Este posibil să nu fiți conștienți, dar contul dvs. Xbox Live prezintă o serie de riscuri pentru securitate. În acest articol, veți afla care sunt acele vulnerabilități Xbox și cum să vă protejați împotriva lor.


Microsoft a conceput Xbox-ul pentru a fi sigur. Cu toate acestea, în ciuda celor mai bune încercări ale acestora, o serie de vulnerabilități expun utilizatorii contului Xbox Live la cibernetici și hackeri.

Cum a descoperit un tânăr de 5 ani un hack Xbox One

În 2014, a apărut o poveste despre un băiat de 5 ani care a reușit să ocolească parola Xbox One a tatălui său. Când i se solicită o parolă, tânărul a lovit bara de spațiu de câteva ori înainte de a apăsa Enter. În mod incredibil, a funcționat și i s-a acordat acces la contul Xbox Live al tatălui său. Nu a fost nici măcar o singură dată.

Vulnerabilitatea descoperită de Kristoffer Wilhelm von Hassel a fost reală, iar Microsoft a continuat să-l crediteze găsind exploatarea. La scurt timp, Microsoft a emis un plasture. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji pe nimeni ocolind parola, atât timp cât sistemul dvs. este actualizat.

Cele mai importante vulnerabilități de securitate ale contului Xbox Live

O exploatare Xbox de care trebuie să fiți conștienți a apărut pentru prima dată în 2012. La acea dată, hackerii au fost descoperiți folosind liste de etichete pentru jucători, acumulate în timpul jocurilor live, pentru a căuta pe Google conturi de socializare aparținând acelor jucători. Hackerii au sperat să descopere adresa de e-mail a Windows Live a utilizatorilor - și chiar un Windows Live ID.

contul live xbox

Conform acestei cărți, „hackerii s-ar întoarce apoi pe Xbox.com și ar tasta adresa de e-mail recent găsită și o parolă aleatorie. Dacă ar primi un mesaj care indică faptul că contul nu există, acestea se vor muta la o altă adresă de e-mail. Dacă primeau un mesaj că adresa de e-mail sau parola era incorectă, hackerii ar fi forțat să atace contul cu un script de parole de dicționar.."

După opt încercări de parolă, Xbox îi cere hackerului să rezolve un CAPTCHA sau le oferă opțiunea de a „încerca cu un alt ID de identificare”. Acest lucru permite hackerului să aibă încă opt încercări. Prin automatizarea acestui proces, hackerii sunt capabili să-și lucreze încet-încet printr-un dicționar de parole comune.

vulnerabilitatea contului live xbox

Dacă se obține intrarea cu succes în contul Xbox Live, hackerul este capabil să fure detaliile cardului de credit al titularului contului. În plus, hackerul poate fura servicii terțe deja plătite (cum ar fi un cont Netflix).

Nu se oprește nici acolo. Hackerii ar putea, de asemenea, „să cheltuiască punctele utilizatorului, să facă cumpărături, să schimbe eticheta și parola de gamă a utilizatorului și să schimbe adresa de e-mail asociată contului”

Această vulnerabilitate evidențiază pericolele de partajare a adreselor de e-mail și a ID-urilor live online. Acest lucru se referă la faptul că poate duce la fraudă cu cardul de credit. Cu toate acestea, există mai multe vulnerabilități de care utilizatorii - în special părinții - trebuie să fie conștienți. Mai ales când ținem cont că majoritatea utilizatorilor Xbox sunt copii de liceu și liceu.

Cum să minimizați vulnerabilitățile Xbox Live

Primul lucru pe care trebuie să-l ia în considerare utilizatorii Xbox este dacă consola a primit recent actualizări de securitate. Când este achiziționat un nou joc, va fi oferit un prompt de actualizare a securității. Utilizatorii ar trebui să descarce întotdeauna aceste corecții de securitate, deoarece sunt concepute pentru a remedia vulnerabilitățile descoperite recent, care ar putea fi exploatate de hackeri. Acesta este un avantaj al asocierii unei Xbox cu un cont Live, chiar dacă nu se fac achiziții suplimentare.

Acestea fiind spuse, dacă utilizatorii joacă jocuri vechi pe un cont Xbox Live - sau au decis anterior să economisească timp prin respingerea unei actualizări de securitate - acest lucru ar putea duce la un sistem Xbox învechit care este vulnerabil la atacuri.

xbox avertisment de vulnerabilitate a contului live

Nu vă împărtășiți adresa de e-mail Windows ID sau ID-ul online

Din cauza anumitor vulnerabilități, orice persoană care își atașează Xbox-ul la un cont live ar trebui să fie foarte atent să nu dezvăluie adresa de e-mail și Windows Live ID asociate contului online. În plus, este esențial ca numele de utilizator să fie ales cu atenție și să nu sugereze niciodată un nume real, o adresă, orașul natal sau o adresă de e-mail..

Parola protejează conturile Xbox pentru a le împiedica să fie compromise

Utilizatorii ar trebui să se asigure, de asemenea, că consola lor le solicită întotdeauna parola și parola Windows Live atunci când se conectează la contul lor Xbox Live. Profilele individuale de utilizator ar trebui să stabilească, de asemenea, parole pe consolă.

Conștientizarea profilului

Acest lucru poate părea evident pentru jucătorii înșiși, dar tutorii părinților pot să nu știe: ID-urile jucătorului urmează jucătorul în sine și nu sunt atașate la o singură consolă. Aceasta înseamnă că utilizatorii se pot conecta la profilul lor de pe consola unui prieten.

Acest lucru ridică îngrijorări, deoarece un cont Xbox Live nu lasă doar oamenii să joace jocuri, ci le permite să discute cu 40 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Este chiar posibil ca oamenii să se împerecheze în doi și să discute în privat. Hackerii ar putea încerca să păcălească utilizatorul în a-și divulga detaliile, ceea ce ar putea duce la furt de carduri de credit. Din acest motiv, părinții pot dori să se conecteze la Xbox live cu o parolă privată pe care numai ei o știu.

De asemenea, merită să ne amintim că dezactivarea Xbox Live nu anulează contul. Asta înseamnă că un copil se poate conecta în continuare la contul său la casa unui prieten. Contul în sine trebuie anulat pentru a nu fi accesibil în alte console.

Obligatoriu Permisiuni

De asemenea, este posibil să configurați o funcție pe Xbox Live care solicită acordarea de permisiuni înainte de adăugarea de noi prieteni, începerea jocurilor sau chat-urilor și achiziționarea mărfii Xbox. Acest lucru poate fi făcut în controale de consolă și împiedică pe oricine să facă lucrurile pe cont fără să vă conștientizați.

Controlează ceea ce utilizatorul aude în joc

Unele jocuri expun utilizatorii jucătorilor la întâmplare care folosesc un limbaj abuziv. Pentru utilizatorii care nu doresc să audă acești oameni sau nu doresc ca copiii să audă acești jucători - este posibil să setați cine este auzit în joc de la „toată lumea” la „doar prieteni” sau „nimeni”.

Cine a configurat contul Xbox?

Părinții ar trebui să configureze întotdeauna contul Xbox Live. Dacă părintele nu a stabilit-o, atunci copilul se joacă pe un cont pentru adulți. Conturile pentru copii și adolescenți sunt, de obicei, restricționate automat doar la „prieteni”, iar anumite funcții sunt blocate. Dacă nu ați configurat singur contul, toate setările ar trebui verificate pentru a vă asigura că copilul dvs. este în siguranță.

Accesați Serviciul Clienți Xbox

Pentru mai multe informații despre cum să protejați un cont Xbox vizitați site-ul Xbox.

Titlu credit imagine: ArtSimulacra / Shutterstock.com

Credite imagine: chrisjohnsson, amirraizat / Shutterstock.com, Aquir / Shutterstock.com, Tinxi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me