmagában növeli a szolgáltatás általános biztonságát, mivel Ön teljes mértékben ellenőrzi az adatok biztonsági mentésének helyét, és harmadik fél hosting szolgáltatója nem vesz részt az adatok tárolásában..

További biztonsági szolgáltatások közé tartozik a végpontok közötti titkosítás, a tökéletes továbbítással kapcsolatos titoktartás, valamint a TLS tanúsítványalapú hitelesítés. Ezen felül a Syncthing törekszik arra, hogy teljesen átlátható és teljesen nyílt forrású legyen, vagyis bárki szabadon megvizsgálhatja annak forráskódját. Mit’Sőt, a szolgáltatás a nyílt fejlesztés támogatója is, ahol az összes hibát és a szoftverrel kapcsolatos problémát egyértelműen és azonnal dokumentálják annak szoftverén. “problémakövető” oldalt láthat bárki. Ez az átláthatóság bizonyítja azt a tényt, hogy a Syncthing arra törekszik, hogy nyitott és elszámoltatható legyen a felhasználók előtt magánéletük védelme érdekében, miközben megkönnyíti az adatok biztonsági mentéseinek folyamatos szinkronizálását..

A szinkronizálás szintén nagyon egyszerűen használható, és minden nagyobb operációs rendszerben elérhető, valamint a mobil kompatibilitással az Android rendszerekkel. A legjobb része az, hogy teljesen ingyenes! Bár nagylelkűnek érzi magát, biztonságosan adományozhat az ügynek a Syncthing webhelyén.

2. IDrive

 • Árazás

  Tól től $ 17.38
  évente

Az IDrive teljes értékű ingyenes felhő biztonsági mentési szolgáltatást kínál. A szabad “Alapvető” terv, kapsz egy nagylelkű 5 GB tárhely és számlaegyenleget is kaphat a szolgáltatás barátainak történő utalásának céljából. Az IDrive egyik nagyszerű dolga, hogy lehetővé teszi korlátlan mennyiségű eszköz biztonsági mentését egyetlen fiókkal, míg sok más szolgáltatás díjat számít minden egyes eszközért. Ezenkívül a File Sync szolgáltatás lehetővé teszi az összes fájl és mappa automatikus szinkronizálását, és a Snapshot and Versioning funkciókkal akár 30 korábbi verzióját is tárolhatja..

Az IDrive szintén nagyon biztonságos, 256 bites AES titkosítással tárolja és továbbítja az összes fájlt, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó meghatározza a titkosítási kulcsot. Ez biztosítja, hogy a kulcs sehol ne tárolódjon az IDrive szerveren, azaz csak a kulcshoz és ezért az adataihoz fér hozzá. Fontos megjegyezni, hogy ez azt is jelenti, hogy felel a magán titkosítási kulcs védelméért, és az IDrive-hez mentett adatok visszaállítása esetén nem fogja tudni visszaállítani..

A szolgáltatás minden nagyobb platformon elérhető, beleértve a Windows, Mac és Linux rendszert, és mobilalkalmazásokat kínál Android és iOS rendszerekhez. Ráadásul az IDrive a NAS felhasználók számára is nagyszerű. Összességében az IDrive nagyszerűen működik, robusztus adatvédelmi és biztonsági funkciókat kínál, kiváló ügyfélszolgálatot nyújt, és nagyon nagylelkű az 5 GB-os ingyenes ajánlatával.

3. Nextcloud

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

A Nextcloud egy nyílt forráskódú, ingyenes felhőalapú biztonsági mentési eszköz, amely mind a felhasználók által üzemeltetett, mind az ön által üzemeltetett lehetőségeket kínál. Ez azt jelenti, hogy adatainak biztonsági másolatát saját eszközén, virtuális gépen, adatközpontban vagy a Nextcloud által biztosított szolgáltatónál tárolhatja. Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy az önkiszolgáló opciót választja, a Nextcloud hasznos tippeket és ajánlásokat is kínál arra vonatkozóan, hogyan lehet az öngazdai kiszolgálót biztonságosan futtatni a szolgáltatással..

Azon kívül, hogy hasznos funkciókat kínál, mint például az adatok több korábbi verziójának mentésére szolgáló fájlok verzióját, az egyszerű fájlmegosztási képességeket, a médiafájlok adatfolyamát és az automatikus mobilkészülék-képek szinkronizálását, a Nextcloud kiváló biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál a felhasználók számára. A Nextcloud TLS titkosítást használ az adatok biztonságos átviteléhez, és nyugalomban 256 bites AES titkosítással biztosítható. A fájlok és mappák szinkronizálhatók az eszközök között, és végpontok közötti titkosítás útján biztosíthatók, lehetővé téve a valódi nulla ismeretű megoldást. A szolgáltatás lehetővé teszi a meglévő biztonsági eszközökkel történő egyszerű integrációt. Egyéb figyelemre méltó biztonsági funkciók közé tartozik a két tényezővel történő hitelesítés, a biztonságos fájlmegosztáshoz testreszabható adatvédelmi előírások, valamint a privát felhő biztonsági szkennelő eszköz, amely lehetővé teszi a magánszerver biztonságának ellenőrzését..

A Nextcloud kompatibilis a Windows, a MacOS, a Linux, és mobilalkalmazásokat kínál Android és iOS számára. Internetes portál is rendelkezésre áll. Attól függően, hogy melyik hostolási lehetőséget választja, a Nextcloud rendkívül egyszerűen használható, vagy kissé fejlettebb lehet, ha az öntárhely útvonalon halad. Ebben az esetben azonban a Nextcloud ajánlásai és javaslatai nagyon hasznosak lehetnek. Összességében a Nextcloud egy kiváló, ingyenes online biztonsági mentési eszköz, amely nagy hangsúlyt fektet a felhasználói biztonságra.

4. Sync.com

 • Árazás

  Tól től $ 5.00
  / hónap

A Sync.com egy teljes funkcionalitású, Kanadából származó online adatmentési és szinkronizálási szolgáltatás. Az “Sync Starter” A terv ingyenesen elérhető, legfeljebb 5 GB tárhely, és soha nem jár le. A kezdő tervvel az adatátvitel korlátozott, és azonban csak az alapvető megosztási és együttműködési szolgáltatásokhoz férhet hozzá. Ennek ellenére a Sync.com kiváló ingyenes online biztonsági mentési eszközt kínál kiváló funkcionalitása és szolgáltatásgazdag kínálata miatt, és nagyrészt azért, mert ugyanolyan erőteljes adatvédelmi és biztonsági funkciókat biztosít a szabad felhasználók számára, mint a fizető közönség számára..

A Sync.com egy valóban nulla tudással rendelkező online adatmentési szolgáltatás, amely teljes körű titkosítást biztosít, vagyis a szolgáltatásnak nincs lehetősége hozzáférni az Ön adataihoz. Minden adatot 2048 bites RSA, SSL / TLS titkosítással védünk. További biztonsági szolgáltatások közé tartozik a jelszóval védett fájlmegosztás, két tényezős hitelesítés, valamint az eszköz távoli lezárási funkciója. Ráadásul a Sync.com az ingyenes verzióval akár 30 napos adatátvételi képességeket kínál, lehetővé téve az adatok korábbi verzióinak visszaállítását..

Számos nagyszerű biztonsági és adatvédelmi funkció mellett a Sync.com számos más figyelemre méltó funkciót kínál, amelyek szintén elősegítik, hogy kiemelkedő ingyenes szolgáltatás legyen. Először is, a szolgáltatás hihetetlenül egyszerűen használható, de természetesen nem’• hiányzik a funkcionalitás, így kiváló választás az új belépők és a haladó felhasználók számára. A platformon átívelő szinkronizálás és a biztonsági mentések úgy viselkednek, mint egy varázsa, teljesen zökkenőmentes, és valós időben készülnek. Ezenkívül lehetősége van arra, hogy az adatokat csak a felhőhöz szinkronizálja “Sync Vault” funkció. Ez lehetővé teszi az adatok online tárolását és értékes merevlemez-megtakarítást az eszközökön. Mit’Sőt, a mobiltelefonon dönthet úgy, hogy automatikusan feltölti a fényképeket és videókat a felhőbe.

A Sync.com online biztonsági mentési szolgáltatás kompatibilis a Windows, a MacOS, az Android és az iOS rendszerrel. Sajnos jelenleg nincs Linux kompatibilitás, de elérhető egy webportál. Mindazonáltal teljes mértékben ajánljuk a Sync.com-ot, mint egy kiváló ingyenes online biztonsági mentési szolgáltatást, amely valóban előtérbe helyezi a felhasználói adatok biztonságát.

5. Jottacloud

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

A Jottacloud egy norvég online biztonsági mentési szolgáltatás, amely egy teljes funkcionalitással rendelkező ingyenes tervet kínál, amely akár akár 5 GB-os adattárolás. A norvég joghatóság kiválóan alkalmas a magánélet védelmére, mivel az ország ismert a világon a magánélet legbarátabb törvényei közül. A Jottacloud esetében nagyszerű az, hogy a szolgáltatás nem’t átugorja a biztonságot és a magánélet védelmét, és ugyanazokat a biztonsági szolgáltatásokat nyújt az ingyenes számlákhoz, mint a fizetett tagság esetén.

Ami a műszaki biztonságot illeti, adatait tranzit és nyugalmi állapotban 256 bites AES titkosítás biztosítja. A további biztonsági szolgáltatások közé tartozik a két tényezővel történő hitelesítés, az a lehetőség, hogy visszavonják az egyes böngésző-munkamenetek és / vagy az eszközök fiókjához való hozzáférést, valamint a bejelentkezési előzmények és a fiókjához hozzáférő eszközök listájának megtekintése. Ezen túlmenően a Jottacloud szintén teljes mértékben megfelel a GDPR-nek, és teljes mértékben elkötelezett a felhasználók magánéletének fenntartása mellett..

A Jottacloud számos más nagyszerű funkciót is kínál az adatmentési igények kibővítéséhez. Például a szolgáltatás az egyik legjobb fotó mentéshez, megosztáshoz, rendezéshez és megtekintéshez. Ezenkívül a Jottacloud gyakorlatilag bármilyen fájltípust képes tárolni, ezáltal megadva a szabadságot bármilyen média korlátozás nélküli tárolására. Egyéb figyelemre méltó funkciók közé tartozik a fájlok verziója, az offline hozzáférés, a parancssori eszköz, a dokumentumok szkennelése, a dokumentumok megosztása és az együttműködés képességei, valamint a helyreállítási szolgáltatás, amely lehetővé teszi azon fájlok helyreállítását, amelyeket akár harmincra véletlenül is behúzott a lomtárba. napok.

A Jottacloud kompatibilis az asztali számítógépeken Windows és Mac, valamint a mobil eszközökön az Android és iOS számára. A parancssori eszköz Windows, Mac és Linux operációs rendszerekkel működik. Az alkalmazások intuitív és könnyen kezelhetők, fantasztikus funkciókat kínálnak, még ingyenes előfizetők számára is. Mindez, a társasággal együtt’A felhasználói adatvédelem iránti elkötelezettség mellett a Jottacloud kiváló választás mindenki számára, aki ingyenes online biztonsági mentési szolgáltatást keres.

Miért érdemes ingyenes felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatást használni?

Függetlenül attól, hogy fényképeket, videókat, zenét, hangfelvételeket, írásbeli dokumentumokat, orvosi feljegyzéseket, e-maileket vagy bármilyen más médiát biztonsági másolatot készít, a számítógépeinken és eszközeinken tárolt értékes adatok pusztán kétségtelenül óriási. Az összes adat elvesztése nyilvánvalóan pusztító lehet. Éppen ezért elengedhetetlen a nélkülözhetetlen adatok különféle helyeken történő mentése. Ha a számítógép vagy az eszköz valamilyen okból összeomlik, és az adatok helyrehozhatatlanná válnak, véletlenül törölje le a merevlemez-meghajtót, ha adatait rosszindulatú cyberack törli, vagy ha eszközét elveszik vagy ellopták, létfontosságú, hogy több biztonsági másolatot készít adatairól, hogy az ne maradjon el.

Különböző szolgáltatások érhetők el online, amelyek lehetővé teszik adatainak biztonsági mentését az eszközökről a felhőbe, változó lehetőségekkel és szolgáltatásokkal. Valójában nehéz lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet személyes igényeihez, ezért felsoroltuk az öt legjobbat ebben a cikkben.

Végső gondolatok

Ha az adatvesztés után magasan és szárazon marad, az egyik leginkább frusztráló és legfélelmetesebb érzés lehet a világon. Még ha van mód is az elveszített adatok helyreállítására, az adatok helyreállítása soha nem olcsó törekvés, és a teljes adatok helyreállítása soha nem garantálható. Ezért elengedhetetlen egy biztonsági mentési terv készítése ... szó szerint. A cikkben felsorolt ​​összes ingyenes online biztonsági mentési szolgáltatás teljes mértékben biztonságos, és ami a legjobb, mindenki számára ingyenes, biztonságos biztonsági másolatot készíthet Önnek. Jelenleg a legjobb alkalom a cselekvésre és az adatok biztonsági másolatának készítésére, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy kockáztassa adatainak elvesztését. Tegyen egy szívességet, és kezdje el a fent felsorolt ​​egyik kiemelkedő lehetőséggel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me