Ha a hirdetők folyamatosan bombáznak, érdemes tudnia, hogyan állíthatja le a felbukkanó ablakokat az iPhone vagy iPad készüléken. Szerencsére az iOS támogatja az adblocker szoftvert! Titt száz adblocker alkalmazás érhető el az App Store-ban, ezért nehéz lehet megtudni, hogy az iPhone felhasználóinak milyen letöltési adblock alkalmazást kell letölteni. Ebben az útmutatóban felsoroljuk a legjobb iPhone adblocker alkalmazásokat, és megmutatjuk, hogyan kell beállítani az adblocker szoftvert iOS rendszeren.


Az „adblocker” kifejezés kissé félrevezető, mivel míg az adblocker alkalmazások blokkolják a hirdetéseket, leghatékonyabb funkciójuk az, hogy megakadályozzák a nyomkövető szkriptek betöltését a böngészőbe, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy nyomon kövesse az Ön mozgását az internetes böngészés közben. Ez az oka annak, hogy „tartalom blokkolókként” is ismertek.

Az adblokkolók másik előnye, hogy felgyorsíthatják az oldalak betöltési idejét, mert megakadályozzák a böngészőben a szükségtelen (és potenciálisan káros) szkriptek betöltését. Ugyanezen okból kifolyólag az adblokkolók csökkentik a sávszélességet, ezért nagyon fontosak azok számára, akiknek korlátozott adatterve van. Azt is állítják, hogy megtakarítják az akkumulátor élettartamát, bár teljesen meggyőződésünk, hogy ez az előny az átlagos felhasználó számára észrevehető.

A legjobb adblokkolók iPhone és iPad készülékekhez

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb adblock-alkalmazásokat az iPhone és az iPad felhasználók számára. A cikkben szereplő iOS-blokkolók többsége ingyenes, azonban néhányuk prémium verziót kínál, amely fizetett. Beépítettünk néhány böngészőt is, amelyek blokkolják a hirdetéseket és védik az Ön személyes adatait.

1. AdGuard

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Az AdGuard egy nagyon népszerű ingyenes és nyílt forráskódú blokkoló, amely Pro verzióval is rendelkezik. Az AdGuard Free a legtöbb dolgot elvégzi, amire számíthat: hatékonyan blokkolja a hirdetéseket, és a követő szkriptek blokkolásával védi az adatvédelmet. Több mint 50 népszerű szűrőlista közül választhat, mint például az EasyList és az EasyPrivacy.

Az AdGuard érdekes tulajdonsága a kézi blokkoló funkció, amely lehetővé teszi az elemek kiválasztását a weboldalon (például egy hirdetést, amelyet nem sikerült automatikusan blokkolni), és azokat eltávolítani..

A prémium felhasználók egyéni szűrőlistákat hozhatnak létre, és rendszerszintű DNS-szűrést végezhetnek. Ezt egy a “hamisítvány” VPN kapcsolat bármely választott népszerű DNS szolgáltatással. Vagy konfigurálhatja a saját DNS-kiszolgálót. Mint korábban megjegyeztük, ez a szolgáltatás nem kompatibilis a normál VPN alkalmazás használatával.

2. AdBlock

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Az Adblock az iOS eredeti adblokkolója. A szokásos Safari-tartalom-blokkolón kívül az Adblock a készüléken helyi DNS-proxyt is létrehozhat, amely a DNS-blokkolást helyben hajtja végre, nem pedig egy távoli kiszolgálón..

A népszerű blokklisták szabályainak használata mellett létrehozhat egyéni blokkolási szabályokat és URL-alapú blokklistákat, amelyeket az iCloud segítségével exportálhat és szinkronizálhat eszközök között. Annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a böngésző tapasztalatait, amelyeket a DNS-szűrő betörő helyek okoznak, az Adblock praktikus widget szolgáltat a DNS-proxy gyors engedélyezéséhez vagy letiltásához.

3. Firefox Focus

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

A Firefox Focus egy nyílt forrású böngésző a Mozilla-tól, amely a népszerű rendszeres Firefox böngésző készítője. Az alapoktól kezdve úgy fejlesztették ki, hogy javítsák a magánélet védelmét, amelynek kulcsfontosságú eleme a tartalom blokkolása. Legfőbb aggodalma a nyomon követés elleni védelem, nem pedig a hirdetések blokkolása, ám ennek biztosítása érdekében minden hirdetést blokkol, amely nyomon követi Önt. Talán nem meglepő, ez azt jelenti, hogy blokkolja a legtöbb hirdetést.

Annak ellenére, hogy nagyszerűvé teszi a magánélet védelmét, a Firefox Focus napi böngészőként korlátozott. Ezek közül a legfigyelemreméltóbb, hogy a webhely bejelentkezési adatait nem menti a munkamenetek között. Másik lehetőség, hogy a lapokkal végzett böngészést az iOS nem támogatja (bár az Android verzióban).

Lehetséges azonban a Firefox Focus integrálása’ a tartalom blokkoló szolgáltatásai a Safariba a cikk korábban ismertetett szabályos módon.

4. 1Blocker X

 • Árazás

  Tól től $ 0.00
  / hónap

Az 1Blocker viszonylag magas árat visel, a nagyon szeretett 1Blocker régebbi alkalmazás frissített verziója továbbra is nagyon népszerű. Ez egy standard Safari adblokkoló, amely előnye, hogy egyszerűen, de jól végez munkáját.

Több mint 115 000 szabályt használ a hirdetések és a követők blokkolására, és az egyes országoknak megfelelő regionális szabályokat tartalmaz. Azt is lehetővé teszi, hogy egyedi szabályokat adjon hozzá, amelyeket az érintőazonosítóval vagy az arcazonosítóval védhet. Ha támogatni szeretne bizonyos webhelyeket, engedélyezheti azok listájának felvételét.

Az egyik kedvelt szolgáltatásunk a bosszantások blokkolása, például a közösségi média kütyü, a sütikről szóló értesítések, a megosztási sávok és a kripto-bányászok..

Az 1Blocker webhely büszkén büszkélkedhet azzal, hogy a Wirecutter, a NY Times és a BrooksReview független tesztei megerősítették, hogy az alkalmazás több mint 50 százalékkal csökkenti az átlagos adatfelhasználást. Ami meglehetősen lenyűgöző.

A felbukkanó ablakok és hirdetések leállítása az iPhone készüléken

Asztali platformon és Androidon a hirdetések blokkolásának szokásos módja egy adblocker kiegészítő telepítése a Firefox vagy a Chrome böngészőkhöz. Mint például az uMatrix, a Privacy Badger és / vagy az uBlock Origin.

Az iOS azonban az, hogy egy adblokkoló telepítése iPhone-ra vagy iPadre nem olyan egyszerű. Az App Store szigorú fejlesztői irányelveinek köszönhetően sem a Firefox, sem a Chrome nem támogatják az iOS operációs rendszer böngésző kiegészítőit..

Ez két fő megközelítést hagy az adblokkoláshoz. A legtöbb tartalomblokkoló alkalmazás csak a Safari-ban működik, és a telepítés után engedélyezni kell a Safari-beállításokban. Ehhez egyszerűen

Menj a beállításokhoz -> Szafari -> Tábornok -> Tartalmi blokkolók és váltsanak a sajátodra.

A tartalomblokkoló alkalmazások ütközhetnek egymással, ezért valószínűleg jó ötlet egyszerre csak egyet engedélyezni. Az iOS az adblocker alkalmazásokat 50 000 szabályra korlátozza, azonban sok alkalmazás (például az alább látható AdGuard) több folyamatként fut, hogy megkerülje ezt a korlátozást. Ebben az esetben valószínűleg engedélyeznie kell az összes folyamatot egyetlen alkalmazásból.

Adblock beállítások iOS

Praktikus tipp: Az adblokkolók megbonthatják a webhelyeket azáltal, hogy blokkolják a webhelyek működéséhez szükséges szkripteket. Szerencsére az Safari for iOS a javítást nyújtja erre. Egyszerűen hosszan nyomja meg az oldalfrissítés gombot egy felbukkanó párbeszédpanel megjelenítéséhez, amely lehetővé teszi az oldal frissítését anélkül, hogy bármilyen tartalomblokkoló engedélyezve lenne..

A másik fő megközelítés egy teljes bowser használata beépített adblokkoló képességekkel.

A múltban számos olyan blokkoló alkalmazás létezett, amelyek blokkolták a hirdetéseket az egész rendszeren, ha az összes iPhone kapcsolatot „hamis” VPN vagy proxy kapcsolaton keresztül irányították. A DNS-szűrést ezután távoli DNS-szerver vagy helyileg hajthatja végre.

Úgy tűnik azonban, hogy az Apple úgy döntött, hogy eltávolítja a legtöbb ilyen alkalmazást az App Store-ból, bár ez a funkció korlátozott számú alkalmazásban elérhető marad.

Vegye figyelembe, hogy ha egy „hamis” VPN vagy proxy kapcsolatot hoz létre a DNS blokkoláshoz, akkor nem lehet szokásos VPN alkalmazást használni.

Tehát melyik a legjobb tartalom-blokkoló alkalmazás iPhone-ra vagy iPadre? Olvass tovább!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me