A felhő biztonsági másolatait úgy készítették, hogy az adatok mentése a lehető leg fájdalmasabb legyen, elkerülve ezzel a fájdalomcsillapító élményt a munka elvesztésével, automatikusan lemásolva a fájlok legfrissebb verzióját, és biztonságos online helyen tárolva. Ugyanolyan nehézkes lehet kiválasztani, hogy melyik szolgáltatást kívánja igénybe venni, így a dolgok megkönnyítése érdekében felvázoltuk a rendelkezésre álló legjobb 5 felhőalapú tárolási szolgáltatást..

felhő biztonsági mentés

Melyek a legjobb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások?

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatásokat 2020-ban. Ezeket a szolgáltatásokat biztonságosságuk, megbízhatóságuk és az általuk kínált szolgáltatások alapján választottuk meg. Görgessen ezen a szakasz alatt, vagy kattintson a szolgáltatásra az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos részletekért.

 1. Tresorit

  - Nulla tudás 2FA | Platformközi támogatás

 2. Sync.com


  - Teljes körű titkosítás | 2FA | 100% -os online tárolási lehetőség

 3. Én vezetek

  - Költséghatékony | Pillanatképek Felhasználóbarát

 4. Nextcloud

  - Tárhely lehetőségek Testreszabható | Támogatja a streaming media-t

 5. SpiderOak

  - Nulla tudás Fájlverzió | e2e titkosítás

Mélyreható pillantás a 2020-as öt legjobb felhőalapú biztonsági megoldásra

További információkat az alábbiakban részletesebb összefoglalónkban talál a felhő biztonsági mentési megoldásairól.

1. Tresorit

A Tresorit nagyszerű, nulla tudás nélküli felhő-szolgáltató, amelynek székhelye Svájcban található - ez a magánélet elsődleges területe

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Tresorit honlap

A Tresorit felhőalapú tárolási szolgáltatásként tett erőfeszítéseivel háztartási név lett, de az üzleti csomagokra összpontosítva kiemelkedő felhőalapú biztonsági másolat-jelöltté teszi. A Tresorit az egyének és a több mint 100 embert érintő szervezetek számára kétfaktoros hitelesítést és nulla ismereteket igénylő politikát kínál, amely teljes körű titkosítást biztosít, anélkül hogy egyetlen titkosítási kulcsot tárolna a szerverein..

A cég jogosan bízik benne a termékben’s 14 napos próbaverziót kínál Premium, Solo és Small Business csomagjairól, valamint 7 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál. A Tresorit áttekintésünkben dicsérték a céget’Svájci eredete az magánélet kedvelői számára megnyugtató, a közelmúltbeli kormányváltozások ellenére, és jellemzője, hogy gazdagabb, mint a legtöbb verseny, de ez inkább prémium áron jár.

2. Sync.com

A Sync a nevén él, csodálatos platformközi szinkronizálással és teljes funkcionalitású mobil alkalmazásokkal

 • Árazás

  Tól től $ 5.00
  / hónap

Sync.com honlap

A skála ellentétes végén a Sync.com a legjobb ár-érték arányt kínálja a legfontosabb szolgáltatások feláldozása nélkül. A kanadai székhely biztosan óvatos lesz az országgal szemben’s Öt szem tagság, de a zéró tudás politikája a végpontok közötti titkosítással és a két tényező hitelesítésével minden szintjén az adatbiztonság megőrzését ígéri.

Ez magában foglalja az ingyenes 5 GB-os réteget, amely elegendő lehet a felhő tárolásához, de mégis’Ez valószínűleg nem megfelelő azoknak, akik felhő biztonsági mentési szolgáltatást akarnak. Szerencsére a Sync.com meglehetősen nagylelkű tárhelyet kínál prémium csomagjaihoz, kezdve alacsony áron és 10TB / fő-ig terjedve.

Bár az alkalmazások továbbra sem érhetők el a Linux alatt, a Sync.com operációs rendszerek széles skáláját támogatja. Különösen lenyűgöző a mobiltelefonokon, tiszta felhasználói felületet biztosítva, lecsupaszító szolgáltatások nélkül. A Sync.com-ról bővebben a teljes áttekintésünkben olvashat.

3. IDrive

Az IDrive sok más szolgáltatót lefuttat anélkül, hogy túl sokat áldozna fel - még az e2e titkosítással is

 • Árazás

  Tól től $ 17.38
  évente

iDrive honlap

Mivel nem’t alapértelmezés szerint biztonsági másolatot készít az összes fájlról, és különös figyelmet fordít a szinkronizálási képességekre, egyesek azzal érvelhetnek, hogy egy másik felhő biztonsági mentési szolgáltatásnak az IDrive-t kell igénybe vennie’a listán. Ennek ellenére az IDrive számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megerősítik a helyét, a robusztus fejlett ütemezési és visszaállítási lehetőségektől a támogatási tartományig a Windows, a MacOS, az Android és az iOS között. Sajnos a szolgáltatás nem megfelelő Linux alkalmazás nélkül, de működőképessé teheti az interneten vagy parancsfájlokon keresztül.

Az IDrive előfizetők csatlakozhatnak annyi eszközhöz, amennyit az előfizetés alapján választanak, vagy 52,12 dollárt fizetnek évente a 2 TB-os tervért, vagy évente 74,62 dollárt fizetnek az 5 TB-ért. A biztonsági mentés intuitív, csak a fájl megváltoztatott részeinek cseréjéhez blokkos szintű fájlmásolást használ, ahelyett, hogy a teljes fájlt újra feltöltené. A valódi archiválás azt is jelenti, hogy a helyileg törölt fájlokat a felhőn tartják, amíg manuálisan meg nem tisztítják őket.

Mindezek ellenére a cég székhelye az Egyesült Államokban található, egy olyan országban, amely híres magánéletének zavaró álláspontjáról. Választhat egy helyileg tárolt privát titkosítási kulcsot, hogy adatait megóvja a kíváncsiskodó szemtől, azonban ez eltávolítja az IDrive-t’megosztási funkcióit, és elfelejtésük után nem állíthatók helyre. Miután ezt a lehetőséget választotta, nem változtathatja meg anélkül, hogy mindent visszaállítana, beleértve a tárolt adatokat.

4. Nextcloud

A Nextcloud önálló és fizetett hosztváltozatban érkezik - ez lehetővé teszi a magas szintű testreszabhatóságot

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Nextcloud honlap

A Nextcloud az egyetlen nyílt forráskódú felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás a listán, amely páratlanul ellenőrzi az Ön adatait. Teljesen ingyenes, ha készen áll a saját hardverrel, havonta díjat biztosítanak harmadik fél számára. Természetesen bárki másnak a felhőalapú biztonsági mentési rendszerbe történő beillesztése automatikusan további biztonsági kockázatokat eredményez, amelyekre gondolkodni kell, de nem több, mint a zárt forrású alternatívák..

A szolgáltatáskészlethez nagyon testreszabható moduláris jellegű, teljesen attól függően, hogy miként állította be a Nextcloud személyesen. Mind az önkiszolgáló, mind a távoli szerverek félelmesek lehetnek az újonnan érkezők számára, tehát mi is’időt vettünk arra, hogy kidolgozzunk egy útmutatót a Nextcloud felállításához, amely minden folyamatot könnyen emészthető lépésekre bont fel, és további információk a teljes áttekintésünkben találhatók.

5. SpiderOak

A SpiderOakot Edward Snowden személyesen támogatta, miután kiderült az NSA kémkedésbotránya

 • Árazás

  Tól től $ 5.75
  / hónap

SpiderOak honlap

Edward Snowden által jóváhagyott, a mainstream felhőtároló-szolgáltatók elsődleges alternatívájaként a SpiderOak ONE Backup meglepő módon kiegészíti a listánkat. Lehet, hogy az adatvédelmi képviselõk óvatosan járnak el az Egyesült Államokban mûködõ bázissal, ám biztosak lehet abban, hogy nulla ismereteket is magában foglaló politikával és biztonságos végpontok közötti titkosítással rendelkezik, hogy elkerüljék a dühös szemet.

Mobilalkalmazásai csak olvasható megközelítéssel hagynak kívánnivalót, és a két tényező nélküli hitelesítés hiánya bizonytalanságot okozhat, ám a SpiderOak továbbra is szilárd lehetőség az asztalon egy olyan felülettel, amely a nagy háromval versenyez.

Zavar a felhő felett

A „felhő” zavaró fogalommá vált az utóbbi években, és a fogyasztói és üzleti szolgáltatások közötti egyre növekvő hasonlóságok elhomályosították a vonalakat. A felhőalapú tárolás, mint például a Microsoft OneDrive, Dropbox és Google Drive, népszerűbb, mint valaha, lehetővé téve a fájlok szinkronizálását és megosztását az interneten, de nem ideálisak az adatok valódi biztonsági másolatához katasztrófa esetén..

Az olyan szolgáltatások, mint a fájlverzió, átfedéseket mutatnak, de a felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz általában továbbra is meg kell adniuk egy megosztott mappa használatát fájl létrehozásakor, vagy manuálisan feltölteni egy offline fájlt. A böngészőkhöz való, webes felületen keresztüli támaszkodásuk azt is jelenti, hogy a titkosítás csak kiszolgálóoldalú, azaz a biztonság gyenge láncszemének tekinthető..

Ezzel szemben a felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások automatikusan tárolják az adatokat, ha a felhasználói beavatkozás nélkül végrehajtják a változásokat, és állapotjelentéseket nyújtanak, hogy minden fájl sértetlen legyen a szerveren. A legtöbb példa nélküli garanciát kínál arra az esetre, ha a szerver meghibásodása adatvesztést eredményez, ezáltal biztosítva a vállalkozásokat.

A 3-2-1 jobb, mint egy

Míg a felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások extra védelmet nyújtanak, ezek soha nem helyettesíthetik a helyi tárolót. Ugyanaz, ha kizárólag a hardverre támaszkodunk, csak egy katasztrófa vesz igénybe a központosított adatok teljes elvesztése.

Ehelyett javasoljuk a 3-2-1 szabály alkalmazását, ahol az adatok biztonsági másolatát három különféle módszerrel készítik. Hagyományosan ez az elsődleges helyi eszközön tárolt eredeti példányt látja, amelyet az első biztonsági mentés követ egy külső merevlemezre vagy hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközre (NAS). Online felhő biztonsági mentési szolgáltatás hozzáadásával az adatok optimális biztonságát nyújtja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me