A legtöbb Mac manapság szerény méretű SSD meghajtókkal rendelkezik, így általában nem sokkal el kell kezdenünk fájlok és alkalmazások törlését, hogy helyet biztosítsunk azoknak, amelyekre valójában szükségünk van. És még ha hektárnyi helyi lemezterülete is van, fontos az adatok biztonsági mentése az elvesztés elkerülése érdekében. Ebben a cikkben felsoroljuk a 6 legjobb felhőalapú biztonsági másolatot a Mac felhasználók számára.

ProPrivacy vagyunk! Más webhelyekkel ellentétben csak a Mac felhőalapú tárolási megoldásait javasoljuk, amelyek tiszteletben tartják az Ön személyes adatait. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az összes felhőalapú tárolási szolgáltatás biztonságos ügyféloldali végpontok közötti titkosítást biztosít. Ez azt jelenti, hogy a fájlokat a saját készülékein titkosítja és dekódolja, ahelyett, hogy bíznának egy potenciálisan megbízhatatlan harmadik félnél, hogy meg fogja tenni az Ön számára. Az alábbi szolgáltatások akár 5 GB-os ingyenes felhőalapú mentési tárhelyet is kínálnak, így ingyenesen biztosíthatja adatait.

Valójában még akkor is, ha bízsz egy harmadik féllel (miért tenné?), Ha birtokolja az adatok privát titkosítási kulcsait, akkor megtörténhet, vagy arra kényszeríthető, hogy átadja a kulcsokat egy ügynökségnek, például az NSA.

Tehát mi a legjobb Cloud-tárolóhely a Mac-megoldásokhoz, amelyek tiszteletben tartják az adatvédelmet? Olvass tovább!

Melyek a legjobb felhő biztonsági mentési megoldások a Mac-hez?

 1. Tresorit


  - Nulla tudás Svájci | Teljes körű titkosítás

 2. Sync.com

  - Nulla tudás Boltozat | A fájl verziója

 3. SpiderOak

  - Nulla tudás Edward Snowden támogatja Teljes körű titkosítás

 4. Nextcloud

  - Nyílt forráskódú Tárhely lehetőségek | Szelektív szinkronizálás

 5. iCloud

  - Felhasználóbarát | macOS integráció | Csak online tárolási lehetőség

5 legjobb felhőalapú biztonsági mentés Mac-re: Mélyreható elemzés

1. Tresorit

A Tresorit 3 GB-os ingyenes, beépített teljes körű titkosítással rendelkezik, és egyszerűen használható

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Tresorit honlap

A Tresorit svájci felhőtároló-szolgáltató, amely a magánélet iránti elkötelezettségéről ismert. A nulla ismeretlen szolgáltatás, a Tresorit robusztus végpontok közötti titkosítást használ annak biztosítására, hogy még az adatokhoz sem tud hozzáférni. A Tresorit erős platformközi támogatást nyújt a Windows, a Linux és természetesen a macOS számára.

Alkalmazások érhetők el iOS és Android rendszerekre, de ezek nem szinkronizálják automatikusan a mobil eszközök mappáit.

A fájlok kliensoldalak titkosítva vannak AES-256-CFB titkosítással és HMAC SHA-512 az integritás hitelesítéséhez. A titkosítási kulcscsere az RSA-4096 segítségével biztosított. A Tresorit támogatja a fájlok verzióját a fizetős csomagjain, azaz bármikor visszaállíthatja azokat a fájlokat, amelyeket nem véglegesen törölnek.

A Tresorit sok szempontból az iCloud magánélet-központúbb változata - ez’Kiválóan alkalmas fájlok szinkronizálására és megosztására, de nem annyira hasznos, hogy helyet szabadítson fel a Mac-en. Ez szelektív szinkronizálási funkciót kínál a mappákhoz, tehát ha fájlokat tölt fel egy másik számítógépről, akkor nem kell a Tresorit mappa teljes tartalmát a Mac-re szinkronizálnia..

Ha további információt szeretne erről a szolgáltatásról, olvassa el a Tresorit áttekintést.

2. Sync.com

A Sync.com 5 GB tárhelyet kínál a felhasználók számára ingyenesen, és fantasztikus biztonsági funkciókkal rendelkezik!

 • Árazás

  Tól től $ 5.00
  / hónap

sync.com honlap

A Sync.com egy nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatás Kanadában. A Mac felhasználók számára a szokásos gyanúsítottak platformszintű támogatása jól kiszolgáltatott, bár csalódott vagyunk abban, hogy csak a webportálon keresztül támogatja a Linuxot..

Amint ez az ilyen szolgáltatástól elvárható, a Sync.com teljes mértékben támogatja a fájlok verzióját, a biztonságos jelszóval védett linkmegosztást és a mappák megosztását. Ezenkívül boldogan feltölti a fényképeit és videóit a telefonjáról a Cloud-fiókjába, bár kicsit bosszantónak találtuk a folyamat feletti ellenőrzés hiányát..

A legfontosabb azoknak a felhasználóknak a számára, akik fel akarnak szabadítani egy kis helyet a Mac rendszereken, a Sync.com’s A Vault funkció lehetővé teszi, hogy fájlokat csak a felhőbe töltsön fel. A fájl helyi verziója megmarad az eredeti eszközön, ahonnan feltöltötte, de nem szinkronizálódik automatikusan más eszközökkel, kivéve ha kifejezetten az offline szinkronizálás mellett dönt..

Az adatok végponttól végig vannak titkosítva AES-256-GCM rejtjel használatával, amelyet egy RSA-2048 magánkulcs és az Ön jelszava biztosít. Ez nagyszerű, de az a tény, hogy a Sync.com egy zárt forrású termék egy öt szemmel működő megfigyelő partnerországban működő társaságtól, kissé aggaszt minket.

Olvassa el a Sync.com áttekintést, hogy további információt kapjon a szolgáltatásukról.

3. SpiderOak

A SpiderOak nagyon biztonságos szolgáltatás, és 21 napos ingyenes próbaverziót kínál prémium szolgáltatásának

 • Árazás

  Tól től $ 5.75
  / hónap

SpiderOak honlap

Előnyök

 • “Nincs tudás” felhő szinkronizálása és megosztása
 • Erős e2e titkosítás (csak alkalmazások, nem a böngészőben)
 • A fájl verziója
 • A Törölt elemek tartálya csak a fájlok online tárolását teszi lehetővé

Hátrányok

 • Nem nyílt forráskódú
 • Székhely az USA-ban
 • A mobilalkalmazások korlátozottak

Az NSA bejelentője, Edward Snowden ajánlása szerint a SpiderOak vitathatatlanul a legmagasabb szintű adatvédelmi központú felhőalapú tároló-szolgáltató. Erős végpontok közötti titkosítást használ alkalmazásaiban (AES-256-CFB titkosítással és HMAC SHA-256 hash-hitelesítéssel), bár a webes felület megköveteli az elsődleges titkosítási kulcs átadását a SpiderOak-nak.’szerverei.

A MacOS, a Windows és a Linux platformon keresztüli asztali támogatása erőteljes, bár iOS és Android alkalmazásának funkcionalitása meglepően korlátozott. A SpiderOak One jó fájl verziószámolási és fájlmegosztási lehetőségeket kínál, de kiemelkedő tulajdonsága az, hogy a szinkronizáló mappában helyileg törölt fájlokat nem automatikusan törli online.

Ehelyett biztonsági másolatot készítenek egy speciális törölt elemek tárolójára, ahol bármikor helyreállíthatók. Ezeket a fájlokat határozatlan ideig tárolják, bár beszámítanak a tárolási korlátokba (természetesen szabadon szabadíthat fel helyet a tálca ürítésével, amelyet követően a fájlok nem állíthatók helyre).

Bár valószínűleg nem a szándékolt célja, ez a szolgáltatás lehetővé teszi a lemezterület megtakarítását a fájlok helyben történő törlésével, de online megtartásával a későbbi helyreállítás érdekében.

A SpiderOakkal kapcsolatos legfőbb aggodalmunk az, hogy alkalmazásai nem nyílt forráskódúak, ez a probléma súlyosbodik azzal, hogy a SpiderOak egy amerikai cég, és ezért félelmetes NSA-stílusú otthoni felügyelet alá tartozik.

Nézze meg a SpiderOak áttekintését, ha további részleteket szeretne tudni erről a szolgáltatásról.

4. Nextcloud

A Nextcloud egy saját üzemeltetésű felhőtároló szolgáltatás, amely extra biztonságossá teszi

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Bár a fenti szolgáltatások ügyféloldali végpontok közötti titkosítást kínálnak, mindegyik zárt forrású termék. Ez azt jelenti, hogy a bizalom iránti igényt nem szüntetik meg teljesen. Azok, akik senkiben nem bíznak (és miért kellene neked?) Létrehozhatják saját felhőalapú biztonsági mentési és szinkronizálási szolgáltatásaikat a nyílt forráskódú Nextcloud szoftver segítségével.

Teljesen hostolt Nextcloud-fiók létrehozása egyik partner felhőalapú tárolási szolgáltatásával őrülten egyszerű, ám azok, akik komolyan gondolkodnak az adatvédelemben, saját maguknak akarják gazdagépet létrehozni saját hardverükön vagy a kiszolgálóterületen, amelyek felett teljes ellenőrzésük alatt áll.

A szerveroldali titkosítás (AES-128-GCM HMAC SHA1 hitelesítéssel a kulcsszármazáshoz) opcionális azonban, és jelenleg a “alfa” vagy “tesztelés” szakaszban annak ellenére, hogy minden Nextcloud dokumentációban erősen ajánlották.

A Nextcloudnak van egy bin funkciója, amelynek alapértelmezés szerint egy idő- és méretkorlátozása korlátozza annak hasznosságát az online tároláshoz. De hé, a Nextcloud lényegében az, hogy te vagy a felelős! A fiók adminisztrátorai eltávolíthatnak minden ilyen korlátozást, lehetővé téve ezzel a funkcióval a törölt mappák biztonsági mentését a Cloud-ban.

Takarítson meg lemezterületet is úgy, hogy a Mac klienst úgy konfigurálja, hogy csak a kiválasztott mappákat szinkronizálja. Ha többet szeretne tudni erről a szolgáltatásról, olvassa el a Nextcloud áttekintésünket.

5. iCloud

Az iCloud az Apple szabadalmaztatott tárolási szolgáltatása, amely a kényelemre összpontosít

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

iCloud honlap

Az Apple nagyon agresszív módon kényszeríti a felhasználókat a saját felhőalapú tárolási megoldása, az iCloud felé, és sok Mac-felhasználó érthető módon egyszerűen csak együtt jár az áramlással. Ez sok szempontból nem rossz, mert az iCloud’Az integráció a macOS Sierra-val, később pedig a Store in iCloud és az Optimize Storage funkciókat hihetetlenül könnyen használhatóvá teszi.

Az iCloudban tárolás lehetővé teszi az összes fájl, fénykép és üzenet áthelyezését a csak online tárhelyre, míg a Tárolás optimalizálása helyet takarít meg azáltal, hogy automatikusan eltávolítja az iTunes filmeket és TV-műsorokat, miután megtekintették őket..

Az iCloudnak csak a lemezterület megtakarítása miatt nehéz legyőzni. Utoljára ebben a listában az az oka, hogy nincs egyszerű módja a fájlok végpontok közötti titkosítására, még mielőtt azokat az Apple-ben tárolnák.’szerverei. Valójában a fájlok feltöltésének részletesebb ellenőrzésének hiánya azt jelenti, hogy nem lehet titkosítani fájlokat fájlokonként, mielőtt azokat az iCloudban tárolnák..

Az Apple az utóbbi néhány évben gondosan ápolta a felhasználók védelme érdekében tett hírnevét’ magánélet, de emlékeztetni kell arra, hogy ez egy amerikai vállalat, amelyre nemzetbiztonsági levél vonatkozik (a hozzá tartozó gag megrendelésekkel) és hasonlók. Teljes mértékben együttműködött az NSA-val a PRISM tömegmegfigyelő programja mellett.

Az iCloud-nak nincs olyan kulcsfontosságú funkciója, amely a legtöbb harmadik féltől származó Mac felhőalapú tárolási megoldásban megtalálható: a fájlverzió. Ez tárolja a fájlok több korábbi verzióját, hogy később helyreállítsák azokat. Ez elengedhetetlen az olyan fájlok helyreállításához, amelyek megsérültek vagy rosszindulatú szoftverekkel (például ransomware) megfertőződtek, de életmentő is lehet, ha vissza szeretné állítani a dokumentumokon végrehajtott változtatásokat..

Végső gondolatok

Kár, hogy egyetlen olyan magánélet-központú felhőszolgáltatás, amellyel tudunk, semmilyen közel sem nyújt megfelelő támogatást a fájlok felhőbe töltéséhez, mint az Apple, a Dropbox, a Microsoft és a Google. Reméljük, hogy ez a jövőben megváltozik. A Nextcloud lehetővé teszi a zsűri kiválasztását, de el kell mondani, hogy ez elég ügyetlen.

A Dropbox, a OneDrive vagy a Google Drive használatával kapcsolatos adatvédelmi problémákat nagymértékben enyhíteni lehet azzal, ha a fájlokat maguk titkosítják, mielőtt a szoftvert, például a VeraCrypt-t feltöltenék, de ez bemutatja a saját kellemetlenségeit. Ez a magánélet ára.

Az iCloud továbbra is a legegyszerűbben takaríthat meg helyet a lemezterületnek azáltal, hogy fájljait csak online tárolja, de soha nem fogunk kényelmesen ajánlani egy olyan amerikai cég termékét, amely múltbeli tapasztalatokkal segíti a kormányt az ügyfelek kémkedésében..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me